Velge en stil for stua: en oversikt over nåværende trender

Å velge riktig stil for stua er veldig viktig. Først og fremst bør dette rommet være behagelig og estetisk attraktivt for deg. Vår artikkel vil fortelle deg om funksjonene ved å velge en stilistisk retning for å dekorere en stue.

Særegenheter

Det viktigste og viktigste rommet i hvert hjem er stuen. Den kombinerer en rekke funksjoner og formål. Fungerer som et offisielt sted for å ta imot gjester og samler familien til kveldssamlinger. Høytidighet, med vekt på statusen til eierne, og samtidig komfort i hjemmet, som bidrar til familieferier.

Hvordan bestemme?

Designet for hallen bør velges basert på livsstil, estetiske preferanser, på funksjonene ved bruk av rommet for hvert medlem av familien.

En viktig faktor er også de tekniske parameterne:

  1. Størrelsen på rommet (i et lite rom vil kolonner og store barokke lysekroner se latterlige ut).
  2. Konfigurasjon og form (tilstedeværelsen av nisjer og fremspring vil være akseptabel i en stil og tvert imot upassende i en annen).
  3. Plasseringen av rommet, avhengig av kardinalpunktene (for et mørkt rom anbefales lyse og varme farger).

Etter å ha bestemt de nødvendige kravene, vil vi vurdere funksjonene til forskjellige stiler som brukes i interiøret i stuen.

Funksjoner i populære designretninger

Klassisk

Den mest tradisjonelle stilen for stuedesign er klassisk. Elegant, respektabel, tro mot tradisjonene for familiekomfort, den klassiske stilen er preget av symmetri av former og myke farger. Garderober med lakoniske fasader og glassinnlegg, en “coach” -kobling på sofaer, et stort antall bøker, en peis – alt snakker om pålitelighet og soliditet. Uten frills dekor: malerier, lysestaker, blomstervaser og figurer.

Moderne

En av de vanligste stilene for interiøret i en stue er moderne, preget av bekvemmelighet, minimalisme og nåde. Fargeskjemaet domineres av hvite og brune nyanser. Vegger er vanligvis malt i nøytrale farger, men en aksentvegg malt med lys crimson, turkis, oliven, lyseblå maling er tillatt. Laminerte eller keramiske fliser brukes i gulvet.

Møblene er praktiske og komfortable, uten tegninger og ornamenter, og har avtagbare trekk. Belysning er representert ved belysning langs taket og hovedlysekronen. Figurer, vaser, fotorammer brukes som dekorative elementer. Interiøret i stua i jugendstil er valgt av mennesker som verdsetter enkelhet, praktisk og allsidighet..

Hytte

Hytta -stilen er symbolet på de varme, pålitelige hyttene til alpine hyrder som levde under tøffe fjellforhold. En stue i denne stilen tilbyr et stort, høyt rom med massive trebjelker. Overflatebehandlinger er laget av tre og stein. Møbler i nøytrale nyanser, uten mønstre, har et antikt og grovt utseende.

Smidde metallprodukter, skinn på gulvet, trofeer på veggene brukes som dekor. En litt “brutal” stil på hytta vil se ut i interiøret i stua i et landsted.

Barokk

Barokk -stilen har sin opprinnelse i Italia, og demonstrerer eierens luksus, overflod og prestisje. Prakt, storhet, omfang er hovedtrekkene i denne stilen. Interiøret har en overflod av dyre tekstiler, forgylt stukkatur, malte tak, enorme elegante lysekroner med mange lys, kunstnerisk lysestake og lysestaker.

Dyre tremøbler er ferdig med bronse og forgylte overlegg. Gulvene er laget av marmor og blandes delvis inn i veggene. Mørkegrønn, lilla, brun, blå nyanser brukes, hovedfargen er gull.

Loft

En moderne og ettertraktet stil som har erstattet pompøs luksus og glamour. Stuen i loftstil er en åpen, ledig plass med stor takhøyde og store vinduer. Industriell stil, der murvegger, betong, kobber, metallrør av ventilasjonssjakter er tilstede.

Fargeskjemaet innebærer en kombinasjon av hvitt med mørke mettede nyanser (svart, grå, burgunder, blå). Det er ingen komfort i dekorasjonen, som er kjent for mange, loftet er egnet for progressive, selvsikre, aktive mennesker.

Middelhavet

Interiøret i stuen i middelhavsstil er fylt med sterkt lys, og fremkaller en følelse av ro og ro. Det er letthet og enkelhet. I et landsted vil det være lettere å lage dette interiøret med store vinduer og en glassdør som fører til hagen..

Ofte er stua koblet til spisestuen, der hovedmøbelet er bordet. Møblene er laget av naturlig tre med smidde elementer. Middelhavsstilen har flere retninger, hvorav italiensk og gresk regnes som klassikere. Hver av retningene er preget av sine egne særegenheter i dekorasjon. Middelhavsstil er valgt av romantiske og kreative mennesker.

Høyteknologisk

Hi-tech er en moderne stil for unge mennesker. Det er ingen unødvendige detaljer i interiøret, alt er praktisk og funksjonelt. Det er syntetiske materialer, metall og glass. Rommet er romslig på grunn av diskrete, dempede toner av vegger og møbler.

Aksenter angis med lyse overflater eller objekter. Farger med metallisk glans er relevante. Stuen har en overflod av banebrytende teknologi.

Nautisk

Denne stilen ligner på endeløse havområder, skaper en følelse av frihet og kulhet. Alt relatert til det marine temaet er tilgjengelig i stuen innredet i denne stilen: puter i form av skjell og sjøstjerner, klokke i form av et skipshjul, flettet kurver og kister, tau og ankre.

Et hjørne med et akvarium, hvor fargerike fisk svømmer, vil tilføre en unik atmosfære. Alle nyanser av blått, sand og hvitt brukes i designet.

Fusjon

Kreative mennesker vil sette pris på denne stilen, som bryter stereotyper og lar deg lage dine egne, spesielle regler. Den blander forskjellige stiler og trender, forskjellige materialer og nyanser. Det er viktig at alle elementer skaper en følelse av harmoni. Det er vanskelig å dekorere et rom i fusjonsstil uten hjelp av en erfaren designer, da det er fare for å gjøre det smakløst.

amerikansk

Et trekk ved amerikansk stil er den store plassen i den kombinerte stuen og spisestuen. Det er preget av sonering av lokalene, mye møbler, etterligning av dyre materialer. Alle grunnmøbler er plassert i sentrum, nær veggene er det skap og kommoder laget av tre.

Fargeskjemaet innebærer ingen karakteristiske trekk. Veggene er som regel ferdig med tapet, og i den nedre delen kompletteres de med trepanel. Stuen har mange hyller med bøker og blomster.

Skandinavisk

Stuen i skandinavisk stil er preget av lakonisme, enkelhet, tilbakeholdenhet, kjærlighet til naturen. Dette er et lyst rom, hvor naturlige kalde nyanser råder, aksenten kan være blå, svart, gul, rød eller turkis. Som en diskret dekor kan du bruke det hvite gipshodet til en hjortedyr til å dekorere veggen over peisen..

Japansk

En av typene etniske trender i minimalisme er japansk stil. Det kan lett gjenkjennes av sine karakteristiske trekk: blomsteroppsatser (ikebana), naturlige materialer, et minimalt sett med møbler, enkle geometriske former. Skjerm, bilder i form av hieroglyfer, sakuragrener og nasjonale sverd brukes som dekor. Selvfølgelig er bruk av den tradisjonelle planten for Japan obligatorisk – bonsai.

Engelsk

Atmosfæren i stua er gjennomsyret av konservatisme og strenghet. Rette linjer, mye solide møbler og dekor, en peis er komponentene i det engelske interiøret. Innredningen bruker varme, rike farger: brun, burgunder, mørkegrønn, terrakotta, bronse og gull. For belysning trenger du store lysekroner, gulvlamper og lampe..

Ulike materialer brukes til veggdekorasjon. Du kan kappe veggene med trepanel. Parkett eller laminat legges på gulvet. Vegger og hyller er prydet med familiebilder, suvenirer og relikvier.

Italiensk

Den temperamentsfulle stilen uttrykker skjønnheten i middelhavslandskapet, der litt pretensiøs luksus kombineres med naturens varme. Stuen skal ha vinduer i stort format, store buede døråpninger, søyler dekorert med stukk er mulig. Vegger, gulv og tak er innredet i nøytrale farger. Massive bjelker er ofte sett i takene. Italienske møbler kan dekoreres med dekorative utskjæringer, laget ved hjelp av veveteknikken eller dekorert med smidde elementer..

Orientalsk

Det fabelaktige interiøret i stuen i orientalsk stil er forbundet med prakt, luksus og rikdom.

Denne stilen er imidlertid delt inn i:

  • Arabisk;
  • Asiatisk.

Hver retning har sine egne egenskaper.

Hvis den arabiske stilen er fylt med en atmosfære av luksus, imponerende, en overflod av alle slags detaljer, så er asiaten tvert imot preget av minimal design, strenghet og klarhet i linjer.

Eco

Øko-stil er fylt med komfort og kos, nær naturen. Myke naturlige toner er viktige her: jordiske, sandete, hvite, terrakotta, gresskledde, nåletre farger. Dekorasjonen av hele rommet utføres med naturlige materialer..

Som dekor – hjemmespunnede tepper, kurvkurver og kister, sammensetninger av tørkede blomster. Grønne “levende” vegger av planter ser originale ut. Det viktigste er ikke å overmette interiøret med unødvendig innredning, siden den naturlige stilen innebærer et minimum av detaljer og enkelhet i former..

Art Deco

Den unike art deco -stilen dukket opp i Paris på begynnelsen av 1900 -tallet. Det er med ham at luksusen til interiør på dyre hoteller, salonger, kjendishus er forbundet. Hovedkomponentene i stilen var motivene til Egypt, Afrika og amerikanske indianere.

Art Deco -interiøret er ekstremt nydelig og representeres av dyre materialer: sjeldne treslag, elfenben, perlemor, skinn, sølv, messing. Hovedmotivene er geometriske, plantemønstre, bilder av dyr, buede kvinnefigurer.

Land

Koselig rustikk stil, mest egnet for å dekorere stua i et landsted, hvor det er mulig å installere en ekte peis. Naturlige tremøbler, smidde elementer, lyse, koselige tekstiler, en rekke blomstermønstre – alt dette minner om den spesielle atmosfæren i et gammelt hus på landet..

Årgang

Folk som er lei av det raske tempoet i bylivet, bruker stadig mer denne stilen. Begrepet “årgang” i vinproduksjon betyr aldring av vin, og i interiøret – bruk av ting fra den siste generasjonen, og tingen bør ikke være eldre enn 60 år og yngre enn 30. Antikkens ånd er tilstede i scuffs av antikke møbler, eldre detaljer om innredning og dekorasjon. Men det er viktig å ikke overdrive det, fylle rommet med gamle ting uten forskjell, du kan supplere interiøret med en, men en lys aksent.

Empire -stil

En av representantene for den klassiske trenden er Empire -stilen – en luksuriøs, dyr palassstil som ikke tåler overdrevne overdrev. Det er preget av glatte linjer, nåde, romslige og lyse rom. De store vinduene er prydet med tunge gardingardiner. Luksuriøse forgylte krystalllysekroner, stukklister i taket, reproduksjoner av malerier i dyre rammer. Møbler med buede ben og trimmet med lær og veggtepper ser solide og massive ut.

fransk

Etnisk fransk stil vil gi stuen en spesiell sjarm, som kan kombinere svarene fra Empire, barokk, klassisk eller moderne. Denne stilen er preget av antikke gjenstander som beholder fortidens historie. Beherskelse og bekvemmelighet, gjennomtenkt uaktsomhet og uorden kommer til syne i den moderne franske stilen..

Shabby chic

Den loslitt elegante stuen bevarer en unik atmosfære av romantikk og eleganse. Hovedprinsippet for denne stilen, hvis navn kan oversettes til “shabby chic”, er ideen om å gi nytt liv til gamle gjenstander. Interiøret er laget i lyse pastellfarger.

Møblene er dekket med patina og decoupage -teknikk. Sengetøy og bomullsstol og lenestolstrekk brukes ofte. I møbeltrekk, i tapetmønstre, kan du se naive blomstermønstre, hovedsakelig roser, supplert med knapt merkbare striper og et bur.

Techno

Fantastisk, “kald” technostil foretrekkes av ultramoderne ungdom. Tydelige geometriske linjer, metall, stein, glass og plast – dette er komponentene i denne industrielle, litt romlige stilen. Grove teksturer i veggdekorasjon, jernskap, åpne kommunikasjoner, betyr teknisk innredning. Hvis leiligheten eller huset er i to etasjer, leder en vindeltrapp av metall oppover.

Arab

Rommet i arabisk stil ser luksuriøst og fengende ut, alle interiørartikler forbløffer med skjønnheten i farger og mønstrede former. Silke, fløyel, sateng, mosaikk, stein, smiing, forgylling brukes i overflod. Etterbehandlingen av en hvilken som helst overflate inneholder komplekse geometriske og blomsterpynt. En av de mest gjenkjennelige egenskapene til stilen er de særegne bueformene i konstruksjonen av vindu- og døråpninger..

Marokkansk

Denne stilen i interiøret i stua bør skapes med forsiktighet, da det er fare for å gjøre rommet til et lager med diverse suvenirer. Marokkansk stil er forbundet med lys, uvanlig, men lite påtrengende bohemsk chic. Du kan fullt møblere stuen med etniske møbler, tepper og lamper. Eller du kan begrense deg til et par eksotiske innslag i form av en flerfarget sofa eller puff.

Lyse farger i rødt og oransje vil fylle rommet med varme og komfort. Det er mange åpningsmønstre i designet. Lavt hengende lamper, metalllykter, utskårne bord og kobberredskaper er passende.

Hvordan gjøre det riktige valget?

Hver interiørstil har sine egne interessante fordeler, preget av en bestemt livsstil og en særegen historie. Hvis du ikke har en bestemt preferanse ennå, kan du lytte til følelsene dine..

Kanskje du elsker naturen, så vil miljøvennlige hytter, sjøer eller marine gjøre det. Hvis du er tiltrukket av rustikk enkelhet, kan du se på landet eller Provence. Liker du romantisk antikk? Stilen din er shabby chic og vintage. Foretrekker du moderne teknologi? Høyteknologisk, techno og loft til din tjeneste.

Dessverre gjør den praktiske siden sine egne redigeringer – dimensjonene på lokalene og familiebudsjettet..

Men hvis du allerede likte en bestemt interiørstil og ønsker å oversette den til virkelighet, kan du lage et enkelt grunnlag og legge til din favorittstil med detaljer og aksenter.!

Spektakulære eksempler i interiøret

Hvordan dekorere stuen slik at den berører alle de viktige områdene i eiernes liv, er stilig og komfortabel? Best i klassisk stil.

Møbler i skandinavisk stil, enkle i formen. Tekstiler bruker lær, semsket skinn, bomull og lin.

Lave sofaer, alle slags puffer med en overflod av lyse puter dekorert med dusker og glassperler er iboende i arabisk stil.

Du vil lære mer om hvordan du velger stue i den følgende videoen..