Stueinteriør i “Khrusjtsjov”: stilig romdekorasjon

“Khrusjtsjov” er høyhus bygd fra femti- til åttitallet av forrige århundre. Det er mange av dem på territoriet til det tidligere Sovjetunionen, og de utgjør flertallet av rimelige boliger. Stuer i Khrusjtsjov er langt fra å være like koselige og stilige som i moderne nye bygninger. Men ingenting hindrer deg i å utføre reparasjoner, ombygginger og utstyre alt på din egen måte.

Funksjoner i oppsettet

I midten av forrige århundre, da vi bygde leiligheter, var det viktig å fullføre prosjektet så snart som mulig, og skape vilkår for livet til så mange arbeidere som mulig. Interiørens skjønnhet og bekvemmelighet ble ikke spesielt ivaretatt den gangen..

De største ulempene med Khrusjtsjov inkluderer for tynne vegger som fratar deg personvernet, trange rom og lav takhøyde. Og utformingen av rommene i seg selv er ikke veldig vellykket. I sovjettiden så til og med interiøret i leilighetene nesten alltid identisk ut. Veggene var dekorert med lyse tapeter, under hvilke det var en vegg, en skjenk, en kommode med TV og en ubehagelig fjærsofa. Og for å isolere rommet fra fremmede lyder og i det minste isolere litt, brukte de fargede tepper på veggene.

Men nå kan utformingen av stuen i Khrusjtsjov, til tross for leilighetens lille størrelse, gjøres mer interessant og moderne. Det er sant at når du ombygger et smalt rom i liten størrelse, må du enten ofre noen interessante ideer eller ødelegge en av veggene.

Velge et prosjekt for området

Avhengig av området i leiligheten din, er det verdt å velge riktig prosjekt..

Gjennomgangshall

Hvis du har en to- eller treroms Khrusjtsjov med en smal stue, kan du i dette rommet utstyre en gjennomgangshall. I dette tilfellet vil rommet ikke tjene så mye som en stue, men som et lagringsplass eller en korridor som fører fra et rom til et annet. I en slik stue er det et sted for en garderobe med klær, hyller med bøker eller en liten sofa..

Rom med balkong

Hvis utgangen til balkongen er i stuen din, kan du bruke den til å utvide plassen. Selv en liten balkong kan fortsatt være et flott tillegg til hovedrommet. Du kan for eksempel plassere et spise- eller arbeidsområde på den.

Riktig nok, før du tar ut møbler der, må du ikke bare glasere balkongen, men også isolere den.

Skillevegg med korridor

Ytterligere kvadratmeter kan vinnes ved å feste en korridor til stua. I dette tilfellet må du utføre en fullstendig reparasjon og fjerne døren og erstatte den med en lav partisjon. Bak kan det gjemme seg en barnehage, et lekeområde eller et sted hvor du fullt ut kan vie deg til kreativitet..

Buedekorasjon

Hvis du følger et lignende prinsipp, får du et stilig studio. Koble hovedrommet til kjøkkenet ved å bytte ut dørene med en buegang for et trendy oppsett og mye mer ledig plass. Slike reparasjoner er praktiske å gjøre både i en ett-roms leilighet og i en 2-roms leilighet..

Hvis du har en vanlig leilighet med en stue på 15, 17 kvm. m eller 18 kvadratmeter, så kan du ganske enkelt sone rommet med forskjellige farger, materialer eller hyller. En slik stue vil passe ikke bare en sofa med TV, men også et bord med en datamaskin eller for eksempel en mini-barnehage.

Hvilke farger som skal brukes?

Det er også viktig hvilke farger du velger for stuen din. Hvis du er minst litt bevandret i farger, vet du at farger samtidig kan påvirke vår tilstand og stemning, og forandre det omkringliggende rommet..

Hvit

Siden stuer i Khrusjtsjov er beryktet for sin altfor kompakte størrelse, gjør designere sitt beste for å øke plassen i gangen. Ulike triks brukes for dette. Men den enkleste måten, som du vet, er å velge lyse bakgrunnsbilder og tak. Nøyaktig lyse nyanser gjør rommet mer romslig, og interiøret er friskt.

Ren hvit ser mest fordelaktig ut. Men du kan trygt velge andre relaterte nyanser. For eksempel beige, lyseblå eller gull.

Den lyse bakgrunnen i stua er som et tomt ark. Gjør veggene hvite, og så kan du gå i alle retninger og dekorere rommet med enten vintage møbler eller lakoniske moderne sofaer.

Grå

Grå farge har lignende egenskaper. Ikke ignorer det, kall det kjedelig og uttrykksløst. Faktisk er dette en veldig rik farge, og hver av dens nyanser bringer noe annerledes til interiøret..

Det er grått som er best egnet for innredning av moderne høyteknologiske eller minimalistiske leiligheter. Det går bra med achromatic toner, og med noe lysere og mer uttrykksfullt..

Beige

Av de nøytrale nyanser er beige også verdt å markere. Det, i motsetning til monokrom grått og hvitt, virker varmere. Et rom innredet i beige ser koseligere ut enn rom i kalde farger. Beige passer godt til varme treaktige nyanser.

Blå

Blå farge vil gjenopplive interiøret. Det brukes ofte til å dekorere et rekreasjonsområde, fordi det har blitt bevist at det er de forskjellige blå nyanser som bidrar til fullstendig avslapning og ro. I stuen med blått tapet vil du hvile raskere etter en hard dag..

Grønn

Grønn har lignende egenskaper. I byen mangler vi ofte et stykke natur. Og bruken av de ønskede nyanser i interiøret vil bidra til å fylle mangelen på grønne farger. Velg hvilken som helst av de grønne nyanser du liker: oliven, urte, lysegrønn, smaragdgrønn og så videre. De er alle like gode for en liten stue..

rød

Selv om du virkelig liker rik rød, anbefaler eksperter ikke å bruke den i stua til en liten Khrusjtsjov. Faktum er at denne fargen er for aktiv. Det er bedre å bruke rødt i fragmenter, som aksenter, ved å velge forskjellige detaljer om en burgunder, vin, bær eller skarlagen skygge.

Solrike toner

Du kan gjøre interiøret mer muntert og fylle stuen med lys ved å velge farger som gul og oransje for bakgrunnen. Det kan enten være falmede pastellfarger eller mer mettede og lyse. Gyldne, oransje og sandfarger ser spesielt bra ut i stuen..

Faktiske stiler

Å bestemme stilen er heller ikke så vanskelig, til tross for at det er mange forskjellige retninger. Av alle mulige retninger er det verdt å ta hensyn til de mest etterspurte.

Minimalisme

Siden rommene i Khrusjtsjov er små, er det ikke nok plass – jeg vil virkelig ikke rote opp plassen. Her kommer designere til hjelp for en av vår tids hovedstiler – minimalisme. Det er preget av bruk av en minimumsmengde av møbler og innredning. Primærfargene er hentet fra en monokrom palett, supplert med brun og fortynnet med lyse aksenter.

Minimalismestilen ser behersket ut og er likt av unge mennesker. Etter at du har dekorert rommet på denne måten, kjenner du ganske enkelt ikke din gamle lille stue..

Provence

Et mindre åpenbart valg er en stue i Provence -stil. Denne retningen er slett ikke typisk for landet vårt, fordi den kom til oss fra Frankrike. Imidlertid vil et rom innredet i Provence-stil se sjarmerende ut og glede deg ikke bare med det velstelte utseendet, men også med en koselig atmosfære..

For å dekorere et rom i denne stilen trenger du lyst tapet i pastellfarger. For eksempel blek lilla, blå, rosa eller pistasj. En lys base kan dekoreres med delikate blomstermønstre eller abstrakte subtile utskrifter. Møbler i en slik stue må velges riktig: tre, dekorert med myke tekstiler.

Klassisk

Hvis du savner de diskrete klassikerne, kan du velge denne elskede stilen for å dekorere stuen din. Klassikerne vil umiddelbart gjøre stuen i en enkel Khrusjtsjov mange ganger mer luksuriøs.

Den beste måten å dekorere et slikt rom på er å fylle det med fine mørke tremøbler, dekorert med alle slags mønstre og trukket med tekstiler..

Du kan også velge slike stilistiske retninger som høyteknologi, modernisme eller loft. De ser alle bra ut på sin egen måte og legger til personlighet i rommet. Alle kan finne noe for seg selv som lar dem skape det indre av drømmene sine og gjenspeile deres individualitet i det omkringliggende rommet..

Fasjonable etterbehandling ideer

Tidligere, når du dekorerte rom i Khrusjtsjov, ble det brukt enkelt tapet av papir. Dette ble gjort ikke av stor kjærlighet til dette materialet, men på grunn av materialets tilgjengelighet og lave pris. Men nå er det ingen spesielle problemer med søk etter materialer. Derfor er det fullt mulig å dekorere veggene med nesten hvilket som helst belegg..

Rommet kan for eksempel dekoreres med stein eller murverk.. Steinen ser flott ut i et interiør i loftstil, og hvit murstein i en klassiker. Når det gjelder stoffveggbelegg, minner de oss om luksuriøse palasser og gamle eiendommer, så de er nyttige for de som ønsker å style et rom som vintage..

Belysning

Til tross for at de fleste stuer i Khrushchevs er små, bør du ikke ignorere spørsmålet om belysning. Hvordan bruke en sentral lampe til å belyse et helt rom.

Som regel er rommet delt inn i flere hovedsoner, som hver er opplyst separat..

Hovedlyskilden er nesten alltid en taklysekrone. Siden takene i Khrusjtsjov er lave, må du velge en pen lampe, og ikke en massiv lysekrone på kjeder. Eller begrens deg helt til spotlights rundt hele takets omkrets. Diodebelysning kan også plasseres under hyller, i nisjer eller ved siden av TV -en.

Sørg for et arbeidsområde eller hobbyområde med en sterk lyskilde, for eksempel en gulvlampe eller lampe. Dette er veldig viktig, for ellers vil du raskt ødelegge synet..

For kveldssamlinger kan du installere et nattlys som vil projisere stjernehimmelen i taket eller belyse rommet med fargede lys.

Ekspertråd

Til slutt noen interessante ideer for ombygging av stuen, noe som vil bidra til å øke stuerommet uten mye skade.

Det enkleste – bruken av lyse farger – er allerede sagt. Foruten ham er det andre.

Jo mer naturlig lys i rommet, jo mer visuelt virker det. Derfor, hvis du har muligheten, bytt ut små vinduer med store og romslige vinduer. Hvis dette ikke er mulig, bruk speilflater. På grunn av det faktum at de reflekterer hele rommet, ser det ut til å være mye mer plass i det. Du kan velge ikke bare brede speil, men også speildører eller blanke strekklofter.

Det andre ikke mindre åpenbare alternativet er å utvide plassen på grunn av riving av vegger og skillevegger. Lagervegger må under ingen omstendigheter berøres. Derfor, før en så radikal ombygging, er det verdt å rådføre seg med fagfolk, og viktigst av alt, få alle nødvendige tillatelser.

Men når du oversetter ideen din til virkelighet, vil rommet virkelig øke på grunn av plass på kjøkkenet eller balkongen. Det vil være mulig å arrangere fortsettelsen av hovedrommet eller en egen sone i det..

Vakre eksempler i interiøret

Det beste beviset på at en stue i en liten Khrusjtsjov også kan være koselig, er virkelige eksempler på hvordan du kan innrede et rom..

9 bilder

Stue med arbeidsområde

Det første rommet vil appellere til de som tilbringer mye tid hjemme på jobb. I dette rommet kombineres stuen med arbeidsområdet. På samme tid er det nok ledig plass både i det og i den andre delen av rommet.

Stuen ser mer komfortabel ut, for i tillegg til en grå sofa med mykt trekk, inneholder dette området også et mykt teppe flere nyanser mørkere. Arbeidsområdet er beleilig plassert mellom de to vinduene. Dette betyr at du alltid vil ha nok naturlig lys. Det tar liten plass ettersom de fleste elementene er forsiktig stablet på hyllene. Bordet som utstyret ligger på er veldig lite.

Et nytt blikk på gamle ideer

I sovjetiske Khrusjtsjov var stua dekorert med en vegg med TV og sofa. Dette rommet inneholder de samme elementene som er kjent for øyet, men de ser mer moderne ut. Den stilige veggen er laget av hvitt tre av høy kvalitet, og sofaen er myk og pyntet med puter. Overfor ham i en nisje er en stor TV, og under den er en liten elektrisk peis..

Bachelor rom

Denne stuen er en kombinasjon av alle moderne trender. Den lyse bakgrunnen står sterkt i kontrast til de mørke møblene, lysekronene ser originale og uvanlige ut. Rommet er delt inn i tre hovedområder. Soverommet er bare en seng atskilt med en gjennomsiktig skillevegg. Skrivebord – et bord med en bordlampe og en bærbar datamaskin. Mesteparten av plassen er opptatt av stuen – en sofa med et lavt salongbord og vakre malerier mot veggen.

Et slikt rom er egnet for en person og for et ungt ektepar. Hvis det er ønskelig, vil det i rommet være mulig å tildele en plass til barnehagen.

Moderne klassiker

Det siste vakre eksemplet er et rom som kombinerer moderne trender med klassiske. Bakgrunnen her er monokromatisk – lyse vegger og tak, mørke gulv og møbler i nøytrale nyanser. Og gardiner, puter og lampeskjermer er dekorert med klassiske mønstre. De passer godt med lamper og sconces med krøller. Friske blomster og bøker brukes som dekorative elementer. Det er ikke mye plass i dette rommet, men det vil være nok for familiesammenkomster eller tedrikke med venner..

Som du kan se, kan stua i gamle Chrusjtjov gi et “nytt liv”. Bytt ut døren med en bue eller skillevegg, lim inn tapetet på nytt, hent nye stilige møbler og hvitevarer, og utseendet på rommet endres umiddelbart.

For en oversikt over utformingen av et 2-roms Chrusjtjov, se følgende video.