Strekktak for hallen: interessante ideer

Hele familien samles i stua, venner og slektninger er invitert dit, så jeg vil gjøre dette rommet så behagelig og vakkert som mulig. Strekktak kan brukes i dekorasjonen av gangen. Interessante ideer med disse designene vil bidra til å gi rommet et originalt utseende..

Særegenheter

Nå er ikke strekklofter privilegiet til velstående mennesker, overfloden av forskjellige alternativer lar deg velge et design for ethvert budsjett. Det er imidlertid en rekke nyanser som bør vurderes:

 • taket er på flere nivåer og på ett plan. Det første alternativet ser mer imponerende ut, slik at du kan legemliggjøre ulike designideer, men er bare egnet for leiligheter med stor takhøyde. Hvis høyden er liten, er det bedre å gjøre med et lerret på ett nivå, som vil se bra ut og skjule feilene;
 • i tillegg kan taket dekoreres med belysning. Den utfører både en dekorativ funksjon og fungerer som en ekstra lyskilde;
 • bruk av fleksible profiler lar deg lage en rekke design, til og med bli til dekorative buer, hvis ledig plass i rommet tillater det.

Spenningsstrukturer er ganske populære på grunn av fordelene. De brukes ofte hvis taket i rommet har noen feil, for eksempel uregelmessigheter som er vanskelige å skjule..

Selv et lerret på ett nivå vil løse et slikt problem. I tillegg kan kommunikasjon være skjult bak det – ledninger eller rør, dette gjør at du ikke kan ødelegge utseendet og enkelt ordne alt du trenger. Takmaterialer er fuktresistente, så strukturer kan installeres i alle rom.

Den estetiske siden er også viktig. Dette er ikke bare praktiske design, men også vakkert hvis vi tar i betraktning de flere etasjene i taket som designerne har jobbet med..

Originale former, supplert med belysning, kan forandre interiøret og skape et imponerende bilde.

Visninger

Strukturer kan deles inn i flere kategorier avhengig av hvor mange nivåer taket har. Det enkleste alternativet er enkeltnivå. Det krever ikke kompleks forberedelse, siden det er et enkelt lerret, som er ganske enkelt å montere. Et slikt tak kan brukes ikke bare i lave rom, men også i strenge interiører som krever konsistens og tilbakeholdenhet..

Lerretet kan være mørkt eller lyst, glanset eller matt, avhengig av designfunksjonene. Et annet pluss – belegget krever minimalt med vedlikehold, mens det ikke er redd for fuktighet og eksponering for sollys.

Tak på flere nivåer består av flere blokker, selv om det mest populære alternativet er to-nivå, siden andre kan se ganske tungvint ut og ikke passer for alle rom..

Slike strukturer beholder formen på grunn av spesielle moduler laget av massivt materiale, for eksempel tre eller gipsplater. Blokker kan være rektangulære, runde eller buede, det er praktisk talt ingen begrensninger her. I tillegg er det en kombinert versjon når nivåene ikke er laget av ett materiale, men av forskjellige – dette lar deg lage forskjellige interessante effekter. En design på flere nivåer er ikke bare en dekorativ struktur, den lar deg også sonere rommet og skille forskjellige deler av rommet.

Materialer

Lerrets tekstur er forskjellig, men det er flere alternativer du kan velge mellom:

 • matt – ha en overflate uten glans. I tillegg kjennetegnes slike lerret ved god lydisolasjon og bidrar til å beholde varmen i rommet;
 • blank – deres særpreg er en skinnende overflate, og et slikt tak er også pålitelig beskyttet mot fuktighet;
 • sateng – de har ikke så merkbar glans som de blanke, snarere er det en lys perlemorsfarget nyanse. Et slikt tak kan brukes i mange interiører, det passer godt med overflod av tekstiler i omgivelsene..

Valget av tekstur avhenger i stor grad av hvilke funksjoner det valgte designet har. Hvis overflatene i rommet er lyse og skinnende, vil ikke et glanset lerret ikke fungere, det er bedre å velge en matt. Imidlertid kan glans med fordel utfylle et behersket interiør, noe som gir det en særegen vri..

Farger og mønstre

Tradisjonelt er takene i leilighetene hvite, mange er vant til denne fargen. Men når det gjelder spenningsstrukturer, kan du ikke være redd for å eksperimentere. Teknologier gjør det enkelt å produsere lerret i hvilken som helst farge og selv med fotoutskrift, ved å bruke forskjellige bilder.

Selvfølgelig, hvis du ønsker det, kan du lage et hvitt tak, fordi dette er en universell farge som kan kombineres med andre, men du bør prøve å vurdere andre alternativer..

En kombinasjon av to nyanser kan være en god idé for et to-lags tak. Denne designen ser stilig ut, og fargen vil også bidra til å markere et bestemt område i rommet. Det er en god idé hvis spisestuen har spisebord og sittegruppe med sofa og TV samtidig..

Et tofarget tak vil avgrense området. Kombinasjonene kan være forskjellige, for eksempel lyse og mørke toner av samme farge. Nyanser av samme gruppe – varme eller kalde – ser også bra ut sammen. Mørk beige og brun, oransje, fersken, rosa og lignende vil være i harmoni med hverandre. Kule toner er blå, grønn, lilla og deres forskjellige nyanser..

I tillegg kan du spille på kontrast, selv om dette alternativet også vil være en kombinasjon av to farger, gir dette motsatt effekt. Nyansene skiller seg ut sterkt og skaper en slags aksent der grensen går, så denne løsningen er mer egnet for tilfeller der det er nødvendig å sonere et rom. Det klassiske alternativet er et svart -hvitt tak, men andre kombinasjoner kan brukes. Varme og kalde nyanser anses å være kontrasterende til hverandre. Du kan også velge en veldig mørk og lys, nær hvit, nyanse.

Et interessant alternativ er tak med tegninger, men de bør brukes med forsiktighet. Siden forskjellige bilder allerede er tilstede i interiøret på andre overflater, kan bildet i taket være upassende og overvelde atmosfæren. Men hvis designet lener seg mot minimalisme, vil tegningen på taket se original ut..

Du kan også velge tak med mønstre, der noen deler, for eksempel en av blokkene, vil bli dekorert. Dette vil skape en interessant effekt, det viktigste er at mønsteret kombineres med annen innredning i interiøret..

Skjemaer

Et strekkloft på et nivå er et rektangulært lerret, men hvis strukturen består av flere blokker, kan de ha forskjellige former. Et populært alternativ er i form av en ramme som går langs veggene, og blokker kan også være trinn – rektangulære eller runde. Det andre nivået kan være plassert i en bestemt del av rommet og skille det, mens blokkeringen ikke nødvendigvis vil være rett, det er alternativer med en bølge eller andre mønstre.

Ulike stiler

Moderne tak kan lages i en rekke forskjellige stiler, fra klassikere og historiske kopier til avantgarde. Hver retning har sine egne karakteristiske trekk:

 • klassikerne er ganske populære, denne stilen er preget av lakonisme, tilstedeværelsen av geometriske former og strenge linjer. Det er ingen pretensiøs innredning, så et enkelt hvitt lerret brukes ofte som grunnlag. Elegante mønstre i klassisk stil kan utfylle det;
 • Art Nouveau kjennetegnes ved linjers nåde. Bølgete silhuetter, alle slags bøyninger og vevinger – dette er telefonkortet hans. Denne stilen er også preget av blomsterpynt som kan brukes i taket;
 • hi-tech refererer til moderne trender, i denne stilen råder metall og glass, derfor vil et glanset tak med en sølvfarget glans godt utfylle møblene;

 • loftet antar en del uforsiktighet, designet for å gjenskape atmosfæren i en halvforlatt bygning. Et tak som etterligner en murstein eller betongoverflate vil passe perfekt inn i et slikt interiør;
 • Barokk tilhører historiske stiler, og særegenheten er luksuriøs innredning, en overflod av forskjellige elementer og forgylling. Taket kan ha intrikate former, etterligne stukkstøping eller stofffolder;

 • art deco tillater bruk av mørke tak. Det ser uvanlig og imponerende ut hvis du får en rik dyp nyanse;
 • country er en stil der naturlige materialer råder, og lerretet kan godt etterligne dem og skildre et trebelegg. Tegninger med naturlige ornamenter kan også være passende..

Når du velger en takstil, bør du fokusere på designet i rommet – det er nødvendig at alle overflater er kompatible med hverandre.

Selv om dette er eklektisisme, som involverer kombinasjonen av forskjellige retninger, bør det spores en viss felles linje som gjør atmosfæren harmonisk.

Hvordan velge?

Et strekkloft kan velges for nesten alle rom, hvis du tar hensyn til alle nødvendige egenskaper og funksjoner når du velger. Et vanlig problem er lav takhøyde i rommet, men i dette tilfellet kan du bruke designet hvis du velger et alternativ på ett nivå. Designere anbefaler å bruke den i rom hvis høyde ikke overstiger 2,3 meter..

Lite rom for 18-16 kvm. m kan også suppleres med et strekkloft. Samtidig er det viktig å unngå omfangsrike strukturer som visuelt spiser opp plass. Bedre å bruke lakoniske blokker med geometriske former – rektangulære eller avrundede.

For et smalt rom må du velge taket slik at det hjelper å skjule feilene i rommet, slik at det ser mer ut som et torg. I dette tilfellet er det verdt å bruke forskjellige dekorative elementer som vil være plassert over taket. For en lang hall er dette det beste alternativet.

For et trehus kan du også bruke spenningsstrukturer hvis du vil skjule taket. Det er ingen spesielle vanskeligheter i denne saken. Installasjon for et hjem ligner på prosessen som skjer når du installerer i en leilighet, og valget avhenger av rommets egenskaper. Hvis du vil skjule visse feil eller kommunikasjon, men bevare den generelle atmosfæren, kan du velge et tak for et privat hus som etterligner en treoverflate.

Hallen med et karnappvindu ser vakker ut, men gir problemer med å fullføre arbeidet. Fleksible profiler og tak i gips gjør at du kan gi lerretet en hvilken som helst form. Hvis du ønsker det, kan du på en eller annen måte slå tilstedeværelsen av et karnappvindu og markere dette området ved hjelp av blokker i taket.

Ikke glem det selv de vakreste takene, fremfor alt, må kombineres med interiøret. Dette kan være noen generelle motiver i form av gjentagende dekorative elementer, for eksempel mønstre. Du kan også bruke et vanlig fargeskjema slik at taket ser ut som en harmonisk fortsettelse av interiøret, og ikke ser ut som et fremmed element..

Installasjonsfunksjoner

Taket i gangen kan festes på forskjellige måter:

 • harpunfeste;
 • kilemontering;
 • selvlåsende fester.

Hvis det brukes en harpunfeste, får materialet langs kantene en spesiell forsterket kant. Den settes inn i baguettgapet med en slikkepott og låses på plass.

Dette alternativet er den mest populære festemetoden, ettersom det lar deg demontere og deretter installere taket om nødvendig. I tillegg gjør det det mulig å arbeide med ujevne overflater, slik at du kan skjule forskjellige takfeil i rommet..

Kilemetoden er egnet for alle blad som er strammet og festet med spesielle plastkiler. Det bør imidlertid tas i betraktning du kan ikke fjerne et slikt tak og strekke det igjen.

Det kreves ingen ekstra verktøy for å bruke det selvklemmende systemet. Lerretet plasseres i profilsporet og festes der, mens den gjenværende overflødige delen ganske enkelt blir kuttet av. Når du bruker slike festemidler, vil det ikke være mulig å demontere taket og deretter installere det på nytt..

Enhver type festing kan brukes i en rektangulær hall. Hvis du vil spare penger, velger de vanligvis kilemetoden, det er billigere. Harpunfestet lar deg demontere og installere det samme taket, samt maskere alvorlige feil, så hvis det er et slikt behov, er det bedre å bruke det.

Armaturplassering

Materialet som stretchdukene er laget av, er redd for høye temperaturer – ettersom det deformeres, falmer det og kollapser under påvirkning, så lampene må være trygge. Om ønskelig kan du bruke både en stor lysekrone i midten og mange små lamper, samt kombinere dem på forskjellige måter. Det viktigste er at det er nok belysning til å skape komfortable forhold i stua..

LED -stripen skaper myk belysning som kan tjene som ekstra dekor. Dette vil skape en romantisk atmosfære, og hvis du installerer fargerike bånd, kan rommet lett bli et sted for en fest..

Den sentrale lysekronen er festet med spesielle fester, mens alle unødvendige detaljer er skjult bak takflaten. Valget av lysekrone avhenger av rommets designstil. Det kan være klassisk eller moderne, men det må blande seg med innredningen..

Spotlamper skaper en original effekt. De kan plasseres langs hele enkelt-lerretet i form av en hvilken som helst komposisjon, dette vil gjenopplive den lakoniske designen. Armaturer kan også plasseres langs grensen til flerlags tak, på de stedene der blokkene er i tilknytning til hverandre. Dette vil ikke bare understreke designfunksjonene, men også tjene som et middel til å sonere rommet..

Med bakgrunnsbelysning kan du lage interessante lyseffekter ved å installere lamper i forskjellige farger og dimbare.

Interiørdesign alternativer

Å bruke geometriske design er en interessant idé. Runde former er egnet for rom med karnappvinduer, men du kan også bruke andre etasje i form av en sirkel og i et firkantet rom. I tillegg er blokken dekorert med spotlights. Kombinasjonen av lyse og lyse toner skaper en kontrast som levendegjør designet, men samtidig ser harmonisk ut, taket virker ikke for mørkt, til tross for tilstedeværelsen av et tilstrekkelig rikt oransje lerret.

Den lagdelte designen kan være i en farge, denne er egnet for diskret designstiler. Det brukes spotlamper, noe som skaper en interessant effekt på grunn av bakgrunnsbelysningen. Du kan også kombinere ikke farger, men teksturer – matt og glanset, som ser originalt ut, men samtidig risler taket ikke fra forskjellige farger. I tillegg hjelper den rektangulære rammen med å sonere rommet, og understreker linjen som lenestolene og sofaen utgjør..

Taket i en leilighet kan være ganske enkelt – et rektangulært hvitt lerret med et andre nivå i form av en ramme, men hvis det suppleres med en original lysekrone, endrer det umiddelbart inntrykket. I dette tilfellet blir belysningsenheten en aksent, og den kompletteres med små lamper langs rammens omkrets. Det brukes også en blank overflate, som reflekterer lys og visuelt gjør rommet mer romslig, noe som kan være nyttig for små mellomrom..

Vakre tak trenger ikke å være komplisert, du kan lage en original effekt gjennom tegningen. Lag for eksempel noe som en stjernehimmel. For dette brukes et mørkeblått lerret som etterligner himmelen, og miniatyrlamper viser stjerner. Ytterligere realisme er gitt ved bakgrunnsbelysning, noe som gjør tonene dypere, og selve tegningen – volumetrisk.

Den svart -hvite kombinasjonen er en klassiker som er i harmoni med alle andre nyanser, her er et eksempel på et slikt tak. Det ser ikke kjedelig ut da nivåene danner de originale buene. De kompletteres med en belysningslinje for små lamper.

Takket være bruken av fleksible materialer kan du gi strekklofter nesten hvilken som helst form, ikke begrenset til geometriske former.

Sommerfuglens silhuett på overflaten er godt kombinert med blomstermønstrene på veggene i rommet på grunn av fargeskjemaet. Samtidig ser ikke rommet overbelastet ut, siden to farger brukes i taket, hvorav den ene er universell hvit. Belysning er representert av en gruppe små lamper, som er litt som blomster i form og fortsetter den generelle designlinjen.

For detaljer om hvordan du installerer strekklofter, se følgende video.