Skjenk i stua: valgregler

Skjenken i stua er et av de eldste møblene som brukes i hjem og leiligheter. Og selv om buffeer ikke er like etterspurt nå som for flere tiår siden, er det fortsatt et sted for dem i interiøret i en moderne leilighet..

Litt historie

For første gang ble luksuriøse skjenker brukt til å dekorere stuer på det fjerne 1700 -tallet. I hyllene deres ble det vist vakre retter, som da var svært sjeldne. Porselenprodukter eller keramiske sett tiltrukket entusiastiske blikk fra gjestene og bekreftet den høye statusen til eierne av leiligheten..

Under sovjettiden ble det også ofte funnet vakre skjenker og skjenker i stuer. Da foretrakk de billige og praktiske tremøbler. I dag finnes slike møbler fremdeles i mange hus og leiligheter, men det foretrekkes enten komfortable skjenker av metall og sponplater eller produkter i antikkstil..

Varianter

Det er mange typer buffeer nå. Dette er både klassiske modeller og mer moderne og praktiske..

Klassiske skap av denne typen tar mye plass og er fylt med et stort antall hyller. Dette er ikke overraskende: Tross alt ble de tidligere installert i romslige rom der det ikke var behov for å spare plass. I den moderne versjonen av en slik buffet er det til og med et sted for en nisje for en TV..

Et annet alternativ er klassiske skjenker. De brukes som vitriner for oppbevaring av servise. Nå er det fullt mulig å klare seg uten et slikt skap. Men hvis du vil style interiøret for en av de siste epoker, så er en slik designløsning ganske passende for deg..

De mest kompakte og moderne skjenkene er hjørnebord. Som navnet tilsier, blir de plassert i hjørnet. Som regel er det her stedet er tomt. Derfor er det veldig lønnsomt å sette skjenken i et hjørne og fylle den med ting som kan dekorere hyllene, kommoden og ledige bord..

Farger

Fargen på slike møbler er også forskjellig. De mest populære fargene er brun, hvit, svart eller grå. Det endelige fargevalget avhenger av stilen du dekorerer rommet på og hva slags atmosfære du vil skape..

Det hyppigste valget av kjøpere er buffeer i forskjellige nyanser av brunt. Alle disse tonene legger til kos i rommet. Dette gjelder spesielt for nyanser som kaffe, sand eller lysebrunt. Det gode med den hvite fargen er at modellene som er laget av dette materialet ikke virker så store. Derfor, hvis du leter etter møbler for et lite rom, vil en hvit skjenk være den perfekte løsningen..

Vær oppmerksom på avtalen. Et produkt laget i klassisk stil må være av høy kvalitet.. Du bør også bestemme hvordan dette møbelet skal brukes..

Kommoder og skjenker laget av mørkere materialer ser bra ut i en moderne stil. De passer godt med lys bakgrunn og lyse aksenter. For eksempel fargede puter.

Hvordan velge?

Hvis du aldri har spist en buffet, og du ikke vet hva du skal velge, vil enkle råd fra eksperter som har søkt etter møbler til forskjellige rom i mer enn ett år..

Først av alt, bestemme størrelsen på buffeen du trenger. Jo mer romslig rommet er, desto mer generelt kan du legge buffeen i den. I en liten stue, der det allerede ikke er nok ledig plass, er det bedre å sette en liten kommode, eller fikse en hengende vitrineskap over sofaen. Slike møbler ser vakre ut og tar ikke ekstra plass..

Hvis det er mye plass, vil et lite utstillingsvindu se malplassert ut. Tvert imot, du bør lete etter en vakker massiv skjenk med buede ben eller en skjenk hvor det er plass til suvenirer og forskjellige vakre dimser. Når det gjelder bunnen av buffeen, materialet av høyeste kvalitet er naturlig tre. Deretter kommer det tøffe metallet. Buffeer laget av sponplater eller MDF anses som rimelige og ganske gode..

Det er også verdt å sjekke kvaliteten på beslagene. Den må være pålitelig og holdbar. Sjekk hvor godt skapene dine kan åpnes og om festene er løse.

Stiler

I tillegg til andre funksjoner i skapets utseende, er det viktig at de også passer perfekt inn i stilen på rommet der de skal plasseres. Så for eksempel ser et originalt vintageskap ikke alltid godt ut i et jugendstil eller et minimalistisk rom..

Klassisk

Mye endres over tid, men kjærligheten til klassikerne forblir uendret. Luksuriøse antikviteter som er i stand til å betjene sine eiere i mer enn ett år, som verdsatt og fortsetter å bli verdsatt.

En spektakulær skjenk i klassisk stil vil uten tvil bli en ekte dekorasjon av stuen din. Som regel er slike møbler laget av slitesterkt tre, hovedsakelig mørke nyanser..

Den klassiske skjenken kan deles inn i to hoveddeler. Den første er åpne hyller beskyttet av et lag slagfast glass. Alle de tingene du vil demonstrere for gjestene er plassert på dem. Dette kan være antikke tallerkener, noen premier, håndlagde kuler og så videre..

Den nedre delen av skjenken er skjult for nysgjerrige øyne bak dørene. Det er praktisk å lagre utstyr, dokumenter og så videre der..

Klassiske skjenker kan ikke bare være massive og høye, men også ganske kompakte. Det er verdt å merke seg det faktum at en garderobe i klassisk stil ikke alltid er for dyr. Det er fullt mulig å finne et budsjettalternativ for møbler.

Ved å kjøpe en klassisk tregarderobe kan du forlenge levetiden slik at penger ikke går til spill.

Ikke plasser en skjenk av naturlig tre eller sponplater på steder med høy luftfuktighet eller lave temperaturer, og ikke glem å tørke overflaten med spesialprodukter som forlenger treets levetid..

Provence -stil

Hus i franske landsbyer blir også ofte supplert med antikke møbler og vakre skjenker. Hvis du vil skape en atmosfære av fransk letthet hjemme, bør du se etter noe som ligner de skapene som er i provençalske hus..

Først og fremst er dette møbler laget av lyst tre eller massivt mørkt tre. Mørke farger kontrasterer perfekt med lyse tekstiler og blomstertapeter, mens lyse farger ser lyse og søte ut alene. Hvis du ønsker det, kan du ikke engang kjøpe en antikk garderobe i Provence -stil, men stilisere møblene du allerede har til rådighet..

Mal skjenken med et tynt lag med hvit eller lys maling, gå på den tørkede overflaten med sandpapir, og du vil bli overrasket over endringene.

Du kan dekorere bunnen av den lyse skjenken med et elegant maleri eller fargede klistremerker med forskjellige planter..

Årgang

Vintage -stilen har også fellestrekk med de tidligere stilistiske retningene. I dette tilfellet er rommet stilisert i antikk stil. Brukte og antikke møbler og innredning og møbler fra tidligere tider. Oftest er dette viktoriansk tid eller de “gylne tjueårene”.

For et så luksuriøst rom er det ikke så vanskelig å velge en vakker garderobe. Som i det forrige tilfellet kan du dekorere møblene selv. Det er flere grunnleggende teknikker for aldring av ting..

Den aller første er børsting. Hvis du velger denne teknologien, trenger du sandpapir og harde børster som du vil fjerne det øverste laget av maling eller lakk med. Dette er en ganske dyp behandling, så du må forberede overflaten på forhånd og være ekstremt forsiktig så du ikke skader skapet ditt. Børsting lar deg dekorere bunnen av skapet med små sprekker og skrammer.

En annen måte å visuelt aldre overflaten på garderoben din er å ty til kalkteknikken (kalkeffekt). I dette tilfellet vil du ikke skade overflaten på skapet, men tvert imot dekke det med et ekstra lag maling..

Velg et materiale med ønsket farge og tekstur og påfør overflaten på vegger og dører med ujevne slag. Det er ikke nødvendig for malingen å legge seg i et jevnt lag, en liten uaktsomhet vil bare dekorere garderoben din.

Når du velger maling for et slikt skap, må du huske på det, uansett hvilken nyanse i glasset, når det påføres og tørkes, vil det forandre seg og mørke litt.

En av de vakreste aldringsmetodene er aldring av tre. Med dette ordet utpeker eksperter prosessen med å påføre et lett lag med forgylling på tre. Dette kan oppnås selv med gullakrylmaling, som er billigere. Bare noen få berøringer, og skjenken din vil se like bra ut som en dyr antikk. Denne vintage garderoben matcher perfekt med skinnmøbler, stoffvegg og andre antikke gjenstander..

Moderne

Det er umulig å klare seg uten omtale av moderne møbler. Hvis alle de tidligere stilene ikke faller i smak, vil du definitivt sette pris på den minimalistiske skjenken i metall eller mørkt tre. Slike møbler er slett ikke som antikke vitriner og skjenker. Men dette kan ikke kalles hennes ulempe..

Vakre moderne garderober kan suppleres med både trendy finesser og vintage sett. I det første tilfellet får du et godt eksempel på en skjenk som passer for en trendy høyteknologisk stue eller loft. I den andre – en original kombinasjon som vil understreke din individualitet. En slik garderobe vil dekorere ethvert rom, skiller seg ut fra resten av møblene. Velg din stil, og husk at du ikke trenger å bruke mye penger på drømmebuffeen din, fordi du alltid kan endre utseendet på møblene med egne hender..

Du vil lære mer om hvordan du velger en skjenk til stua i den følgende videoen..