Liten stueinteriør: designtriks

Å dekorere hallen så vakkert og grasiøst som mulig er drømmen til mange mennesker. Problemet er at noen ganger er området i dette rommet lite, og det ser ut til at du må begrense deg til de enkleste designløsningene eller til og med forlate det mest frekke interiøret, begrenset til overfladiske reparasjoner. Ved nærmere undersøkelse av problemet blir det klart at det er helt løsbart. Du trenger bare å kjenne de grunnleggende prinsippene for moderne design og kunne bruke dem..

9 bilder

Særegenheter

Interiøret i stuen bør alltid bygges med tanke på at ingen andre rom i en leilighet eller et hus brukes så aktivt. Tenk grundig over hvilken stemning dette eller det stilistiske trekket vil skape, hva vil være oppfatningen av rommet for folk som kommer inn i det for første gang.

Det er viktig å dekorere plassen med smak, men samtidig la noen intriger stå igjen. I andre rom kan du fortsatt velge, men hallen er laget med tanke på begge samtidig.

Det er veldig vanskelig å planlegge store endringer i et lite område, spesielt med plassering av store møbler og utstyr. Men som praksis for designere viser, er det ingen uoverstigelige hindringer her.! Du trenger bare å lese øvelsen til andre mennesker nøye og se hvordan denne eller den løsningen vil se ut på bildet.. Under denne tilstanden, selv i et lite område, vil de mest moderne ideene, avantgarde og ekstraordinære teknikker være ganske passende og vil gi akkurat det resultatet du regner med..

Start med de viktigste elementene:

  • Gulvdekke;
  • Bakgrunn;
  • Gips;
  • Tak;
  • Møbelprodukter.

Gjennomgående bevegelse langs denne “kjeden”, vil det være veldig enkelt og enkelt å lage et optimalt interiørkonsept som vil tilfredsstille de mest alvorlige kritikerne. Først etter det er det fornuftig å jobbe med de funksjonelle egenskapene til rommet, til slutt gå videre til tilleggsutstyr og attributter som understreker denne eller den ideen. I de fleste tilfeller er det nødvendig å kombinere forskjellige funksjonelle soner, dele dem i rommet og isolere visuelt definerte områder.

For sonering er spill av lys og skygge, visning av møbler, kombinasjon av farger og etterbehandlingsmaterialer mye brukt.

Stiler

Utformingen av et lite område er ofte laget i en moderne stil, hvis integrerte egenskaper er funksjonell perfeksjon og vektlagt nøyaktighet. Konturene er tegnet, vist i så mange detaljer som mulig, ensartede farger brukes (nødvendigvis de som ikke skaper overdreven stress). De mest moderne materialer og elektroniske enheter som nylig dukket opp, brukes aktivt.

For å komme vekk fra følelsen av et kontor, er det nok å introdusere frisk innredning, bruke tekstiler, sofaputer. Bruk av innendørs planter er også en god idé, men de må være tydelig innskrevet i det omkringliggende ensemblet, noe som ikke alltid er lett.

Hvis det totale arealet på stuen er 12 og 15 kvm, er det allerede tilstrekkelig for etterbehandling i klassisk stil. En slik løsning betyr symmetrien i hele miljøet, harmoni og letthet. Det skal ikke være påtrengende inneslutninger, men du har råd til å bruke flere hvite toner, bruke krystalllamper og forgylte speil.

Hovedelementet i innredningen er ofte treskårne møbler malt i elfenben. Hvis du ikke liker dette trinnet, bør du ta produkter fra skinnende, polert tre av dyre varianter..

En klassiker er utenkelig uten stukkforming, uten preget gesimser. Plasser minst en bue eller kolonne for å understreke fullstendigheten av interiøret, og dekk vinduene med tunge gardiner med et vertikalt draperi -utseende. Velg håndtakene nøye for dem, slik at de ikke blir for store og grove..

Et utmerket alternativ til den klassiske designen er provencalsk stue – det vil appellere til alle som liker romantikk. Du kan trygt bruke blonder, lime tapeter med blomsterprint, bruke beige, blå, fersken og til og med grå nyanser til dekorasjon. Når renoveringen er fullført, gjenstår det bare å invitere gjestene og arrangere et hyggelig og ubehagelig teselskap..

De som ikke er oppmuntret av de to foregående alternativene, bør se nærmere på. til loftsstilen. Det er preget av nakne vegger, panoramavinduer og en begrenset mengde møbler. For å dekorere en slik stue brukes abstrakte malerier, svart -hvitt -fotografering og til og med metallgulvlamper..

Et lite rom kan også være ferdig i minimalismens ånd. Plasser bare ekstremt nødvendige ting, gi opp de minste dekorasjoner, sett møbler i en kompakt design og de mest moderne husholdningsapparater – ingenting annet er nødvendig for å overholde konseptet. Interiøret er oftest gjort monotont, og bare noen ganger blir en annen farge lagt til den dominerende fargen..

Aksenttoner bør gjøres, om enn mettet, men strengt tatt i en rolig tast..

Fullfører vår anmeldelse av miniatyr stue stiler i skandinavisk ånd. Den er preget av snøhvite bakgrunnselementer, som bare er på isolerte steder supplert med beige eller saftige aksenter..

Prøv å få så mye naturlig lys inn i rommet som mulig for å skape en frisk atmosfære – dette er hva profesjonelle designere og erfarne arkitekter gjør..

Farge palett

Selv de mest trente designerne rådes til å bruke lyse farger, slik at rommet oppfattes bredere, og du kan unngå en jevnt falmet atmosfære ved å legge til et begrenset antall mørke innlegg. Uansett hvor stilig en viss lys tone er i seg selv, er den overdrevne introduksjonen i stua kontraindisert, dette vil føre til absorpsjon av plass.

For å gjøre den visuelle størrelsen på rommet større, kan du ikke bare bruke lyse, men også nøytrale toner, men absolutt ikke mer enn tre om gangen.. Mørke flekker er også akseptable, men de bør introduseres i gulvtonen, i fargene på møbler og i dekorative elementer..

Forby deg selv strengt å bruke noen prangende elementer, da vil hallen oppfylle sin funksjon og vil ikke irritere følelsesmessig.

Rundt svært lyse gjenstander dannes en grå asfalt- eller sølvbakgrunn. Når stuen er laget i høstfarger, kan brun maling i begrenset grad brukes der, men dette bør gjøres forsiktig for å unngå bevisst dysterhet.

Blå veggtoner sammen med hvite tak og moderat lyse møbler passer perfekt for enhver stil. Der design understreker sammenhengen med natur og naturlighet, selve stedet for grønt.

Lilla farger er mye av romantikere og drømmere; men selv de tøffeste og mest pragmatiske menneskene setter pris på resten i et slikt miljø.

Dekorasjonsmaterialer

I en liten leilighet anbefales det å kombinere tapet i forskjellige nyanser, men den viktigste skal være relativt kjedelig, og aksenten skal være den lyseste. Når du vet at etterbehandlingsmaterialene kommer i kontakt med klørne til kjæledyr, er preget tapet dekket med et tilfeldig påført lite mønster å foretrekke. Denne løsningen vil maskere de feilene som uunngåelig vil dukke opp. Hvis målet er å heve taket, er det verdt å dekke veggene med materiale som har vertikale striper..

Prøv å bruke det samme etterbehandlingsmaterialet for rom, en hall, et soverom, dette lar deg tydelig koble dem til ett kompleks, lar deg ikke tenke på andre måter å demonstrere enhet på.

Gulvene i små rom er hovedsakelig dekket med naturlig parkett, teppe og laminat. Hvis du har midler, kan du bruke selvutjevnende gulv, fliser og metlakh-fliser, kunststein, keramisk granitt. Det er lett å øke høyden på rommet hvis du dekorerer overflaten med en glans eller polerer den..

Det er bedre å lage tepper i hus og leiligheter der små barn bor. – det blir varmere på denne måten, og det er mindre risiko for at dyre overflater blir skadet under veldig aktivt spill.

Det er uønsket å dekke veggene med lyse materialer, der det er mer riktig å bruke vanlig maling, tapet uten sømmer eller med smale ornamenter orientert vertikalt. Grundig polert murstein eller murstein er ofte en god løsning. Andre attraktive alternativer inkluderer godt polert stein, PVC-paneler, 3D panoramatapet, glasspartisjoner (vanlig eller speilet).

Et originalt (men ikke passende i alle tilfeller) trekk er bruk av kunstnerisk maleri. Vegger i gips er lett dekorert med belyste nisjer, de skjuler akvarier, hvitevarer, samleobjekter, frigjør plass.

For å dekorere verkhoturaen brukes strekk -takkonstruksjoner med speileffekt. To-nivå systemer basert på gips og kombinerte løsninger danner en vellykket konkurranse mot dem. Det billigste vil være justering med maling i hvitt..

Men du må umiddelbart finne ut om slikt arbeid vil vise seg å være altfor arbeidskrevende og tidkrevende. Plastpaneler er dårlige når det gjelder visuelt å redusere høyden.

Når du velger tekstiler, må du kombinere dem med interiørstilen. Teksturen av silke, sateng og fløyel passer inn i det klassiske miljøet, hvitt gjennomsiktig stoff i loftet og et lite blomstermønster i landet. Et lett stoff med en skinnende effekt fungerer utmerket for ytre utvidelse av territoriet. Gardiner kombineres med andre utførelser. Du kan enten gjenta fargen på veggene eller fokusere på en lignende farge..

Finesser i møblering

Siden stuen er liten, bør det tas hensyn til dimensjonene til møblene som skal plasseres og dets praktiske egenskaper. Overdreven verdi er kategorisk kontraindisert, men det er urimelig å redusere funksjonaliteten til produktene. I lang tid har mezzaniner og volumetriske garderober, tunge selv i lenestoler og pidestaller, gått av moten. Sluttidsprioriteten er ved hjelp av transformatorer.

Hybrider av en lenestol og en seng, sammen med bord “bøker”, vil ta sin rettmessige plass i gangen i det mest utsøkte og vakre huset. Det vil være mye plass på dagtid, og om natten kan du fullt ut gjenvinne styrken din..

Alternativt kan du bruke en hjørnesofa. Den tar mindre plass enn sin motstykke i full lengde, men er på ingen måte dårligere enn den rent praktisk. Rekreasjonsområdet er oftest kombinert med spisestuen, og ved akutt plassmangel lages det også et sammenleggbart sovehjørne der ute..

Firkantede stuer kan innredes med alle slags møbler direkte mot veggene eller i midten. Hvis du bruker hjørneløsninger, er det enkelt å lage en diamantformet komposisjon. I et rektangulært rom er det verdt å bruke møbler med høy rygg. Hvis du velger mer hverdagslige løsninger, vil det være en følelse av tvetydighet, uklarhet i situasjonen.

Stuer med atypiske planleggingsplaner, så vel som de som er opprettet fra rom med en uvanlig konfigurasjon, anbefales å være utstyrt med elementer av kantet eller halvcirkelformet form. Det er viktig i en slik situasjon å sikre at alle deler av rommet er godt opplyst..

Vakre eksempler

Du kan dekorere rommet til små stuer på en helt original måte. Alt som trengs er litt fantasi og kreativitet. Her er flere alternativer for interiøret i små rom, med tanke på alle funksjonene som vi allerede kjenner..

De fleste overflatene i denne stuen er ganske lyse, dette gjelder spesielt i taket, der det brukes en kjede med lysarmaturer. En av veggene er i en lys burgunderskygge; putene som er lagt ut på den grå hjørnesofaen er i harmoni med denne fargen. En TV er installert på aksentveggen, og et hvitt avlangt stativ grenser til bunnen av det uten noen overgang. Et teppe spredt på gulvet og flere blomster i vaser plassert forskjellige steder bidrar til å gjøre atmosfæren mer behagelig..

Før deg er et subtilt spill av lyse og mørke toner. Lysstrømmene som strømmer gjennom vinduet blir brått avskåret ved gardinene, svart -hvite farger finnes i ornamenter på gulv og puter. Separate puter og lenestol fungerer som fargetoner, mens en svart TV er montert på den litt beige veggen. Under er et lagringssystem for en edel treskygge..

Her ble designerne inspirert av ideen om det mest lette klassiske interiøret. Dette bevises av veggenes grasiøse blomsterdekorasjon, vinduets dyktige gardin og utseendet på kommoden (til og med håndtakene) og de buede, åpnede møbelbenene. Gulvbelegget er lett, skjøtene mellom blokkene er ikke umiddelbart merkbare.

Umiddelbart viste det seg at utviklerne av konseptet var tilhengerne av loftet. En svart glassert skillevegg med dør fører til neste rom. I farge er både lampeskjermen til hovedlampen og gruppen av taklamper i tillegg i harmoni med den. Murveggen, som det ble festet et par ikke for brede hyller på, er nesten langs hele lengden opptatt av en kontrast hvit sofa.

Og her kombinerte de blå, svarte og hvite toner i en komposisjon. Å male med et sjølandskap understreker harmonisk fargen på gardinene. En fortynnet versjon av den samme malingen viser oss en blomst på en stol. Den grå sofaen erstattes av en utsøkt mørk garderobe med speil og hvite elementer på fasaden.

For neste visuelle forstørrelse av et lite rom, se neste video..