Kjøkken-stue interiør: stilig design av det kombinerte rommet

En populær nyhet blant transformasjoner i det indre av et hus under ombygging er kombinasjonen av en stue med et kjøkken. Et slikt kombinert rom er funksjonelt og mer romslig. Interiørdesign kan være veldig mangfoldig, selv om to funksjonelle områder kombineres i ett rom samtidig. Etter å ha tatt et valg til fordel for en eller annen løsning for å kombinere kjøkken og stue, kan du skape en koselig atmosfære og et unikt design.

Særegenheter

I dag blir kjøkken-stuer stadig mer populære. Dette skyldes at det kombinerte rommet er egnet for både små studioleiligheter og romslige private hus..

Et særtrekk ved et slikt rom er at det forenkler livet til vertinnen. Så når du dekker bordet for gjester trenger du ikke løpe fra den ene enden av leiligheten eller huset til den andre for å bære mat til bordet..

Tilgang fra sone til sone vil bli lettere. Du vil ikke bli forstyrret av noen dører og barrierer. Også ved å kombinere spisestuen på kjøkkenet med stuen. du kan spare plass i rommet. Tross alt er det ofte et lite bord på kjøkkenet for familien, og i en egen stue er det et ekstra stort bord for å ta imot gjester. Disse to spisebordene kan kombineres til ett og fjernes for å spare kvadratmeter..

I tillegg trenger du ikke å forlate gjestene for å ta med dessert eller gjøre noe på kjøkkenet hvis vennene dine kommer på forhånd. Samtidig kan du lage mat og kommunisere fritt med husstanden din, så vel som med gjester i stuen. På denne måten kan du gjøre flere ting samtidig. For eksempel kan du i et slikt kombinert rom fra kjøkkenområdet passe barna som leker i stua, du kan også møte gjester uten å se opp fra komfyren..

Denne kombinasjonen har mange funksjoner. angående endringen i rommets område. Plassen blir mye større og mer romslig visuelt. Du kan til og med kombinere smale og lange rom og dele dem inn i funksjonelle områder på kjøkkenet og stuen..

En viktig egenskap og betingelse for å kombinere et slikt rom er at en avtrekkshette må installeres i kjøkkenets arbeidsområde..

Det fjerner uønsket lukt og forhindrer ytterligere forringelse av møbeltrekk, ettersom det er i stand til å absorbere matlukt som oppstår under tilberedningen. Videre bør en slik hette være veldig kraftig og stille, for ikke å forstyrre resten av husstanden..

Det er ingen hemmelighet at mange mennesker må gjøre ombygginger for en slik fagforening, som må godkjennes. Vi må rive veggen for å lage et enkeltrom, bestående av disse to sonene. Men ved å kvitte deg med veggen kan du spare på plassen den okkuperte tidligere. I mange leiligheter har kjøkkenet et lite område, så det vil ikke være så overfylt å lage mat på det..

Fjernelse av veggen gir lysere belysning på kjøkkenet.. Vanligvis har den bare ett vindu, men på grunn av den romslige stuen med flere vinduer vil det være lysere på det, interiøret vil se mer elegant ut. Mens du lager mat på kjøkkenet, kan du se på TV i stuen og chatte med familiemedlemmer uten å forlate komfyren..

Et annet trekk ved et slikt kombinert rom er at alt utstyret i det skal være det mest funksjonelle, slik at det ikke skaper unødvendig støy, ellers vil det forstyrre husstandens medlemmer. Dette gjelder spesielt komfyr, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, kjøkkenmaskin, blender.

Etterbehandlingsalternativer

Etterbehandlingsmaterialer i forskjellige deler av det kombinerte rommet, de kan variere fordi det funksjonelle formålet med disse rommene er annerledes. For etterbehandling av kjøkkenet brukes mer holdbare og pålitelige materialer som er immun mot fett, høye temperaturer, vaskemidler og høy luftfuktighet. Men for stuen kan du velge et enklere etterbehandlingsmateriale..

Hvis du vil dekorere kjøkkenet og stueområdet med samme belegg, er det bedre å foretrekke mer universelle løsninger. For etterbehandling av gulvet er parkett dekket med lakk eller laminat mer egnet, og for etterbehandling av veggene er vinyltapet på en fiberduk, tapet med silketrykk, tre- eller plastpaneler perfekt..

Et mer elegant og interessant alternativ er venetiansk gips. Det blir ikke bare et praktisk etterbehandlingsmateriale, men også et interessant dekorelement. Du vil kunne lage et flerfarget belegg med god fargedybde.

Den generelle harmoniske finishen lar deg forene plassen. Dessuten er begge disse sonene ofte dekorert i samme stil og i omtrent samme generelle fargevalg..

Stilvalg

For små kombinerte rom er den skandinaviske stilen perfekt. Det fyller rommet med kos, men gjør det samtidig mer romslig. Så det er bedre å fjerne partisjonene helt og utvide åpningen mellom rommene. Du kan sette en rektangulær bue der. I det indre av et rom i denne stilen vil det være hensiktsmessig å installere en bardisk, samt fylle lokalene med komfortable funksjonelle møbler.

Skandinavisk stil forutsetter letthet og konsisthet, Derfor er det preget av overvekt av lyse nyanser, som kan fortynnes og plassere lyse aksenter. For dekorasjon er det bedre å bruke hovedsakelig naturlige materialer. Møbler skal være innebygd og ikke for store. Denne stilen er perfekt for å gi.

Et annet populært alternativ for å dekorere et lite kombinert kjøkken-stue er loftstil. Det innebærer en kombinasjon av noen elementer i klassikerne og moderne motiver. Samtidig prøver de å ordne møbler ikke langs kantene på rommet, men på øyer, og grupperer det avhengig av formålet med hver spesifikke sone..

Gulvet kan lages som naturstein eller tre, og veggene ser ut som murverk. Over kan du installere takbjelker i tre. Det er bedre å bytte ut elegante stoler med støtfangere med lyse avføring og et bredt spisebord med en liten vinduskarme eller en bardisk.

Kombinerte rom er ofte innredet i nyklassisk stil.. Det innebærer å kombinere tradisjonell design med en overvekt av klassiske interiørelementer med mer moderne detaljer i form av fasjonable apparater og møbler. Det er bedre å bruke naturlige belegg for etterbehandling. Gulvet skal være dekorert med porselens steingods eller parkett i forskjellige soner, og for veggene er det bedre å foretrekke monokrom tapet med et knapt merkbart blekt mønster.

Mer oppmerksomhet bør rettes mot bagateller, forskjellige dekorative elementer. Så du kan ordne figurer, blomsterpotter og friske blomster. Du kan avgrense de to sonene med en myk hjørnesofa. Trekket kan være skinn.

For å dekorere et kjøkken i klassisk stil, er det bedre å velge mer uvanlige og fantasifulle løsninger. Soneinndeling bør gjøres ved hjelp av tak på flere nivåer. Baren skal kastes. Den ideelle løsningen på den betingede romdelingen vil være installasjon av en bue og lysgardiner i den, som kan fjernes om nødvendig..

Bordet skal være ganske massivt og tre, krakker erstattes med myke stoler. Rommet er dekorert med utsøkte pastellfarger som melket, beige, elfenben. Møbler kan kjøpes under wenge hvis du foretrekker mørkere fasader, eller under bleket eik hvis du vil fylle rommet med lyse farger. I et slikt kombinert rom bør det være en stor elegant lysekrone med krystallelementer i glass, samt mange flere lyskilder som vil gjøre interiøret lysere og mer elegant..

Fargeløsninger

Du kan velge ett fargevalg for hele rommet, eller du kan bruke farge for å dele det inn i to hovedsoner. For dekorasjon er det bedre å bruke nyanser som tilhører samme fargevalg, men som samtidig er litt forskjellige. For eksempel kan du gjøre en overgang fra et mørkeblått kjøkken til en stue med blå vegger og noen mørkeblå aksenter i form av malerier og møbler..

Mange bruker lyse farger på slike rom. Et hvitt kjøkken er ikke veldig praktisk, men et lyst oppholdsrom er en flott løsning. Det er bedre å dekorere kjøkkenet med beige, sand, brune, treaktige nyanser, og gjøre stuen innvendig lysere.

En annen interessant kombinasjon er det grå-svarte interiøret med en overvekt av grått og ekstra lyse aksenter i form av perfekt hvite blanke overflater. Dette er en flott løsning som lar deg skape en enhet i rommet..

Reguleringsregler

For å ordentlig dele rommet i rommet, der både kjøkkenet og stuen ligger, kan du bruke flere metoder. Så, i disse rommene er fargesonering veldig populær. Dette er et enkelt alternativ som fungerer bra for et landsted..

Oftest brukes denne metoden hvis plassen er begrenset, siden det ikke er forskjellige partisjoner, skjermer og andre delende elementer i rommet..

Funksjonelle områder er atskilt med forskjellige farger på belegg, opprettholder enhetens design og bare små generelle fargetoner. Det er mer riktig å markere små elementer i interiøret med lyse nyanser, og større elementer må dekoreres i lysere nyanser, for eksempel et kjøkkensett, et bord, en sofa..

Fargesone utføres avhengig av belysningen i hver av disse sonene. For eksempel, hvor det er mer sol i løpet av dagen, er det bedre å bruke mer interessante varme nyanser, for eksempel gul, sand, beige, pistasj. I et område der det er mer kunstig lys, er det bedre å bruke mørkere nyanser, samt toner relatert til kalde farger og er dype.

På kjøkkenområdet er det bedre å bruke overflater som er lysere i fargen., ettersom de er i stand til å påvirke appetitten positivt og forbedre humøret. Kule nyanser brukes best i rekreasjonsområdet, som ligger i stuen. De er i stand til å roe og slappe av.

Sonering gjøres ikke bare på grunn av farge, men også på grunn av forskjellige etterbehandlingsmaterialer og teksturer. Dette gjelder spesielt gulvet. På kjøkkenområdet er det installert mer stabile alternativer, for eksempel karmiske fliser, porselenstein, stein. De beskytter gulvene mot tunge gjenstander som faller, så vel som mot eksponering for damp, høye temperaturer og fuktighet. Men i stuen kan du montere mer lunefulle materialer, for eksempel laminat, teppe, parkett.

Veggene i de to sonene kan også avsluttes med forskjellige belegg. På kjøkkenområdet vil fliser, maling være passende, men i gangen kan du lime et vaskbart tapet, men du må velge de riktige fargene slik at overgangen ikke var åpenbar og skarp, men jevnere. Dette vil visuelt dele rommet og gjøre interiøret mer harmonisk..

Et annet interessant soneringsalternativ er bruk av møbler. Men samtidig må du følge en rekke regler..

Du kan dele forskjellige soner med flere typer møbler:

  • Øytype. I dette tilfellet er kjøkkenet ikke plassert langs veggene, men i en sirkel og i midten..
  • Store møbler. Oftest spiller en sofa sin rolle. Den plasseres tilbake til kjøkkenet og skiller den fra stuen. Så gjester som er hjemme kan sitte på sofaen med ryggen til kjøkkenet og vil ikke gjøre vertinnen til skamme. Bak sofaen kan du sette et lite stativ eller et høyt skap med liten bredde.

  • Bardisk. Den lar deg tegne en jevn linje mellom kjøkken og oppholdsrom, men lar dem ikke skille seg kraftig.
  • Skap med hyller. Som regel er dette møbler som en hylle, som er fylt med fat, bøker, blader og annet tilbehør for å dekke kjøkkenområdet litt..

Et annet interessant alternativ for sonering er installasjon av buede strukturer. Buens form kan velges ut fra stilen og utformingen av det kombinerte kjøkken-stua. Den kan være rund og massiv, eller den kan være firkantet og knapt merkbar..

Et annet alternativ er å delvis forlate veggen. Det kan være et lite smalt område som delvis avgrenser disse sonene. Fra siden av stua er det montert en garderobe langs veggen. I stedet kan du henge en liten TV der, og fra siden av kjøkkenet er det installert husholdningsapparater eller en vask..

Populær sonering med tak og gulv på forskjellige nivåer. Ved å heve kjøkkenet til pallen, vil du sette linjen mellom disse to sonene. Gjennomsnittshøyden på pallen er 15 cm. I tillegg kan kommunikasjonssystemer som vannrør og ledninger skjules der. Et lavt podium ser stilig og interessant ut, noe som gjør et ukomplisert rom mer komplekst.

Du kan legge til ekstra belysning på de to-etasjers gulvene eller markere pallen med farger, avslutte den med et kontrastbelegg, for eksempel sorte fliser og stuegulvene med hvitt laminat.

Et populært soneringsalternativ er bruk av belysning. Ulike typer lys brukes: i den ene sonen er det varmere og mer dempet, i den andre – hvitt naturlig lys. Som regel blir kjøkkenet lettere, dette bidrar til sikkerheten ved tilberedningsprosessen, og i stuen blir belysningen mer dempet slik at slikt lys er avslappende..

I dette tilfellet er det installert svingbare spotlights, som når som helst kan fokusere på en av disse to sonene, og fremheve vertinnenes arbeidsplass, spisestuen. Eller tvert imot, med deres hjelp kan du tegne en klar grense med lys.

I tillegg kan du installere spotlights i stuen der du planlegger å lese bøker. Så du kan skille et lite område for hvile..

Spektakulære detaljer

Du kan diversifisere interiøret i det kombinerte rommet ved hjelp av luksuriøse designelementer. Så du kan henge grasiøse lysekroner i midten av hvert funksjonsområde eller plassere en stor lysekrone og installere flere kilder til spotbelysning rundt. Lysekronen henger best over et stort spisebord..

En annen slående detalj er peisen. Den må plasseres i stuen nær sofaen. Det kan være en ekte peis med en skorstein, som er egnet for private hus, en biopeis for moderne leiligheter, eller dens etterligning – en dekorativ peis. Det vil fylle rommet med kos og gjøre interiøret og oppsettet mer behagelig..

For rom med trapper kan du installere en interessant farget belysning i trinnene, som slås på som respons på bevegelse. Dette er et flott alternativ for et to-etasjers landsted. Du kan sette en vakker bokhylle under trappen og plassere elegante klokker, bøker, pyntegjenstander på hyllene..

Ideer for forskjellige områder

Det er to hovedområder i kjøkkenoppsettet som er egnet for forskjellige områder i et slikt kombinert rom. Så du kan lage et kjøkken med åpen planløsning og en stue med kjøkken og stengt kjøkken. Begge disse alternativene involverer dekorasjon og dekorasjon av kjøkkenområdet og stueområdet i tilstøtende fargenyanser og et enkelt interiørarrangement.

Det første layoutalternativet er mer egnet for en liten leilighet når du trenger å utvide rommet. Dette er en utmerket løsning for et lite kombinert rom på 15, 16 og 17 kvm. m. For å utvide plassen må du rive veggene. Samtidig er kjøkken-stuen innredet i lysere nyanser slik at den ser mer romslig og bredere ut. På denne måten kan du til og med skjule noen kjøkkenutstyr..

Videre, med et slikt oppsett, er det bedre å gjemme vasken ved å flytte den til et eget hjørne slik at oppsamlingen av retter ikke er synlig. Et stort kjøleskap i stor størrelse er ikke egnet i dette tilfellet. Den må byttes ut enten med noen få små moduler, eller med et kjøleskap med finish for et kjøkkensett. Så det vil ligne en vanlig garderobe med to dører..

For større kjøkken-stuer med et areal på 20, 21, 25 kvm. m er det bedre å bruke en lukket layout. Disse områdene er atskilt med store møbler, for eksempel garderober, hyller, store sofaer..

Et annet praktisk alternativ for lukket type er separasjonen ved bardisken. På denne måten kan du skjule noen møbler, for eksempel oppvaskmaskin eller stekeovn. Bardisken er perfekt for store hus med en 30-meters kjøkken-stue.

Bardisken tillater i et slikt rom ikke bare å spare og avgrense plassen, men også å bruke den mer funksjonelt. Så du kan spise middag alene eller sammen, når du ikke venter gjester eller ikke har tenkt å spise middag med hele familien. Du trenger ikke dekke et stort bord, det vil ta deg mindre tid å spise. Dette gjelder spesielt i de øyeblikkene du har det travelt og det er nesten ikke tid til å spise noe..

Baren er ikke solid, så den setter bare en liten kant, slik at plassen blir enhetlig. Derfor vil det være praktisk for deg å kommunisere med dine kjære, noe som ikke kan sies om alternativet med veggen igjen i det minste delvis. På bardisken kan du installere noen ting for lagring, og under den kan du utstyre et helt skap eller praktiske hyller. Flasker, frokostblandinger og til og med noen kjøkkenutstyr kan legges der..

Åpne bardisker er dekorert med suvenirer og sett, slik at de blir et uavhengig element i innredningen. Hvis du har en liten kjøkken-stue med et areal på mindre enn 15 ruter, så prøv å ikke overbelaste den med tilbehør. Du kan bare installere noen få planter i potter og dekorative retter. Men i romslige kjøkken får småting mer plass og oppmerksomhet..

Mote møbler

I moderne interiør er transformerbare møbler relevant. Dette er modeller som kan endre form og funksjonalitet. Mange alternativer for slike møbler presenteres i Ikea -butikken. Der kan du kjøpe en sammenleggbar stol-seng eller en komfortabel konvertibel stol.

Du kan velge et sammenleggbart bord for kjøkkenområdet. Det vil være nødvendig hvis du trenger å utvide arbeidsområdet ditt eller hvis du vil ha en matbit ikke i spisestuen ved et stort bord, men på kjøkkenet. Hjørneskinnsofaer og myke puffer er fasjonable nå..

Kurvmøbler blir stadig mer populært. For eksempel hengende stoler – kokonger er fasjonable. De kan henges både på kjøkkenet og i stua. Der kan du trekke deg tilbake og slappe av ved å lese favorittboken din..

Vakre eksempler

  • Kontrasterende kombinasjoner i en åpen planløsning med et to-etasjers gulv ser interessant ut. Kjøkkenet er dekorert i svart og hvitt eller et annet kontrastfarge. Stuen kan dekoreres med en lys tone bare med noen mørke elementer, for eksempel en sofa eller et lite bord.
  • En utmerket løsning for å skape en visuell enhet mellom disse to sonene er utformingen av det kombinerte rommet i treaktige nyanser, som kan variere noe fra sone til sone. Ved å bruke honning, lysebrunt, gråbrunt, beige tre kan du skape et koselig og varmt interiør..

For enda mer informasjon om designfunksjonene til kjøkken-stua, se neste video..