Hvordan velge en hylle i stua: vakre eksempler i interiøret

Hvordan velge en hylle i stua: vakre eksempler i interiøret

Stuen er et unikt rom designet for å ta imot gjester, familiesammenkomster, bråkete fester, leke med barn og se på filmer. Denne delen av huset ble opprettet for å forene alle familiemedlemmer, noe som gjenspeiles i interiøret: hvert familiemedlem bringer et stykke av seg selv dit..

Det kan være et skjell hentet fra en bryllupsreise, en uvanlig venetiansk maske, et favorittfotografi, et maleri, en vase, en gudstjeneste og mye mer som er kjært for hjertet og gjenspeiler familien fra innsiden. Slike forskjellige ting bør ikke gjemmes i forskjellige skap, det er bedre å finne et verdig sted for dem på et passende stativ, som lar deg stilfullt kombinere alle ting.

Særegenheter

Et stativ er et møbel, som er en struktur av flere hyller som ligger over hverandre. Hovedtrekkene er at hyllene kan ha forskjellige former, størrelser og teksturer. Disse møblene har sine fordeler, vurder det viktigste.

Enkel å bygge

Det kan være et bevegelig stativ på hjul, som gjør det mulig å enkelt og raskt endre utseendet på et rom, eller et stort (innebygd i veggen) stativ. Du kan bygge den selv.

Uansett hvilken hylle du velger, vil den ligne på enkle hyller, siden den skiller seg vesentlig fra skapet.

Lagringssystem

Hyller kan inneholde mange ting. Noen av dem kan plasseres på åpne overflater (for eksempel en samling tallerkener, fotografier i vakre baguetter, voluminøse vaser som passer til stuen).

Andre ting (vanligvis småting som sytilbehør, førstehjelpsutstyr til hjemmet) skjules best med dører eller spesialbokser.

Maksimal brukbart område

De forskjellige hylleformene lar deg bokstavelig talt ta hver centimeter av stativet, og frigjøre plass i stuen. I dag i interiør kan du finne dype hjørnemodeller, hyller rundt TV -en, inngangbue, skrivebord.

Alle kan kjøpe modellen som vil være ideell for et bestemt område og layout..

Plansone

Møbler kan tjene som en slags vegg som subtilt skiller to funksjonelle områder i ett rom. Ved å velge en mobilhylle kan du bruke den som skjerm når det trengs.

Opprettholde stil

Hyllene kan passe inn i enhver designstil. Med forbehold om kriteriene for hver enkelt stil, vil det se harmonisk ut blant hoveddelen av møblene. Det spiller ingen rolle om det er loft, grunge, provence eller klassiker.

Slike møbler er passende i enhver stil..

Lav kostnad

Slike møbler er billigere enn vitrineskap, kommoder, bokhyller. Selvfølgelig kan prisen variere avhengig av typen materiale som brukes i konstruksjonen og modellens kompleksitet..

Hva trengs det til?

Svaret er et og utvetydig – for å lagre ting. Avhengig av typen og størrelsen på tingene, kommer du til den riktige avgjørelsen om størrelsen og materialet på hyllene. Når du velger varer du vil lagre i hyllene dine, er det viktig å vurdere den generelle utformingen av rommet. For eksempel, på en metallhylle i grunge -stil, vil plasseringen av tesettet være upassende..

Hyllene i stativet ditt kan inneholde:

 • bøker;
 • retter;
 • innrammede fotografier;
 • klokker, vaser, figurer;
 • planter;
 • TV, set-top box, joysticks, disker og annet utstyr;
 • interiørdesign tilbehør;

Visninger

Det moderne møbelmarkedet gir kjøperens oppmerksomhet mange varianter av hyller til stuen.

Vurder hovedtypene.

 • På stativer. Strukturen består av flere horisontale hyller festet på to støtteben. Bakveggen mangler. Enkel å produsere modell.
 • vegg. Det er en bakkant og sidevegger. Hyllene er delt inn i rom. Stativet er formet som en lett garderobe. Individuelle seksjoner kan utstyres med dører.
 • Vinklet. Det vil appellere til folk som verdsetter kapasitet og orden. Denne modellen vil bidra til å få mest mulig ut av hjørnerommet i rommet og skjule mange ting for øynene..

 • Stige. Slike modeller har ofte en åpen design (ingen avgrensende vegger). Hyllene, den ene etter den andre, øker konsekvent størrelsen i lengde, som et resultat vises det som ikke vises i form av en slags stige. Dette alternativet vil passe inn i enhver moderne stil, det vil være et uvanlig møbel.
 • Suspensjon. Den er liten i størrelsen. Veggmontert. Kan ha rette og hjørnehyller.
 • Sylinder. Stativet har en roterende avrundet form. Perfekt for store områder.

 • Diagonal. Det er et hengt veggstativ, hvis kryssende elementer roteres i en vinkel på 45 grader.
 • Innebygd. For å installere det trenger du en liten veggnisje, der det er festet spesielle fester for hyller.

Materialer

Ulike råvarer brukes i utviklingen av modeller av hyller til stua..

Tre

Det ser massivt og dyrt ut. Passer perfekt inn i stilen på hytta, understreker det øko-designet. Vær oppmerksom på bøkemøblene. Dette materialet har en høy tetthet og et uvanlig naturlig mønster, kombinerer kvalitet og skjønnhet, det er lett å male..

MDF, sponplater, kryssfiner, sponplater

Disse materialene vil tjene som et flott alternativ til naturlig tre. De er upretensiøse i omsorgen, er forskjellige i en demokratisk pris. Tilgjengelig i et stort utvalg på markedet.

Glass

Skaper visuell vektløshet og gjennomsiktighet. Kan tåle tung vekt. I hyller brukes det hovedsakelig som inngangsdørdesign.

Metall

Ser stilig og uvanlig ut. Avhengig av type og mengde, kan den brukes til etterbehandling av stativet, så vel som selve rammen og hyllene. Tåler store belastninger. Brukes i kreative retninger for stuedesign.

Farger og innredning

Uansett hvilket materiale du velger for hyllene dine, husk at du alltid kan endre utseendet. I dag er det mange tilgjengelige teknikker, for eksempel craquelure, decoupage og andre, som vil gjøre hyllen din til et eksklusivt kunstverk.. Fargen på hyllene skal stemme overens med rekkevidden til hele stua.. Vurder fargen på det valgte tapetet og gulvet.

Vær oppmerksom på skyggen på de eksisterende møblene i stua (sofa, TV -stativer, vinduskarmer, gulvlampe, dører, tilbehør).

Hvite møbler regnes tradisjonelt som universelle for ethvert interiør. Hvis du synes det er vanskelig å bestemme seg for en farge, kan du kjøpe en hvit eller melket nyanse. Denne løsningen fungerer like godt med lyse og hvite vegger..

Hvis du vil ha grafikk og lysstyrke, velg rike farger, stopp ved den klassiske sorte eller brune tonen. Husk at naturlige nyanser alltid kombineres med hverandre, de ser naturlige og dyre ut..

Plasseringstips

Hvis du har bestemt deg for stativets funksjoner, grovt angitt modell og materiale for produktet selv, er det bare å bestemme det mest passende stedet og sette stativet der..

For dette er det nødvendig å ta hensyn til rommets dimensjoner..

Hvis stuen din er stor, kan stativet enkelt oppta en hel vegg fra gulv til tak. En hylle på 15-20 cm vil redusere rommet litt og la deg plassere et helt bibliotek med bøker. I en slik vegg kan du sette inn en TV eller et stort bilde, samt tilpasse stativet for å dele et stort rom..

Hvis stuen er middels eller liten, er stativer i full høyde tillatt. Imidlertid bør de ikke ta halvparten av lengden på rommet i lengden. Det er bedre at fargen på møblene står i kontrast til veggen. Dette vil skape en visuell stripeeffekt og strekke høyden på rommet.. I slike lokaler anbefales det ikke å installere klumpete (med brede hyller og tykke stativer).

For soneplass det anbefales å velge den lette versjonen av den åpne rack-partisjonen. Hvis stuen har et uvanlig tak, er det mange nisjer og fordypninger, det er åpne rør, luftkanaler du vil gjemme, bestill en individuell hyllenhet. Ulemper kan gjøres til fordeler.

Vær oppmerksom på de små tingene. Kjøp kvalitetsbeslag (håndtak, kraftige hjul, hyllefester). Du bør ikke spare på stativ, ben til hyller, spesielle møblerfester til vegger og tak.

For at stativet ikke skal skjule overflødig plass, vær oppmerksom på modeller med speilvegger eller glassdører.. Hyllene som brukes til sonering av stuen, bør ikke skjule lyset. Velg stativer med gode, justerbare ben for å kompensere for ujevne gulv.

Vakre eksempler i interiøret

I stuen kan stativet utføre forskjellige funksjoner: deling, lagring, design, funksjonell, avhengig av husstandens interesser. Noen ganger kan du se barneleker i hyllene til disse møblene. Nedenfor er vakre eksempler på hylleplassering i stuen. De vil hjelpe deg med å dekorere stuen på den mest harmoniske måten..

For enda flere eksempler på arrangement av hyller i stua, se videoen nedenfor..