Hvite stuemøbler: tips for valg

Hvitt er ofte forbundet med overklassen i samfunnet. Derfor ser interiøret, dekorert i lyse farger, elegant og sofistikert ut..

Fordeler

Hvite møbler kan livne opp kjedelige bakgrunnsbilder, legge til lysstyrke i rommet og gjøre oppholdet ditt mer behagelig. Når du kjøper en hvit vegg eller sofa, trenger du ikke bekymre deg for at de vil gå av moten over tid – denne fargen er alltid i trend..

Hvite møbler har en rekke ubestridelige fordeler:

  • Allsidighet. Denne fargen vil lett passe inn i ethvert miljø, egnet for enhver stilretning. Slike møbler vil være passende i et klassisk soverom, i et kjøkken i Provence -stil og i en moderne stue..
  • Komfort. I motsetning til andre farger som du kanskje liker eller ikke liker, plager ikke hvite toner eller irriterer synet, og lindrer også akkumulert tretthet og stress.

  • Kompatibilitet med alle farger. Kanskje er det ingen slik farge eller nyanse som den ikke ville bli kombinert med. Ved å komponere hvitt med pastellfarger kan du understreke lyrikken i situasjonen, eller omvendt, skape et lyst vågalt interiør, leke med kontraster.
  • Rikt valg. Siden hvite møbler alltid er etterspurt, er mange produsenter engasjert i produksjonen av dette produktet. Hvis du ønsker det, kan du velge innstillingen for enhver lommebok og stilretning.

Men slike møbler og ulemper har:

  • Pris. Det er en oppfatning at bare velstående mennesker har råd til å innrede stuen i lyse farger. Derfor er interiørartikler i akkurat dette fargespekteret ofte dyrere enn i andre farger..
  • En balanse må oppnås. Hvit farge fungerer bra sammen med andre nyanser, men i seg selv ser den for ansiktsløs og kjedelig ut. Et overskudd av det i interiøret kan forårsake assosiasjoner til operasjonell sterilitet..

  • Vanskeligheter med å forlate. Alle feil er tydelig synlige på den hvite overflaten. Fingeravtrykk og striper er spesielt tydelige på blanke deler. Vær derfor forberedt på regelmessig vedlikehold når du kjøper et hvitt headset eller en sofa. Hvis det er små barn eller kjæledyr i huset, kan det være verdt å hoppe over kjøpet helt..
  • En rekke nyanser. Hvit farge virker enkel ved første øyekast. Faktisk har den mange nyanser som kanskje ikke er kompatible med hverandre. Derfor, når du velger en innstilling, er det tilrådelig å kjøpe hele settet umiddelbart fra en produsent og helst fra en samling..

Valgregler

Før du kjøper lyse farger, bør du nøye veie alle argumentene for og imot et slikt oppkjøp – denne fargen krever perfeksjon i de minste detaljene..

Du bør ikke gå til det ekstreme og kjøpe mistenkelig billige eller for dyre møbler. Hvis prisen er for lav, risikerer du å bli eier av møbler av lav kvalitet med beslag av lav kvalitet. I tillegg til den høye prisen, dessverre, garanterer den fortsatt ikke upåklagelig kvalitet..

Vær oppmerksom på sammensetningen av stoffene som brukes i produksjonen – treslag, plast, maling, lim og andre materialer. Ikke alle er sikkert for helsen..

Du bør fokusere på pålitelige produsenter, i hvis rykte du er sikker. Møbler fra europeiske land som Italia eller Spania har lenge tjent et upåklagelig rykte. Blant innenlandske produsenter kan man merke seg Nizhny Novgorod -produksjonen, samt Bryansk -møblene. Hviterussiske produkter er populære i SNG.

Møbler skal passe inn i det generelle konseptet i rommet. Hvis stuen din er innredet i en moderne stil, bør utformingen av møblene i den være passende..

Mål alle størrelser nøye. Møbler må samsvare med dimensjonene til rommet det er kjøpt for. En for stor sittegruppe eller garderobe vil visuelt redusere en liten stue, selv om de i alle standarder passer inn i rommet. Og omvendt – i et stort romslig rom vil et miniatyrsklie rett og slett gå tapt..

Kombinasjonen av mørke og lyse detaljer skal være proporsjonal. Når det gjelder modulmøbler, anbefaler designere å ordne det på en slik måte at mørkere toner er nederst, ved basen, og lysere toner brukes høyere..

For å forbedre den estetiske effekten av lyse møbler, kan du bruke innebygd belysning. Så rommet vil ikke bare virke bredere, men også mer omfangsrikt..

Varianter

Alle møbler er vanligvis delt inn i polstrede og skapmøbler. Soft inkluderer sofaer, lenestoler, ottomaner og stoler. Den kan rammes helt inn i hvitt eller kombineres med andre nyanser. For eksempel kan bare møbeltrekk eller bare kroppsdeler være hvite..

Lakkert stoff er kjent for å bli skittent raskt. Derfor er det ofte beskyttet av deksler. På samme tid dekker noen eiere møblene med deksler for ankomst av gjester, mens andre tvert imot ønsker å vise frem et dyrt sett, fjern dekslene før mottakelser.

Hvis du ikke er tilhenger av deksler, kan du prøve å rengjøre møbeltrekk selv – heldigvis er det nå mange forskjellige produkter for stell av møbelstoff, så vel som for pleie av lær og dets derivater..

Når det gjelder skapmøbler, brukes mange materialer i produksjonen. Tremøbler regnes som en klassiker. Den dyreste, som du vet, er laget av massivt tre – for eksempel bleket eik. Denne rasen regnes som elite, og det er for det meste eksklusive møbler i streng klassisk stil laget av den. For mer demokratiske modeller kan bleket bøk og aske brukes. Furu, bjørk finnes i masseproduksjon.

Stilistiske retninger for hvite møbler

Shabby chic er en trend som er ganske populær blant designere. Det innebærer bruk av dyre antikke møbler, som har blitt noe nedslitte over tid. Mange salonger produserer semi -antikke møbler – skap med utskårne håndtak, sofaer med forgylt rygg, bord med åpent ben..

Du kan kjøpe slike møbler og kunstig aldre dem – lage små skrammer flere steder, og da vil det se ut som om det har vandret inn i stua direkte fra selve Louvre. På samme tid ser ikke alle møbler uryddig eller ødelagt ut, tvert imot vil en slik stue se elegant og sofistikert ut..

Provence i seg selv innebærer det allerede bruk av lyse nyanser. Stuen i denne stilen ser lys, nesten luftig og veldig romantisk ut. Slike møbler pryder ofte stuer i landsted. Den er preget av glatte linjer, en kompleks form av håndtak og en overflod av blomsterornamenter i detaljer. For en stue i Provence-stil, for eksempel, er et smijernsbord malt hvitt og dekorert med patina ideelt..

Glamour som en stil kombinerer flere retninger – barokk, kunstdekor, imperium, moderne. Hovedkonseptet er ekstern elegant og prangende pomp, som umiddelbart fanger øyet. Hvite møbler i seg selv er allerede glamorøse, fordi denne fargen gir atmosfæren en viss følelse av fest, legger den høytidelig til den.

Glamorøse møbler er preget av glans, glans, komplekse etterbehandlingselementer og dyre materialer. Hvis det er polstrede møbler, så absolutt fra elitestoffer som velour, fløyel eller ekte skinn, hvis garderoben eller kommoden er laget av verdifulle treslag.

Denne dekorasjonsstilen er typisk for eliteherskapshus, utstillingssalonger, kulturpalasser. Et ekte hvitpolert flygel, som kan dekorere ikke bare et konsertsal, men også stuen til en stjerneskuespillerinne eller sanger, kan betraktes som en spesiell elegant..

Interiør hi-tech kan kalles praktisk, pragmatisk og forretningsmessig. Møbler i denne stilen er hovedsakelig laget av plast, glass og metall. Det er preget av tilstedeværelse av glans, en overflod av metalldeler og fullstendig mangel på smykker. Hvit kan brukes her som dominerende eller som stikker ut sammen med mørkegrå, sølv, mørk brun eller svart.

Imidlertid vil hvite elementer se ikke mindre imponerende ut med kontrastrødt, lilla, blått og til og med grønt.

Til minimalisme fargepalettens variasjon er ikke karakteristisk – den er vanligvis begrenset til en eller to nyanser, når svart eller mørkegrått legges til hvitt. Hvis møblene også har blanke overflater – for eksempel en garderobe med speildører eller et bord med en polert topp, ser denne innstillingen spesielt imponerende ut. Samtidig preges designet av maksimal enkelhet og stringens. Ingen ekstra farger eller halvtoner.

Til klassikere hvit farge passer perfekt, fordi klassiske møbler allerede forutsetter tilstedeværelse av lyse farger. For klassiske møbler velges ofte varme hvite nyanser: fargen på bakt melk, champagne, blomsterhvit – forgylningskarakteristikken for denne trenden i interiøret passer godt med dem..

Skandinavisk stil innebærer bruk av naturlige materialer, så møbler er oftest laget av tre og komplementert med glass- og metallelementer. I dette tilfellet brukes også varme farger – melk, eggeskall, hvit sand. Disse nyansene er enkle i møbler og kan fortynnes litt med en annen farge..

Denne stilen innebærer ikke prangende nyanser, så ideelt sett bør den være blå, dempet grå, ung grønn, blekrosa eller andre myke farger..

Loft gir rom for fantasi. Hovedmottoet er kombinasjonen av det inkongruøse. Bare her et metallskap malt med hvit maling og en sofa med utskårne ben, et grovt strikket bord og en polstret lenestol dekorert med et strikket hvitt teppe, sameksisterer rolig..

Kombinasjon med andre farger

Hvite møbler brukes sjelden til å innrede et rom innredet i samme nyanser. Et slikt interiør ser kjedelig og monotont ut. Derfor brukes hjelpefarger oftest enten i selve møblene eller i dekorasjonen av rommet. De velges avhengig av stilen som stua skal innredes i..

Så for eksempel passer hvite møbler godt med pastellfarger – krem, beige, moderat rosa, lyseblå. Disse fargene er typiske for klassisk design, så vel som for country eller Provence..

Kombinasjonen av svart og hvitt er like gammel som verden. Samtidig er det et strengt hierarki – enten veksler disse to fargene i et rutemønster, eller så er svart tilstede nederst, og hvitt dominerer øverst..

Noen ganger brukes mer enn to nyanser i utformingen av møbler. Lilla, lilla og, merkelig nok, gul og oransje fungerer godt med et svart og hvitt sett. Denne flerfargede designen finnes ofte i modulære møbler i en moderne stil..

Tilstedeværelsen av kontrastmøbler i stua i forskjellige farger som hvitt og en av nyanser av rødt eller oransje fyller rommet med glede og positivitet. Disse fargene er vanligvis valgt av unge mennesker..

Hvite møbler mot bakgrunnen til en lilla vegg gir rommet et litt mystisk utseende, skaper en slags aura av mystikk og urealitet i det som skjer.

Grønt er kjent for å lindre stress og berolige. I kombinasjon med hvitt tilpasser den seg et fredelig humør. I en slik stue vil du slappe av og slappe av etter en hard dag..

Se den neste videoen for hva slags hvite møbler du kan velge for stuen..