Halldesign: finesser ved å dekorere et rom med et areal på 20 kvm. m

Halldesign: finesser ved å dekorere et rom med et areal på 20 kvm. m

Stuer kommer i forskjellige størrelser, men i utformingen av moderne boliger er det oftest rom med et areal på 20 kvadratmeter. m. Lokaler med slike parametere anses som de mest praktiske og praktiske for å lage et design, siden deres plass tillater ikke bare å kombinere, men også dele et rom i separate funksjonelle soner. Ved å velge den originale stilen og fargen på dekorasjonen, kan stuen planlegges på en slik måte at det vil være mye ledig plass i interiøret, og det riktige arrangementet av møbler og dekorartikler vil fylle det med en atmosfære av hjemmekos og komfort.

Særegenheter

Interiørdesign er en av hovedretningene som brukes når du skal dekorere rom. Den lar deg lage riktig plassering av rommet og gir rommet et siste bilde. Hvert rom i leiligheten er unikt og krever en spesiell dekorasjon. Stuen fortjener spesiell oppmerksomhet, ettersom det er “hjertet” i hjemmet, et viktig sted for familiens hvile og møte gjester. Vanligvis er standard romstørrelse 20 kvm. m, det kan også være rom med et areal på 19 meter, disse rutene er ganske nok til å lage et vakkert interiør med egne hender.

Du må begynne å dekorere stua med et tidligere utarbeidet prosjekt. Det er nødvendig å ikke bare ta hensyn til størrelsen på rommet, men også formen. Hvis slikt arbeid utføres for første gang, kan du bruke tjenestene til fagfolk.

Hvis eierne av huset har et stort kreativt potensial, vil de ganske takle det på egen hånd og følge følgende anbefalinger:

 • For å få interiøret i gangen til å se naturlig og kontrasterende ut, er det nødvendig å gi rommet god belysning. Dette gjelder ikke bare installasjon av kunstige belysningsapparater i form av gulvlamper, lysekroner og lysestaker, men også dagslys. Derfor bør vinduene i rommet være store, det er best hvis det er flere av dem. Det ideelle alternativet for en hall ville være å bruke flere lysnivåer..
 • Speiloverflater i tak og møbler vil bidra til å visuelt utvide plassen..

 • Når du velger et fargevalg, er det best å foretrekke lyse nyanser, de fyller rommet med kos og gjør det større.
 • Det anbefales å bytte ut døråpninger med buer. Hvis rommet har to dører, bør møblene plasseres på en slik måte at passasjene er frie..
 • Stuer kan ha forskjellige former. For et rektangulært rom er sonering av plass egnet, i en firkantet hall må de fleste møblene plasseres i midten, men hvis stuen har en langstrakt form, anbefales det å plassere modulære strukturer langs veggene.
 • Du kan ikke rote opp plassen med unødvendige gjenstander; for interiøret bør du bare velge det mest nødvendige. En stor mengde møbler vil gjøre rommet lite og dystert..

Stiler

En stue med et areal på 20 firkanter, selv om den regnes som middels stor, må designen være utformet på en slik måte at rommet viser seg å være lyst og romslig. Derfor er det tilrådelig å bruke mer plast, glass og metall i overflatebehandling. Valget av etterbehandlingsmateriale vil som regel avhenge av interiøret. I dag er det mange stiler, takket være at selv en liten hall får et elegant utseende. For stuer anbefaler designere å bruke følgende retninger

Moderne

I et moderne interiør inntar den hovedplassen og antar maksimal frihet i rommet. Derfor er funksjonelle og kompakte møbler valgt for å innrede rommet. Transformatorer og innebygde apparater vil også være et godt alternativ for en liten hall. For å få rommet til å se koselig ut, kan du bruke små bakbelyste hyller som dekor. Sofaen i slike stuer opptar et sentralt sted, møbeltrekkene skal være monokromatiske og lyse, små mønstre i form av klare linjer er også tillatt.

Når det gjelder dekorasjonen, er det tilrådelig å foretrekke nøytrale elementer., som er i god harmoni med det generelle utseendet på rommet. Veggene kan dekoreres med malerier, mens du må velge enten for lyse eller svart -hvite komposisjoner. Gulvbelegget vil opprinnelig bli supplert med tepper uten mønstre og design, de vil være passende i rekreasjonsområdet, vinduer kan dekoreres med både gardiner og stilige persienner. Store innendørs planter og et akvarium med fisk vil bidra til å fortynne atmosfæren i rommet..

Klassisk

Denne designen er en vakker kombinasjon av symmetri og diskret luksus. I den klassiske versjonen er stuen trimmet med marmor, tre, rommet er fylt med dyre tekstiler og smijernsartikler. Peisen anses å være hoveddekorasjonen i gangen. For vegger velger de som regel tapet med vertikale linjer eller små blomster; de ser vakre ut på bakgrunn av lyse tepper og møbler. Som gulvbelegg er både marmor- eller mosaikkfliser og parkett av naturlig tre egnet..

Møbler må kjøpes i stor størrelse, med mykt trekk. Benene på lenestoler og en sofa kan ha utskårne dekorasjoner og smidde beslag. Skinnmøbler, samt forskjellige hyller og kommoder vil være et vakkert valg for gangen. Alle design må være i samme stil. Når det gjelder vinduene, regnes gardiner og gardiner laget av tette stoffer og sateng som det mest passende alternativet for dem. Interiøret må inneholde originale figurer, vaser og lysestaker av metall eller porselen. Bilder med landskap og store speil er passende på veggene. Det anbefales å velge lysekroner med forgylning og krystallheng..

Skandinavisk retning

Hovedoppgaven i dette designet er å gjøre rommet behagelig, praktisk og multifunksjonelt. Et slikt interiør ser spesielt godt ut i en firkantet stue, der riktigheten av linjene lar deg ordne møbler symmetrisk. Innredningen tar imot dyrehud, et stort antall myke puter og tepper. Vegger er vanligvis pastell eller hvite. Møbler bør være laget av naturlige materialer, dens opprinnelige skjønnhet vil bli understreket av vakre vaser og malerier.

Øko -stil

Når du skal dekorere en hall om dette emnet, er det viktig å bruke utelukkende naturlige materialer og naturlige nyanser. Vegger, gulv og tak er ferdig med naturlig tre. Tepper og gardiner er valgt fra naturlige råvarer. Levende planter og tørkede blomster i vaser regnes som et must-have-element i interiøret..

Minimalisme

Austerity og mye plass. For stuer i denne retningen anbefales det å bruke lakoniske møbelmodeller. Interiøret i rommet er fullstendig bygget på harmonien mellom alle komponentene i innredningen. Derfor er det viktig å passe på å installere god belysning som vil fremheve lyse og uvanlige elementer. Veggene kan være grå, pastell eller hvite; innlegg fra turkise eller blå komposisjoner ser også uvanlige ut på dem.

Loft

Denne designen er oftest valgt for stuer med stor takhøyde og store vinduer. Denne typen design krever mye lys og plass. Det er uønsket å installere skillevegger og store møbler i rommet. Som veggdekorasjon må du bruke murverk eller dekorativt gips. Et slikt interiør ligner ofte et kunstners verksted eller en fabrikkbygning, så det bør ikke velges av kjennere av raffinement og elegant..

Fargespekter

For utforming av en stue på 20 kvm. m, kan du bruke hvilken som helst fargepalett, men det er best å foretrekke slike nøytrale nyanser som krem, grå, hvit og beige. Lyse farger vil ikke bare tjene som et utmerket bakteppe for møbler og dekorartikler, men også bidra til å visuelt forstørre rommet. For at rommet skal få interessante notater, kan du også legge til lyse farger i dekorasjonen. Hoveddesignregelen er at du ikke kan kombinere mer enn tre nyanser i ett rom..

I dag er stuer laget i følgende nyanser veldig populære:

 • Hvit. Rommet er preget av stor plass og vektløshet. Hvis veggene i rommet er dekorert i en snøhvit farge, kan møblene installeres i hvilken som helst nyanse. For å få atmosfæren i stua til å leke med levende farger, anbefales det å legge til sjokolade- eller brunfarger i interiøret. Ser veldig fin hvit ut med en grafittone.

 • Beige. En stue med et slikt design regnes som et utmerket sted for en god hvile, siden den beige skyggen beroliger og slapper godt av. Brune møbler og kontrastartikler av grå, mynte eller blå farge harmonerer vakkert med beige vegger.

 • Grå. Denne paletten er mye brukt av designere både når det gjelder valg av etterbehandlingsmaterialer og møbler. For å få interiøret til å se uvanlig ut, er det nok å gjøre veggene grå og kjøpe dekorasjoner av nøyaktig samme farge, men med forskjellige nyanser. I tillegg er denne fargen i perfekt harmoni med lyse komposisjoner, takket være at designet vil vise seg å være livlig..

 • Blå. Hvis stuen har riktig form og høye tak, kan trendy blå brukes til å dekorere den. I dette tilfellet anbefales det å velge både lyse og rike mørke nyanser, for eksempel indigo. Blå kalles en kald palett, så den må fortynnes med lyse og varme toner i designet. Grå og beige fungerer godt for dette..

 • Mørk. En slik stue vil ligne en kammerinnstilling. Når du fullfører overflater, bør du ta hensyn til nyansebalansen, ellers blir rommet for dystert. Som regel foretrekkes hvite møbler for kontrast..

Valget av en bestemt farge i det indre av hallen avhenger av mange nyanser. Så for eksempel spiller formen på rommet en enorm rolle, hvis det er firkantet, åpner det seg store muligheter for bruk av forskjellige farger. For rom som har asymmetri, er det nødvendig å utføre store reparasjoner og utjevne plassen på alle mulige måter. Budsjettalternativet for etterbehandling i dette tilfellet vil ikke fungere.

Hovedsoner

Stuen, hvis størrelse er 20 firkanter, er liten, men det anses praktisk å planlegge. Før du fordeler sonene i rommet riktig, er det nødvendig å forberede et passende prosjekt, og allerede begynne med det, velg typen fremtidig dekorasjon og utfør reparasjoner. Som regel er det i et privat hus ingen problemer med arrangementet av hallen, siden det selv på byggetrinnet er utstyrt med to vinduer og høyt tak er laget. Når det gjelder leilighetene, kan de ha langstrakte stuer med en liten plass som krever omstilling. Derfor bør først og fremst problemet med parametrene i rommet løses, og deretter skal rommet deles inn i separate seksjoner..

Tradisjonelt kan hallen bestå av et sted for hvile, søvn og arbeid.. Oppsettet av stuen utføres i henhold til individuelle prosjekter for hver familie, med tanke på behovene til hver leietaker. Uansett hvor mange funksjonelle soner det er i hallen, er det viktigste rekreasjonsområdet, det er dekorert med komfortable møbler og en TV. Resten kan settes av til arbeids- og soveplass, bibliotek og vinterhage. Soneinndeling anbefales å utføres både ved hjelp av forskjellige utførelser og bruk av mobile partisjoner.

Nylig har den femkantede stuen vært veldig populær. Rommet er presentert i en interessant geometrisk form, takket være det du kan lage et unikt design og rasjonelt bruke hver kvadratmeter.

Kombinere rom

I dag har det blitt fasjonabelt å kombinere stua med andre rom. Dette tillater ikke bare å utføre riktig layout, men gjør også plassen behagelig. Den mest populære er forbindelsen mellom gangen og kjøkkenet; den er godt egnet for et rektangulært rom. Ofte kombinerer de en spisestue med et hvilested i en ett-roms leilighet, der mangel på plass får hver kvadratcentimeter til å spare. Du kan markere individuelle soner ved hjelp av bardisken og møblene..

Finnes i utformingen av stuen og alternativer for kombinasjon med soverommet. I denne designen er det viktig å skille stedet for å hvile og ta imot gjester fra stedet for å sove. For dette er det best å velge spesielle gardiner og skjermer. I dette tilfellet bør soveområdet være plassert vekk fra dørene eller på pallen..

Det er også typer interiører der stuen er kombinert med et bibliotek, en balkong og en entré. I dette tilfellet brukes et annet gulvbelegg eller det samme etterbehandlingsmaterialet, men forskjellige teksturer og farger, til sonering..

Møbler og dekor

Etter at oppsettet av hallen er fullført, kan du begynne å ordne møblene. Myke strukturer spiller en stor rolle i utformingen av dette rommet. For å rasjonelt fylle plassen kan du bruke hjørnesofaen, uten hvilken ingen sittegruppe kan klare seg. En TV og en peis vil se vakker ut foran sofaen. I tillegg må stua være utstyrt med lenestoler, et originalt tillegg til hvilket vil være et rundt eller firkantet salongbord, sofaen og lenestolene skal ha samme design og stil..

Innebygde garderober, små hyller og stativer er egnet for en smal stue.. I tilfelle hallen kombineres med kjøkkenet, må det være et stort bord i sentrum, som vil fungere som et utmerket sted for familiemiddager og feiringer. For en stue med et karnappvindu er det en god idé å installere en peis..

Stueinteriør med et areal på 20 kvm. m skal ikke overbelastes med unødvendige gjenstander, alt skal være stilig, lite og nyttig. Vaser, figurer, malerier, speil og klokker er tillatt som dekorasjoner.

Vakre eksempler

Et godt valg for en moderne stuedesign er lys grå. De trenger å dekorere både veggene og taket i rommet. Det anbefales å tvinge en av veggene med en liten sofa og plassere et salongbord ved siden av. En stor lenestol og en myk osmannisk er egnet som tilleggsmøbler, mens fargen og materialet på produktene må være identiske. Vegger kan dekoreres med et bilde og små hyller.

Dette interiøralternativet er best brukt for en gjennomgangsstue med balkong. Slik at rommet i rommet ikke er begrenset, ble det kombinert med en balkong, som kan tjene som både en liten studie og et område for te -drikking. Designet presenteres av enkelhet og komfort.

Hallen vil også se vakker ut, i dekorasjonen hvorav tre farger vil bli kombinert. Hovedskyggen i interiøret vil være hvit, de anbefales å dekorere taket og veggene for å markere en liten kontrast i rommet, en svart komposisjon med mønstre bør påføres på en av veggene. Møblene er valgt i lys grå, og gule puter vil bidra til å dekorere det..

Du kan finne ut hvordan du best ordner møbler i stua i neste video..