Funksjoner i interiøret i en liten stue i moderne stil

Ikke alle mennesker har råd til en romslig leilighet eller et stort hus, men dette forringer ikke ønsket om komfort og grasiøst liv. Tvert imot blir utformingen av enkeltrom, inkludert stuer, bare mer relevant. Designere har utviklet en rekke teknikker for å håndtere dette problemet..

Særegenheter

I stuen med et areal på 18 kvm. m (dette er en relativ figur, i virkeligheten kan det være litt mer eller litt mindre) det er uønsket å sette slike møbler, hvis utstående kanter tar ekstra plass. Løsningen på problemet er å kombinere kjøkkenet og gangen, men dette trinnet må tenkes nøye gjennom, for å iverksette tiltak mot spredning av dårlig lukt.

Selv om budsjettalternativet er valgt, det er nødvendig å være mer forsiktig med å velge farger og deres kombinasjoner seg imellom.

Det anbefales å fokusere på multifunksjonelle løsninger i interiøret, siden det er mer attraktivt og estetisk tiltalende, og også lar deg i det minste delvis løse problemet med den evige mangelen på plass i “Khrusjtsjov” eller i leiligheten til et panel hus.

Selv de beste klassiske komposisjonene er merkbart dårligere enn stua, utstyrt i en moderne stil, som er mye mer praktisk og rasjonell enn den gammeldagse..

Sonering

I tillegg til å velge en stil, bør du ta hensyn til en viss inndeling i soner. I de fleste typiske hus har sentrale rom en rekke funksjoner samtidig, og det er ønskelig å implementere hver av dem i en bestemt del av rommet. Hvis det er tilstrekkelig plass, er stua isolert fra andre rom, og deretter skiller sonering den faktiske gjestedelen fra den rekreasjonsmessige. De viktigste designløsningene, i dette tilfellet, er et visuelt iøynefallende teppe eller en skarp endring i typen gulvbelegg..

Hvis du ikke liker denne ordningen, kan du dele plassen i aksjer med forskjellige veggdekorasjoner eller søyler og installasjoner. Ifølge designere er de beste punktene for sonering av en hall i en to-roms leilighet områder rundt TV-en og et soveplass. En mer vakker og romantisk løsning i dette tilfellet er bruk av gardiner og gardiner, skjermer.

En viktig forutsetning for suksess er opprettholde stilistisk tilfeldighet mellom to atskilte deler av rommet. Hvite gardiner ser bra ut i kombinasjon med uttrykksfulle gule vegger, og bruk av lamper og malerier på veggene bidrar til å understreke komforten i rommet..

Skillevegger kan også skille gjesteområdet fra soverommet, og dette trinnet viser seg å være det billigste.

7 bilder

Det anbefales å velge ikke bare en barriere, men en struktur som kan romme visse objekter, noe som frigjør ekstra plass.

Noen ganger må stuen skilles visuelt fra kjøkkenet, og utvalget av mulige løsninger er ganske stort. Det skal huskes på det det er fornuftig å bruke buer, to-nivå tak og gulv, samt søyler bare hvis høyden på rommene som skal deles er stor nok. Uavhengig av opptakene, er et slikt trekk uakseptabelt hvis det bor små barn eller eldre i huset. Du kan lage et kardinalgap med både persienner og skillevegger utstyrt med innerdører..

Overflateinnredning

Vindusblokker kan være så vakre og grasiøse du vil, men for å gi dem den nødvendige fullstendigheten må du bruke gardiner. De eneste unntakene er interiør i høyteknologisk og minimalistisk ånd, men selv i dem kan du passe korte gardiner hvis du ikke liker et helt åpent vindu. En stue i form av en firkant kan legge til hygge ved å henge tepper på veggene. I motsetning til hva mange tror, ​​kan dette skape et helt moderne og rasjonelt interiør. Ulempen med dette tiltaket er overdreven konsentrasjon av støv..

Bruken av håndlaget tilbehør bidrar til å gjøre plassen mer behagelig, men når målet er å skape en følelse av glans og luksus, må du bruke dekor med en blank glans, lett å huske.

Tapisserier og vevde paneler finnes ofte som alternativer til tepper. Lysestaker bidrar til å bringe notater av romantikk inn i atmosfæren. Når interiøret er designet i loftstil eller i en annen urbanistisk nøkkel, er et slikt element av innredning som malerier av samtidskunstnere eller plakater i stort format attraktivt. Du kan velge et motiv du liker, selv om kunstnerisk fotografering er den beste løsningen..

Stukkdesign kan være vakker og original. Hvis du ikke tar klassiske gipsløsninger, men moderne (basert på polyuretan), vil du til og med kunne designe plassen i nyklassisisme eller viktoriansk stil. Videre bidrar en slik løsning til å redusere tiden som kreves for større reparasjoner. Imitasjon av stukkelementer er ikke verre i utseende enn ekte gipsblokker, og kostnaden er mye mindre.

Når du velger dekorelementer, blir det også lagt vekt på formålet med å bruke et bestemt område i rommet. Så, overfor gjestgiveriet, er det fornuftig å sette plasmapaneler, store akvarier, kunstduker (både klassiske og samtidskunstnere). Et godt alternativ til slike løsninger er ofte en falsk peis, et miniatyr -karaokescene eller en dekorativ vegg.. Bytt malerier hvis du ikke vil hente dem, eller hvis du synes det er vanskelig å ta en beslutning, trenger du speilede plater.

Valg av materiale, uavhengig av størrelsen på rommet, bør være knyttet til hovedmotivet du prøver å bringe inn i rommet. Utseendet på etterbehandlingsmaterialet og innredningen må stemme stilistisk.

Så når alle anstrengelsene til designeren er rettet mot å gi originalitet, for å understreke det, er et godt skritt bruken av naturstein eller dens dyktige reproduksjon..

I et miljø som er diktert av en økologisk stil, anbefales det å bruke en vertikalt anlagt vegg, men alltid bare en.

Forresten, om veggene. Tomme overflater på baksiden av sofaer er ofte en kilde til bekymring for mennesker. Det ser ut til at det er veldig vanskelig å løse dette designproblemet. Designere foreslår følgende vinn-vinn-trekk:

  • bruk av modulære malerier;
  • klokke, hvis utseende gjentar det generelle konseptet i rommet;
  • en hylle laget av slitesterkt herdet glass, hvor du plasserer gjenstander laget med egne hender;
  • et lite musikkinstrument på en original suspensjon;
  • installasjon designet i henhold til et individuelt prosjekt.

Som i alle andre rom, i en beskjeden stue, viser et svart -hvitt fotografi av noen fra husstanden seg å være et attraktivt dekorelement. Du må velge klokt, slik at vinkelen blir god, og det generelle synet ikke slutter å glede etter noen måneder. Skriv ut bildet fragmentarisk, og nå er en god erstatning for industrielt fototapet klart.

Og hvis du ikke vil se deg selv og dine nærmeste, så bruk et hvilket som helst annet silhuettbilde, velg det like nøye.

Apropos ferdige dekorative elementer, dekorative paneler er verdt å nevne. Spesielt gode er smale typer som bringes til taket i to eller tre striper, blandet i rekkefølge med de vanlige tapeter eller teksturerte plaster. Denne teknikken skaper følelsen av langstrakte vegger, spesielt når smale speil brukes. Alt annet materiale kan også brukes, noe som forsterker appellen med nøye utvalgte teksturer eller visuelle effekter..

Møbler

Bruk av møbler i stua har ikke strenge standarder. Videre lager hver produsent sett med fokus på ideene sine om idealet. Dette gjelder ikke bare utseende, men også en bestemt komposisjon. I en rektangulær og firkantet stue, i et rom med annen form, anbefaler moderne designere å plassere slike interiørartikler som er ergonomiske, lett kan flyttes til et nytt sted om nødvendig og utføre minst to funksjoner.

Rommene der du skal slappe av, se filmer og TV -sendinger, innebærer bruk av et mykt band.

Hvis du ikke vil bruke sofaer, lenestoler og puffer i høy kvalitet, bør hjemmekinoen ha hovedrollen og plassere sitteplasser rundt den.

Stuer med spisestue er innredet rundt spisegrupper. Uansett bør du se nærmere på møbler som er utstyrt med hjul eller hjul. De lar deg raskt endre sammensetningen hvis behovet oppstår. Det som kategorisk ikke burde være, selv med det mest klassiske stueformatet, er den vanlige store veggen som når helt til taket.

Systemer dannet av lette moduler ser mye bedre ut. I tillegg er de mer praktiske å bruke. En enda mer avantgarde (og derfor mindre akseptabel) type er konstruksjoner med glass. Det er allerede flere hundre moderne alternativer totalt, og det er ikke vanskelig å velge veggen som passer deg..

Det er viktig å opprettholde tradisjon når du velger en klassisk stil, men det er verdt å vurdere at skapmøbler i en virkelig tradisjonell design kun kan kjøpes for et solid beløp. Men det er en vei ut. Dette er en moderne stil som lar deg passe møbelprodukter inn i ethvert interiør. Det anbefales å “ordne” både polstrede og skapmøbler først på planen for å unngå grove feil. Å rette dem vil kreve betydelig tid og ekstra kostnader.. Hjørneinnredning utfører samtidig tre viktige funksjoner:

  • dekorative;
  • funksjonell;
  • avgrensning.

Dessuten er deres utvilsomme fordel maksimal plassbesparelse. Rommeligheten til hjørneskapene i romtypen er stor i forhold til rette produkter av lignende størrelse, og dette er viktig for et begrenset oppholdsrom. Hvis du vil ha en hall med peis, er det ikke nok å sikre at møbler er kompatible med den..

Valget bør begynne med å bestemme den optimale stilen, og den er kanskje ikke sammenfallende med den dominerende stilen. Den klassiske versjonen av ildstedet vil forbli populær, etterspurt selv etter flere tiår.

Belysning

Det ferdige lysalternativet, som byggherrene etterlater seg, passer ikke for alle. Noen ganger er det for enkelt. Det er ingen individualitet, det er ingen glede her. Før du kjøper og installerer belysningsenheter, må du ta hensyn til både designsiden og påliteligheten til kommunikasjon. Komplekse elektriske beregninger er nesten alltid nødvendig, og, i samsvar med resultatene, bestemme hvilke ideer som kan implementeres og hvilke som ikke kan.

Selv i et trangt rom kan du organisere behagelig belysning av høy kvalitet. Det generelle hovedlyset i midten vil enten bare belyse midten av stuen, eller det vil være overdrevent lyst og blendende. Veien ut er ved bruk av lokal dekorativ belysning, som kan gjøres både spiss og smalt. Tilstedeværelsen av nisjer i rommet begrunner lysets eksakte retning. Denne løsningen er en ekte klassiker.

Når hallen er sonet med et podium, det vil si med et ujevnt gulv, anbefales det å installere belysningsarmaturer akkurat ved fallet. Takket være dette trinnet er det mulig ikke bare å belyse stua grasiøst, men også å stadig minne om forskjellen i lettelse. Prøv å understreke med lyse malerier og fotografier andre viktige komponenter i det indre av gjennomgangsrommet..

Meningen om at bordlamper bare kan installeres på soverom og studierom har lenge vært utdatert. Lamper med elegante designerskjermer vil bare forbedre plassen.

Tips og triks

Hvis du vil angi stilen på stuen, tenk på gulvtypen og nøkkelenyanser og gardiner (persienner). Alle disse elementene, samt belysning, bør velges av en person eller en gruppe spesialister i samsvar med ensartede krav. I et lite rom, sofaen, uansett om den spiller rollen som en aksent eller ikke, er det tilrådelig å plassere den mot sideveggen. Det er fornuftig å installere et salongbord ved siden av sofaen med en maksimal høyde på 0,6 meter..

Valget av løsninger med benkeplater av atypisk geometri og vakkert buede ben bidrar til å introdusere intriger..

Vakre eksempler i interiøret

Selv en liten stue kan være fullt dekorert. Lyse farger – lyse og mørke – kan flettes sammen i en komposisjon. Her har et vindu, en TV og gjenstandene rundt, et bilde på en av veggene og et klimaanlegg installert i krysset med taket svart maling. Selve taket og den motsatte veggen er hvite, gulvet er en edel gulbrun fargetone, sofaen er ganske sitrongul. Nattbordet er laget av glass, det merkes ikke umiddelbart. En intrikat formet lysekrone tiltrekker seg oppmerksomhet og fungerer som den sterkeste dominerende i rommet..

Her gjorde de litt annerledes: Toppen og veggene er laget i hvitt og andre lyse farger. Gulvet er dekket med elegante mørke planker, med tepper på toppen flere steder. Sofaen og lenestolen er lyse, og de lyse røde putene som er plassert på dem, vekker umiddelbart oppmerksomhet. Et tre i et badekar og et akvarium i det fjerne gir en følelse av naturlighet i rommet.

Disse to eksemplene er ganske nok til å sikre at selv en relativt liten stue enkelt kan innredes i en moderne stil, du trenger bare å nærme deg denne prosessen mer nøye, bruke alle utviklingene i moderne design.

En oversikt over en studioleilighet på 34,6 kvadratmeter, samt interiør i moderne stil for en jente, se følgende video.