Fototapet i stuen: flotte eksempler på design

Å transformere stuen din med tapet er en god idé. Dette kan gjøres ved hjelp av en erfaren designer eller med egne hender, avhengig av dine egne smakpreferanser. Du tar valget. Før du fortsetter med reparasjonen, bør du studere problemet nøye..

Særegenheter

Artsmangfoldet av fotopapir er stort nok. Du bør ikke skynde deg å ta et valg uten å studere nødvendig informasjon. La oss analysere hva slags bakgrunnsbilder er etter materialtype:

Papir

Et budsjettalternativ. Dette forklarer deres korte levetid. De passer for de som bestemte seg for å eksperimentere med det indre av rommet, og endret ofte veggdekorasjonen..

Vinyl

Dette alternativet vil vare lenger, inkluderer flere varianter, favoritten er silketrykk..

Disse tapetene kan vaskes, de falmer ikke i solen..

Ikke-vevd

Den mest holdbare av alle typer. På grunn av porene er de pustende, miljøvennlige og ufarlige for helsen..

Vev

Disse lerretene ser dyre ut, har høy styrke, men samler støv. De kan ikke vaskes, du må lime dem veldig forsiktig for ikke å ødelegge forsiden av materialet.

Valg av materiale er basert på tiden som finishen vil dekorere veggenes overflate og midlene som er planlagt for kjøpet. Hvis du ønsker det, kan du øke mønsterets levetid ved å dekke det med et beskyttende lag. Velg ønsket tekstur på bildet på forhånd. Hver art er unik på sin egen måte.

Glatt tapet forbedrer bildeklarheten perfekt med mange detaljer. Imitasjon av gips innebærer en grov overflate, som er flott for bilder av gamle arkitektoniske emner, murverk. Den sandete, matte teksturen skjuler romfeil, men krever komplekst vedlikehold. Imitert lin kalles vevd tapet, som er egnet for bilder som ikke innebærer klare grenser og skarpe detaljer..

Fototapet bør bare limes på en hvit overflate for å forhindre fargeforvrengning.

Veggmalerier kan være forskjellige i størrelse: de opptar hele veggen, en viss del, i form av en plakat som dekker individuelle detaljer (for eksempel buer, nisjer). Veggmalerier selges i form av et enkelt mønster eller delt inn i flere deler for enkel liming. Store varianter er vanligvis delt inn..

Farger og trykk

Fargeløsninger av fototapeter skal være uløselig knyttet til det indre av gangen. Hvis fototapetet tildeles rollen som oppmerksomhetssenter, er det rimelig å male resten av veggene i rommet i nøytrale toner. Når du velger fargerike scener, bør resten av møblene og interiørartiklene lages i de dominerende fargene på bildet. For ikke å overdrive, må du ikke bruke mer enn to farger i interiøret.

De som ønsker å kjøpe svart -hvite tegninger, bør ta vare på tilstedeværelsen av lyse elementer i stuen. Ellers kan rommet bli kjedelig. I mørke, dårlig opplyste stuer anbefales det å plassere fototapeter i lyse farger. I rom fylt med lys vil tegninger i mørke farger se stilige ut uten å skjule belysningen i gangen. Etter å ha valgt temaet på tapetet, må du sørge for at interiøret matcher stilen på stuen din. For eksempel vil en tegning som viser en gammel sandby i en oransje-blå stue være upassende..

Tomter

Det er mange tomter som kan dekorere leiligheten din. La oss vurdere hovedkategoriene:

Abstraksjon

Tegninger uten spesiell betydning er ganske populære i dag. De velges av de som ønsker å legge lyst til stua uten å overbelaste designet med mening..

Landskap

Et av de mest allsidige temaene når du skal velge fototapet. Mangfoldet av landskap er så høyt at de kan brukes i hvilken som helst stue. Landskap kan være sjø, fjell, eng, skog. Tilstedeværelsen av en naturlig sone i hallen bidrar til avslapning, spesielt etter en hard dag på jobben.

Blomster

Blomster tatt med makrofotografering tar sin plass separat i kategorien landskap. De gir eleganse og friskhet til rommet, men de krever nøye tenkning over designet..

Urban stil

Moderne bytyper foretrekkes oftere av unge mennesker med et raskt livstempo. Riktig utvalgte møbler og lamper vil kunne støtte slike tapeter.

Ornament

De ligner vanlige bakgrunnsbilder. Forskjellen er den høyere oppløsningen på bildet. Populære bilder regnes som murverk, effekten av et trebelegg, et klassisk ornament i form av monogrammer.

Kunst design

For kreative individer som ikke er redde for eksperimenter, er det et stort antall bilder som kan gjøre stuen unik. Dette kan være portretter av kjente mennesker, forstørrede kunstverk, tegninger i popkunststil og mye mer, som bare er i stand til din fantasi..

3D tapet

Dette alternativet bør brukes hvis området i rommet lar deg nyte tegningen i stor avstand. Ellers kan effekten av tetthet oppstå. Hvis stuen din er romslig, lar denne typen tapeter deg lage en tredimensjonal effekt uten å gå på kompromiss med visuell oppfatning..

Eget design

Teknologiens evner lar deg lage individuelle alternativer for fototapet. Det viktigste er høy bildekvalitet. Du kan plassere dine favorittbilder, portretter eller barnetegninger i rommet.

Det er viktig å huske at ikke alle bilder er egnet for fototapet, men bare med et interessant plot..

I forskjellige stiler

Uansett hvor vakkert tapetet er, med et utslett valg kan de ødelegge det generelle utseendet på rommet. For å unngå dette, bør du vurdere hvilke tomter med fototapet som vil være passende i en bestemt stil i stua:

  • Dekorerer hallen i klassisk stil nyklassisisme, det er verdt å foretrekke grasiøse tegninger i myke, naturlige farger. Bilder med effekten av antikken, arkitektonisk utsikt over gamle byer eller romantiske landskap ser majestetiske ut.

  • Moderne stuen i stilen vil bli supplert med fototapeter av ethvert tema. Det vil være viktig å kombinere dem med fargen på møbler og interiørdetaljer..
  • Minimalistisk stilen elsker lyse og plottrike bakgrunnsbilder. Ved å opprettholde ledig plass, vil de gi rommet en følelse av fylde..
  • Ornament i form av grov gips eller murverk finnes stadig mer i stilrom loft. Abstrakte tomter eller urbane landskap vil også passe godt her..

Bruk saker

Den enkleste og mest riktige avgjørelsen ville være å plassere tapetet på en vegg uten møbler. I dette tilfellet er det mulig å vurdere hele plottet av tegningen. Du kan skape et hjørne av fred for å nyte landskapet med utsikt over fjellene, skogen eller sjøen ved å installere et bord og et par lenestoler ved siden av en slik vegg, hvor du kan slappe av etter harde dager. Hvis du ikke helt kan frigjøre veggen, kan du bruke fototapet, hvis tomt ikke vil bli mye påvirket hvis delene lukkes..

Panoramafylling med fototapet lar deg stupe helt inn i ønsket plass. Det anbefales for små rom. Veggmalerier utfører perfekt sonering av rommet. Hvis stuen din er kombinert med et kjøkken, ved hjelp av tegninger av forskjellige temaer, kan du oppnå en avgrensning av plass. Gjør opp for det manglende vinduet med tapet. Et udiskutabelt pluss er det faktum at du selv kan velge utsikten bak glasset.

En ikke-standard løsning ville være å bruke fototapet på to tilstøtende vegger. Det resulterende uendelige hjørnet kan bli et eget område i rommet med et funksjonelt formål (for eksempel å fremheve spisestuen). Hvis det er en peis i rommet, kan området rundt transformeres med tapet med murstein eller steinmønstre. Verter som liker å tulle med gjester, vil sette pris på fototapetet som skaper en viss illusjon (for eksempel en bokhylle, en trompe l’oeil -dør, en forlengelse av rommet, gjenstander laget med en 3D -effekt).

Når du plasserer et bilde og en TV på samme vegg, må du huske på at begge objektene tjener til å tiltrekke seg oppmerksomhet, så du må kombinere dem riktig. I dette tilfellet bør du ikke bruke komplekse tomter. Det er bedre å foretrekke abstrakte eller desaturerte detaljer om bilder. Interiørkomponenter bør ikke konkurrere med hverandre.

Designtips

Veggmalerier kombinerer dekorative og praktiske funksjoner. Veggmalerier med vertikale mønstre kan visuelt øke takhøyden: bambusstilker, furutrær som går opp. Utvidelse av plassen til et lite rom er landskap som tar seerne i det fjerne (løpsveier, åpent havutsikt, endeløse felt). Når du velger en tegning, bør du ta hensyn til størrelsen på detaljene som vises på den.. De bør ikke motsi størrelsen på tingene i leiligheten din..

Jo større bildet på tapetet er, desto mer plass vil det kreves for å nyte det. Ikke overbelast et lite rom med store tegninger..

Vakre eksempler i interiøret

Etter å ha gjennomgått de generelle tipsene for bruk av fototapet i stuen, foreslår vi å vurdere spesifikke eksempler på interiør.

Delikate, grasiøse roser, laget i myke farger, utfyller utformingen av en klassisk stue.

Designet på stuen er en typisk Khrusjtsjov. Valget ble gjort til fordel for romantiske pioner på hvit bakgrunn. Resten av elementene i rommet er valgt i behagelige beige toner. Integriteten til bildet oppnås ved å matche fargeelementer (lampe- og sofapolstring).

Den rike turkise fargen på sjøbildet vil lykkes med å understreke rommets sandfinish. Naturmaterialer for møbler og kompetent belysning vil utfylle utseendet. Ved å lage en stue i middelhavsstil, kan du nyte havet uten å forlate leiligheten din.

Stue i loftstil. Et monokrom verdenskart hjelper til med å markere rekreasjonsområdet. Tilstedeværelsen av lyse puter gir liv til rommet, noe som gjør det koselig. Store vinduer som har en hel vegg tillater bruk av overveiende mørke farger i designet.

En interessant løsning er å bruke speil sammen med fototapet. Rommet blir større og lysere. Designerne brukte et landskap som trakk seg tilbake i det fjerne, og økte plassen visuelt.

Mange forlater fotopapir, guidet av minnene fra slutten av 1900-tallet, da et slikt tapet var forbundet med dårlig smak. Moderne fotopapir preges av sin rike farge, høyeste kvalitet og holdbarhet. Et annet pluss er at de er i stand til å oppdatere eller revitalisere et rom uten å ty til en fullverdig renovering..

Når du velger et motiv for tapet, la deg lede av preferansene til alle familiemedlemmer. I dette tilfellet blir stuen et favorittrom i hjemmet ditt. Hvis du utelukkende holder deg til din egen mening, risikerer rommet å bli ubehagelig. Det er viktig at det er en hjemmestemning i det..

For tips om hvordan du limer fotopapir på riktig måte, se neste video.