De finesser av stuedesign i en moderne stil

Til tross for at klassikerne alltid forblir relevante, foretrekker mange nå å dekorere stuer i en moderne stil. Denne designen kombinerer praktisk, stilig minimalisme og veldig interessante dekorative løsninger. I tillegg er moderne stil et ganske bredt konsept, det tillater mange av de mest uventede alternativene, slik at alle kan velge et interiørprosjekt som de liker..

Du kan til og med tenke på innredningen i stua selv. Det viktigste er å ta hensyn til alle nyansene på forhånd og velge harmoniske kombinasjoner..

Særegenheter

Selv om moderne design kan kalles mer allsidig og gratis enn klassisk eller landlig stil, er det en rekke regler å følge for å skape et harmonisk og koselig boareal.. Hvis du vil utvikle et designprosjekt for stuen selv, bør du vurdere følgende funksjoner i den moderne stilen:

 • Moderne design har en tendens til å være så åpen som mulig. Det er bra hvis du har en veldig romslig stue som kan deles visuelt – velg et arbeidsområde, et barnehjørne eller et sted for sport og kreativitet. Alt avhenger av dine hobbyer og preferanser. Et relevant alternativ er også stuen kombinert med kjøkkenet..
 • Lakonisme og minimalisme bør også tilskrives funksjonene i den moderne stilen i utformingen av hallen. Hvis du vil dekorere stuen din i en lignende stil, må du avstå fra overflod av lyst tilbehør, dekorerte møbler og tapeter med ornamenter. Moderne stil er preget av store former, og unødvendige dekorasjoner kombinert med moderne elementer kan se gammeldags ut..

 • Til tross for minimalismen i dette designet, kan det ikke sies at moderne interiør er kjedelig. Tvert imot kan de se veldig interessante ut hvis du fokuserer på abstrakte former. Møbler og tilbehør kan være uvanlige i form og tekstur, men samtidig ikke overbelastet med detaljer. Denne designen verdsetter asymmetri og uventede løsninger..
 • En annen måte å gjøre moderne design så original og interessant som mulig er å velge komplekse farger. Hvis du begrenser deg til svart, hvitt og rødt i interiøret, er det lite sannsynlig at atmosfæren blir raffinert og koselig. Gi preferanse til sammensatte nyanser: oliven, elfenben, sjokolade, gråblå, bringebær eller terrakotta.

 • Den uvanlige romdelingen er et annet trekk ved den moderne stilen. Dette kan gjøres ved å bruke fargevalget til finishen eller ved å bruke annen belysning. På samme tid er det verdt å fysisk avgrense plassen bare hvis du har en veldig romslig stue, og sonene er funksjonelt forskjellige. Et lignende skille er typisk for kjøkken-stuen. I andre tilfeller er det bedre å unngå buer, kolonner og partisjoner..
 • Som i enhver design er det semantiske sentrum av rommet viktig i et moderne interiør. Likevel kan det være flere slike sentre i en romslig hall. For å betegne dem kan du bruke slike nyheter som elektriske peiser eller fontener, samt markere det semantiske senteret på en mer tradisjonell måte – plasser en TV, et hjørne med fotografier og album, et spisebord eller et panoramavindu der..

Farger og innredning

Det er fargevalget som vil avgjøre hvor koselig rommet ditt blir. Lyse farger brukes ikke veldig ofte i moderne innredning, det er bedre å erstatte dem med mørke eller pastellfarger. Samtidig kan rike mettede farger vises som små aksenter. For å skape en harmonisk setting i stua, ta råd fra designere og vurder følgende faktiske fargekombinasjoner:

 • Stue i beige og kremfarger – dette er en av de mest vellykkede fargeløsningene for hallen. Varme farger skaper en unik kos i rommet, hjelper til med å slappe av og understreker hjemmets varme atmosfære. Samtidig gjør lyse farger rommet visuelt mer romslig og reflekterer lyset bedre. Hvis du har små vinduer, bør du definitivt vurdere varme farger for interiøret..

 • Gulbrune toner egnet for eiere av store og lyse rom. Du kan kombinere disse to fargene sammen eller dele stuen i to soner med to farger. Hvis du velger lys gul, koster det minimalt å bruke. For å få store former i gult til å se vakre og sofistikerte ut, bør du velge sennep og bleke pastellfarger..
 • Stue i svart – Dette er en veldig interessant og moderne løsning som ikke vil forlate likegyldige fans av eksperimenter. På samme tid, for at det mørke fargevalget skal se harmonisk ut, bør rommet være ganske romslig, og god belysning vil også være viktig. Ren svart bør imidlertid brukes minimalt, med svært mørke nyanser av blått, khaki, plomme og burgunder å foretrekke. I kombinasjon med en lignende palett vil varme grå og metalliske farger også se bra ut..

 • Mange velger stuer i grønne farger.. Avhengig av dine preferanser, kan du gjøre det kaldt eller varmt. Fersken og sitron nyanser er perfekte under de kalde tonene av grønt, med dem blir interiøret ditt friskt og interessant. Hvis du velger varme grønne toner, kan beige og terrakotta være en harmonisk kombinasjon. Men hvis du vil gi rommet et særegent og interessant utseende, kan du prøve lyse nyanser av turkis..
 • Stue i lyse røde farger det anbefales ikke å finne ut, men det er fullt mulig å erstatte rødt med mørke nyanser av burgunder eller fuchsia. Dempede mørke toner er egnet selv for bunnen av interiøret og for veggdekorasjon. De kombineres best med kaldgrå, elfenben og dempet blå..

For all lakonismen i den moderne stilen i interiøret, kan du ikke klare deg uten tilbehør og innredning. Samtidig er det viktig at små detaljer ikke er for fengende, men setter i gang interiøret som helhet..

Når du velger en innredning, prøv å ta hensyn til følgende nyanser:

 • Et uvanlig maleri kan dekorere interiøret i enhver stue.. I en moderne stil velges ofte abstrakte malerier med massive monokromatiske flekker, men det kan være andre alternativer. For eksempel vil akvarelllandskap eller svart -hvitt grafikk også se bra ut i slike interiører..
 • En høyteknologisk klokke vil passe godt til stua.. Disse kan være gulv- eller veggmodeller. Plast- og metallalternativer med geometriske former, gjennomsiktige klokker i glass eller klokker laget av naturstein vil se veldig interessant ut..

 • Tepper brukes ofte til stueinnredning.. I et moderne interiør er det bedre å forlate persiske tepper med orientalske ornamenter og erstatte dem med monokromatiske modeller. Tepper med lang haug som etterligner dyrehud vil også se bra ut, men disse alternativene krever ekstra omsorg fra deg. Hvis du leter etter den mest praktiske løsningen, kan du legge den gulvmatten som er på moten nå – et lofri teppe laget på grunnlag av veving av naturlige fibre..

 • Stilige moderne vaser er også godt tilbehør. Avhengig av kravene til interiøret ditt, kan de være lyse eller gjennomsiktige. I en romslig stue kan du plassere massive gulvvaser, og i et mellomstort rom bør du begrense deg til miniatyrprodukter..
 • Enkle, men stilige gardiner med tyll vil se bra ut i en moderne stue.. Persienner kan se for kjedelige ut, og tradisjonelle blomstergardiner er ofte veldig gammeldags for et moderne rom. Det er bedre å velge vanlige gardiner, modeller med små geometriske mønstre eller brede stripete alternativer.

Designalternativer

Utformingen av stuen kan være ekstremt variert – moderne metoder for etterbehandling av gulv, tak og vegger lar deg implementere de mest vågale ideene. Samtidig må prosjektet med å fullføre rommet bli nærmet på en omfattende måte. Hvis du planlegger en større overhaling i din gamle stue eller dekorerer en hall i et nytt hus, må du velge gulv, tak og veggfinish slik at de passer sammen.

Først og fremst er det verdt å starte med ønsket veggdesign, siden det er han som fanger øyet så snart du kommer inn i rommet, men å velge riktig tak og gulv er også veldig viktig.

Gulv

Gulvet i gangen i en moderne stil kan være ekstremt mangfoldig – alt vil avhenge av designprosjektet ditt. Noen ganger blir dekningen i hele leiligheten den samme, og noen ganger er et spesielt alternativ valgt for stuen.. Vurder disse trendy gulvideene:

 • Laminat – Dette er en av de mest populære måtene for moderne gulv. Den kombinerer praktisk, attraktivt utseende og relativt lav pris. I tillegg kan du i butikkene nå finne laminat med et stort utvalg av design, for eksempel imitertre i naturlige nyanser, flerfargede brett og til og med interessante alternativer med dekorative utskrifter..

 • Linoleum kan også brukes til stuen, men det er dårligere enn laminat i sine estetiske kvaliteter. I tillegg er den mindre holdbar og kan rive i områder under møbler eller ved dørledd. Den største fordelen med linoleum er den lave prisen..
 • Parkett – Dette er et dyrt naturlig trebelegg. Dette belegget anses å være ganske varmt, og det har også et fantastisk utseende. Du kan velge tre i forskjellige farger og legge det ut med mønstre eller dele rommet ved hjelp av farger. Det bør imidlertid tas i betraktning at parkett krever spesiell forsiktighet..

For ikke å danne riper, må møbler ikke flyttes på den, og høy luftfuktighet i rommet bør også unngås..

 • Flis Er et interessant gulvbelegg for alle typer interiør. Med sin hjelp kan du legge ut uvanlige ornamenter, lage en monokromatisk blank eller matt finish. Dessuten, for stuen, kan slikt materiale være for kaldt. Gulvet er dekket med fliser i tilfeller der de planlegger å bygge inn varme.
 • Teppe Er en annen løsning for en moderne stue. Det vil alltid være hyggelig å gå på et slikt gulv barbeint, og det vil også bidra til å skape hygge og en spesiell atmosfære i rommet. Imidlertid er dette belegget ikke egnet for alle interiører. I tillegg vil det lofylte gulvet kreve spesiell forsiktighet, og du må gjøre våtrengjøring oftere, spesielt hvis det er dyr i huset..

Tak

Vanligvis er taket ikke veldig variert. Likevel, i et moderne interiør, kan uvanlige kreative ideer realiseres, som stuen vil bli enda mer komfortabel med.. Vurder følgende mulige løsninger:

 • Det enkleste alternativet er å fullføre taket med kalk. Den er egnet for kjennere av tradisjonelle alternativer. Det slanke hvite taket vil passe godt til ethvert moderne interiørdesign. I tillegg er en så enkel finish ganske mulig å gjøre på egen hånd. Det må huskes at dette alternativet bare vil se bra ut hvis du har en grov finish av høy kvalitet..

 • Takmaleri – dette er et sjeldent fenomen, men hvis du verdsetter eksperimenter, kan interiøret i stuen godt suppleres med en slik glede. For at taket ikke skal virke overbelastet, og det er behagelig å være i rommet, kan du prøve å velge en pastellfarge for taket. Blå, lys grå, fersken eller beige nyanser vil gjøre..

 • Hvis du vil skjule feilene i en grov finish, du kan legge ut taket med plastplater. De er firkantede eller langstrakte, helt hvite eller med et enkelt lysmønster. Dette alternativet vil gjøre taket visuelt jevnere og gi det en interessant tekstur. I tillegg er dette belegget ikke dyrt, og du kan dekorere taket med plastplater selv..
 • Nedhengt tak lar deg lage linjer helt rette, det er praktisk å plassere belysningsarmaturer rundt hele omkretsen av leiligheten, samt å gi rommets design et mer komplett utseende. Likevel vil et slikt alternativ koste mer, og undertak anbefales ikke hvis du i utgangspunktet har lav takhøyde i leiligheten din..

Vegger

Veggdekor kan være veldig mangfoldig. Imidlertid anbefaler designere ikke å kombinere mer enn tre farger eller bruke lyse prydutskrifter for moderne typer interiør.. Vurder de mest relevante finishene og den interessante veggdekorasjonen i stua:

 • Bakgrunn er fortsatt en av de mest populære veggdekorasjonsmetodene i boliglokaler. For en stue i en moderne stil, kan du velge forskjellige alternativer. Du kan velge tapet med abstrakte utskrifter, stripete eller vanlige farger. Hvis du verdsetter miljøvennlighet av materialer, bør du velge papirtapet, men vinylmodeller vil gi veggene en ekstra interessant tekstur..
 • Nå velger mange mennesker for interiøret tekstil tapet Er et vakkert deksel laget på grunnlag av naturlige fibre av stoff – silke, lin, fløyel eller bambus. Disse tapetene kan brukes til alle typer interiører på grunn av mangfoldet av trykk og farger. De vil skape en uvanlig tekstur på veggene og bidra til å forbedre komforten i rommet. Blant ulempene med slike bakgrunnsbilder er relativt høye priser og behovet for forsiktig omsorg..

 • Bakgrunn – de er også et interessant alternativ for interiøret i stua. Vanligvis er landskap eller panoramaer av vakre byer valgt som bilder. I et moderne rom kan slike alternativer se veldig relevante ut. De lar deg transporteres til et hvilket som helst vakkert sted, i din egen stue..

Av denne grunn brukes veggmalerier oftest bare i romslige rom, fordi du må velge en hel vegg uten å skjule den med møbler og andre interiørartikler..

 • Enkelt veggmaleri Er en annen aktuell løsning for en moderne stue. Glatte, monokromatiske vegger smelter perfekt sammen med en minimalistisk design og fremhever andre interiørdetaljer. I en liten stue anbefales det å bruke en eller to farger; i et romslig rom er en kombinasjon av tre forskjellige farger for forskjellige vegger mulig. Blant de nåværende nyanser kan du velge lilla, beige, blå, fersken, smaragd eller lys grå.

 • Fargelegging med tekstur oppnådd takket være spesielle malingsapplikasjoner. Hvis glattmalte vegger krever en perfekt grov finish, vil teksturert maling hjelpe til med å jevne ut mindre uregelmessigheter. Når du påfører maling, kan du skape effekten av sprøyting, dryppende maling eller slag i forskjellige retninger.
 • Fliser du kan legge ut alle veggene i stuen eller bare individuelle fragmenter. Vanligvis velges fliser som etterligner stein eller murverk. I et moderne interiør kan slike løsninger se veldig uvanlige ut. Du kan velge disse flisene i røde, brune eller hvitlige farger. Dekoren som etterligner mur kan kombineres med vanlige malte vegger og metallinteriørartikler.

 • Noen ganger er vegger i et moderne interiør dekorert med søyler.. Som oftest er dette ikke søyler i klassisk stil med alle slags dekorasjoner, men enklere rektangulære alternativer. De kan males for å matche fargen på veggene eller variere i farge. En kolonne innebygd i en vegg kan være en rent dekorativ del av interiøret, men noen ganger brukes den til praktiske formål, for eksempel å legge ut fotografier, kleskroker eller små hyller..
 • Veggstøping – Dette er et annet interessant dekorativt element som kom fra den klassiske stilen, men har blitt relevant også for moderne fasjonabelt design. Støping er et preget plastoverlegg på veggen. Oftest lages horisontale linjer og rammer, men du kan finne lister med en mer bisar form. Lister er vanligvis dekorert med vanlige malte vegger..

Belysning

Belysning er en veldig viktig del av et designprosjekt i stuen, men det blir ofte oversett. I mellomtiden vil for sterk eller for svak belysning irritere deg, og du vil ikke føle komforten i rommet fullt ut. I tillegg er det takket være riktig belysning at de semantiske sentrene i rommet kan skilles, understreket de vellykkede fargeløsningene, skjuler feilene i dekorasjonen og utvider rommet visuelt..

Du må nærme deg belysning på en ansvarlig måte. I en liten stue eller studioleilighet kan en enkelt lyskilde være tilstrekkelig, men for større rom på flere titalls kvadratmeter bør både hoved- og ekstra lyskilder velges. Vurder de beste alternativene for stuer i forskjellige størrelser:

 • For en liten stue med et areal på 8-12 kvm. m ikke velg for mange lyskilder. Vanligvis er en lysekrone installert i midten av rommet, den skal være lys nok og ha mer enn tre kraftige lamper. Prøv likevel å velge lukkede nyanser rettet i forskjellige retninger – på denne måten blir lyset mykt og diffust. Hvis du fortsatt vil legge til en annen lyskilde, kan du bruke en gulvlampe eller bordlampe..

 • For stuer fra 14 kvm. m du kan velge to fullverdige lyskilder, og derved dele rommet inn i soner. Noen ganger lages to symmetriske lysekroner på sidene. Hvis du har et vindu i lyse farger, kan du vurdere en sentral lysekrone som er paret med noen få omkretslamper langs de lengste veggene fra vinduet. Disse belysningsalternativene kan være veldig interessante, men det nøyaktige valget bør avhenge av utformingen av rommet ditt..
 • I en romslig stue på opptil 35 kvm. m flere lyskilder vil være nødvendig. Selv om du har store panoramavinduer, er ikke én lysekrone nok til å gi fullt lys til en stor hall. Belysning utføres ofte med enkeltlamper rundt hele omkretsen, de kan plasseres på veggene og i taket. Enkeltlamper kan også fordeles over hele takområdet, noe som skaper jevn og behagelig belysning.

Videre, hvis du vil dele rommet i soner, er det bedre å bruke to eller tre separate lysekroner, som er forskjellige i belysningstypene..

Vi velger møbler

Møbler i en moderne stue skal være praktiske, funksjonelle og vakre. Noen ganger er det verdt å velge ett materiale og farge for alle møblene i rommet, og noen ganger kan du eksperimentere og prøve å kombinere uventede farger og teksturer. I en liten stue er det bedre å begrense deg til en ting, og i et romslig rom kan du gi fantasien din frie tøyler.

Hallen i en moderne stil er preget av møbler laget av tre, sponplater, plast, kunststein, metall og glass..

Når du velger møbler, må du vurdere en rekke nyanser slik at arrangementet av interiørartikler er praktisk, og deres design understreker konseptet med å dekorere hele rommet:

 • Hvis du har en liten stue, bør du hovedsakelig velge skap uten håndtak og med et minimum antall åpne hyller, for ikke å knuse plassen ytterligere. Det er også godt å velge blanke og lyse fasader, fordi de reflekterer lys og forstørrer rommet visuelt..
 • Selv om du har en romslig stue, ikke overdriv med de små detaljene. Moderne stil har en tendens til å være minimal, så skiller seg ut med håndtak, utskårne mønstre eller maleri på møbler, vil det ikke se organisk ut. Samtidig kan en interessant design lages ved hjelp av lakoniske ikke-standardiserte former..

 • Hvis du har en lys stue, bør møbler i den ikke være enten bleke eller altfor trassige. Finn en farge som ligner på veggen, men som har en annen nyanse.
 • Arrangementet av møbler bør nærmer seg omtenksomt. Det er nødvendig å markere det semantiske sentrum av rommet og understreke det ved hjelp av andre interiørartikler.

 • Det er verdt å velge et passende salongbord for polstrede møbler. Den skal ikke være for massiv slik at sofaen og lenestolene er godt synlige bak den. Videre, hvis du har en stor sofa, fungerer ikke et veldig lite bord heller, ellers vil det være helt usynlig mot bakgrunnen av polstrede møbler..
 • En TV, musikkanlegg og annet utstyr kan lykkes integreres i møblene slik at utstyret ikke skiller seg ut for mye og ikke bryter designkonseptet.

Til tross for at utformingen av hver stue er individuell, er det et sett med universelle møbler som er viktige å ha i nesten alle rom.. Vær oppmerksom på følgende produkter før du går til butikken:

 • Sofa Er en tradisjonell viktig del av stua. En ettroms leilighet må ha en bred og komfortabel sofa som kan utvides. Hvis du har et separat soverom, kan modellen være nesten hvilken som helst, så lenge den passer godt inn i leilighetens innredning. Ikke haste for å kjøpe en skinnsofa, for det er ikke veldig behagelig å sitte på den, skinnet fester seg til kroppen, glir, kjøler og varmes opp raskt, til tross for det presentable utseendet. For hjemmekomfort er det bedre å velge en sofa laget av tekstiler..
 • Lenestoler kan også plasseres i et rom hvis det er stort nok. Eiere av store familier og de som liker å invitere gjester til huset trenger dem. Du kan sette stolene ved siden av sofaen eller danne et eget område med deres hjelp..

 • Salongbord – en ting som er nødvendig. Det er flere av dem i store saler. Du kan plassere bærbare datamaskiner og nettbrett, bøker, dekorative vaser med blomster, brettspill eller håndverkstilbehør på slike strukturer, avhengig av dine interesser. Bordene er veldig forskjellige – tre, stein, metallbelagt eller glassmaleri.
 • Vanligvis plasserer de også i stuer skap eller flere skap med åpne og lukkede hyller. I et slikt skap kan du lagre bøker, fotoalbum, husholdningsartikler. Også åpne hyller kan dekoreres med tilbehør – klokker, figurer, vaser eller små skulpturer..

Du kan plassere kurver og oppbevaringsbokser i skapet, noe som vil gjøre det enda mer praktisk å organisere plassen.

For en romslig stue med flere soner er det bedre å velge flere forskjellige små garderober, og for et lite rom er det bedre å velge en massiv garderobe.

Vakre eksempler i interiøret

Designalternativene for en stue i en moderne stil vil avhenge av dine behov og interesser, antall familiemedlemmer, opptakene og utformingen av selve rommet. For å innrede en moderne hall harmonisk må du først tenke på de praktiske behovene, og først da lete etter fasjonable måter å bringe ideen ut i livet. Vurder eksempler fra det virkelige livet på forskjellige interiører.

I en veldig liten stue bør preferanse gis til lyse farger av dekorasjon og møbler: beige, melkeaktig, lysegrønn, blå, rosa eller grå. Det er bedre å ikke bruke hvitt i veggdekorasjon eller bruke det minimalt, fordi noen ganger kan et rom med det ligne et hotellrom og se ubehagelig ut. Stilig tilbehør kan være lyst eller mørkt, men du trenger ikke å overdrive.

Generelt er det bedre å velge blanke monolitiske overflater slik at de reflekterer lyset bedre. For eksempel kan et interiør med syrinmalte vegger, beige plastmøbler med innebygde hvitevarer, en mørkegrå sofa, lyse vaser, en gulvlampe og innrammede bilder se bra ut.

  I en mellomstor stue eller i en romslig stue har du råd til flere små detaljer. Hvis du ikke har tenkt å dele opp stuen i soner, alle møbler og møbler skal være omtrent like i sin stil og fargeskjema. Det er ikke nødvendig å ordne møbler kaotisk, det er bedre å plassere alle møbler rundt et semantisk senter, som kan tjene som bord, TV eller en kunstig peis.

  Tenk for eksempel på en mørk burgunder og lilla stue med mørke tremøbler, beige myke møbler, metalltilbehør og flere lyskilder..

  Hvis du vil dele opp stuen i soner, er det bedre å gjøre dette uten fysiske skillevegger innenfor rammen av en moderne stil – du kan oppnå separasjon ved å bruke forskjellen i belysning, etterbehandlingsfarger og møbelmaterialer. Soner kan fremheves på forskjellige måter. Nå er det fasjonabelt å kombinere en stue med et kjøkken, med et barnerom eller med en gang, og i ettromsleiligheter kombineres det med et soverom.

  I tillegg kan du velge et arbeidssted i den romslige stuen eller bare dele det på en slik måte at hvert familiemedlem har sitt eget rom for avslapning. Eksempler med et farget gulv kan være interessante, ved hjelp av hvilke soner som skilles ut, med fargen og strukturen på veggene. Noen ganger bruker de en teknikk med forskjellig kraft og farge på belysningen – i rekreasjonsområdet kan lyset være svakt, men på kjøkkenet og i arbeidsområdet er det verdt å la det være lyst.

  For tips om hvordan du designer en moderne stue, se følgende video..