Hvite stuemøbler: tips for valg

Hvitt er ofte forbundet med overklassen i samfunnet. Derfor ser interiøret, dekorert i lyse farger, elegant og sofistikert ut..

Fordeler

Hvite møbler kan livne opp kjedelige bakgrunnsbilder, legge til lysstyrke i rommet og gjøre oppholdet ditt mer behagelig. Når du kjøper en hvit vegg eller sofa, trenger du ikke bekymre deg for at de vil gå av moten over tid – denne fargen er alltid i trend..

Hvite møbler har en rekke ubestridelige fordeler:

 • Allsidighet. Denne fargen vil lett passe inn i ethvert miljø, egnet for enhver stilretning. Slike møbler vil være passende i et klassisk soverom, i et kjøkken i Provence -stil og i en moderne stue..
 • Komfort. I motsetning til andre farger som du kanskje liker eller ikke liker, plager ikke hvite toner eller irriterer synet, og lindrer også akkumulert tretthet og stress.

 • Kompatibilitet med alle farger. Kanskje er det ingen slik farge eller nyanse som den ikke ville bli kombinert med. Ved å komponere hvitt med pastellfarger kan du understreke lyrikken i situasjonen, eller omvendt, skape et lyst vågalt interiør, leke med kontraster.
 • Rikt valg. Siden hvite møbler alltid er etterspurt, er mange produsenter engasjert i produksjonen av dette produktet. Hvis du ønsker det, kan du velge innstillingen for enhver lommebok og stilretning.

Men slike møbler og ulemper har:

 • Pris. Det er en oppfatning at bare velstående mennesker har råd til å innrede stuen i lyse farger. Derfor er interiørartikler i akkurat dette fargespekteret ofte dyrere enn i andre farger..
 • En balanse må oppnås. Hvit farge fungerer bra sammen med andre nyanser, men i seg selv ser den for ansiktsløs og kjedelig ut. Et overskudd av det i interiøret kan forårsake assosiasjoner til operasjonell sterilitet..

 • Vanskeligheter med å forlate. Alle feil er tydelig synlige på den hvite overflaten. Fingeravtrykk og striper er spesielt tydelige på blanke deler. Vær derfor forberedt på regelmessig vedlikehold når du kjøper et hvitt headset eller en sofa. Hvis det er små barn eller kjæledyr i huset, kan det være verdt å hoppe over kjøpet helt..
 • En rekke nyanser. Hvit farge virker enkel ved første øyekast. Faktisk har den mange nyanser som kanskje ikke er kompatible med hverandre. Derfor, når du velger en innstilling, er det tilrådelig å kjøpe hele settet umiddelbart fra en produsent og helst fra en samling..

Valgregler

Før du kjøper lyse farger, bør du nøye veie alle argumentene for og imot et slikt oppkjøp – denne fargen krever perfeksjon i de minste detaljene..

Du bør ikke gå til det ekstreme og kjøpe mistenkelig billige eller for dyre møbler. Hvis prisen er for lav, risikerer du å bli eier av møbler av lav kvalitet med beslag av lav kvalitet. I tillegg til den høye prisen, dessverre, garanterer den fortsatt ikke upåklagelig kvalitet..

Vær oppmerksom på sammensetningen av stoffene som brukes i produksjonen – treslag, plast, maling, lim og andre materialer. Ikke alle er sikkert for helsen..

Du bør fokusere på pålitelige produsenter, i hvis rykte du er sikker. Møbler fra europeiske land som Italia eller Spania har lenge tjent et upåklagelig rykte. Blant innenlandske produsenter kan man merke seg Nizhny Novgorod -produksjonen, samt Bryansk -møblene. Hviterussiske produkter er populære i SNG.

Møbler skal passe inn i det generelle konseptet i rommet. Hvis stuen din er innredet i en moderne stil, bør utformingen av møblene i den være passende..

Mål alle størrelser nøye. Møbler må samsvare med dimensjonene til rommet det er kjøpt for. En for stor sittegruppe eller garderobe vil visuelt redusere en liten stue, selv om de i alle standarder passer inn i rommet. Og omvendt – i et stort romslig rom vil et miniatyrsklie rett og slett gå tapt..

Kombinasjonen av mørke og lyse detaljer skal være proporsjonal. Når det gjelder modulmøbler, anbefaler designere å ordne det på en slik måte at mørkere toner er nederst, ved basen, og lysere toner brukes høyere..

For å forbedre den estetiske effekten av lyse møbler, kan du bruke innebygd belysning. Så rommet vil ikke bare virke bredere, men også mer omfangsrikt..

Varianter

Alle møbler er vanligvis delt inn i polstrede og skapmøbler. Soft inkluderer sofaer, lenestoler, ottomaner og stoler. Den kan rammes helt inn i hvitt eller kombineres med andre nyanser. For eksempel kan bare møbeltrekk eller bare kroppsdeler være hvite..

Lakkert stoff er kjent for å bli skittent raskt. Derfor er det ofte beskyttet av deksler. På samme tid dekker noen eiere møblene med deksler for ankomst av gjester, mens andre tvert imot ønsker å vise frem et dyrt sett, fjern dekslene før mottakelser.

Hvis du ikke er tilhenger av deksler, kan du prøve å rengjøre møbeltrekk selv – heldigvis er det nå mange forskjellige produkter for stell av møbelstoff, så vel som for pleie av lær og dets derivater..

Når det gjelder skapmøbler, brukes mange materialer i produksjonen. Tremøbler regnes som en klassiker. Den dyreste, som du vet, er laget av massivt tre – for eksempel bleket eik. Denne rasen regnes som elite, og det er for det meste eksklusive møbler i streng klassisk stil laget av den. For mer demokratiske modeller kan bleket bøk og aske brukes. Furu, bjørk finnes i masseproduksjon.

Stilistiske retninger for hvite møbler

Shabby chic er en trend som er ganske populær blant designere. Det innebærer bruk av dyre antikke møbler, som har blitt noe nedslitte over tid. Mange salonger produserer semi -antikke møbler – skap med utskårne håndtak, sofaer med forgylt rygg, bord med åpent ben..

Du kan kjøpe slike møbler og kunstig aldre dem – lage små skrammer flere steder, og da vil det se ut som om det har vandret inn i stua direkte fra selve Louvre. På samme tid ser ikke alle møbler uryddig eller ødelagt ut, tvert imot vil en slik stue se elegant og sofistikert ut..

Provence i seg selv innebærer det allerede bruk av lyse nyanser. Stuen i denne stilen ser lys, nesten luftig og veldig romantisk ut. Slike møbler pryder ofte stuer i landsted. Den er preget av glatte linjer, en kompleks form av håndtak og en overflod av blomsterornamenter i detaljer. For en stue i Provence-stil, for eksempel, er et smijernsbord malt hvitt og dekorert med patina ideelt..

Glamour som en stil kombinerer flere retninger – barokk, kunstdekor, imperium, moderne. Hovedkonseptet er ekstern elegant og prangende pomp, som umiddelbart fanger øyet. Hvite møbler i seg selv er allerede glamorøse, fordi denne fargen gir atmosfæren en viss følelse av fest, legger den høytidelig til den.

Glamorøse møbler er preget av glans, glans, komplekse etterbehandlingselementer og dyre materialer. Hvis det er polstrede møbler, så absolutt fra elitestoffer som velour, fløyel eller ekte skinn, hvis garderoben eller kommoden er laget av verdifulle treslag.

Denne dekorasjonsstilen er typisk for eliteherskapshus, utstillingssalonger, kulturpalasser. Et ekte hvitpolert flygel, som kan dekorere ikke bare et konsertsal, men også stuen til en stjerneskuespillerinne eller sanger, kan betraktes som en spesiell elegant..

Interiør hi-tech kan kalles praktisk, pragmatisk og forretningsmessig. Møbler i denne stilen er hovedsakelig laget av plast, glass og metall. Det er preget av tilstedeværelse av glans, en overflod av metalldeler og fullstendig mangel på smykker. Hvit kan brukes her som dominerende eller som stikker ut sammen med mørkegrå, sølv, mørk brun eller svart.

Imidlertid vil hvite elementer se ikke mindre imponerende ut med kontrastrødt, lilla, blått og til og med grønt.

Til minimalisme fargepalettens variasjon er ikke karakteristisk – den er vanligvis begrenset til en eller to nyanser, når svart eller mørkegrått legges til hvitt. Hvis møblene også har blanke overflater – for eksempel en garderobe med speildører eller et bord med en polert topp, ser denne innstillingen spesielt imponerende ut. Samtidig preges designet av maksimal enkelhet og stringens. Ingen ekstra farger eller halvtoner.

Til klassikere hvit farge passer perfekt, fordi klassiske møbler allerede forutsetter tilstedeværelse av lyse farger. For klassiske møbler velges ofte varme hvite nyanser: fargen på bakt melk, champagne, blomsterhvit – forgylningskarakteristikken for denne trenden i interiøret passer godt med dem..

Skandinavisk stil innebærer bruk av naturlige materialer, så møbler er oftest laget av tre og komplementert med glass- og metallelementer. I dette tilfellet brukes også varme farger – melk, eggeskall, hvit sand. Disse nyansene er enkle i møbler og kan fortynnes litt med en annen farge..

Denne stilen innebærer ikke prangende nyanser, så ideelt sett bør den være blå, dempet grå, ung grønn, blekrosa eller andre myke farger..

Loft gir rom for fantasi. Hovedmottoet er kombinasjonen av det inkongruøse. Bare her et metallskap malt med hvit maling og en sofa med utskårne ben, et grovt strikket bord og en polstret lenestol dekorert med et strikket hvitt teppe, sameksisterer rolig..

Kombinasjon med andre farger

Hvite møbler brukes sjelden til å innrede et rom innredet i samme nyanser. Et slikt interiør ser kjedelig og monotont ut. Derfor brukes hjelpefarger oftest enten i selve møblene eller i dekorasjonen av rommet. De velges avhengig av stilen som stua skal innredes i..

Så for eksempel passer hvite møbler godt med pastellfarger – krem, beige, moderat rosa, lyseblå. Disse fargene er typiske for klassisk design, så vel som for country eller Provence..

Kombinasjonen av svart og hvitt er like gammel som verden. Samtidig er det et strengt hierarki – enten veksler disse to fargene i et rutemønster, eller så er svart tilstede nederst, og hvitt dominerer øverst..

Noen ganger brukes mer enn to nyanser i utformingen av møbler. Lilla, lilla og, merkelig nok, gul og oransje fungerer godt med et svart og hvitt sett. Denne flerfargede designen finnes ofte i modulære møbler i en moderne stil..

Tilstedeværelsen av kontrastmøbler i stua i forskjellige farger som hvitt og en av nyanser av rødt eller oransje fyller rommet med glede og positivitet. Disse fargene er vanligvis valgt av unge mennesker..

Hvite møbler mot bakgrunnen til en lilla vegg gir rommet et litt mystisk utseende, skaper en slags aura av mystikk og urealitet i det som skjer.

Grønt er kjent for å lindre stress og berolige. I kombinasjon med hvitt tilpasser den seg et fredelig humør. I en slik stue vil du slappe av og slappe av etter en hard dag..

Se den neste videoen for hva slags hvite møbler du kan velge for stuen..

Skjenk i stua: valgregler

Skjenken i stua er et av de eldste møblene som brukes i hjem og leiligheter. Og selv om buffeer ikke er like etterspurt nå som for flere tiår siden, er det fortsatt et sted for dem i interiøret i en moderne leilighet..

Litt historie

For første gang ble luksuriøse skjenker brukt til å dekorere stuer på det fjerne 1700 -tallet. I hyllene deres ble det vist vakre retter, som da var svært sjeldne. Porselenprodukter eller keramiske sett tiltrukket entusiastiske blikk fra gjestene og bekreftet den høye statusen til eierne av leiligheten..

Under sovjettiden ble det også ofte funnet vakre skjenker og skjenker i stuer. Da foretrakk de billige og praktiske tremøbler. I dag finnes slike møbler fremdeles i mange hus og leiligheter, men det foretrekkes enten komfortable skjenker av metall og sponplater eller produkter i antikkstil..

Varianter

Det er mange typer buffeer nå. Dette er både klassiske modeller og mer moderne og praktiske..

Klassiske skap av denne typen tar mye plass og er fylt med et stort antall hyller. Dette er ikke overraskende: Tross alt ble de tidligere installert i romslige rom der det ikke var behov for å spare plass. I den moderne versjonen av en slik buffet er det til og med et sted for en nisje for en TV..

Et annet alternativ er klassiske skjenker. De brukes som vitriner for oppbevaring av servise. Nå er det fullt mulig å klare seg uten et slikt skap. Men hvis du vil style interiøret for en av de siste epoker, så er en slik designløsning ganske passende for deg..

De mest kompakte og moderne skjenkene er hjørnebord. Som navnet tilsier, blir de plassert i hjørnet. Som regel er det her stedet er tomt. Derfor er det veldig lønnsomt å sette skjenken i et hjørne og fylle den med ting som kan dekorere hyllene, kommoden og ledige bord..

Farger

Fargen på slike møbler er også forskjellig. De mest populære fargene er brun, hvit, svart eller grå. Det endelige fargevalget avhenger av stilen du dekorerer rommet på og hva slags atmosfære du vil skape..

Det hyppigste valget av kjøpere er buffeer i forskjellige nyanser av brunt. Alle disse tonene legger til kos i rommet. Dette gjelder spesielt for nyanser som kaffe, sand eller lysebrunt. Det gode med den hvite fargen er at modellene som er laget av dette materialet ikke virker så store. Derfor, hvis du leter etter møbler for et lite rom, vil en hvit skjenk være den perfekte løsningen..

Vær oppmerksom på avtalen. Et produkt laget i klassisk stil må være av høy kvalitet.. Du bør også bestemme hvordan dette møbelet skal brukes..

Kommoder og skjenker laget av mørkere materialer ser bra ut i en moderne stil. De passer godt med lys bakgrunn og lyse aksenter. For eksempel fargede puter.

Hvordan velge?

Hvis du aldri har spist en buffet, og du ikke vet hva du skal velge, vil enkle råd fra eksperter som har søkt etter møbler til forskjellige rom i mer enn ett år..

Først av alt, bestemme størrelsen på buffeen du trenger. Jo mer romslig rommet er, desto mer generelt kan du legge buffeen i den. I en liten stue, der det allerede ikke er nok ledig plass, er det bedre å sette en liten kommode, eller fikse en hengende vitrineskap over sofaen. Slike møbler ser vakre ut og tar ikke ekstra plass..

Hvis det er mye plass, vil et lite utstillingsvindu se malplassert ut. Tvert imot, du bør lete etter en vakker massiv skjenk med buede ben eller en skjenk hvor det er plass til suvenirer og forskjellige vakre dimser. Når det gjelder bunnen av buffeen, materialet av høyeste kvalitet er naturlig tre. Deretter kommer det tøffe metallet. Buffeer laget av sponplater eller MDF anses som rimelige og ganske gode..

Det er også verdt å sjekke kvaliteten på beslagene. Den må være pålitelig og holdbar. Sjekk hvor godt skapene dine kan åpnes og om festene er løse.

Stiler

I tillegg til andre funksjoner i skapets utseende, er det viktig at de også passer perfekt inn i stilen på rommet der de skal plasseres. Så for eksempel ser et originalt vintageskap ikke alltid godt ut i et jugendstil eller et minimalistisk rom..

Klassisk

Mye endres over tid, men kjærligheten til klassikerne forblir uendret. Luksuriøse antikviteter som er i stand til å betjene sine eiere i mer enn ett år, som verdsatt og fortsetter å bli verdsatt.

En spektakulær skjenk i klassisk stil vil uten tvil bli en ekte dekorasjon av stuen din. Som regel er slike møbler laget av slitesterkt tre, hovedsakelig mørke nyanser..

Den klassiske skjenken kan deles inn i to hoveddeler. Den første er åpne hyller beskyttet av et lag slagfast glass. Alle de tingene du vil demonstrere for gjestene er plassert på dem. Dette kan være antikke tallerkener, noen premier, håndlagde kuler og så videre..

Den nedre delen av skjenken er skjult for nysgjerrige øyne bak dørene. Det er praktisk å lagre utstyr, dokumenter og så videre der..

Klassiske skjenker kan ikke bare være massive og høye, men også ganske kompakte. Det er verdt å merke seg det faktum at en garderobe i klassisk stil ikke alltid er for dyr. Det er fullt mulig å finne et budsjettalternativ for møbler.

Ved å kjøpe en klassisk tregarderobe kan du forlenge levetiden slik at penger ikke går til spill.

Ikke plasser en skjenk av naturlig tre eller sponplater på steder med høy luftfuktighet eller lave temperaturer, og ikke glem å tørke overflaten med spesialprodukter som forlenger treets levetid..

Provence -stil

Hus i franske landsbyer blir også ofte supplert med antikke møbler og vakre skjenker. Hvis du vil skape en atmosfære av fransk letthet hjemme, bør du se etter noe som ligner de skapene som er i provençalske hus..

Først og fremst er dette møbler laget av lyst tre eller massivt mørkt tre. Mørke farger kontrasterer perfekt med lyse tekstiler og blomstertapeter, mens lyse farger ser lyse og søte ut alene. Hvis du ønsker det, kan du ikke engang kjøpe en antikk garderobe i Provence -stil, men stilisere møblene du allerede har til rådighet..

Mal skjenken med et tynt lag med hvit eller lys maling, gå på den tørkede overflaten med sandpapir, og du vil bli overrasket over endringene.

Du kan dekorere bunnen av den lyse skjenken med et elegant maleri eller fargede klistremerker med forskjellige planter..

Årgang

Vintage -stilen har også fellestrekk med de tidligere stilistiske retningene. I dette tilfellet er rommet stilisert i antikk stil. Brukte og antikke møbler og innredning og møbler fra tidligere tider. Oftest er dette viktoriansk tid eller de “gylne tjueårene”.

For et så luksuriøst rom er det ikke så vanskelig å velge en vakker garderobe. Som i det forrige tilfellet kan du dekorere møblene selv. Det er flere grunnleggende teknikker for aldring av ting..

Den aller første er børsting. Hvis du velger denne teknologien, trenger du sandpapir og harde børster som du vil fjerne det øverste laget av maling eller lakk med. Dette er en ganske dyp behandling, så du må forberede overflaten på forhånd og være ekstremt forsiktig så du ikke skader skapet ditt. Børsting lar deg dekorere bunnen av skapet med små sprekker og skrammer.

En annen måte å visuelt aldre overflaten på garderoben din er å ty til kalkteknikken (kalkeffekt). I dette tilfellet vil du ikke skade overflaten på skapet, men tvert imot dekke det med et ekstra lag maling..

Velg et materiale med ønsket farge og tekstur og påfør overflaten på vegger og dører med ujevne slag. Det er ikke nødvendig for malingen å legge seg i et jevnt lag, en liten uaktsomhet vil bare dekorere garderoben din.

Når du velger maling for et slikt skap, må du huske på det, uansett hvilken nyanse i glasset, når det påføres og tørkes, vil det forandre seg og mørke litt.

En av de vakreste aldringsmetodene er aldring av tre. Med dette ordet utpeker eksperter prosessen med å påføre et lett lag med forgylling på tre. Dette kan oppnås selv med gullakrylmaling, som er billigere. Bare noen få berøringer, og skjenken din vil se like bra ut som en dyr antikk. Denne vintage garderoben matcher perfekt med skinnmøbler, stoffvegg og andre antikke gjenstander..

Moderne

Det er umulig å klare seg uten omtale av moderne møbler. Hvis alle de tidligere stilene ikke faller i smak, vil du definitivt sette pris på den minimalistiske skjenken i metall eller mørkt tre. Slike møbler er slett ikke som antikke vitriner og skjenker. Men dette kan ikke kalles hennes ulempe..

Vakre moderne garderober kan suppleres med både trendy finesser og vintage sett. I det første tilfellet får du et godt eksempel på en skjenk som passer for en trendy høyteknologisk stue eller loft. I den andre – en original kombinasjon som vil understreke din individualitet. En slik garderobe vil dekorere ethvert rom, skiller seg ut fra resten av møblene. Velg din stil, og husk at du ikke trenger å bruke mye penger på drømmebuffeen din, fordi du alltid kan endre utseendet på møblene med egne hender..

Du vil lære mer om hvordan du velger en skjenk til stua i den følgende videoen..

Italienske stuemøbler: nåde i forskjellige stiler

Herlig Italia er et sted hvor hundre år gamle tradisjoner for produksjon og oppdagelse av nye stiler kombineres. Møblene til stua, som er laget av italienske håndverkere, fortjener spesiell oppmerksomhet. Erfarne håndverkere jobber hardt for å oppnå høye resultater.

Nåde i forskjellige stiler er iboende i disse produktene. Solide og høykvalitetsprodukter vil kunne dekorere ethvert interiør, understreke statusen til eieren, hans økonomiske stilling.

Historie

Tilbake i renessansen begynte håndverkere fra småbyer i Italia å produsere møbler, som vant kjøpernes generelle kjærlighet. Det hele startet med små verksteder, hvor flere mennesker jobbet fra små familiefabrikker. De klarte å oppnå høye resultater og med tiden gjøre liten produksjon til store bedrifter med et verdensomspennende rykte..

Selv da kunne Europa sette pris på arbeidet til italienske håndverkere, som brukte dyrebare treslag i sitt arbeid, dekorerte det med grasiøse tillegg og utskjæringer. Det dyreste stoffet ble brukt til å dekorere polstrede møbler.

Mange representanter for den velstående adelen mente det var nødvendig å ha interiørartikler av italienske mestere i hjemmene sine. Det ble antatt at møbler bare skulle være laget av tre med en monokromatisk overflate, beiset med lakk..

Vi pynter opp stuen

Å dekorere et rom i en bestemt stil er ikke en lett oppgave: du må kombinere luksus riktig med ideen om design. Hvis du tidligere ikke sparte på overdreven luksus, ble en overflod av alle slags dekorative detaljer ønsket velkommen, nå er tilnærmingen til arrangementet en helt annen.

Du kan legemliggjøre Italias ånd ved hjelp av dyre mørke eller lyse tremøbler, som vil bidra til å dekorere atmosfæren.. Et viktig element i stua er et bord med massive stoler., som ligger i midten, samt et lite bord som fungerer som en ekstra detalj av interiøret.

Det er nødvendig å velge interiørartikler på en slik måte at detaljene og trådene er plassert symmetrisk. Dyrt stoff brukes til polstring, for eksempel velour, sateng, jacquard, naturskinn.

Klassisk stil

Når du velger interiørartikler i klassisk stil, bør du ta hensyn til rundformede polstrede møbler med utsøkte vegger og dekor som ligner forgylingen av en massiv lysekrone.

Når du velger interiørartikler du bør ta hensyn til modeller med buede ben, utskåret fasade, ikke glem å ta hensyn til kvaliteten på møblene.

Den kombinerer tradisjonene til mange generasjoner med moderne teknologi. Italiensk beslag fortjener spesiell oppmerksomhet (grasiøse håndtak, bronse og gullfinish).

Når de kjøper polstrede møbler, tar de hensyn til at det er elite og vakkert. De kjøper ofte en enorm myk og koselig sofa som tar mye plass i rommet..

Hardved (eik, kirsebær, valnøtt, mahogni og lønn) brukes i møbelproduksjon.

For å føle Italias ånd, må du ta hensyn til valg av tilbehør. Når du velger møbler i klassisk stil, kan du kjøpe:

 • massiv krystalllysekrone;
 • peis i klassisk design;
 • tett teppe i tekstur;
 • dyre porselenvaser;
 • forgylte rammer for speil og malerier;
 • kraftige trehyller;
 • blomster.

7 bilder

Moderne

De som ikke kan leve uten nåde i kombinasjon med moderne trender, kan velge jugendstil for å arrangere stuen. Denne designretningen er ganske komplisert og har sine egne egenskaper. Når du lager det, må du nøye vurdere hvordan du skal ordne møblene riktig, det er viktig å velge størrelse, finne riktig tilbehør, velge en farge som vil understreke effektiviteten til det opprettede bildet.

I Italia er denne stilen kjent som “frihet”. For denne stilen er produktene laget av kirsebær eller valnøtt, matrisen er behandlet med lakk og maling.

Glass og keramikk utfyller denne stilen; smidde elementer brukes i dekorasjonen..

Polstrede møbler er laget av tungt og dyrt stoff..

Når du lager en stue i jugendstil, må du følge visse regler, du kan:

 • kjøpe produkter med wengefarge og glatte linjer;
 • velg forgylte kommoder og vitriner med utsøkte utskjæringer;
 • kjøpe blanke møbler med glassfragmenter;
 • slutte å velge skap eller modulmøbler.

Art Nouveau -stilen kjennetegnes ved et spesielt åpent arbeid, i denne italienske mestere var i stand til å nå enestående høyder. Alle møbler er nøye polert (i dyre prøver for hånd). Denne stilen innebærer glatte linjer, ingen hjørner..

Hva er forskjellen?

Siden antikken har italienske møbler markert seg med sin høye kvalitet. Nå på salg er det et bredt utvalg av møbler, som varierer i pris og kvalitet. Møbler av italienske håndverkere kan trygt settes i en rekke elite og dyre. Hver modell av slike produkter er unik.

Ofte, på individuelle bestillinger, lager erfarne håndverkere kunstverk, dekorerer møbler med malte mønstre, virtuos utskjæring. Samtidig brukes bare naturlige materialer i arbeidet..

Italienske møbelsnikkere har holdt hemmeligheten til lange generasjoner hemmelig, og kompletterer serien med ny utvikling med tanke på den nyeste teknologien. Spesiell oppmerksomhet rettes mot design. Alle modellene er komfortable og praktiske. Ved å kjøpe produkter fra italienske mestere, kan du være sikker på at disse møblene er av beste kvalitet, det er stilig og fasjonabelt..

Ved bearbeiding av råvarer bruker ikke håndverkere kjemikalier. Bruken av sjeldne treslag lar deg få et eksklusivt produkt.

Ved produksjon av kvalitetsmøbler brukes forberedt tre, som tørkes under spesielle forhold med en viss lufttemperatur og optimal luftfuktighet..

Tørketiden for slikt treverk er fra seks måneder eller mer. I løpet av denne tiden blir treet helt klart for produksjon av holdbare møbler av høy kvalitet..

Den spesielle væsken som brukes til å behandle treverket er nødvendig for å forbedre deformasjonen. Det siste trinnet er overflatebehandlingen med voks, som påføres for hånd..

For hver nye samling lages en skisse, designarbeidet med dekorasjonen kan ta ganske lang tid (uker eller måneder).

Vi velger tilbehør

Når du skaper en hyggelig og koselig atmosfære, kan du legge til fine småting i stua. Det kan være kjærlig broderte servietter eller putetrekk, blonder eller annen dekor..

Kvinner i Italia elsker å dekorere hjemmet sitt med slike søte pyntegjenstander, de broderer ofte eller vever blonder med egne hender. Så de streber etter å skape komfort i huset..

Stilige deksler er en utmerket dekor for polstrede møbler: de gir interiøret et komplett og koselig utseende, mens møblene ser enda dyrere ut. En like god løsning er å kjøpe dekorative puter: noen ganger selger produsenter dem komplett med møbler..

Det myke teppet er også vellykket: i tillegg til beskyttelsesfunksjonen endrer det radikalt atmosfæren i salen, noe som gjør det gjestfritt.

Et høydepunkt i designet kan være marine suvenirer, retter, figurer og andre detaljer som kan brukes til å dekorere møbler..

Valgtips

I lang tid har møblene til italienske håndverkere vært produksjonsstandard. I forskjellige stiler produserer de fantastiske samlinger som legemliggjør god smak og yndefulle former. I dag kan selv den mest krevende kjøperen finne et passende alternativ for seg selv. Dette kan være Siena -stuer: alle vil finne utmerkede møbler i beste kvalitet.

Når du velger italienske møbler, bør du være oppmerksom på prisen på produktet. Du kan finne et billig alternativ eller velge eksklusive produkter fra kjente produsenter.

Det er situasjoner der dyre møbler fra kjente produsenter er forfalsket. Poeten Når du kjøper, bør du be selgeren om et kvalitetssertifikat, kjøpe møbler fra en offisiell leverandør av et bestemt merke.

Møbler fra Italia kan passe perfekt inn i ethvert interiør. Ved å investere i kjøp av et kvalitetsprodukt, kan du være sikker på at det vil vare i mange år og bli hovedelementet i interiøret ditt. Kundene kan være trygge på sikkerheten for helsen, noe som bekreftes av miljøvennlighet.

Vær oppmerksom på skyggen: hvis hovedbakgrunnen i stuen er lys, kan du kjøpe møbler i rike farger. Hvis rommet er trangt, kan du kjøpe lyse møbler. Legg merke til regelen: jo mindre rommet er, desto mindre massivt..

Du kan lære mer om kvaliteten på italienske møbler og funksjonene fra følgende video.

Liten stueinteriør: designtriks

Å dekorere hallen så vakkert og grasiøst som mulig er drømmen til mange mennesker. Problemet er at noen ganger er området i dette rommet lite, og det ser ut til at du må begrense deg til de enkleste designløsningene eller til og med forlate det mest frekke interiøret, begrenset til overfladiske reparasjoner. Ved nærmere undersøkelse av problemet blir det klart at det er helt løsbart. Du trenger bare å kjenne de grunnleggende prinsippene for moderne design og kunne bruke dem..

9 bilder

Særegenheter

Interiøret i stuen bør alltid bygges med tanke på at ingen andre rom i en leilighet eller et hus brukes så aktivt. Tenk grundig over hvilken stemning dette eller det stilistiske trekket vil skape, hva vil være oppfatningen av rommet for folk som kommer inn i det for første gang.

Det er viktig å dekorere plassen med smak, men samtidig la noen intriger stå igjen. I andre rom kan du fortsatt velge, men hallen er laget med tanke på begge samtidig.

Det er veldig vanskelig å planlegge store endringer i et lite område, spesielt med plassering av store møbler og utstyr. Men som praksis for designere viser, er det ingen uoverstigelige hindringer her.! Du trenger bare å lese øvelsen til andre mennesker nøye og se hvordan denne eller den løsningen vil se ut på bildet.. Under denne tilstanden, selv i et lite område, vil de mest moderne ideene, avantgarde og ekstraordinære teknikker være ganske passende og vil gi akkurat det resultatet du regner med..

Start med de viktigste elementene:

 • Gulvdekke;
 • Bakgrunn;
 • Gips;
 • Tak;
 • Møbelprodukter.

Gjennomgående bevegelse langs denne “kjeden”, vil det være veldig enkelt og enkelt å lage et optimalt interiørkonsept som vil tilfredsstille de mest alvorlige kritikerne. Først etter det er det fornuftig å jobbe med de funksjonelle egenskapene til rommet, til slutt gå videre til tilleggsutstyr og attributter som understreker denne eller den ideen. I de fleste tilfeller er det nødvendig å kombinere forskjellige funksjonelle soner, dele dem i rommet og isolere visuelt definerte områder.

For sonering er spill av lys og skygge, visning av møbler, kombinasjon av farger og etterbehandlingsmaterialer mye brukt.

Stiler

Utformingen av et lite område er ofte laget i en moderne stil, hvis integrerte egenskaper er funksjonell perfeksjon og vektlagt nøyaktighet. Konturene er tegnet, vist i så mange detaljer som mulig, ensartede farger brukes (nødvendigvis de som ikke skaper overdreven stress). De mest moderne materialer og elektroniske enheter som nylig dukket opp, brukes aktivt.

For å komme vekk fra følelsen av et kontor, er det nok å introdusere frisk innredning, bruke tekstiler, sofaputer. Bruk av innendørs planter er også en god idé, men de må være tydelig innskrevet i det omkringliggende ensemblet, noe som ikke alltid er lett.

Hvis det totale arealet på stuen er 12 og 15 kvm, er det allerede tilstrekkelig for etterbehandling i klassisk stil. En slik løsning betyr symmetrien i hele miljøet, harmoni og letthet. Det skal ikke være påtrengende inneslutninger, men du har råd til å bruke flere hvite toner, bruke krystalllamper og forgylte speil.

Hovedelementet i innredningen er ofte treskårne møbler malt i elfenben. Hvis du ikke liker dette trinnet, bør du ta produkter fra skinnende, polert tre av dyre varianter..

En klassiker er utenkelig uten stukkforming, uten preget gesimser. Plasser minst en bue eller kolonne for å understreke fullstendigheten av interiøret, og dekk vinduene med tunge gardiner med et vertikalt draperi -utseende. Velg håndtakene nøye for dem, slik at de ikke blir for store og grove..

Et utmerket alternativ til den klassiske designen er provencalsk stue – det vil appellere til alle som liker romantikk. Du kan trygt bruke blonder, lime tapeter med blomsterprint, bruke beige, blå, fersken og til og med grå nyanser til dekorasjon. Når renoveringen er fullført, gjenstår det bare å invitere gjestene og arrangere et hyggelig og ubehagelig teselskap..

De som ikke er oppmuntret av de to foregående alternativene, bør se nærmere på. til loftsstilen. Det er preget av nakne vegger, panoramavinduer og en begrenset mengde møbler. For å dekorere en slik stue brukes abstrakte malerier, svart -hvitt -fotografering og til og med metallgulvlamper..

Et lite rom kan også være ferdig i minimalismens ånd. Plasser bare ekstremt nødvendige ting, gi opp de minste dekorasjoner, sett møbler i en kompakt design og de mest moderne husholdningsapparater – ingenting annet er nødvendig for å overholde konseptet. Interiøret er oftest gjort monotont, og bare noen ganger blir en annen farge lagt til den dominerende fargen..

Aksenttoner bør gjøres, om enn mettet, men strengt tatt i en rolig tast..

Fullfører vår anmeldelse av miniatyr stue stiler i skandinavisk ånd. Den er preget av snøhvite bakgrunnselementer, som bare er på isolerte steder supplert med beige eller saftige aksenter..

Prøv å få så mye naturlig lys inn i rommet som mulig for å skape en frisk atmosfære – dette er hva profesjonelle designere og erfarne arkitekter gjør..

Farge palett

Selv de mest trente designerne rådes til å bruke lyse farger, slik at rommet oppfattes bredere, og du kan unngå en jevnt falmet atmosfære ved å legge til et begrenset antall mørke innlegg. Uansett hvor stilig en viss lys tone er i seg selv, er den overdrevne introduksjonen i stua kontraindisert, dette vil føre til absorpsjon av plass.

For å gjøre den visuelle størrelsen på rommet større, kan du ikke bare bruke lyse, men også nøytrale toner, men absolutt ikke mer enn tre om gangen.. Mørke flekker er også akseptable, men de bør introduseres i gulvtonen, i fargene på møbler og i dekorative elementer..

Forby deg selv strengt å bruke noen prangende elementer, da vil hallen oppfylle sin funksjon og vil ikke irritere følelsesmessig.

Rundt svært lyse gjenstander dannes en grå asfalt- eller sølvbakgrunn. Når stuen er laget i høstfarger, kan brun maling i begrenset grad brukes der, men dette bør gjøres forsiktig for å unngå bevisst dysterhet.

Blå veggtoner sammen med hvite tak og moderat lyse møbler passer perfekt for enhver stil. Der design understreker sammenhengen med natur og naturlighet, selve stedet for grønt.

Lilla farger er mye av romantikere og drømmere; men selv de tøffeste og mest pragmatiske menneskene setter pris på resten i et slikt miljø.

Dekorasjonsmaterialer

I en liten leilighet anbefales det å kombinere tapet i forskjellige nyanser, men den viktigste skal være relativt kjedelig, og aksenten skal være den lyseste. Når du vet at etterbehandlingsmaterialene kommer i kontakt med klørne til kjæledyr, er preget tapet dekket med et tilfeldig påført lite mønster å foretrekke. Denne løsningen vil maskere de feilene som uunngåelig vil dukke opp. Hvis målet er å heve taket, er det verdt å dekke veggene med materiale som har vertikale striper..

Prøv å bruke det samme etterbehandlingsmaterialet for rom, en hall, et soverom, dette lar deg tydelig koble dem til ett kompleks, lar deg ikke tenke på andre måter å demonstrere enhet på.

Gulvene i små rom er hovedsakelig dekket med naturlig parkett, teppe og laminat. Hvis du har midler, kan du bruke selvutjevnende gulv, fliser og metlakh-fliser, kunststein, keramisk granitt. Det er lett å øke høyden på rommet hvis du dekorerer overflaten med en glans eller polerer den..

Det er bedre å lage tepper i hus og leiligheter der små barn bor. – det blir varmere på denne måten, og det er mindre risiko for at dyre overflater blir skadet under veldig aktivt spill.

Det er uønsket å dekke veggene med lyse materialer, der det er mer riktig å bruke vanlig maling, tapet uten sømmer eller med smale ornamenter orientert vertikalt. Grundig polert murstein eller murstein er ofte en god løsning. Andre attraktive alternativer inkluderer godt polert stein, PVC-paneler, 3D panoramatapet, glasspartisjoner (vanlig eller speilet).

Et originalt (men ikke passende i alle tilfeller) trekk er bruk av kunstnerisk maleri. Vegger i gips er lett dekorert med belyste nisjer, de skjuler akvarier, hvitevarer, samleobjekter, frigjør plass.

For å dekorere verkhoturaen brukes strekk -takkonstruksjoner med speileffekt. To-nivå systemer basert på gips og kombinerte løsninger danner en vellykket konkurranse mot dem. Det billigste vil være justering med maling i hvitt..

Men du må umiddelbart finne ut om slikt arbeid vil vise seg å være altfor arbeidskrevende og tidkrevende. Plastpaneler er dårlige når det gjelder visuelt å redusere høyden.

Når du velger tekstiler, må du kombinere dem med interiørstilen. Teksturen av silke, sateng og fløyel passer inn i det klassiske miljøet, hvitt gjennomsiktig stoff i loftet og et lite blomstermønster i landet. Et lett stoff med en skinnende effekt fungerer utmerket for ytre utvidelse av territoriet. Gardiner kombineres med andre utførelser. Du kan enten gjenta fargen på veggene eller fokusere på en lignende farge..

Finesser i møblering

Siden stuen er liten, bør det tas hensyn til dimensjonene til møblene som skal plasseres og dets praktiske egenskaper. Overdreven verdi er kategorisk kontraindisert, men det er urimelig å redusere funksjonaliteten til produktene. I lang tid har mezzaniner og volumetriske garderober, tunge selv i lenestoler og pidestaller, gått av moten. Sluttidsprioriteten er ved hjelp av transformatorer.

Hybrider av en lenestol og en seng, sammen med bord “bøker”, vil ta sin rettmessige plass i gangen i det mest utsøkte og vakre huset. Det vil være mye plass på dagtid, og om natten kan du fullt ut gjenvinne styrken din..

Alternativt kan du bruke en hjørnesofa. Den tar mindre plass enn sin motstykke i full lengde, men er på ingen måte dårligere enn den rent praktisk. Rekreasjonsområdet er oftest kombinert med spisestuen, og ved akutt plassmangel lages det også et sammenleggbart sovehjørne der ute..

Firkantede stuer kan innredes med alle slags møbler direkte mot veggene eller i midten. Hvis du bruker hjørneløsninger, er det enkelt å lage en diamantformet komposisjon. I et rektangulært rom er det verdt å bruke møbler med høy rygg. Hvis du velger mer hverdagslige løsninger, vil det være en følelse av tvetydighet, uklarhet i situasjonen.

Stuer med atypiske planleggingsplaner, så vel som de som er opprettet fra rom med en uvanlig konfigurasjon, anbefales å være utstyrt med elementer av kantet eller halvcirkelformet form. Det er viktig i en slik situasjon å sikre at alle deler av rommet er godt opplyst..

Vakre eksempler

Du kan dekorere rommet til små stuer på en helt original måte. Alt som trengs er litt fantasi og kreativitet. Her er flere alternativer for interiøret i små rom, med tanke på alle funksjonene som vi allerede kjenner..

De fleste overflatene i denne stuen er ganske lyse, dette gjelder spesielt i taket, der det brukes en kjede med lysarmaturer. En av veggene er i en lys burgunderskygge; putene som er lagt ut på den grå hjørnesofaen er i harmoni med denne fargen. En TV er installert på aksentveggen, og et hvitt avlangt stativ grenser til bunnen av det uten noen overgang. Et teppe spredt på gulvet og flere blomster i vaser plassert forskjellige steder bidrar til å gjøre atmosfæren mer behagelig..

Før deg er et subtilt spill av lyse og mørke toner. Lysstrømmene som strømmer gjennom vinduet blir brått avskåret ved gardinene, svart -hvite farger finnes i ornamenter på gulv og puter. Separate puter og lenestol fungerer som fargetoner, mens en svart TV er montert på den litt beige veggen. Under er et lagringssystem for en edel treskygge..

Her ble designerne inspirert av ideen om det mest lette klassiske interiøret. Dette bevises av veggenes grasiøse blomsterdekorasjon, vinduets dyktige gardin og utseendet på kommoden (til og med håndtakene) og de buede, åpnede møbelbenene. Gulvbelegget er lett, skjøtene mellom blokkene er ikke umiddelbart merkbare.

Umiddelbart viste det seg at utviklerne av konseptet var tilhengerne av loftet. En svart glassert skillevegg med dør fører til neste rom. I farge er både lampeskjermen til hovedlampen og gruppen av taklamper i tillegg i harmoni med den. Murveggen, som det ble festet et par ikke for brede hyller på, er nesten langs hele lengden opptatt av en kontrast hvit sofa.

Og her kombinerte de blå, svarte og hvite toner i en komposisjon. Å male med et sjølandskap understreker harmonisk fargen på gardinene. En fortynnet versjon av den samme malingen viser oss en blomst på en stol. Den grå sofaen erstattes av en utsøkt mørk garderobe med speil og hvite elementer på fasaden.

For neste visuelle forstørrelse av et lite rom, se neste video..

Strekktak for hallen: interessante ideer

Hele familien samles i stua, venner og slektninger er invitert dit, så jeg vil gjøre dette rommet så behagelig og vakkert som mulig. Strekktak kan brukes i dekorasjonen av gangen. Interessante ideer med disse designene vil bidra til å gi rommet et originalt utseende..

Særegenheter

Nå er ikke strekklofter privilegiet til velstående mennesker, overfloden av forskjellige alternativer lar deg velge et design for ethvert budsjett. Det er imidlertid en rekke nyanser som bør vurderes:

 • taket er på flere nivåer og på ett plan. Det første alternativet ser mer imponerende ut, slik at du kan legemliggjøre ulike designideer, men er bare egnet for leiligheter med stor takhøyde. Hvis høyden er liten, er det bedre å gjøre med et lerret på ett nivå, som vil se bra ut og skjule feilene;
 • i tillegg kan taket dekoreres med belysning. Den utfører både en dekorativ funksjon og fungerer som en ekstra lyskilde;
 • bruk av fleksible profiler lar deg lage en rekke design, til og med bli til dekorative buer, hvis ledig plass i rommet tillater det.

Spenningsstrukturer er ganske populære på grunn av fordelene. De brukes ofte hvis taket i rommet har noen feil, for eksempel uregelmessigheter som er vanskelige å skjule..

Selv et lerret på ett nivå vil løse et slikt problem. I tillegg kan kommunikasjon være skjult bak det – ledninger eller rør, dette gjør at du ikke kan ødelegge utseendet og enkelt ordne alt du trenger. Takmaterialer er fuktresistente, så strukturer kan installeres i alle rom.

Den estetiske siden er også viktig. Dette er ikke bare praktiske design, men også vakkert hvis vi tar i betraktning de flere etasjene i taket som designerne har jobbet med..

Originale former, supplert med belysning, kan forandre interiøret og skape et imponerende bilde.

Visninger

Strukturer kan deles inn i flere kategorier avhengig av hvor mange nivåer taket har. Det enkleste alternativet er enkeltnivå. Det krever ikke kompleks forberedelse, siden det er et enkelt lerret, som er ganske enkelt å montere. Et slikt tak kan brukes ikke bare i lave rom, men også i strenge interiører som krever konsistens og tilbakeholdenhet..

Lerretet kan være mørkt eller lyst, glanset eller matt, avhengig av designfunksjonene. Et annet pluss – belegget krever minimalt med vedlikehold, mens det ikke er redd for fuktighet og eksponering for sollys.

Tak på flere nivåer består av flere blokker, selv om det mest populære alternativet er to-nivå, siden andre kan se ganske tungvint ut og ikke passer for alle rom..

Slike strukturer beholder formen på grunn av spesielle moduler laget av massivt materiale, for eksempel tre eller gipsplater. Blokker kan være rektangulære, runde eller buede, det er praktisk talt ingen begrensninger her. I tillegg er det en kombinert versjon når nivåene ikke er laget av ett materiale, men av forskjellige – dette lar deg lage forskjellige interessante effekter. En design på flere nivåer er ikke bare en dekorativ struktur, den lar deg også sonere rommet og skille forskjellige deler av rommet.

Materialer

Lerrets tekstur er forskjellig, men det er flere alternativer du kan velge mellom:

 • matt – ha en overflate uten glans. I tillegg kjennetegnes slike lerret ved god lydisolasjon og bidrar til å beholde varmen i rommet;
 • blank – deres særpreg er en skinnende overflate, og et slikt tak er også pålitelig beskyttet mot fuktighet;
 • sateng – de har ikke så merkbar glans som de blanke, snarere er det en lys perlemorsfarget nyanse. Et slikt tak kan brukes i mange interiører, det passer godt med overflod av tekstiler i omgivelsene..

Valget av tekstur avhenger i stor grad av hvilke funksjoner det valgte designet har. Hvis overflatene i rommet er lyse og skinnende, vil ikke et glanset lerret ikke fungere, det er bedre å velge en matt. Imidlertid kan glans med fordel utfylle et behersket interiør, noe som gir det en særegen vri..

Farger og mønstre

Tradisjonelt er takene i leilighetene hvite, mange er vant til denne fargen. Men når det gjelder spenningsstrukturer, kan du ikke være redd for å eksperimentere. Teknologier gjør det enkelt å produsere lerret i hvilken som helst farge og selv med fotoutskrift, ved å bruke forskjellige bilder.

Selvfølgelig, hvis du ønsker det, kan du lage et hvitt tak, fordi dette er en universell farge som kan kombineres med andre, men du bør prøve å vurdere andre alternativer..

En kombinasjon av to nyanser kan være en god idé for et to-lags tak. Denne designen ser stilig ut, og fargen vil også bidra til å markere et bestemt område i rommet. Det er en god idé hvis spisestuen har spisebord og sittegruppe med sofa og TV samtidig..

Et tofarget tak vil avgrense området. Kombinasjonene kan være forskjellige, for eksempel lyse og mørke toner av samme farge. Nyanser av samme gruppe – varme eller kalde – ser også bra ut sammen. Mørk beige og brun, oransje, fersken, rosa og lignende vil være i harmoni med hverandre. Kule toner er blå, grønn, lilla og deres forskjellige nyanser..

I tillegg kan du spille på kontrast, selv om dette alternativet også vil være en kombinasjon av to farger, gir dette motsatt effekt. Nyansene skiller seg ut sterkt og skaper en slags aksent der grensen går, så denne løsningen er mer egnet for tilfeller der det er nødvendig å sonere et rom. Det klassiske alternativet er et svart -hvitt tak, men andre kombinasjoner kan brukes. Varme og kalde nyanser anses å være kontrasterende til hverandre. Du kan også velge en veldig mørk og lys, nær hvit, nyanse.

Et interessant alternativ er tak med tegninger, men de bør brukes med forsiktighet. Siden forskjellige bilder allerede er tilstede i interiøret på andre overflater, kan bildet i taket være upassende og overvelde atmosfæren. Men hvis designet lener seg mot minimalisme, vil tegningen på taket se original ut..

Du kan også velge tak med mønstre, der noen deler, for eksempel en av blokkene, vil bli dekorert. Dette vil skape en interessant effekt, det viktigste er at mønsteret kombineres med annen innredning i interiøret..

Skjemaer

Et strekkloft på et nivå er et rektangulært lerret, men hvis strukturen består av flere blokker, kan de ha forskjellige former. Et populært alternativ er i form av en ramme som går langs veggene, og blokker kan også være trinn – rektangulære eller runde. Det andre nivået kan være plassert i en bestemt del av rommet og skille det, mens blokkeringen ikke nødvendigvis vil være rett, det er alternativer med en bølge eller andre mønstre.

Ulike stiler

Moderne tak kan lages i en rekke forskjellige stiler, fra klassikere og historiske kopier til avantgarde. Hver retning har sine egne karakteristiske trekk:

 • klassikerne er ganske populære, denne stilen er preget av lakonisme, tilstedeværelsen av geometriske former og strenge linjer. Det er ingen pretensiøs innredning, så et enkelt hvitt lerret brukes ofte som grunnlag. Elegante mønstre i klassisk stil kan utfylle det;
 • Art Nouveau kjennetegnes ved linjers nåde. Bølgete silhuetter, alle slags bøyninger og vevinger – dette er telefonkortet hans. Denne stilen er også preget av blomsterpynt som kan brukes i taket;
 • hi-tech refererer til moderne trender, i denne stilen råder metall og glass, derfor vil et glanset tak med en sølvfarget glans godt utfylle møblene;

 • loftet antar en del uforsiktighet, designet for å gjenskape atmosfæren i en halvforlatt bygning. Et tak som etterligner en murstein eller betongoverflate vil passe perfekt inn i et slikt interiør;
 • Barokk tilhører historiske stiler, og særegenheten er luksuriøs innredning, en overflod av forskjellige elementer og forgylling. Taket kan ha intrikate former, etterligne stukkstøping eller stofffolder;

 • art deco tillater bruk av mørke tak. Det ser uvanlig og imponerende ut hvis du får en rik dyp nyanse;
 • country er en stil der naturlige materialer råder, og lerretet kan godt etterligne dem og skildre et trebelegg. Tegninger med naturlige ornamenter kan også være passende..

Når du velger en takstil, bør du fokusere på designet i rommet – det er nødvendig at alle overflater er kompatible med hverandre.

Selv om dette er eklektisisme, som involverer kombinasjonen av forskjellige retninger, bør det spores en viss felles linje som gjør atmosfæren harmonisk.

Hvordan velge?

Et strekkloft kan velges for nesten alle rom, hvis du tar hensyn til alle nødvendige egenskaper og funksjoner når du velger. Et vanlig problem er lav takhøyde i rommet, men i dette tilfellet kan du bruke designet hvis du velger et alternativ på ett nivå. Designere anbefaler å bruke den i rom hvis høyde ikke overstiger 2,3 meter..

Lite rom for 18-16 kvm. m kan også suppleres med et strekkloft. Samtidig er det viktig å unngå omfangsrike strukturer som visuelt spiser opp plass. Bedre å bruke lakoniske blokker med geometriske former – rektangulære eller avrundede.

For et smalt rom må du velge taket slik at det hjelper å skjule feilene i rommet, slik at det ser mer ut som et torg. I dette tilfellet er det verdt å bruke forskjellige dekorative elementer som vil være plassert over taket. For en lang hall er dette det beste alternativet.

For et trehus kan du også bruke spenningsstrukturer hvis du vil skjule taket. Det er ingen spesielle vanskeligheter i denne saken. Installasjon for et hjem ligner på prosessen som skjer når du installerer i en leilighet, og valget avhenger av rommets egenskaper. Hvis du vil skjule visse feil eller kommunikasjon, men bevare den generelle atmosfæren, kan du velge et tak for et privat hus som etterligner en treoverflate.

Hallen med et karnappvindu ser vakker ut, men gir problemer med å fullføre arbeidet. Fleksible profiler og tak i gips gjør at du kan gi lerretet en hvilken som helst form. Hvis du ønsker det, kan du på en eller annen måte slå tilstedeværelsen av et karnappvindu og markere dette området ved hjelp av blokker i taket.

Ikke glem det selv de vakreste takene, fremfor alt, må kombineres med interiøret. Dette kan være noen generelle motiver i form av gjentagende dekorative elementer, for eksempel mønstre. Du kan også bruke et vanlig fargeskjema slik at taket ser ut som en harmonisk fortsettelse av interiøret, og ikke ser ut som et fremmed element..

Installasjonsfunksjoner

Taket i gangen kan festes på forskjellige måter:

 • harpunfeste;
 • kilemontering;
 • selvlåsende fester.

Hvis det brukes en harpunfeste, får materialet langs kantene en spesiell forsterket kant. Den settes inn i baguettgapet med en slikkepott og låses på plass.

Dette alternativet er den mest populære festemetoden, ettersom det lar deg demontere og deretter installere taket om nødvendig. I tillegg gjør det det mulig å arbeide med ujevne overflater, slik at du kan skjule forskjellige takfeil i rommet..

Kilemetoden er egnet for alle blad som er strammet og festet med spesielle plastkiler. Det bør imidlertid tas i betraktning du kan ikke fjerne et slikt tak og strekke det igjen.

Det kreves ingen ekstra verktøy for å bruke det selvklemmende systemet. Lerretet plasseres i profilsporet og festes der, mens den gjenværende overflødige delen ganske enkelt blir kuttet av. Når du bruker slike festemidler, vil det ikke være mulig å demontere taket og deretter installere det på nytt..

Enhver type festing kan brukes i en rektangulær hall. Hvis du vil spare penger, velger de vanligvis kilemetoden, det er billigere. Harpunfestet lar deg demontere og installere det samme taket, samt maskere alvorlige feil, så hvis det er et slikt behov, er det bedre å bruke det.

Armaturplassering

Materialet som stretchdukene er laget av, er redd for høye temperaturer – ettersom det deformeres, falmer det og kollapser under påvirkning, så lampene må være trygge. Om ønskelig kan du bruke både en stor lysekrone i midten og mange små lamper, samt kombinere dem på forskjellige måter. Det viktigste er at det er nok belysning til å skape komfortable forhold i stua..

LED -stripen skaper myk belysning som kan tjene som ekstra dekor. Dette vil skape en romantisk atmosfære, og hvis du installerer fargerike bånd, kan rommet lett bli et sted for en fest..

Den sentrale lysekronen er festet med spesielle fester, mens alle unødvendige detaljer er skjult bak takflaten. Valget av lysekrone avhenger av rommets designstil. Det kan være klassisk eller moderne, men det må blande seg med innredningen..

Spotlamper skaper en original effekt. De kan plasseres langs hele enkelt-lerretet i form av en hvilken som helst komposisjon, dette vil gjenopplive den lakoniske designen. Armaturer kan også plasseres langs grensen til flerlags tak, på de stedene der blokkene er i tilknytning til hverandre. Dette vil ikke bare understreke designfunksjonene, men også tjene som et middel til å sonere rommet..

Med bakgrunnsbelysning kan du lage interessante lyseffekter ved å installere lamper i forskjellige farger og dimbare.

Interiørdesign alternativer

Å bruke geometriske design er en interessant idé. Runde former er egnet for rom med karnappvinduer, men du kan også bruke andre etasje i form av en sirkel og i et firkantet rom. I tillegg er blokken dekorert med spotlights. Kombinasjonen av lyse og lyse toner skaper en kontrast som levendegjør designet, men samtidig ser harmonisk ut, taket virker ikke for mørkt, til tross for tilstedeværelsen av et tilstrekkelig rikt oransje lerret.

Den lagdelte designen kan være i en farge, denne er egnet for diskret designstiler. Det brukes spotlamper, noe som skaper en interessant effekt på grunn av bakgrunnsbelysningen. Du kan også kombinere ikke farger, men teksturer – matt og glanset, som ser originalt ut, men samtidig risler taket ikke fra forskjellige farger. I tillegg hjelper den rektangulære rammen med å sonere rommet, og understreker linjen som lenestolene og sofaen utgjør..

Taket i en leilighet kan være ganske enkelt – et rektangulært hvitt lerret med et andre nivå i form av en ramme, men hvis det suppleres med en original lysekrone, endrer det umiddelbart inntrykket. I dette tilfellet blir belysningsenheten en aksent, og den kompletteres med små lamper langs rammens omkrets. Det brukes også en blank overflate, som reflekterer lys og visuelt gjør rommet mer romslig, noe som kan være nyttig for små mellomrom..

Vakre tak trenger ikke å være komplisert, du kan lage en original effekt gjennom tegningen. Lag for eksempel noe som en stjernehimmel. For dette brukes et mørkeblått lerret som etterligner himmelen, og miniatyrlamper viser stjerner. Ytterligere realisme er gitt ved bakgrunnsbelysning, noe som gjør tonene dypere, og selve tegningen – volumetrisk.

Den svart -hvite kombinasjonen er en klassiker som er i harmoni med alle andre nyanser, her er et eksempel på et slikt tak. Det ser ikke kjedelig ut da nivåene danner de originale buene. De kompletteres med en belysningslinje for små lamper.

Takket være bruken av fleksible materialer kan du gi strekklofter nesten hvilken som helst form, ikke begrenset til geometriske former.

Sommerfuglens silhuett på overflaten er godt kombinert med blomstermønstrene på veggene i rommet på grunn av fargeskjemaet. Samtidig ser ikke rommet overbelastet ut, siden to farger brukes i taket, hvorav den ene er universell hvit. Belysning er representert av en gruppe små lamper, som er litt som blomster i form og fortsetter den generelle designlinjen.

For detaljer om hvordan du installerer strekklofter, se følgende video.

Fototapet i stuen: flotte eksempler på design

Å transformere stuen din med tapet er en god idé. Dette kan gjøres ved hjelp av en erfaren designer eller med egne hender, avhengig av dine egne smakpreferanser. Du tar valget. Før du fortsetter med reparasjonen, bør du studere problemet nøye..

Særegenheter

Artsmangfoldet av fotopapir er stort nok. Du bør ikke skynde deg å ta et valg uten å studere nødvendig informasjon. La oss analysere hva slags bakgrunnsbilder er etter materialtype:

Papir

Et budsjettalternativ. Dette forklarer deres korte levetid. De passer for de som bestemte seg for å eksperimentere med det indre av rommet, og endret ofte veggdekorasjonen..

Vinyl

Dette alternativet vil vare lenger, inkluderer flere varianter, favoritten er silketrykk..

Disse tapetene kan vaskes, de falmer ikke i solen..

Ikke-vevd

Den mest holdbare av alle typer. På grunn av porene er de pustende, miljøvennlige og ufarlige for helsen..

Vev

Disse lerretene ser dyre ut, har høy styrke, men samler støv. De kan ikke vaskes, du må lime dem veldig forsiktig for ikke å ødelegge forsiden av materialet.

Valg av materiale er basert på tiden som finishen vil dekorere veggenes overflate og midlene som er planlagt for kjøpet. Hvis du ønsker det, kan du øke mønsterets levetid ved å dekke det med et beskyttende lag. Velg ønsket tekstur på bildet på forhånd. Hver art er unik på sin egen måte.

Glatt tapet forbedrer bildeklarheten perfekt med mange detaljer. Imitasjon av gips innebærer en grov overflate, som er flott for bilder av gamle arkitektoniske emner, murverk. Den sandete, matte teksturen skjuler romfeil, men krever komplekst vedlikehold. Imitert lin kalles vevd tapet, som er egnet for bilder som ikke innebærer klare grenser og skarpe detaljer..

Fototapet bør bare limes på en hvit overflate for å forhindre fargeforvrengning.

Veggmalerier kan være forskjellige i størrelse: de opptar hele veggen, en viss del, i form av en plakat som dekker individuelle detaljer (for eksempel buer, nisjer). Veggmalerier selges i form av et enkelt mønster eller delt inn i flere deler for enkel liming. Store varianter er vanligvis delt inn..

Farger og trykk

Fargeløsninger av fototapeter skal være uløselig knyttet til det indre av gangen. Hvis fototapetet tildeles rollen som oppmerksomhetssenter, er det rimelig å male resten av veggene i rommet i nøytrale toner. Når du velger fargerike scener, bør resten av møblene og interiørartiklene lages i de dominerende fargene på bildet. For ikke å overdrive, må du ikke bruke mer enn to farger i interiøret.

De som ønsker å kjøpe svart -hvite tegninger, bør ta vare på tilstedeværelsen av lyse elementer i stuen. Ellers kan rommet bli kjedelig. I mørke, dårlig opplyste stuer anbefales det å plassere fototapeter i lyse farger. I rom fylt med lys vil tegninger i mørke farger se stilige ut uten å skjule belysningen i gangen. Etter å ha valgt temaet på tapetet, må du sørge for at interiøret matcher stilen på stuen din. For eksempel vil en tegning som viser en gammel sandby i en oransje-blå stue være upassende..

Tomter

Det er mange tomter som kan dekorere leiligheten din. La oss vurdere hovedkategoriene:

Abstraksjon

Tegninger uten spesiell betydning er ganske populære i dag. De velges av de som ønsker å legge lyst til stua uten å overbelaste designet med mening..

Landskap

Et av de mest allsidige temaene når du skal velge fototapet. Mangfoldet av landskap er så høyt at de kan brukes i hvilken som helst stue. Landskap kan være sjø, fjell, eng, skog. Tilstedeværelsen av en naturlig sone i hallen bidrar til avslapning, spesielt etter en hard dag på jobben.

Blomster

Blomster tatt med makrofotografering tar sin plass separat i kategorien landskap. De gir eleganse og friskhet til rommet, men de krever nøye tenkning over designet..

Urban stil

Moderne bytyper foretrekkes oftere av unge mennesker med et raskt livstempo. Riktig utvalgte møbler og lamper vil kunne støtte slike tapeter.

Ornament

De ligner vanlige bakgrunnsbilder. Forskjellen er den høyere oppløsningen på bildet. Populære bilder regnes som murverk, effekten av et trebelegg, et klassisk ornament i form av monogrammer.

Kunst design

For kreative individer som ikke er redde for eksperimenter, er det et stort antall bilder som kan gjøre stuen unik. Dette kan være portretter av kjente mennesker, forstørrede kunstverk, tegninger i popkunststil og mye mer, som bare er i stand til din fantasi..

3D tapet

Dette alternativet bør brukes hvis området i rommet lar deg nyte tegningen i stor avstand. Ellers kan effekten av tetthet oppstå. Hvis stuen din er romslig, lar denne typen tapeter deg lage en tredimensjonal effekt uten å gå på kompromiss med visuell oppfatning..

Eget design

Teknologiens evner lar deg lage individuelle alternativer for fototapet. Det viktigste er høy bildekvalitet. Du kan plassere dine favorittbilder, portretter eller barnetegninger i rommet.

Det er viktig å huske at ikke alle bilder er egnet for fototapet, men bare med et interessant plot..

I forskjellige stiler

Uansett hvor vakkert tapetet er, med et utslett valg kan de ødelegge det generelle utseendet på rommet. For å unngå dette, bør du vurdere hvilke tomter med fototapet som vil være passende i en bestemt stil i stua:

 • Dekorerer hallen i klassisk stil nyklassisisme, det er verdt å foretrekke grasiøse tegninger i myke, naturlige farger. Bilder med effekten av antikken, arkitektonisk utsikt over gamle byer eller romantiske landskap ser majestetiske ut.

 • Moderne stuen i stilen vil bli supplert med fototapeter av ethvert tema. Det vil være viktig å kombinere dem med fargen på møbler og interiørdetaljer..
 • Minimalistisk stilen elsker lyse og plottrike bakgrunnsbilder. Ved å opprettholde ledig plass, vil de gi rommet en følelse av fylde..
 • Ornament i form av grov gips eller murverk finnes stadig mer i stilrom loft. Abstrakte tomter eller urbane landskap vil også passe godt her..

Bruk saker

Den enkleste og mest riktige avgjørelsen ville være å plassere tapetet på en vegg uten møbler. I dette tilfellet er det mulig å vurdere hele plottet av tegningen. Du kan skape et hjørne av fred for å nyte landskapet med utsikt over fjellene, skogen eller sjøen ved å installere et bord og et par lenestoler ved siden av en slik vegg, hvor du kan slappe av etter harde dager. Hvis du ikke helt kan frigjøre veggen, kan du bruke fototapet, hvis tomt ikke vil bli mye påvirket hvis delene lukkes..

Panoramafylling med fototapet lar deg stupe helt inn i ønsket plass. Det anbefales for små rom. Veggmalerier utfører perfekt sonering av rommet. Hvis stuen din er kombinert med et kjøkken, ved hjelp av tegninger av forskjellige temaer, kan du oppnå en avgrensning av plass. Gjør opp for det manglende vinduet med tapet. Et udiskutabelt pluss er det faktum at du selv kan velge utsikten bak glasset.

En ikke-standard løsning ville være å bruke fototapet på to tilstøtende vegger. Det resulterende uendelige hjørnet kan bli et eget område i rommet med et funksjonelt formål (for eksempel å fremheve spisestuen). Hvis det er en peis i rommet, kan området rundt transformeres med tapet med murstein eller steinmønstre. Verter som liker å tulle med gjester, vil sette pris på fototapetet som skaper en viss illusjon (for eksempel en bokhylle, en trompe l’oeil -dør, en forlengelse av rommet, gjenstander laget med en 3D -effekt).

Når du plasserer et bilde og en TV på samme vegg, må du huske på at begge objektene tjener til å tiltrekke seg oppmerksomhet, så du må kombinere dem riktig. I dette tilfellet bør du ikke bruke komplekse tomter. Det er bedre å foretrekke abstrakte eller desaturerte detaljer om bilder. Interiørkomponenter bør ikke konkurrere med hverandre.

Designtips

Veggmalerier kombinerer dekorative og praktiske funksjoner. Veggmalerier med vertikale mønstre kan visuelt øke takhøyden: bambusstilker, furutrær som går opp. Utvidelse av plassen til et lite rom er landskap som tar seerne i det fjerne (løpsveier, åpent havutsikt, endeløse felt). Når du velger en tegning, bør du ta hensyn til størrelsen på detaljene som vises på den.. De bør ikke motsi størrelsen på tingene i leiligheten din..

Jo større bildet på tapetet er, desto mer plass vil det kreves for å nyte det. Ikke overbelast et lite rom med store tegninger..

Vakre eksempler i interiøret

Etter å ha gjennomgått de generelle tipsene for bruk av fototapet i stuen, foreslår vi å vurdere spesifikke eksempler på interiør.

Delikate, grasiøse roser, laget i myke farger, utfyller utformingen av en klassisk stue.

Designet på stuen er en typisk Khrusjtsjov. Valget ble gjort til fordel for romantiske pioner på hvit bakgrunn. Resten av elementene i rommet er valgt i behagelige beige toner. Integriteten til bildet oppnås ved å matche fargeelementer (lampe- og sofapolstring).

Den rike turkise fargen på sjøbildet vil lykkes med å understreke rommets sandfinish. Naturmaterialer for møbler og kompetent belysning vil utfylle utseendet. Ved å lage en stue i middelhavsstil, kan du nyte havet uten å forlate leiligheten din.

Stue i loftstil. Et monokrom verdenskart hjelper til med å markere rekreasjonsområdet. Tilstedeværelsen av lyse puter gir liv til rommet, noe som gjør det koselig. Store vinduer som har en hel vegg tillater bruk av overveiende mørke farger i designet.

En interessant løsning er å bruke speil sammen med fototapet. Rommet blir større og lysere. Designerne brukte et landskap som trakk seg tilbake i det fjerne, og økte plassen visuelt.

Mange forlater fotopapir, guidet av minnene fra slutten av 1900-tallet, da et slikt tapet var forbundet med dårlig smak. Moderne fotopapir preges av sin rike farge, høyeste kvalitet og holdbarhet. Et annet pluss er at de er i stand til å oppdatere eller revitalisere et rom uten å ty til en fullverdig renovering..

Når du velger et motiv for tapet, la deg lede av preferansene til alle familiemedlemmer. I dette tilfellet blir stuen et favorittrom i hjemmet ditt. Hvis du utelukkende holder deg til din egen mening, risikerer rommet å bli ubehagelig. Det er viktig at det er en hjemmestemning i det..

For tips om hvordan du limer fotopapir på riktig måte, se neste video.

Stue design med et areal på 17 kvm. m i et panelhus: interessante ideer og innredning

Når jeg tenker på det indre av en leilighet i et panelhus, er det veldig viktig å bestemme hva utformingen av stuen skal være. Det ser ut til at arealet på 17 kvadratmeter er lite, men takket være moderne utvikling av designere i dette rommet kan du realisere drømmerommet ditt..

Særegenheter

Panelhus er en av de billigste og raskest monterte konstruksjonene. De skiller seg fra andre i sin moderne stil og kompakthet. Imidlertid er dette samtidig en ulempe, siden slike bygninger er kortvarige. Takhøyden er 2,5-2,8 meter og størrelsen på rommene er 17 kvadratmeter, noe som reduserer mulighetene for dekorasjon kraftig.

Derfor, når du planlegger en stue, må designere jobbe hardt for å utvide plassen, fordi dette rommet er et sted hvor hele familien samles, så det er verdt å vurdere smaken og hobbyene til alle i husstanden. Stuen kan kombinere både en soveplass og en arbeidsplass, og vil også tillate deg å ta imot gjestene dine. Det kan ikke bare være en sofa og en seng, men også et arbeidsbord..

Oppsett

For å gjøre stuen koselig og ønsker å gå tilbake til den etter harde arbeidsdager, må du tenke gjennom oppsettet riktig.

Hvis du har stiftet familie, ikke vær redd for at du vil føle deg ubehagelig i en ett-roms leilighet. Tross alt, med riktig layout, vil du føle deg godt i selskap med alle dine familiemedlemmer. For eksempel, skille barnesengen med et gardin eller en høysidig sofa mens du lager et lekeområde for den lille. Dette vil hjelpe deg til å føle deg komfortabel selv når gjestene kommer, fordi barnet ditt vil være opptatt med lekene sine og samtidig være under oppsyn av deg..

Ved å kombinere loggia med stue, vil du skape et soveplass for deg selv. Det kan skilles med kunstnerisk glass, som ikke bare vil skjule, men også visuelt utvide soveområdet. Dette alternativet hjelper deg med å lage et arbeidsområde med en datamaskin. Det vil være praktisk å plassere hyller med bøker og diverse tilbehør her..

Hvis du er veldig imøtekommende, må du kombinere kjøkkenet med stuen. I dette tilfellet er det verdt å finne ut om den felles veggen er bærende. Likevel, i stedet for en dør, kan du installere en bue som vil støtte takkonstruksjonene dine. På kjøkkenet burde ingenting minne deg om mat. Bilder med stilleben tar stedet for hengende skap, og kjøleskapet og alle husholdningsapparater kan gjemmes i et skap innebygd i veggen..

Når du tildeler soner, er det verdt å vurdere, for det første hvor mange mennesker familien din består av, og for det andre hvilke soner du vil markere og hva som skal være møblene og fargene.

Fargespekter

For utforming av stuen 17 kvm. m du kan bruke en rekke nyanser. For eksempel slike lyse farger som hvit, krem, beige, aprikos, sand. De vil visuelt utvide rommet ditt.. Men designere anbefaler å unngå mørke farger i slike rom.. De krymper plassen og fordyper dem i den i depresjon..

En stue dekorert i en blå nyanse vil bidra til å oppnå det motsatte resultatet. Et annet alternativ er et akromatisk fargevalg, når rommet er designet i forskjellige toner av samme farge..

Stiler

Når du lager et interiør for en hall med et areal på 17 kvadratmeter, kan du bruke stiler som Provence, Art Deco, High-Tech, Eco, Loft og Modernism. Ved å blande noen av dem, vil du legge til kos og originalitet på rommet ditt..

Loft

Denne stilen kom til oss fra USA, hvor den var populær i midten av forrige århundre. Da begynte de gamle fabrikkene og anleggene å bli omgjort til leiligheter og studioer. For øyeblikket er denne stilen populær ikke bare i Amerika, men også i vårt land. Nå konverterer unge mennesker vanlige leiligheter i panelhus til studioer i loftstil..

Stuen på et loft er lett å kjenne igjen etter kriterier som murverk, overvekt av kalde toner, lett uaktsomhet i dekorasjon, metallskjermer og gulvlamper. Møbler for et slikt rom er valgt fra tre eller metall.

Skandinavisk

Den skandinaviske retningen kjennetegnes ved sin enkelhet og mangel på unødvendige detaljer. Her vil du ikke se prangende farger og uvanlige dekorative elementer. Hovedattributtet til rommet ditt er en peis i lett stein. Det vil ikke bare varme deg, men også skape kos..

Møbler bør kjøpes av rå tre av høy kvalitet i lyse farger, malt med forskjellige geometriske mønstre. Laminat og paneler er viktige egenskaper i skandinavisk stil..

Minimalisme

For unge familier som nettopp har startet et liv sammen, er minimalisme den mest passende stilen. Det er ikke plass til ekstra møbler. Mørke toner brukes her: burgunder, marsala, indigo, wenge og så videre. For denne stilen er tapet uten mønster eller vanlige pussede vegger egnet..

Laminerte i mørke og lyse nyanser, enkle møbler og glasspartisjoner som ikke tar ekstra plass, brukes ofte til å skille sonene. Den siste touchen vil være innredningen fra metalldeler..

Kitsch

Ved å kombinere flere stiler i en, kan du oppnå både uvanlig skjønnhet og skape et smakløst interiør. Denne stilen kombinerer fargerike bakgrunnsbilder, fargerike tepper, dyre vaser..

Høyteknologisk

Hvis du velger en høyteknologisk stil, kan flere soner plasseres i et rom samtidig: et soverom, en barnehage og en stue. Å transformere møbler vil hjelpe deg med dette – en sammenleggbar seng, en kompakt sammenleggbar sofa eller et headset med innebygde hvitevarer.

Provence

I motsetning til tidligere trender, har denne stilen en nesten rustikk enkelhet. Veggene i en slik stue kan avsluttes med lyst gips eller dekkes med pastellblomstret tapet; gulvet er ferdig med treparkett eller laminat. For møbler, vær oppmerksom på vintage møbler som ser ut som de har vært i bruk i flere tiår på rad..

Denne stilen kom til oss fra den franske provinsen. Derfor, selv i en liten stue i et panelhus, vil du kunne skape en ubeskrivelig atmosfære i Provence. For å gjøre dette trenger du bare å velge detaljene som passer til stilen: potter med lyse blomster, kurvkurver, malte tallerkener eller innrammede familiebilder. Alt dette vil hjelpe “revitalisere” stuen din og gjøre den mer behagelig..

Klassisk

Den klassiske stilen på stua vitner om eiernes gode smak. Classic er den dyreste stilistiske trenden, som kombinerer enkelhet og luksus. Lyse farger passer for denne stilen, og det perfekte komplementet er gullinnlegg..

Møbler er valgt for å matche: sofaer trukket med silke, gulv laget av dyrt tre, krystalllysekroner. En peis av marmor vil se veldig vakker ut i en stue i klassisk stil. Du kan plassere forgylte lysestaker på hyllen. Taket skal være lyst for å visuelt øke høyden på veggene.

Årgang

Et særtrekk ved denne stilen er at elementene tilhører epoken i forrige århundre. Men hvis du ikke har antikke møbler, ikke bli opprørt, fordi den kan lagres med etterbehandlingsmaterialer. Resten av småtingene kan kjøpes i antikvitetsbutikker.

Det er bedre å lime inn over veggene i en slik stue med tapet av lyse farger med mønstre av blomster eller polstring med trepaneler. Gulvet bør dekkes med enten treplanker eller fliser, kunstig slitt, som om de har vært i bruk i mange tiår.

Taket kan dekoreres med stukklister som matcher vintage -stilen. Møblene er valgt høyt, med utskårne innsatser, bordet – med en kobberramme og en bordplate av tre, hvis overflate er litt grov. Stolene, som i gamle dager, er veldig grasiøse og med utskårne ben. Smidde lamper, keramiske tallerkener og sølv vil også se passende ut..

Samtidig bør du ikke føle deg som i en antikvitetsbutikk i en slik stue. Alt skal være med måte og smakfullt.

Art Deco

Art Deco -stuen er oftest sett i hjemmene til skuespillere og kunstnere. Faktisk kombinerer denne stilen både arkaiske og egyptiske motiver, hvis kunst hovedsakelig kan beundres av kreative mennesker..

Når du skal dekorere en stue, må du ta hensyn til fargeskjemaet på vegger og gulv. Farger bør være pastell og møbler, tvert imot, mørke eller svarte. Bakgrunn kan være vanlig eller tekstil. Det er bedre å plassere møbler i midten, mens det skal se luksuriøst ut. En massiv lysekrone vil fungere som et tillegg, samt bronse lamper.

Alle finesser i utformingen av stuen med et areal på 17 kvm. m i et panelhus vil du lære av følgende video.

Interiør i kjøkken-stue i høyteknologisk stil

Kjøkkenet er en så spesiell plass i leiligheten, hvor du kan samle hele din familie og venner, ha en varm samtale med dem og mate dem deilig. Utformingen av dette rommet kan være veldig variert, alt avhenger av smakpreferanser og budsjett. De mest ambisiøse og uvanlige ideene kan realiseres både i et stort område og i et lite rom. Stuen kan lett bli en organisk del av et slikt kjøkken. Et høyteknologisk interiør er perfekt i dette tilfellet og krever ikke store investeringer, krefter og tid..

Særegenheter

I det indre av kjøkken-stua vil den høyteknologiske stilen understreke husets store smak, evnen til å følge motetrender, men samtidig opprettholde ditt individuelle syn på ting. Klarhet, alvorlighetsgrad og jevnhet i former, linjer, vinkler og farger er obligatoriske komponenter i høyteknologisk stil. Hovedprinsippene er høyteknologi, modernitet og relevans, dynamikk og originalitet.

Interiøret i denne stilen er først og fremst egnet for avantgarde-tilhengere som streber etter å være på høyden av moten, og holde tritt med tiden..

Særtrekk:

 • klare linjer, enkle og strenge;
 • innebygde strukturer – bokser, hyller, garderober, husholdningsapparater;
 • elementer og deler er laget av industrimaterialer – glass, plast, metall, betong;
 • tre og stein er forkledd som metall;

 • fullstendig fravær av forgylling, pretensiøs tapet, forskjellige dekorasjoner, overdreven dekor;
 • murstein og betong er ikke malt, bare bruk av gips er tillatt;
 • tilstedeværelsen av skillevegger, skyvedører laget av metall, frostet glass, plast;
 • innebygd belysning av avantgarde-stil, lamper er montert i gulv, vegger, tak;
 • møbler laget av metall eller glass kan ha en kromfinish, møbler kan bygges inn, ha sin egen belysning;

 • fargen på veggene og møblene gjentar eller utfyller hverandre;
 • nøkkel nyanser – hvit, grå, svart, metallisk;
 • de viktigste dekorelementene er svart-hvite fotografier og trykk, avantgarde-malerier og skulpturer;
 • moderne teknologi av de nyeste modellene.

Stuen og kjøkkenet er konsentrasjonen av husholdningsapparater, så den høyteknologiske stilen er ideell for interiørdesign. Et lite rom vil visuelt øke, glass- og metalloverflater som reflekterer lys vil bidra til dette. God belysning og innebygde strukturer vil bidra til å øke plassen i tillegg..

Hver for seg skal det sies om partisjoner, som kan være laget av glass eller plast. De passer perfekt inn i kjøkken-stuen og skiller spisestuen og avslapningsområdet..

Det du definitivt må bli kvitt er et mønstret lyst teppe med en lang haug. Enhver teknikk i retrostil vil også være upassende. Det er bedre å gi preferanse glatte, enkle overflater, ingen prangende utskrifter. Disse bør være tapet eller veggmaling, innebygde hvitevarer, tak, skapmøbler, alle typer skap og skuffer, fliser. Alt dette vil gjøre rommet lyst, romslig, moderne, dynamisk, unikt og til og med futuristisk..

Interessante alternativer for utførelse

For å dele plassen i kjøkken-stua kan du bruke forskjellige gulv og en bardisk, som vil stå midt i rommet og grense til sofaen. Fargeutførelsen av disse elementene bør kombineres og lukkes. I dette tilfellet er polstring av sofaen laget av melket stoff med et delikat lys beige trykk. Bardisken har en lys pistasjskjerm, og den horisontale overflaten er laget med hvite fliser.

En del av stua har mørkebrunt parkettgulv som smelter inn i hvite og grå fliser på kjøkkensiden. Spisebordet er fargekoordinert med parkettgulvet, og polstringen på stolene med høy rygg er flislagt. Hvit kan også brukes til innebygde garderober og hvitevarer.

Det innebygde kjøkkenet trenger ikke å ha samme farge. I dette interiøret er det en viktig og lys detalj, ettersom den har en lys rød farge..

For veggene kan du bruke tapet i forskjellige farger.. Det viktigste er at de kombineres med hverandre og med møbeltrekk.. Tekstur skal også være ensartet. En stor trehylle med en uvanlig geometrisk form i mørk brun vil organisk passe inn og utfylle interiøret. Små lamper kan plasseres i rekker på halvparten av taket, pluss at i tillegg kan flere bygges i spisestuen.

Til tross for det lille utvalget av høyteknologiske farger, kan du fortsatt eksperimentere med lyse elementer og detaljer. En grønn fargetone vil bidra til å diversifisere det hvitt-grå-svarte interiøret. Men ikke lys, men en dempet versjon, en delikat farge på gressplenen. Et slikt fargevalg bør brukes i flere detaljer samtidig, slik at et komplett bilde utvikler seg. For dette er stolene til barkrakker, lamper, en av veggene eller deler av den perfekte..

I videoen nedenfor lærer du 5 tips for å lage det perfekte kjøkken-stueinteriøret.