Designstudio med et areal på 23 kvm. m.

Ofte tenker folk som kjøper en liten leilighet på hvordan de skal utstyre et kjøkken, en stue og et soverom på så små kvadratmeter? Designstudio med et areal på 23 kvm. måleren kan gjøres fullstendig funksjonell, praktisk, estetisk og ganske enkelt behagelig. Denne leiligheten er perfekt for en student eller et ungt par. For en fullverdig familie med et barn er studioet lite egnet, om enn bare som midlertidig bolig.

8 bilder

Plansone

La oss starte med det faktum at på et område på 23 firkanter tildeler vi bare et bad. For å spare plass vil det selvfølgelig bli kombinert og en dusjkabinett vil bli installert i stedet for et bad. For dette området vil 3 kvadratmeter være ganske nok. Dette vil være det eneste inngjerdede området i studioet..

De resterende 20 meter må soneres. Det viktigste er å skille kjøkkenområdet.

Dette kan gjøres på flere måter:

  • Bardisk. Det vil perfekt hjelpe å skille stuen fra kjøkkenet, mens du utfører tilleggsfunksjonen til spisebordet..
  • Farge og / eller tekstur på gulvet. En veldig populær soneløsning. For eksempel på kjøkkenet legger vi keramiske fliser på gulvet, og i stua legger vi parkett. En utmerket løsning for et så lite studio er å lage et kjøkken på pallen. Som et resultat er det veldig enkelt å plassere flere lagringsplasser i det resulterende trinnet, noe som er viktig for en liten leilighet..
  • Tak i flere etasjer. Du kan dele sonene ved hjelp av forskjellige høyder og farger i taket, samt ved hjelp av belysning.
  • Nisje. Også her kan du organisere lagringsplasser for forskjellige ting, bøker og andre ting..
  • Veggdekorasjon.

Kjøkken

Når du skal utstyre kjøkkenet, må du gjøre det komfortabelt, og prøv å ikke trekke oppmerksomheten til det, konsentrer det i stuen.

Hvis det er en bar på kjøkkenet, kan spisebordet i prinsippet ikke ordnes, og dermed kan du frigjøre de verdsatte målerne.

Hvis det er en balkong i kjøkkenområdet, ville et godt alternativ være å kombinere den med leiligheten, etter å ha isolert den tidligere. Du kan ta ut kjøleskapet der ved å fjerne vindusblokken, organisere et spisebord i form av en bardisk på hyllen, og deretter sonere kjøkkenet med en nisje, ved hjelp av fargen på gulv og vegger.

Kjøkkenet trenger ikke å være stort. Tre overskap og tre etasjer er tilstrekkelig. I tillegg kan du tilby spesielle deksler til vasken og på komfyren, og dermed øke overflaten på skjærebordet..

Hvis kjøkkenet ligger i en nisje, kan det vanligvis organiseres i form av et skap, så når dørene er lukket, vil kjøkkenet ikke være synlig, og det vil oppstå en illusjon om at du har en egen stue foran deg..

Stue

La oss gå videre til det andre funksjonelle rommet. Stuen må minst passe til en TV og en sofa. Med et sterkt ønske kan du til og med utstyre en peis der. Alt avhenger av ideen, tekniske og materielle evner. Et studio med peis ser presentabelt og stilig ut.

Hvis rommet har en loggia, er det bedre å organisere panoramaglass og store hengslede glassdører til det. For å fylle studioet med lys.

Tapet og møbler må velges for å matche kjøkkenet. En kombinasjon av farger er også tillatt. Bruk for eksempel ledsagende bakgrunnsbilde. Men uansett hvilke veggbelegg du velger, husk at renovering i studioet bør gjøres i en stilistisk løsning, med samlende elementer, slik at helhetsbildet dannes..

Soverom

En liten plass bør også tildeles til soverommet. Det kan gjerdes av med en nisje eller gardin. For dette kan muslin være perfekt. På soverommet kan du klare deg med et minimum av møbler – en seng og et nattbord..

Du kan vanligvis bruke en komfortabel og moderne design med en seng i skapet. De åpnet skapet og la ut en full seng. Dette vil hjelpe deg med å spare plass enda mer, unngå gjerder. Hvis du bestemmer deg for å installere en vanlig seng, ikke glem å organisere ekstra lagringsplass under madrassen. Dette vil spare plass fra ekstra garderober og kommoder i rommet..

Korridoren

I korridoren er det best å organisere et omkledningsrom eller garderobe med maksimal funksjonalitet. Slik at det er grunnleggende lagringsområder for alt i huset, fra strykebrettet til koffertene. Du kan også installere en gulvoppheng for yttertøy og paraplyer.

Råd

Når du oppretter et studio på 23 kvadratmeter, må du først og fremst glemme at dette rommet skal være lyst, dette vil øke plassen. Hvis leiligheten din bare har ett vindu, er det verdt å gjøre den pastell eller hvit for å visuelt utvide plassen..

Ikke bruk mange fargetoner, det vil tynge interiøret. En eller to er nok. Ikke bruk plassen nær taket med forskjellige hyller og mesaniner. Dette vil hoper opp interiøret og “få ned” taket på hodet ditt.

For et så lite rom anbefales det å bruke lys, lys tyll på gulvet på vinduene. Det vil øke takhøyden og vil ikke hindre inntrengning av sollys.

Studiomøbler lages best på bestilling slik at de tydelig matcher din beskjedne størrelse. Hvis du reduserer den samme sofaen med noen få centimeter, får du også plass til en lenestol ved vinduet..

Husk at plasseringen av alle sonene avhenger av utformingen av leiligheten. Bruk nisjer for å installere møbler, og dermed gjøre rommet mer vanlig.

Belysning er veldig viktig i et 23 kvadratmeter stort studio. Ved hjelp av det kan du liksom skyve veggene fra hverandre, visuelt øke plassen. For å gjøre dette må du bruke alle tre høydepunktene:

  • LED -belysning langs konturen i rommet.
  • Grunnleggende belysning.
  • Ekstra armaturer.

Dermed kan belysning skape forskjellige stemninger..

For eksempel, slå på full belysning når du møter venner. Så det vil være praktisk å kommunisere, spille brettspill.

Etter å ha laget en romantisk middag, kan du bare forlate konturbelysningen og dermed legge til intime notater i interiøret.

Lampen over sengen hjelper deg med å slappe av med en bok i hendene i et sovehjørne gjemt for alle.

Leilighet på 23 kvm meter er et flott sted for et designstudio. Her kan du legemliggjøre alle ideene dine. Men det viktigste er ikke å overdrive. Hovedoppgaven er å gjøre dette rommet ikke bare vakkert, men først og fremst behagelig for livet..

Og husk at mye lys og et minimum av møbler er de nødvendige komponentene i dette interiøret..

Design prøver

Merkelig nok, men et studio på 23 kvm. meter kan arrangeres i ethvert design som er nær deg i ånden.

Art Nouveau -rom i lyse beige farger. De eneste lyse aksentgrønne eplene i en kurv på kjøkkenet.

Bardisk, forskjellig farge og tekstur på veggene som soner plassen perfekt.

Et godt alternativ for en student er en loftseng i et studio. Og et fullverdig soveplass og gratis torg i området. Her er loftstilen.

Selv klassikerne kan skrives inn på tjue-odd kvadratmeter.