Soveromdesign 13 kvm. m

I små leiligheter er soverommene ikke store. For å lage et soverom design på 13 kvm. m., det vil ikke ta mye tid og krefter. I et rom med et lite område er det enkelt å utføre reparasjoner av høy kvalitet, avhengig av dine egne smakpreferanser og råd fra erfarne designere.

Visuell utvidelse av plass

Hovedoppgaven når du skal dekorere et soverom er å visuelt forstørre det. For å gjøre dette må du bruke vinyl- eller papirtapet i lyse pastellfarger – beige, krem, fersken, grønt, rosa og blått. Bakgrunn med vertikale striper er perfekt – med dem blir rommet gratis og behagelig.

Et soverom med et areal på 13 meter er lite i størrelse, så du bør ikke bruke flerlags og komplekse strukturer i taket. Det beste alternativet er å male eller strekke tak med en blank effekt.

7 bilder

For å sikre lydisolering bør det legges et miljøvennlig laminat eller teppe på gulvet. Du kan utvide plassen ved å plassere speil i rommet. Ytterdøren må skyves eller åpnes utover.

Langstrakte rom

Når du arrangerer et slikt soverom, bør du følge noen anbefalinger:

 • Registrering. Det er nødvendig å bruke lyse toner som tilhører samme fargevalg. Mørke farger vil redusere området i rommet og skape en tung atmosfære..
 • Møbler. En liten seng er plassert mot veggen på en slik måte at det er passasjer på tre sider. Nattbord er plassert på sidene av sengen, og garderoben er installert så langt som mulig fra inngangen.
 • Det må stå ledig plass for uhindret bevegelse rundt i rommet. Resten av plassen er opptatt av møbler og andre interiørartikler..

Den største fordelen med et rom med en langstrakt form er at det enkelt kan deles inn i flere soner: et lekerom eller stue i forbindelse med et soverom..

Et rektangulært rom er innredet i lyse nyanser. Det er en seng mot en av veggene. Den kan inneholde skuffer for oppbevaring av sengetøy og sengetøy. Ved siden av sengen må du angi området for en liten kommode.

Garderoben er plassert parallelt med sengen. Et rekreasjonsområde med et bord og et par lenestoler blir satt opp nær vinduet. Alle møbler skal være firkantede – de passer perfekt inn i et rektangulært soverom.

Multifunksjonalitet i rommet

Ofte opprettes en egen arbeidsplass på soverommene. I et slikt rom ser interiøret slik ut:

 • lite arbeidsbord med flere skuffer og plass til installasjon av datamaskin eller bærbar datamaskin;
 • en kontorstol eller lenestol som glir under bordet;
 • hengslede hyller for blader, bøker og andre ting designet for fullverdig arbeid;
 • en liten bordlampe som lar deg jobbe i mørket.

Det er to alternativer for sonering av et rom. I det første tilfellet ligger arbeidsplassen i hjørnet og er en med soverommet. Sengen er plassert nær vinduet, overfor bordet. I tillegg kan du opprette et lite kontor ved å skille arbeidsområdet med en dekorativ skillevegg eller hyller.

7 bilder

Belysning

Lys spiller en viktig rolle i utformingen av soverommet. Vinduer bør utstyres med tynne persienner eller lyse gardiner. Det anbefales ikke å bruke gardiner laget av fløyel eller velour – de vil gjøre rommet mørkt og dystert.

Et 13 kvadratmeter stort rom skal ha mye lys, noe som vil øke soveromsplassen. En mislykket løsning er store, flerlags, lavthengende lysekroner og et stort antall sconces. To vegglamper i sengen er nok – dette er et godt alternativ for de som liker å lese før de legger seg eller gjør andre ting som krever belysning av høy kvalitet..

Spotlights plassert i samme avstand fra hverandre ser best ut på et lite soverom. Hvis rommet har et glanset tak, reflekterer det lys, noe som skaper en visuell effekt av å utvide rommet..

Møbler arrangement

Det viktigste i ethvert soverom inkluderer en seng, en garderobe og noen få nattbord. Sengen må velges i henhold til personlig smak, det viktigste er at den er funksjonell. En må ha romslige skuffer hvor du kan brette sengetøy. Det er transformerende senger – de sparer ledig plass i et lite rom.

En garderobe med skyvedører med speil eller en blank overflate er ideell. Dette alternativet kan visuelt øke arealet på soverommet. En mellomstor garderobe vil passe godt inn i rommets design..

På sidene av sengen er det nattbord for oppbevaring av personlige eiendeler og andre småting. Dekorative elementer vil utfylle soverommet perfekt: flerfargede broderte puter, søte tepper, håndlagde tepper, porselensfigurer som gir rommet individualitet, originalitet og komfort.

Provence og klassikere – enkelhet og adel

Lag komfort i en 13 kvm. m. kan gjøres ved å dekorere den i Provence -stilen. Funksjonene:

 • vanlige bakgrunnsbilder med enkle, ukompliserte mønstre brukes: blomster, et bur;
 • møbler er laget av tre med antikk imitasjon;
 • lysgardiner, fotografier og innrammede malerier brukes som dekor.

Den klassiske stilen bruker også tremøbler med rette former. Parkett er lagt på gulvet, veggene er dekorert med speil og dyre malerier, som gir rommet et rikt utseende.

Hi -tech, minimalisme og moderne – moderne stiler

Den høyteknologiske stilen er flott for et lite soverom, fordi det krever et minimum av møbler. Rommet må ha en transformerende seng, firkantede nattbord og en garderobe, hengslede metall- eller plasthyller. Rommet er innredet i svarte, hvite og grå farger med lyse aksenter.

Minimalisme er også en flott løsning for en liten plass. Den inneholder lakoniske multifunksjonelle møbler, flere dekorative elementer (fotografier, figurer), og persienner er valgt for vindusdekorasjon.

For å utstyre et soverom i moderne stil, må du følge kriteriene:

 • vegger er malt i en farge enten limt over med vanlig tapet;
 • er etablert møbler med glatte former;
 • er skapt god belysning;
 • søke om blanke strekklofter.

Møbler har en blank overflate og små dimensjoner – dette er hovedkomponentene som lar deg gjøre et lite soverom til et rom for en moderne og aktiv person..

Afrikansk og skandinavisk stil

Afrikansk stil vil se veldig uvanlig og kreativ ut. For å lage en ekte design, bør sand, beige, gule og oransje nyanser brukes. For et lite soverom, ikke bruk for mørke farger som visuelt reduserer plassen..

På gulvet bør du sette en matte eller et teppe i form av en leopard- eller tigerhud, legge håndflatene i karene. Vinduene er dekorert med bambusgardiner som viser afrikansk flora. Den glidende garderoben blir hovedfokuset – tapeter med landskap i Afrika påføres møblene.

7 bilder

Soverommet i skandinavisk stil er utført i hvite, beige, kremfarger og grå farger. Hvis ønskelig, legg til noen få lyspunkter – et sengeteppe på sengen, flerfargede puter eller et teppe. Møbler laget av tre, dekorative gjenstander laget av glass eller metall brukes. Bilder på fisketema, kurvkurver, leirgryter med blomster fungerer som dekorasjoner.

Soverom med et areal på 13 kvm. m. kan være vakker, komfortabel og funksjonell. Det er viktig å dele plassen riktig, installere møbler og skape god belysning, og da vil rommet bli et favoritt hvilested..