Soveromdesign 10-11 kvm. m

Soveromdesign 10-11 kvm. m

Å lage en vakker DIY renovering på et lite soverom slik at det ikke virker enda mindre er ganske problematisk, men mulig. For å innrede et rom helt, mens du visuelt øker plassen, må du ta hensyn til særegenhetene til små rom, samt bruke små triks når du lager et design.

Særegenheter

Små rom finnes ofte i Khrusjtsjov-bygde hus, der de fleste av befolkningen i Russland bor. I et så trangt rom er det ikke lett å snu, enn si et fullverdig soveromsmiljø. For 10-11 kvm. m Jeg vil legge en seng, legge til en garderobe, en arbeidsplass, nattbord, lenestoler og andre møbler, men alt dette viser seg å være umulig på grunn av mangel på nødvendige kvadratmeter plass.

Hvis rommet ditt har stor takhøyde, åpner dette faktum opp mer handlingsrom. I dette tilfellet kan du plassere møbler i flere nivåer. Slik luksus er ikke tilgjengelig i “lave” rom..

På en eller annen måte tvinger utformingen av et lite rom deg til å forlate alt overflødig og bare la de nødvendige elementene være. Noen modige asketer forlater bare en seng på et lite soverom, men ikke alle har en slik mulighet. Mange har rett og slett ingen andre steder å plassere en garderobe, for ikke å snakke om en arbeidsplass eller hvilested. Dermed er et annet trekk ved det lille soverommet ofte behov for å kombinere det med andre funksjonelle områder.

Arrangement av et soverom for to på et areal på 10-11 kvm. meter – oppgaven er enda vanskeligere. For barn kan du sette en køyeseng, det vil spare plass. For et ektepar er installasjonen av en bred dobbeltseng irrasjonell, det er best å velge en halv-dobbeltseng 1,6 m bred.

For små soverom er mangel på belysning vanligvis ikke et problem: et lite rom er lettere å forsyne med det nødvendige antallet lamper, men ofte nok naturlig lys, spesielt hvis rommet vender mot solsiden. Lysplanlegging kommer først.

Ved hjelp av lys kan du fullstendig endre proporsjonene i rommet, trekke oppmerksomheten til vinnende steder og distrahere fra mislykkede..

For rom med lav takhøyde blir belysning en prioritet. En spesiell funksjon er behovet for å installere et komplekst takbelysningssystem, ved hjelp av hvilken en visuell korreksjon av romhøyden gjøres. Ved visuelt å øke takhøyden, kan du fylle soverommet med luft, gjøre det friskere og mer behagelig.

I tillegg til visuell ekspansjon, står designerne overfor en annen oppgave: å gjøre soverommet fullt funksjonelt, med alt du trenger for en behagelig søvn, avslapning og tidsfordriv. På dette tidspunktet må du knuse hodet ditt grundig, fordi det er ganske vanskelig å få plass til alle de nødvendige elementene på en så begrenset plass. Men hvis du bestemmer deg for det nødvendige og forkaster det unødvendige, blir oppgaven ganske realiserbar, noen ganger er det til og med plass til søte pyntegjenstander.

Fargeløsninger som utvider plassen

Den enkleste og mest åpenbare løsningen for et lite soverom er å dekorere det i lyse farger. Denne teknikken fungerer faktisk veldig bra. Det gjør rommet i rommet større og atmosfæren lettere og mer luftig. Imidlertid liker ikke alle lyse soverom, noen foretrekker å bruke mørke dempede toner..

Det er mulig å gjøre rommet større med mørke farger.. Kompetente plasserte rike aksenter vil understreke intimiteten i rommet, samt indikere de arkitektoniske egenskapene til et lite soverom. Hvis du velger en mørk bakgrunn som hovedbakgrunn, må du lage et tilstrekkelig lysnivå, ellers risikerer soverommet å bli til et pantry..

Å velge tapet med et stort, gjentatt mønster vil distrahere oppmerksomheten ved å legge til dybde og tekstur i rommet. Øynene, i konstant bevegelse, vil oppfatte området på soverommet mer enn det egentlig er.

Generelt er det en redning for designere å blande forskjellige mønstre i det indre av et lite soverom. Det er i stand til å utvide rommet, gjøre det mer dynamisk, interessant, livligere. Du må imidlertid handle veldig forsiktig, fordi feil kombinasjon kan spille akkurat det motsatte: rommet ser ikke bare lite ut, men lite.

Hvis du ikke stoler på ditt kunstneriske instinkt, er det best å nekte et slikt fargevalg..

Eksperter har gitt mange råd om valg av horisontalt stripet tapet, men av en eller annen grunn er det ingen steder det er indikert at denne teknikken lenge har vært ute av moten. Selv om den horisontale stripen virkelig kan utvide plassen, vil den også stjele en betydelig andel av rommets høyde, noe som får soverommet til å havne i et ubehagelig og lavt skap. For små soverom er det spesielt viktig å følge den gylne klassiske regelen: mørkt gulv, mellomstore vegger, lyst tak.

Mørke gulv vil legge til dybde i rommet, dessuten er støv på mørke overflater ikke så merkbart (i små rom bør typen forurensning ikke tillates i det hele tatt). Lyse tak oppfattes som en klar himmel, slik at du føler deg mer komfortabel og roligere. I tillegg, hvis du velger et glanset lyst tak, vil det virke enda høyere enn det egentlig er..

For å gjøre rommet visuelt større, anbefaler designere å velge gardiner i samme farge som veggene, men en tone lysere eller mørkere, slik at vinduene ikke blir “tapt” mot den generelle bakgrunnen. En god idé ville være å velge et stort lyspynt på gardinene, som ekko noen av elementene i interiøret. Dette vil ikke bare binde alle elementene sammen, men også legge til volum i rommet. Når du plasserer lyse aksenter, må du handle veldig forsiktig, siden deres tilstedeværelse både kan “spise” plassen og øke den.

Husk at lyse farger, som dyp rød eller sur fuchsia, vil trekke oppmerksomhet, men på en måte som får miljøet til å føle seg trangt og ubehagelig. Myke lyse nyanser, for eksempel pistasj, sjokolade, fersken, tvert imot, vil gjøre plassen mer romslig..

Design ideer

Et vakkert oppsett er tilgjengelig for alle soverom, uansett om det er lite eller stort, firkantet eller rektangulært, smalt eller for bredt. Ikke bare funksjonene i rommet er viktige, men også en kompetent tilnærming, planlegging. Bestem først hva slags rom du har – rektangulært eller firkantet. Det er mye lettere å dekorere et firkantet soverom, torget er det mest vellykkede av skjemaene, uavhengig av området i rommet. Hvert rektangulært eller diamantformet rom bør visuelt bringes nærmere riktig firkantet form..

For et smalt soverom, for eksempel hvor andelen er 2 x 5, vil det ta mer tid å tenke på interiøret. Det er nødvendig å utvide rommet samtidig og ikke skjule lengden, og derved balansere proporsjonene i rommet. Mye avhenger også av flere faktorer, for eksempel sammenheng med balkong eller behovet for å kombinere et soverom med en arbeidsplass eller boudoir..

Takhøyden varierer også: en ting er et ti meter langt soverom i Khrusjtsjov, og en helt annen – i et hus med forbedret layout.

Når du går videre til designideer, er det verdt å snakke om noen typiske feil som vanligvis gjøres når du planlegger små soverom.. Disse feilene er ikke så åpenbare, mange mennesker legger ikke merke til dem engang, og savner dermed muligheten til å lage et virkelig anstendig rom ut av et lite rom:

 • Mange prøver å utvide plassen med speil. Ideen er riktig, men i dette tilfellet betyr “mye” ikke “bra” i det hele tatt. Et lite speil, som ligger på rett sted, er virkelig i stand til vakkert å fordype interiøret, utvide rommet, men mange speil, og enda mer så speilede korridorer “stjeler” følelsen av komfort og varme fra soverommet.
 • Det samme kan sies om å gi opp hyggelige ting: fotografier, figurer i hyllene og lignende. Fraværet av slike bagateller depersonaliserer rommet, og den personlige komponenten er ekstremt viktig for soverommet..
 • Å unngå mønstret tapet er ofte den riktige veien å gå, men bruk av riktig mønster vil hjelpe deg med å håndtere problemet med et lite mellomrom. Ikke vær redd for å eksperimentere.
 • Å bytte tunge gardiner med persienner er ikke en dårlig idé, men bare for moderne rom. Klassisk interiør tolererer ikke dette, så ved å komplimentere vinduene med tykke gardiner over gesimsen under selve taket, kan du oppnå en utvidelse av rommet, en økning i høyden og et majestetisk utseende på rommet..

Det grunnleggende tipset for å dekorere små rom er: Slipp frykten for nye ideer. Du har alltid muligheten til å først grafisk skildre reparasjonsplanen på tegningen eller i et dataprogram, og først deretter gå videre til aktive handlinger..

Designprosjekt

Utarbeidelse av et designprosjekt bør gå foran alle stadier av reparasjonen. Korrekt og ansvarlig planlegging er nøkkelen til et godt bygget interiør, preget ikke bare av høy funksjonalitet, men også av skjønnhet og harmoni. Prosjektet bør utarbeides så snart du bestemmer deg for å utføre reparasjoner og planlegge det lille soverommet ditt, noe som gjør det romslig og luftig..

Innvendig planlegging må starte fra utviklingen av en detaljert tegning av møbler. Det er lurt å tegne planen i målestokk, du kan bruke både et dataprogram og tegne for hånd. Hvis rommet ditt har balkong, må du angi hvor døren og vinduet til balkongen er. Hver lille ting bør tas i betraktning og reflekteres i planen..

Etter at tegningen av rommet er klar, er det på tide å bestemme stilen på rommet. Klassisk, skandinavisk, Art Nouveau, Provence, japansk er best egnet for små soverom. Alle disse stilene innebærer bruk av elementer som visuelt utvider plassen..

Etter å ha definert stilen, må du bestemme deg for møblene, om det vil være multifunksjonelt eller bare fylle hovedrollen. For eksempel kan du velge enten en garderobe med en sammenleggbar seng, som kan nås og skjules med én hånds bevegelse, eller en seng på pallen, der mange skuffer er planlagt for oppbevaring av alle slags ting, eller en klassisk seng på ben.

Vær oppmerksom på at multifunksjonelle møbler er best egnet for mindre soverom, da de sparer plass uten å gå på kompromiss med beboernes komfort..

Deretter må du gå videre til å tegne de estimerte plasseringene til møblene på planen. Du må starte fra sengen, gradvis flytte fra de største gjenstandene til de minste: seng, garderobe eller kommode, lenestoler, nattbord, og så videre. Dette vil gjøre det lettere å navigere i verdensrommet, og etterlate den nødvendige mengden plass til ganger..

Ikke glem å legge på planen slike bagateller som plasseringen av gardiner, belysningselementer, innendørs planter. De tar ofte ekstra plass, og du må huske på dette..

For eksempel, hvis du glemmer å planlegge plasseringen av en halvannen meter ficus i hjørnet, kan du utilsiktet ta dette stedet under en puff. Som et resultat vet du ikke hva du skal nekte: fra din favoritt ficus eller fra en helt ny puff.

Når du fullfører designprosjektet, merker du fargene, mønstrene, teksturene du planlegger å bruke. Noen mennesker starter et spesielt album for dette, der de limer stoffstykker og materialer som de planlegger å bruke. En slik metode vil bidra til kompetent å kombinere teksturer og nyanser med hverandre, etter å ha sett på forhånd hvordan dette eller det objektet ser ut på bakgrunn av et annet, enten det understreker fordelene eller bare reflekterer ulemper.

Hvordan utføre reparasjoner?

Det er vanskelig, men mulig, å transformere et lite soverom med egne hender. Hvis du planlegger å omutvikle et rom, for eksempel ved å kombinere det med en balkong, må du få tillatelse til slikt arbeid. Etter det kan du gå direkte til reparasjonen av lokalene..

Vær først oppmerksom på vinduet eller dets fravær. Vinduer er ikke alltid tilgjengelig i små soverom, men deres tilstedeværelse kan gi merkbart mer komfort og plass til rommet. Hvis soverommet ditt ikke har et vindu, bruk en falsk konstruksjon: en freskomaleri, fototapet, og så videre.. Det er viktig å skape en illusjon av et vindu, og jo mer realistisk illusjonen er, desto bedre.

En merkbar del av plassen er også skjult av radiatoren. Ved å erstatte den omfangsrike støpejernsstrukturen med en moderne tynn radiator, vil det være mulig å spare plass, og samtidig “modernisere” rommet.

Når du velger gulvbelegg, må du huske på at glatte teksturer fungerer bedre i små soverom enn myke. I noen tilfeller er det unntak, for eksempel når en kort eller middels bunke velges..

Det er relativt enkelt å holde et slikt belegg rent; det er nok å rengjøre det regelmessig med en støvsuger. Selv et glatt gulv kan imidlertid suppleres med et lite teppe..

Vegger kan males og limes over med tapet. Spill på kontraster ved å gjøre en av veggene lyse. For eksempel kan du velge et uvanlig tapet med et stort repeterende mønster for en aksentvegg, og for de tre andre – nøytrale, mens et monokromatisk nøytralt tapet enten skal være en ikke -primær aksentfarge eller hvit.

Når du velger gulvlister, velg farge, med utgangspunkt i fargene på dør og tak. Taksokkelen skal matche fargen på takene (vanligvis hvite), og gulvsokkelen skal matche fargen på platebåndene. Nå er denne tilnærmingen mer relevant til tross for det tradisjonelle valget av en gulvsokkel som matcher fargen på gulvbelegget..

Takbelegget bør velges avhengig av høyden på veggene og stilen på rommet. For eksempel er det lite sannsynlig at et stukket tak vil se bra ut i et minimalistisk interiør i Khrusjtsjov, et strekkloft vil ikke passe inn i barokken, med grove bjelker – i en “provence”.

Utfør reparasjonsarbeid så effektivt som mulig. I et lite soverom er det ganske vanskelig å skjule reparasjonsfeilene..

Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det best å ansette erfarne assistenter eller et team av profesjonelle arbeidere når det er mulig..

Hvordan utstyre?

For å innrede soverommet ditt på riktig måte, må du først bestemme hva du planlegger å gjøre der. Om det bare vil være et soverom eller et soverom kombinert med et kontor, omkledningsrom eller noe annet, avhenger bare av dine behov og ønsker. Reguleringen av rommet utvikles på planleggingsstadiet, samtidig utarbeides en liste over de nødvendige møblene. Det nødvendige minimumet inkluderer bare 3-4 fag:

 • Seng;
 • Garderobe, kommode eller penal;
 • Nattbord (ett eller to, avhengig av antall beboere).

Resten av elementene velges i henhold til detaljene i tilleggssonen. Hvis du lager et soverom for en jente, er det fornuftig å inkludere et bord med speil og en benk eller stol på listen. For en arbeidsplass er det logisk å kjøpe en stol og skrive- eller datamaskinbord. Når du utstyrer et lesested, vil det være nok å kjøpe en lenestol og en bokhylle.

Etter at du har bestemt deg for et sett med møbler, legger du de estimerte plasseringene for plasseringen på planen din. Plasseringen bør starte med sengen.

Følgende stillinger blir anerkjent som optimale for henne i et lite soverom:

 • Sengegavl til veggen. Avhengig av proporsjonene i rommet, kan det enten være en smal vegg eller en bred. Sengegavl med store brede senger er vanligvis plassert mot en smal vegg (eller mot en vindusåpning), spesielt hvis andre møbler ikke er tilgjengelig. Plasseringen på tvers av rommet lar deg visuelt utvide rommet, visuelt slik at det ikke blir så smalt og langt.
 • Langside mot veggen. Hvis rommet er smalt, bør du vurdere å plassere langsiden av sengen mot en kort vegg. Mest sannsynlig vil lengden på sengen være nøyaktig lik lengden på veggen, og sengen vil passe nøyaktig mellom to lange vegger. Dette arrangementet er praktisk, siden det lar deg fylle ut normalt ikke brukte hjørner, og samtidig frigjøre mye plass til andre møbler og innredning.
 • Plassering i hjørnet. Så du kan sette en enkeltseng eller køyeseng, men ikke en dobbeltseng. En av ektefellene må hele tiden klatre over den andre for å komme til sengen, noe som ikke er veldig praktisk. Fordelene med dette alternativet er de samme som det forrige: plassbesparelse for viktige møbler.
 • I midten. Noen plasserer sengen midt i soverommet uten å bry seg om tilstedeværelse eller fravær av andre ting. Et interessant valg ville være en stor rund seng: den vil fylle nesten hele rommet, og på de resterende stedene vil det være mulig å installere hule puffer for oppbevaring av ting eller bord.

Plasseringen av resten av elementene avhenger av hvordan sengen er plassert. Du må starte fra dette, fordi sengen er hovedelementet i ethvert soverom..

Interiøreksempler

Å bruke veggmonterte skap er et interessant triks for å spare plass. Hvis tykkelsen på veggene tillater det, kan du bruke den, men før det må du få spesiell tillatelse. Et annet alternativ er å lage en falsk vegg laget av gipsplater og deretter utstyre skapet i den resulterende nisjen. Dette alternativet krever ikke tillatelser og er også mindre arbeidskrevende. gips er imidlertid et ganske skjørt materiale, og når du betjener skapet må du være så forsiktig som mulig.

Dette eksemplet viser godt hvordan du visuelt utvider plass og sparer plass. Førstnevnte inkluderer plassering av gardiner på en kontrasterende gesims over hele veggen og bruk av horisontale overflater for å visuelt strekke rommet. Den andre – å plassere sengen i hjørnet, installere vegghyller, velge en smal høy multifunksjonell garderobe,

Den lyse fargen og den nesten fullstendige innredningen har tjent rommet godt: det virker større enn det egentlig er. Den nøytrale hvite fargen gir rommet en formalitet, men visuelt “løfter” taket. Å velge en varm hvit nyanse ville gjøre jobben like godt, samtidig som rommet ble mer behagelig og mer intimt..

En seng på et podium-skap er et flott funksjonelt element for små rom. Det sparer ikke bare plass, men gjør også interiøret mer interessant. I dette tilfellet er det et godt spill på fargekontraster: monokrom svart -hvitt område er “fortynnet” med en lys nyanse – fuchsia. Det ble lagt til kos på rommet med varmt parkett.

Veggdekorasjon med horisontale stripete teksturer er typisk for retrointeriør. I dette tilfellet er det valgt en etterligning av malte trevegger. Resepsjonen gjorde rommet større, men taket ser ut til å være lavere. Garderoben erstattes av en kommode, noen ganger er det nok.

Plasseringen av ekstra lamper på begge sider av sengen skaper ekstra lys aksenter, og avleder oppmerksomheten fra rommets miniatyrstørrelse.

Rammer som er for store kan virkelig skade følelsen av proporsjoner. I det gitte eksemplet blir situasjonen reddet av fravær av tung vindusdekorasjon i form av gardiner, preferanse er gitt til horisontale kassettgardiner. Valget av sparsomme møbler og lyse nyanser sparte plass. Den grå fargen ga ikke en illusjon av ytterligere kvadratmeter til rommet, men den skjulte ikke de eksisterende dimensjonene.

Å velge en hjørneseng er et interessant alternativ for et lite soverom utstyrt for bare ett.

Et lignende møbel kan plasseres komfortabelt mot veggen mens du dekorerer det vanligvis ikke brukte hjørnerommet.

Antikk eller klassisk interiør passer like godt til små soverom som moderne stiler. Lyse, myke nyanser i klassiske stiler utvider plassen perfekt, noe som gjør rommet mer romslig og friskt. Kompetent bruk av vertikaler gjorde veggene visuelt høyere: tapetmønsteret på hodet fortsetter med bøkene som er lagt på hyllen; vertikale linjer dupliseres i de dekorative elementene i skapet.

Et annet alternativ for å dekorere et soverom for en leietaker. Store tegninger på en av veggene distraherer oppmerksomheten fra soverommet. Bruken av glass eller smidde møbler lar deg legge luftigheten til rommet; på grunn av usynligheten til disse elementene, synes ledig plass å være større.

Soverommet, kombinert med balkong, har stort potensial for intelligent planlegging og påfølgende utvidelse. Hvis du gjør døren til balkongen helt glass med subtile karmelementer, ser det ut til å strekke rommet ut til balkongen også. I dette tilfellet oppstår spørsmålet om harmonisering av proporsjoner. For å utvide rommet, bør du sette sengen over. Det vil “kutte” plassen og gjøre den bredere uten å gå på kompromiss med størrelsen på rommet.

Hemmeligheter for ergonomisk bruk av et lite område

Erfarne designere gir følgende tips for å dekorere et lite rom:

 • Hvis du ikke stoler på ditt kunstneriske instinkt, må du ikke bruke risikofylte løsninger som å bruke ornamenter eller mørke farger..
 • Velg multifunksjonelle møbler for et miniatyr soverom, det vil bidra til å spare plass.
 • Ikke overdriv det med speil, overdrevenhet i denne saken kan spille en grusom spøk og forvride plassen sterkt.

For en oversikt over utformingen av et soverom på 11 kvadratmeter, se følgende video.