Soverom-stue design 18 kvm. m

En ettroms leilighet er ikke en grunn til å fortvile og glemme å møte venner. Boliger med et areal på 18-19 kvm. m kan passe til et fullt soverom og et rom for å ta imot gjester, hvis du sonerer plass og aksenter riktig.

Det er viktig å opprettholde en ensartet stil i rommet og visuelt dele det i seksjoner. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å gjemme sengen bak et stativ eller en lukket dør, la den være synlig. Veggenes farge eller tekstur kan indikere funksjonen til stedet, samt gulvet og selve møblene..

11 bilder

Hvor skal jeg begynne?

Reparasjon av en ett-roms leilighet begynner med å lage en plan for det fremtidige rommet, for selv i første fase er det viktig å forstå hva du vil ha og hvor mye du er klar til å bruke på det. Det er viktig å tenke over detaljene for å installere en bue før du fullfører eller kombinere rommet med en balkong på forhånd, tenke på taket (hengslet eller vanlig), gulvet (enkeltlaminat eller parkettplate) og fargen på vegger. Hvis du planlegger å lage et pallplass for sengen, må den også opprettes på forhånd..

Hvis du foretrekker minimalisme og velger seng, sofa og TV (og ingen bord, stoler), så er det viktig å tenke på hvor resten av tingene dine skal lagres – på balkongen eller i garderoben i en nisje i korridoren.

Plansone

Sonering er inndelingen av et rom i flere funksjonelle områder, bruk av flere farger på tapet og teksturer, skillevegger, buer, hyller i ett rom for å skape områder for arbeid, hvile, lek og så videre. I dag er sonering en trend og en arbeidside som designere ikke forsømmer..

Et rom kan virkelig og visuelt deles med:

 • Rack;
 • Arch;
 • Skillevegg;
 • Gardiner;
 • Podium (hvor sengen skal ligge);
 • Kjønn (farge, nivå, materialer);
 • Sengegavl;
 • Veggfarge og tekstur.

Designprosjektet til en leilighet med stativ eller skillevegg i midten er den enkleste løsningen som er tilgjengelig. Det er viktig å velge møbler i samme stil og fortynne dem med lysere tekstiler – for stua, litt roligere – for soverommet. Hvis rommet er delt med en vegg, bør det være i harmoni med veggenes generelle farge, stativet kan “motstå” dem og være i kontrast.

Buen som fører til soveområdet ser bra ut i et klassisk interiør – det gir boligen elegant og ikke roter opp plassen for mye, tar ikke bort lys og ser generelt luksuriøst ut.

En interessant idé om å sonere med et hodegjerde eller hodegjerde. Essensen er en høy original bakside (foran eller bak), som vil avgrense rommet og skape en aksent i det.

Den mest budsjettvennlige måten å dele et rom på er å bruke gardiner. I løpet av dagen kan de samles inn og åpne tilgangen til boksen, om natten kan de lukkes og nyte personvernet..

Vertikal sonering skiller seg fra klassisk rominndeling. Ideen om vertikal sonering vil appellere til barn og voksne som er lei av frimerker. Plasseringen av sengen her er uvanlig – rett under taket blir resten av rommet gitt til stuen.

Veggfarge

En liten soverom-stue har som standard lyse vegger, og dette passer oss, siden de gjør plassen visuelt bred og ledig. Det er viktig å sonere rommet og tenke på forhånd hvor soveområdet skal være og hvor stua skal være.

Regulering med blomster vil bidra til å gjøre ett rom til flere – et separat soverom og en fullverdig plass for gjester. Fargen på rommet kan være grunnleggende, for eksempel beige, eller denne eller den plassen er angitt med tapet med et mønster eller ornament..

En interessant løsning er å bruke flere farger på veggene i samme rom. Designeren fremhevet soveområdet i hvitt og stuen i grått. Selv gulvet delte visuelt ett rom i to.

Hvitt og beige er allsidige nyanser som du kan leke med og forvandle et mellomrom fra kjedelig til funksjonell og stilig. Velg hvitt som en base, fokuser på dekorative tre- eller mursteinimiterende paneler (for vegger) og finpuss en av veggene eller flere seksjoner på en eller to med dem – du får en stilig skandinavisk stil eller et mykt “loft”.

Lagre lyse farger som rød, blå og grønn for aksenter, men generelt ser disse fargene bra ut i moderne modernitet..

Tak

Hvis taket på soverommet er lavt, vil følgende teknikker bidra til å gjøre det visuelt høyt:

 • Bakgrunn med en vertikal stripe på en av veggene – de vil i tillegg lage en av sonene i rommet (soverom, stue);
 • Bruk to farger på taket – plasser hvit i midten, mørkere rundt omkretsen, for eksempel beige eller gul;
 • Hvis taket er solid, velg en blank overflate for det;
 • Ikke bruk speil i alle tak, men på en av seksjonene eller på veggen;
 • I stedet for en omfangsrik lysekrone velg spotbelysning rundt omkretsen av rommet i taket;
 • Velg lyse nyanser for taket ditt – det skal være lettere enn vegger og gulv.

Møbler

Lage designet av et rom på 18 kvm. m er det viktig å avgjøre om du trenger en full seng eller om du kan klare deg uten å sove på sofaen.

Hvis et soverom uten seng ikke er et soverom, plasser de største møblene lenger fra inngangen til rommet – til vinduet.

Et stativ i taket eller nesten til det vil bidra til å beskytte rekreasjonsområdet mot resepsjonsområdet. Det er bra hvis det har åpne hyller og er smalt. som en massiv omfangsrik “spis” verdifulle meter.

En sovesofa er veien ut for de som foretrekker et minimalistisk design. Hjørnedesignet tar et ubrukelig hjørne, mens motstykket, den klassiske lange sofaen uten hjørner, lar deg ta plass ved vinduet med et skrivebord og en stol..

La garderober, garderober, massive bord og lukkede hyller stå for korridoren eller bytt dem ut med en glidende garderobe, som kan plasseres i samme nisje i korridoren (hvis noen) eller langs en liten vegg i stua. Interiøret i et rom med garderobe vil se bra ut hvis det er speilet eller glanset – dette vil skape ekstra visuelt rom.

Dekor

I et rom hvor soverommet og stuen opptar samme plass, er det viktig å bruke innredning, men dette må gjøres klokt. Ikke kast et allerede beskjedent rom med figurer og blomsterpotter. Det er bedre og klokere å bruke veggene og henge bilder \ speil \ åpne og lukkede hyller på dem.

Belysning

Hvis to soner er tilkoblet i ett rom, må belysningen deles i to, laget punktlignende og bruke lamper og gulvlamper maksimalt. Selvfølgelig kan du ikke klare deg uten takbelysning og små lamper rundt takets omkrets vil være et godt valg..

Hvis lysekronen ikke kan unngås, kan du henge den i stuen og plassere et par gulvlamper på soverommet – dette vil være nok til å lese før du legger deg eller skaper en koselig atmosfære.

Ombygging

Leilighet på 18 kvm m blir lett til et rom med et areal på 22-25 kvadrater, hvis du fester en balkong til den (isolert og etter avtale med offentlige etater). Ombygging av leiligheten hjelper noen ganger virkelig – i det tidligere balkongområdet passer sengen godt og gir ekstra plass til stuen.

Å kombinere et rom og en balkong er ganske arbeidskrevende og kostbart i forhold til å installere en skillevegg, bue eller bestille og kjøpe et stativ.

Vinduer og dører

Et stort vindu gjør rommet plass visuelt større og belyser det positivt. Hvis vinduet har en hel vegg, er dette en god grunn til å skape et uformelt interiør i loftstil, minimalisme. Sørg for å plassere sengen “vendt” mot ham og dele rommet med ryggen.

Dører, som en uunnværlig del av ethvert interiør, kan understreke plassen positivt. Velg lyse lerret med glass – glans forstørrer visuelt plassen. Glidestrukturer (rom) eller svingmodeller som åpner seg inn i gangen vil spare plass i rommet.

Noen tips

Stuen kombinert med soverommet tar vanligvis mer plass.. Hvis rommet er 19 kvm. meter, så for rekreasjonsområdet kan du gi omtrent 2/3 av plassen og plassere sengen vekk fra inngangen til rommet – ved vinduet.

 • Velg transformerbare møbler, hvis du ikke liker å rote opp plassen. En vanlig garderobe eller sofa blir til en dobbeltseng om kvelden;
 • Hold deg til samme stil i det indre av rommet – en barokk på soverommet og et loft i stua vil se merkelig og latterlig ut;
 • La hovedfargen på rommet være lys – hvit eller beige, og kontrasten er skapt av partisjoner og dekor;
 • I stedet for beige kan du bruke grå – male veggene med denne skyggen og velg snøhvite møbler hvis du allerede er lei interiørstempler.
 • Hvis det ikke er noe sted å lagre ting, installer en garderobe på en av veggene i rommet. La det være så smalt som mulig, men bredt og usynlig for andre. Du kan slå ham ved å plassere en sofa eller et par lenestoler foran ham;
 • Plasser en sofa og lenestoler i ett rom – betyr å kaste det. Gjør preferanse til kompakte, myke ottomaner, og gi dem til venner (som ikke får plass på sofaen). Når ingen er på besøk, kan rammeløse møbler lagres på balkongen.

Interiørideer

Den enkleste og billigste ideen er å klare seg uten skillevegger i ett rom og skape en koselig hjemmestemning med vekt på lyse tekstiler – la soverommet være rosa og stuen blå.

En dyrere løsning er å sonere rommet med tak, gulv og skillevegg. Vær oppmerksom på at den generelle stemningen og stilen i rommet opprettholdes av aksentlilla veggen og kontrasterende gardiner. Gulvet er ett og det samme – et lett laminat uten podier og terskler.

Den typiske utformingen er et rektangulært rom med et vindu i midten med de rette vinklene – det perfekte lerretet for å skape et diskret, moderne interiør. Designeren delte rommet med gardiner som åpnes når det trengs og deler rommet delikat når det virkelig er nødvendig..

For enda flere designideer for et soverom-stue med et areal på 18 kvadratmeter, se neste video..