Soverom i stil med “minimalisme”

Stil “minimalisme” hver dag finner flere og flere støttespillere. Folk prøver å følge en lakonisk og multifunksjonell retning, ikke bare når det gjelder garderobeartikler eller livsstil, men også i utformingen og utformingen av soverommet..

Minimalisme (eng. “Minimal art”) er ikke en abstrakt stil i kunsten, den kan snarere kalles en motetrend eller en egen retning innen musikk, arkitektur, kunst og interiørdesign.

Minimalisme har sin opprinnelse i ideene om konstruktivisme og funksjonalisme, som utviklet seg i det nittende og tjuende århundre. Teknologisk fremgang, utvikling av industri og nye teknologier har endret det vanlige livstempoet i den epoken; nå ledes de ikke av luksus og bohemisme, men av utilitarisme og hensiktsmessighet. Samfunnet begynte å forlate overskridelser, delvis var det en sosial nødvendighet. Etter å ha gledet seg over pompa i tradisjonelle 1700 -tallsstiler, begynte folk å ta hensyn til enkelheten og konsistensen i former og farger som kjennetegner minimalistisk innredning..

Særegenheter

Minimalisme kan karakteriseres i to ord: konsisthet og uttrykksfullhet. Den minimalistiske interiøret er egnet for elskere av plass: dette manifesteres i møbler, layout, farger og tilbehør. Designere anbefaler å bruke minimalisme i interiøret i små leiligheter eller studioer. Designmetoden som bare ligger i minimalisme øker plassen visuelt, og multifunksjonelle møbler sparer plass.

Minimalisme skiller seg fra andre trender innen interiørdesign på noen måter:

  • Tricolor -spekter. Det vanligste fargeskjemaet er to farger som base og en tredje som aksent. Svart, hvitt og grått anses som relevant i denne retningen. Kontrasterende lyse farger som rød, grønn eller blå er populære som aksent.
  • Mangel på små detaljer. Alle elementer spiller en rolle, et stort antall dekorative elementer er ikke vanlig å bruke i minimalisme.
  • Kvalitetsmaterialer. For at den minimalistiske stilen ikke skal bli asketisk, foretrekkes naturmaterialer – tre, stein, men plastoverflater kan også brukes, akkurat som glass.
  • Allsidig belysning. En harmonisk kombinasjon av sentral- og spotbelysning er viktig når du lager minimalistiske design..

Interiør

Minimalisme i det indre av soverommet skiller seg lite fra denne trenden innen arkitektur, interiøret i andre soner og innredning. Det er viktig å vurdere flere viktige aspekter:

  • Enkle geometriske former;
  • Nøytrale toner;
  • Den ultimate graden av funksjonalitet av varer;
  • Naturmaterialer og et minimum av teksturer;
  • Et minimum av møbler og deler (tilbehør);
  • Høy organisering av lagringsmetoder.

Farger

Opprettelsen av et soveromsprosjekt i minimalistisk stil innebærer valg av en eller to hovedfarger. De blir hovedfargetonen i etterbehandlingsmaterialer og møbler. Men designere jobber noen ganger med en farge, og kombinerer nyanser mesterlig. For soverommet regnes pastell og varme nyanser av nøytrale toner som en klassisk kombinasjon, men mørke farger brukes ofte. Du kan ta tretekstur og stein som grunnlag. Kromoverflater ser også lakoniske ut.

Tak, gulv og veggdekorasjon

I en minimalistisk stil kompletterer hver eneste detalj og overflate hverandre, og understreker lakonismen og enkelheten i interiøret. For å lage en harmonisk kombinasjon av møbler, må du være veldig oppmerksom på utformingen av vegger, gulv og tak..

Tak

For å dekorere taket bestemmer designeren først hele fargeskjemaet i interiøret, og fortsetter deretter direkte til utviklingen av soveromsprosjektet, oftest brukes et ensfarget strekkloft i en nøytral nyanse eller et vanlig tak malt med matt maling . Sjeldent tyr designere til å lage et tak på flere nivåer med skjult belysning, selv om dette designalternativet er det mest effektive.

Vegger

For vegger brukes vanlige materialer. Det kan være tapet som ikke er trykt eller malte vegger i kombinasjon med paneler og innsatser av naturlig tre eller stein. Ser gunstig ut stein eller murverk.

Gulv

Fargeskjemaet på gulvet holdes også i de samme tonene. Praktiske materialer brukes til gulvet, for eksempel tre av samme art eller oversvømmet gulv. Det er bedre å velge et teppe med riktig geometrisk form for soverommet, men det bør heller ikke inneholde mønstre..

Møbler og tilbehør

Minimalisme innebærer en kombinasjon av praktiske møbler laget av naturlige materialer, kombinert med et minimum av dekorartikler. Alle interiørartikler bør kombineres med gulv og vegger, og skaper en harmonisk komposisjon. Perfekt tilpassede møbler og tilbehør skaper en atmosfære av romslighet og letthet.

Møbler skal ikke være store. Det er bedre å forlate kommoder og garderober helt, men hvis du ikke har muligheten til å lage et omkledningsrom, brukes modulære garderober, ideelt sett hvis de er montert i veggen. “No frills” er slagordet om minimalisme. Carving, male, print – alt dette er upassende i et minimalistisk design..

Senger i en enkel rektangulær form uten dekorasjon med skjulte oppbevaringsrom eller såkalte “flytende” modeller vil se fordelaktige ut i et minimalistisk soverom. Det bør ikke være unødvendige ting i rommet, bare det viktigste for soverommet. Det beste alternativet for minimalisme er multifunksjonelle interiørartikler..

Tekstil

Tekstiler og dekorartikler bør også være tilstede i et minimum. Vanlig sengetøy, et teppe eller sengeteppe i nøytrale toner, lys tyll eller persienner på vinduene. Av tilbehøret er ikke mer enn fem dekorative stykker tillatt. Når du velger planter, er det bedre å foretrekke gulvblomster i potter. Modulære malerier ser bra ut i minimalistisk interiørdesign. Fra teknologi – det mest nødvendige. Møblene skal være monokrome og lakoniske. En vekkerklokke og en bordlampe kan plasseres på nattbordene. Hvert element skal ha sitt eget sted. Hovedtrekk ved minimalisme er orden.

Design ideer

Minimalisme i seg selv er en trend, en fasjonabel trend basert på en lakonisk kombinasjon av en liten mengde møbler og tilbehør. For å lage en komplett komposisjon i interiøret, må du velge en av de andre designstilene som grunnlag. Det kan være klassisk, barokk eller moderne urbane. Valget av møbler og tilbehør utføres avhengig av valgt retning og utforming av rommet.

Hvis Hi-tech-stilen legges til grunn, inneholder interiørartiklene krom- og metaldeler eller er fullstendig sammensatt av metall, plast og glass. Etnisk eller rustikk landstil innebærer bruk av naturlig tre og stein. Det minimalistiske interiøret tar ikke imot tilstedeværelsen av vegger; skillevegger brukes som skillevegger for å skape en følelse av sonering.

Et interessant designgrep kan gjøres i en leilighet med et karnappvindu, og i dette området skapes en koselig sittegruppe, et teområde eller en vinterhage i minimalistisk stil..

Liten firkant

En av de viktigste fordelene med minimalisme er asketismen. Av denne grunn tillater utformingen av små rom eller leiligheter i minimalistisk stil rasjonell plassbruk, og sparer rommet for store møbler og unødvendige detaljer. Det vil være mer lønnsomt å dekorere små rom i lyse farger – dette vil visuelt øke plassen.

Et minimum av møbler og maksimal funksjonalitet, et stilig interiørdesign og en sone for et behagelig tidsfordriv – disse egenskapene får flere og flere eiere til et minimalistisk interiør..

Hvem passer?

Minimalisme finner sine fans i møte med mennesker som elsker orden, enkelhet og komfort. Ofte er en slik person ikke blottet for stilfølelse. Ikke alle er i stand til å gi opp de hyggelige småtingene i interiøret i hjemmet. Oftest, blant eierne av fast eiendom i minimalistisk stil, kan du finne kreative mennesker eller de som er engasjert i mentale aktiviteter..

Fraværet av unødvendige detaljer og kaos fremmer klarhet i sinnet og utvikling av fantasi. Pedantiske individer og perfeksjonister foretrekker også denne retningen. Et minimalistisk interiør hjelper til med å takle stress, stress, og forenkler også rengjøringen til tider.

For en tenåring

Det er en stereotype at minimalisme ikke er egnet for barn og ungdom. Faktisk vil denne utformingen av et barne- eller tenåringsrom innpode barnet nøyaktighet og ansvar for orden. Minimalisme er en moderne trend, og barn følger bare med i tiden. Så designet av et soverom for barn i minimalistisk stil er en lønnsom løsning. Der det er barn og kjæledyr, er tilstedeværelse av orden i huset en sjeldenhet. Men fraværet av unødvendige detaljer, ledig plass og universelle lagringssystemer for ting som gir en minimalistisk stil, lar hver forelder enkelt gjenopprette og opprettholde orden i huset..

Hvordan implementere det selv?

Det er en ganske møysommelig prosess å designe et soverom i minimalisme på egen hånd. Ikke alle designere med anstendig arbeidserfaring vil påta seg utviklingen av et prosjekt i denne retningen. Det er vanskelig å skape effekten av en lakonisk kombinasjon av alle farger, interiørartikler og belysning. I tillegg krever designet oftest en ombygging av rommet, og dette kan bare gjøres av spesialister. Men likevel kan du spare penger og lage et rimelig, stilig soverominteriør hvis du har viss kunnskap og, viktigst av alt, lyst.

Utformingen av soverommet i minimalistisk stil avhenger av eierens individuelle preferanser og utformingen av rommet. Denne retningen innebærer bruk av naturlige materialer, men etterligning av stein og treslag av høy kvalitet vil spare penger.