Soverom i gråtoner

Soverom i gråtoner

Grått er det nye hvite: det fungerer som et tomt lerret for å skape den perfekte soveromsinnredningen. Et soverom i gråtoner er uttrykksfullt og gir en mulighet til å realisere dine egne lidenskaper. Denne nyansen passer godt med hele fargepaletten og kan ikke forestilles uten lyse aksenter i bildet av rommet, den er den ideelle basen for utførelsen av enhver stil, uavhengig av størrelsen på rommet..

Fordeler

En nøytral nyanse har mange fordeler og ulemper: noen snakker om hans verdiløshet, andre hyller hans evne til å gjøre interiøret dyrt og raffinert. Blant fordelene er følgende:

 • Det matcher med alle regnbuens farger;
 • Soverommet kan være trendy monokrom eller flerfarget, som er mer populær blant eldre mennesker;
 • Denne fargen er veldig praktisk;
 • Psykologer snakker positivt om ham, som en beskytter av familien. Ifølge eksperter er grått nært knyttet til en solid betongvegg som beskytter mot ytre forhold;
 • Han tenner fantasi og lar deg lage et unikt interiør;
 • Kombinerer ikke bare med hele fargespekteret, men også teksturer, materialer: glans, glass, tre, stein, metall;
 • Grå ideell for et solfylt soverom, når du trenger å dempe sollyset litt og oppdatere rommet. Samtidig vil den lyse skyggen ikke gjøre rommet mørkere..

Det er ingen ideell formel for å kombinere grått med andre nyanser og materialer, samt reglene for å jobbe med denne seriøse fargen. Det er viktig å velge hovedskyggen du liker, bestemme stilen på rommet og ikke være redd for å eksperimentere, velge og søke. Mesternes arbeid hjelper deg med å bli inspirert til å lage ditt eget design – se på dem og merk hvilke kombinasjoner du liker og som du aldri ville brukt i ditt eget hus eller leilighet..

Fargens psykologi i utformingen av stuer

Når du lager et interiør, er det veldig vanskelig å velge riktig nyanse på vegger og møbler, så vi vender oss i økende grad til psykologi med spørsmålet om hvordan denne eller den nyansen kan påvirke vår underbevissthet. Den grå fargen i utformingen av soverommet og til og med interiøret i hele huset har nylig blitt en ekte trend; kunstnere har aldri brukt denne nyansen som grunnlag før. Grått står på grensen mellom svart og hvitt, noe som betyr at det ikke har noen indre aspirasjon..

Det fungerer som en slags bakgrunn for å skape kos på soverommet – svarte eller hvite rammer henges på de grå veggene, en grønn stol plasseres på det grå teppet og syrineputer legges på sengen.

Hvis denne nyansen ble ansett som dyster for ti år siden, balanserer den i dag også møblene i rommet og plasserer aksenter riktig. Han personifiserer harmoni og stabilitet, som “yin” og “yang”.

Soverommet regnes som det mest intime rommet i huset, så det korrekte designet finner sted hovedsakelig i lyse og nøytrale nyanser.. Å forlate et helt grått rom er umulig – dette er en sikker måte å oppnå melankoli og ansiktsløshet på, men legg til noen lyse aksenter, og interiøret vil forvandle seg foran øynene våre og bli fargerikt og muntert. Grå vegger gjør rommet edelt og mystisk, denne skyggen ser ut til å omslutte rommet i dis og skape en romantisk stemning.

Det spiller ingen rolle hvor mye møblene dine koster – hvis de er grå, ser de allerede mye dyrere ut enn den opprinnelige kostnaden.. Psykologer sier at utformingen av et rom i gråtoner er valgt av modne og selvforsynte individer.. I tillegg symboliserer denne nyansen ryddighet og renslighet (som hvit). Det forplikter deg ikke til en spesifikk interiørløsning og lar deg velge den mest komfortable rominnstillingen, klassisk eller mer moderne..

I utformingen av soverommet er det riktig å bruke minst tre farger, og hvis grå er den viktigste, så bør de to andre nyansene være kontrasterende og absolutt alle. Hvit og svart, rød, grønn, blå, gul, lilla, oransje og rosa passer godt til grått.

Design ideer

Designere tilbyr følgende vellykkede kombinasjoner og applikasjoner av denne fargen:

 • Lilla er en veldig kompleks og helt irrelevant farge på soverommet, men i kombinasjon med grått får det et nytt utseende.. Den demper og glatter lysstyrken til syrinfarger..
 • Den grå fargen på veggene passer godt til den samme grå sengen.. Hvis du lager en kontrastvegg i sengen, får du en viss aksent i bildet av soverommet..
 • For et klassisk soverom er grått ideelt: det skaper en atmosfære av kos og eleganse, lar deg understreke formen på møbler og skape en fordelaktig bakgrunn for dekorartikler.
 • Et moderne “dynamisk” interiør er ikke komplett uten lyse aksenter: blå gir friskhet til soverommet og fremhever sittegruppen. Den beige finishen på den andre halvdelen av rommet snakker om formålet – et sted for oppbevaring av ting og omkledningsrom..

14 bilder

Vær oppmerksom på den kontrasterende og visuelt lyse glasspartisjonen – den setter en lys stemning i rommet og fungerer som en veldig praktisk detalj i den.

 • Et annet ideelt interiør i gråtoner har hoved- og eneste aksent – en stor snøhvit seng, som distraherer fra pretensiøsiteten til hovedskyggen. Til tross for det lille området på soverommet, er det i midten et lyst teppe (som matcher sengen), og hvite gjennomsiktige gardiner fullfører bildet av rommet..
 • Grå notater i et hvitt soverom ser spesielt attraktive ut: grå møbler forvandler plassen, gir komfort. En myk seng er spesielt nyttig her – sengetøyet i tekstil gir hjemmet varme, og et lite uforsiktig teppe utfyller det..

Hvilken stil er best å kombinere?

Før du starter renoveringen, er det viktig å bestemme stilen på det fremtidige rommet.. Grå farge er uløselig knyttet til moderne stilistiske løsninger i interiøret:

 • Høyteknologi;
 • Loft;
 • Urbanisme.

“Kul” grå er forbundet med betongkonstruksjoner og metall, noe som betyr at den oppfattes som vågal og grov – det ideelle grunnlaget for å skape et stilig interiør. Hvis vi snakker om Loftet, så er det et rombegrep som bokstavelig talt er tilpasset boarealet. Tenk at gårsdagens lager har blitt til et koselig soverom, og at komfortable møbler og “smart” innredning – et mykt teppe, farge, behagelig trestruktur og tekstiler.

Høyteknologi er et høyteknologisk interiørformat. I et slikt rom er alt gjort i henhold til den nyeste mote og teknologi – stilige møbler, nåværende trender og den nyeste teknologien, for eksempel en elektrisk peis eller nyskapende belysning. Man kan ikke klare seg uten grå her utvetydig: det gir tilbakeholdenhet til soverommet og understreker statusen til eieren..

I moderne interiør ser grått stilig og praktisk ut, og for å gi litt kos og varme til soverommet, anbefaler designere å gjøre noen flere aksenter og:

 • Gjøre kontrastvegg bruk av en dempet nyanse: beige eller annen pulverformig;
 • Å lage seng teppe på gulvet: store på et romslig soverom og lite til et miniatyrrom;
 • Velg farge og kontrast tekstil;
 • Ikke forsøm innredningen (malerier, friske blomster i potter, et speil, figurer, vaser);
 • Spill på fargen på møblene: velg en grå nyanse av fasaden eller fyll soverommet med tre.

9 bilder

Det er verdt å merke seg at mørkt tre og grått gir en kompleks dyster kombinasjon, designerne sier at en slik kombinasjon er ideell for menn – behersket og streng, og deres kontorer.

Grå, som nevnt, er allsidig. Det er viktig å ta hensyn til at mørke nyanser og bakgrunnsbilder med store mønstre visuelt reduserer plassen, lyse toner på veggene og små mønstre øker. Det er passende å bruke det både i klassikerne og i skandinavisk stil, og andre:

 • Klassisk interiør kan være basert på lysegrå vegger og supplert med snøhvit i tekstiler og innredning, etterbehandlingsmaterialer og møbler.
 • Skandinavisk retning er radikalt forskjellig fra klassikerne, anses hovedfunksjonen for å være funksjonalitet – praktiske møbler, komfortable stoler og et multifunksjonelt skrivebord på grå bakgrunn.

9 bilder

 • Grått ser bra ut i popkunst, der lyse “prangende” nyanser råder. Fargen vil fungere som en base, et tomt lerret for et dristig design. Et soverom i gråtoner kan lages i Shabby chic -stilen – en fasjonabel jenteaktig retning med en overvekt av lyse pastellfarger og antikke møbler.

Vi velger møbler

Den grå fargen på veggene lar deg presentere soveromsmøbler i et gunstig lys: for å understreke formen eller materialene som brukes i produksjonen. Valget av soveromsmøbler begynner med en seng: velg størrelse og stil først, og ta deretter interiøret ned til en fellesnevner. En behagelig og komfortabel seng er ikke bare hovedaksenten på soverommet, men også en garanti for helse (inkludert psyko-emosjonell).

Etter å ha valgt en seng, ta vare på nattbordene og en garderobe for oppbevaring av ting, velg innredningen sist.. Et grått soverom tolererer ikke mye møbler – bare de mest nødvendige og mest funksjonelle.

Hvis vi snakker om formen, så bør den være enkel: rektangulær, firkantet, oval eller rund, la stillingen være “uvanlig” for dekorasjon – i et grått rom ser utskårne rammer og skulpturer spesielt godt ut.

Jo større plass, jo mer plass er det til møbler. I tillegg til en seng og en garderobe, klarte designeren å plassere et sittegruppe rett ved siden av soveromsvinduet uten å rote soverommet med unødvendige detaljer. Et lite rom krever ikke mange møbler, bare en seng og et par nattbord: deres firkantede form og uttalte tretekstur myker opp den kalde grå fargen på veggene og myker ideen om rommet.

Et fargevalg

En lys nyanse for et soverom er ideell – den utvider plassen visuelt og gir den sistnevnte tilstrekkelig belysning, med et ord, stjeler den ikke. Men grå grå strid – det er mer enn hundre gråtoner og mer enn tusen av kombinasjonene med andre farger, men ikke alle er vellykkede:

 • Grått ser bra ut med gult, som fungerer som en samtidig aksent, tar rollen som en kilde til rytme og skaperen av en koselig atmosfære.
 • Grå + lilla se bra ut hvis den siste nyansen er presentert i et par detaljer: et element i stolpolstringen eller et lyspunkt på møbeltrekket. Det er kjent at lilla ikke tillater full avslapning og er helt upassende for soverommet som hovedfarge..

 • Rød og grå gi en kraftig kombinasjon og begeistre nervesystemet, så du må være forsiktig når du plasserer “røde” aksenter, og det viktigste i denne saken er ikke å overdrive. Grå kombinerer harmonisk med blått og grønt – slike duetter lindrer nervøs spenning og slapper av beboerne merkbart.
 • En annen god kombinasjon er grå + hvit – gir en følelse av ømhet, renhet og nåde. Det er det som ideelt passer enhver stil i interiøret, fra strenge klassikere til ikke mindre streng minimalisme..

Man kan ikke annet enn å si om rosa, som i kombinasjon med grått skaper et skikkelig jentete interiør – Shabby chic. Samtidig ser lys rosa ut godt i aksenter – på tekstiler og innredning, og delikat pulverformet – selv på vegger og i møbeltrekk..

Kombinasjon av etterbehandlingsmaterialer

Det er kjent at grå farge ikke tåler unødvendig innredning, men hvordan liker du kombinasjonen av en “kald” nyanse med en ganske rik dekorasjon av et klassisk soverom? Etterbehandlingsmaterialene her er stukklister på veggene i en streng geometrisk form pluss et improvisert mykt hodegjerde opp til taket. Bildet av rommet mykes opp av snøhvite tekstiler og det samme snøhvite dørbladet og taket. Marmorgulvet gjør rommet enda dyrere og behersket..

Generelt passer grå på veggene godt med alle typer belegg, det er bare viktig å kombinere dem riktig i tekstur og nyanse. Det er en regel: Jo mørkere skyggen på veggene er, jo mer strukturert skal gulvet være. Grå vegger passer godt med laminat eller parkett, til og med mykt teppe. Fargen på gulvet bestemmes avhengig av stilen i interiøret:

 • Mørkt tre ser bra ut i klassikerne, men krever støtte i form av en mørk sengestel. Generelt er ideen om å kombinere gulvfargen og sengebunnen veldig vellykket og praktisk;
 • Lys, nesten hvitt gulv ser original ut i et lite moderne soverom, der alt unntatt veggene er lysere og nøytrale;
 • Fargen på belegget avhenger også av stilen på rommet: i klassikerne er ethvert naturlig tre passende, på Loft eller Hi -tech – til og med et kunstig betonggulv.

Hvis vi snakker om veggdekorasjon, så er det klassiske og vanligste valget som kan males tapeter. De lar deg oppdatere fargen når det er nødvendig eller drastisk endre den. For å korrigere proporsjonene i rommet kan du male den sentrale smale veggen i en mørkere nyanse, og to vinkelrett – 2-3 nyanser lysere. Et slikt “triks” lar deg visuelt skyve veggene og utvide plassen.

Skyggen er ideelt kombinert med stålinnredning og glans – speil, krystall, metall eller sølvfarge på møblerammen og innredningen.

7 bilder

Belysning

Til å begynne med er kule grå vegger ideelle for et soverom på sørsiden av huset – solrik, varm. Den grå fargen absorberer lysstråler, inkludert kunstige, noe som betyr at det er viktig å plassere lysarmaturene riktig. Det grå rommet har et hvitt tak i ett plan – typisk for moderne bo.

Overbygninger på flere nivåer over taket reduserer belysningsnivået i leiligheten, og de er lite kompatible med grå. Som armaturer anbefaler designere å velge punktbelysning plassert rundt omkretsen av rommet (et unntak er et for smalt rom, siden en serie lamper visuelt vil gjøre rommets form enda smalere).

For et moderne interiør vil spotlights være nok, men hvis designet krever innredning, er det hensiktsmessig å henge en fargerik lysekrone i midten av rommet..

7 bilder

Vær oppmerksom på hvor smart tenkt ut dette høyteknologiske soveromsinteriøret: en futuristisk lysekrone i glass kombineres perfekt med spotlights og et mørkt “lerret” i rommet.

Windows spiller en viktig rolle i belysning av soverommet. Den ideelle løsningen ville være et ikke -standard stort vindu eller et panoramavindu – fra gulv til lerret. Hvis vi snakker om moderne leiligheter og deres standardformer, så er det to løsninger: Øk vindusarealet kunstig eller la alt være på plass.

Når du forlater vinduet i sin opprinnelige form, er det viktig å ordne det riktig: for et klassisk interiør, velg en massiv gesims og lange blendingsgardiner, for Provence og rustikke – lyse tekstiler, og for minimalisme eller høyteknologisk, stopp oppmerksomheten på persienner.

Tekstiler og dekor

Gardiner på vinduer bør ikke være hovedaksenten eller et lyspunkt i et grått soverom. Til tross for at et slikt rom bokstavelig talt trenger maling, er det ikke alltid en god løsning å gjøre det med gardiner. Velg gardiner avhengig av interiørstilen.

Hvilket kjønn du skal velge?

Skyggen på gulvet avhenger av parametrene i rommet: jo mindre det er, jo lettere skal belegget være. Det mørke gulvet “spiser” visuelt plassen, og det blir bittesmått og kjedelig. Vi snakker ikke om å velge et kjedelig lyst tre som “bleket eik” eller “furu”, nei, det er viktig å velge en tilsvarende partner for veggene.

Hvis de grå veggene er mettede, til og med mørke, anbefaler designerne å velge et teksturert gulvbelegg – naturlig tre eller stein med et naturlig mønster. Dette vil gjøre interiøret rikt, selv om ikke de dyreste materialene ble brukt i opprettelsen.. Et par tips til hvordan du kan dekorere gulvet:

 • Ledere blant belegg forblir laminat, parkett og teppe;
 • For et lite soverom anbefaler designere ikke å velge et stort teppe. – ganske liten “øy” ved sengen eller en del av rommet. Et stort teppe vil visuelt gjøre plassen mindre;
 • I et romslig rom kan et teppe bli en ekte aksent., spesielt hvis du plasserer den i midten av soverommet;
 • Velg et mønstret gulv uavhengig av fargen på veggene dine: han vil sette stemningen i rommet og understreke riktig geometri (forutsatt at den er riktig).

Interessante løsninger

Et soverom i gråtoner er hulen til en balansert og vellykket person, sier eksperter:

 • En interessant interiørløsning ligger i rommene med et vindu i midten. – klassikerne i leilighetsgenren, og hodepine for de som søker å skape en original atmosfære.
 • I det indre av et moderne grått rom ser diskrete persienner bra ut: de gir tilstrekkelig belysning og er ikke iøynefallende, utfyller plassen kortfattet og er sannsynligvis veldig praktiske å bruke.

7 bilder

 • En annen praktisk og moderne løsning ligger i i lakoniske lysegrå vegger og mørkt gulv. Vær oppmerksom på hvordan aksenter er plassert her: alle “mørke” elementer er plassert nederst (gulv, sengeramme), alle lyse er øverst (tekstiler, vegger, tak).
 • En god kombinasjon av beige + sølv ser passende ut i et moderne soverom, hvor hovedvekten er på den myke tekstilpolstringen av sengen og møblene. Kontrast er satt med svart og hvitt på skapet, dørene og innredningen.

En uvanlig, fet og praktisk løsning er et soverom med en bue i midten av rommet. På den tidligere balkongen er det et soverom, om enn lite, men veldig lyst, og i hjertet av rommet er en romslig stue i en grå nyanse.

Original plass for en tenåring

I rommet til et voksen barn er det viktig å lage flere soner-sove, jobbe og leke (for hobbyer, kreativitet, samvær med venner). Den gråtonefargen vil bli et praktisk grunnlag for implementering av denne ideen – den vil ikke distrahere oppmerksomheten, begeistre eller forstyrre fokus på arbeid..

En voksen barnehage kan ikke forestilles uten lyspunkter som bestemmer personlighetstypen til en tenåring og er et resultat av selvuttrykk.

For informasjon om hvordan du kan dekorere et soverom i gråtoner, se neste video..