Soverom i brune toner

Brune toner har alltid vært klassikere innen interiørdesign, og de er mest passende i det indre av soverommet. Og dette er ikke overraskende. Naturlige treaktige nyanser blir alltid godt oppfattet, de beroliger, gir en følelse av fred og pålitelighet. Dette er hva alle forventer av et soverom..

Et ubegrenset antall toner – fra gylden og beige med honningfarge til sjokolade, gjør et soverom i et lignende utvalg til den mest etterspurte designeren.

Fargefunksjoner

Brown er ekstremt allsidig. Den inneholder mange nyanser. Hvilken du skal velge for en bestemt anledning, avhenger av størrelsen på rommet ditt..

Hvis du eier et miniatyr soverom, kan du lage en brun nyanse ved å bruke det lyse segmentet i paletten. For store rom er det ikke noe tabu i fargevalget; her er det lov å bruke forskjellige mørke toner, inkludert sjokolade og wenge. Soverommet kan til og med vise seg å være mørkt brunt.

For det første i popularitet er tandemet av beige med forskjellige nyanser av brunt: mellombrun, kaffe med melk, wenge, kastanje, sjokolade. De fleste brune variasjonene er varme, men noen nyanser med en liten grå fargetone kan kalles kule..

7 bilder

Variasjonen i paletten av disse naturlige fargene har mange nyanser, derfor er det et ubegrenset antall kombinasjoner i denne paletten..

Den mest tradisjonelle kombinasjonen er tapet eller maling på veggene i lyse farger (nyanser av lysebrun, krem, beige, sand, gull, sennep) kombinert med et mørkt gulv. En slik stabil kombinasjon er universell, den brukes i nesten alle stiler – klassisk, moderne, middelhavs, loft, japansk, minimalisme og andre..

Det er ikke mindre vanlig å dekorere et soverom med vegger og gulv i lysebrun, melkesjokolade eller en annen lignende nyanse. Et slikt interiør vil utfylle møbler i sjokoladetoner. Med en monokromatisk design, for å gi uttrykksfullhet, bør flere interiørdetaljer ha en litt annen nyanse, som skiller seg med 1-2 toner fra de viktigste i den ene eller den andre retningen..

Brune toner er tilstede overalt; intet interiør kan klare seg uten dem. Selv om den er helt laget i et annet fargevalg, vil det mest sannsynlig bli valgt en brun palett for innredning og gulv..

Kombinasjon med andre farger

Brun virker noen ganger kjedelig, så et lignende interiør må fortynnes med andre farger. Og dette er ikke vanskelig å gjøre.

Tross alt er dette segmentet av paletten kombinert med et stort antall farger, med mange lyse nyanser. Brown er bare venner med alle farger, selv for lyse og sure.

Det er også de mest vinnende kombinasjonene. Hvis du bruker tonene hvitt, beige, oliven, gyllen, sølv, lilla, burgunder, blått – er suksess garantert i alle fall..

12 bilder

De mest populære klassiske kombinasjonene er brune med oliven.

Interiør i brungrønne toner er veldig vanlig. For eksempel ser sjokolade med grønt veldig fordelaktig ut – den ene fargen dominerer, den andre kompletterer den pent.

En fersk blanding som et interiøralternativ for brunt og blått – denne kombinasjonen brukes veldig ofte av klassikerne. Blandingen med røde og burgunderfarger er ikke dårligere enn ham..

Brun og beige-sand er et vinn-vinn-alternativ. Noen ganger er slike interiører ensformige, men dette kan unngås ved å legge til forskjellige spektakulære fargerike detaljer i interiøret..

En blanding av sjokolade og hvitt kan brukes til å oppdatere ethvert interiør, noe som viser seg å være ekstremt grafisk. I romslige soverom ser vegger i mørke farger bra ut, og bittesmå rom skal være med lyse overflater, og sjokoladetoner er mulige i innredning, tekstiler, møbeltrekk. Hvis designet er utført i en sjokolade-beige nøkkel, kan det ligne en dessert. Det viser seg å være et veldig koselig soverom, som bidrar til en hyggelig og god søvn..

Det anbefales å fortynne interiøret i sjokoladefarger ved hjelp av slike designteknikker som skinn av metall, speil, glassreflekterende lys og blanke overflater..

Det brunrosa soverommet gir inntrykk av en ferie, interiøret har en spesiell elegant og raffinement. En lignende effekt er mulig med korall, røde partnerfarger.

Designernes kjærlighet til sjokolade-turkise kombinasjoner i interiøret er enorm. Chill av turkis balanserer sjokoladen, oppdaterer den. Hvis du endrer forholdet og metningen til disse to fargene, får du et edelt og rolig interiør. Det er ganske sjelden å se en kombinasjon med farger som grafittgrå, fiolett, mørkeblå.

Det anbefales ikke å bruke svart som ledsager. Kanskje er dette den eneste fargen som er kontraindisert for et brunt soverom..

Designtips

En liten renovering vil forvandle soverommet og bringe brune toner til det. For å bli kvitt følelsen av dysterhet samtidig, kan du bruke råd fra eksperter..

Først av alt må du ta hensyn til lyset. Ekstra belysning av mørke vegger er veldig viktig, dette kan gjøres med halogenlamper, som retter lyset fra lampene til et bestemt punkt.

En annen hemmelighet: i et mørkt interiør er det bedre å henge speil ved siden av lysarmaturer. Dette vil spare behovet for lamper med 2 ganger..

Vindusåpningen må gjøres så åpen som mulig hvis soverommet er brunt. Du trenger ikke å dekke vinduet helt med blendingsgardiner.

Hvis interiøret kompletteres med belysning av interiørobjekter i lyse farger, oppnås en høyere kontrast og ekstra lys. Det er nødvendig å belyse både veggene og taket. Vegglamper eller bordlamper med en øvre åpen del er godt egnet for lys på mørke deler av interiøret..

Speil bør også brukes for å øke belysningen, de fanger og sprer lys..

Valget av fargepalett for soveromsdekorasjon vil avhenge av hvilken side av verden soveromsvinduene vender mot. For eksempel er sørsiden oftest fylt med sol – alle kaffe- og sjokoladefarger fra kaffe med melk til mørk kaffe og sjokolade er passende. Nordvendte vinduer-bruk nyanser av sand, fløte, melk kombinert med gult, terrakotta og rødbrunt.

Hvis rommet er mørkt og det aldri er sol i det, foretrekker du lysebrune toner, nyanser av honning, rav, aske og eik.

Når du velger dekorasjonen for et brunt soverom, må du på forhånd bestemme hva som skal være brunt: vegger eller møblerfasader. Her er hovedregelen at lyse møbler plasseres mot bakgrunnen til mørke vegger, og tvert imot, hvis møblene er lyse, er bakgrunnen mørk.

Møbler og tilbehør

Møbler er en viktig del av interiøret, det må velges nøye. Hvis soverommet ditt har stor takhøyde, bør mørke møbler velges og bakgrunnen være lys. En høy romeffekt skaper et lavt, hukende miljø.

Hovedpersonen i soverommet er sengen. Den kan dekoreres med et dekorativt hodegjerde.

  • Hvis vi tok det klassiske interiøret som grunnlag, for innredning av hodegjerde er treskjæring, forgylling passende.
  • Luksuriøs Art Deco Er bruk av rhinestones og smiing.
  • Moderne og barokk skinnpolstring, satenggardin vil være passende.

Sengetekstiler er et viktig punkt å være nøye med. For eksempel kan et lyst sengeteppe med en skinnende tekstur eller en halvcirkelformet baldakin tjene som en lys aksent. Det vil tiltrekke seg oppmerksomhet.

I utformingen av et brunt soverom er det nødvendig at fargene veksler og aksenter plasseres.

Et lite soverom kan ikke være mørkt, men slike vil være tonene som vil tjene som aksenter. Hvis interiøret er beige, så finn et lyst sengeteppe og gardiner, de kan også være i sjokoladefarger, men tekstiler med samme tone som veggene vil se mer elegante ut, utskriften eller mønsteret vil være et høydepunkt.

Romslige soverom kan trygt dekoreres med kontrastfylt tekstiltilbehør.

Hvis du har valgt en utskrift på tapet, bør gardinene med et sengeteppe være monokromatisk, og omvendt – det er veldig godt å fortynne det monokrome interiøret med fargerike tekstiler med mønster..

Til slutt har du valgt møblene, det er i harmoni med tapetet, alt er bra. Det gjenstår å velge riktig innredning. Det er alltid et sted for tekstiler i utformingen av soverommet. Det kan være mye av det: tilstedeværelsen av dekorative puter, tepper og tepper, tepper og sengetepper, gardiner på veggene og volumetriske gardiner – alt dette er bare velkommen.

Interessante fotografier eller malerier med trerammer, originale lamper med lyst glass eller tekstilskjerm som vil bli installert på nattbord, dekorative smieelementer, for eksempel kan det være spesielle braketter for å fikse lamper, en veldig vakker lysekrone kan tjene som dekor..

Alt dette må velges, med tanke på stilen som er valgt for utformingen av det brune soverommet..

  • Hvis du skal lage et interiør i klassisk stil, det skal være mange utskårne og smidde elementer av en utsmykket form.
  • Minimalistiske stiler, derimot, gir opp frills.. I slike interiører dominerer rette linjer..
  • For rustikke stiler fargerike er karakteristiske, dette er spesielt karakteristisk for Country, men henger ikke etter i mangfoldet av farger og den opprinnelige etno.
  • Engelsk stil. Veggene er i mørke farger, møblene er lysere. Legger til tre farger – mørk rød, lys rød, rosa.
  • Klassisk. Naturlige møbler, bruk av et stort antall nyanser av hovedfargen, forgylling.

For informasjon om hvordan du bruker brune farger på riktig måte i soverommet, se neste video..