Soverom design 18 kvm. m

Et soverom med et areal på 18 kvadratmeter – en forutsigbar løsning i en moderne leilighet. Dette området er nok til å arrangere et koselig og stilig rom. Hvordan lage det mest harmoniske interiøret og hva slags møbler du skal velge for dette området, la oss prøve å finne det ut i denne artikkelen.

Stiler

Klassisk

Det klassiske interiøret er ikke komplett uten tre og den strenge formen for møbler – rektangulære og firkantede. Klassikeren er preget av et stort soveromstorg, og 18 meter er ganske nok areal til utførelsen.. Det bør ikke være overflødig i et slikt soverom: bare en seng laget av massivt tre (eller høykvalitets MDF med finerte møbler), en garderobe, et toalettbord og et par komfortable lenestoler.

Hvis vi snakker om farger, foretrekkes naturlige nyanser her: hvit og beige og brun. Dekoren kan bruke forgylling.

Rustikk

Bildet av et soverom i landlig stil består av naturlige teksturer og en overflod av tekstiler. I Provence er dempet, som skitne nyanser passende: blå, syrin, rosa, melkeaktig og kunstig alderen møbler. American Country er en overflod av tre i interiøret og overveiende brun og beige i dekorasjonen..

Forresten, i ethvert rustikt utseende, er naturlige materialer passende for dekorasjon: tre, stein, glass, bomull, pels og andre tekstiler..

Skandinavisk

Denne interiørstilen er kjent for sin funksjonalitet og enkelhet. Når du velger en seng til et slikt soverom, vær oppmerksom på de lakoniske modellene med 4 ben eller med en romslig oppbevaringsboks, lav rygg og høy kropp. Det skandinaviske interiøret er preget av “sykehus” hvithet – helt hvite vegger og til og med gulvet.

Men hvis det hvite gulvet skremmer deg, er det enkelt å bytte det ut med et lett laminat – stilig og miljøvennlig.

Du kan spare mye på et slikt interiør: for vesteuropeiske land er det feil å bruke store summer på massive senger og dyre kantstein – de kan godt bli erstattet av en gammel stol.

Minimalisme

De sier at jo mindre møbler på soverommet, jo bedre sover du i det. Dette er delvis en korrekt uttalelse. Minimalisme er en av de mest praktiske løsningene for et moderne rom, der det ikke er plass til unødvendige møbler og innredning, som nå og da tar på seg alt støvet. Den er basert på kontrasten mellom lyse og mørke nyanser – ikke mer enn 3-4 farger i ett rom.

Minimalisme ønsker møblernes flytende former velkommen, den lave sitteposisjonen og enkle linjer, ikke-standardbelysning av høy kvalitet, noen møbler og tekstiler..

Moderne

Den kombinerer funksjonalitet og stil. Formene og fargene på et moderne rom strever etter naturlighet og naturlighet, hvis dette er en seng, så er den rektangulær, oftere med en eske for sengetøy og en massiv base. I slike soverom lager designere ofte en aksentvegg som skiller seg fra resten i sin farge eller tekstur..

Oppsett

I en romslig leilighet må et helt rom gis som et soverom, der det tradisjonelt vil være en seng og et par nattbord. Et stort pluss av et slikt rom vil være en full hvile i det, hvor du kan trekke deg tilbake og nyte stillheten, også definere det fullverdige bildet og skape plass.

Oppsettet til et “rent” soverom kan være forskjellig avhengig av formen: et rektangulært, litt langstrakt rom regnes som standarden. En seng er vanligvis plassert i midten, kantstein på sidene, en romslig garderobe er installert langs veggen overfor vinduet, en kommode eller toalettbord – overfor fotbrettet eller i et hjørne.

Med skap

Skrivebordet installeres vanligvis ved vinduet, der det er naturlig lys. I tillegg er arbeidsflaten lett å kombinere med vinduskarmen og skape mer plass til arbeid eller kreativitet..

Fordelen med arbeidsområdet på soverommet er muligheten for personvern, noe som neppe vil oppnås i stuen eller på kjøkkenet..

Hvis det er en nisje på soverommet, er det bedre å plassere arbeidsplassen i den eller velge en alternativ plassering – ikke langt fra inngangen til rommet. Soveromstudiet kan sones inn i to territorier, og dette kan gjøres visuelt eller realistisk.

Visuell sonering består i bruk av forskjellige farger i designet, for eksempel kan soveområdet trimmes i en lys nyanse, arbeidsområdet – i en kontrastfarge, eller bruke en tekstur eller et mønster. Du kan dele “rommene” med en skillevegg, et stativ eller en skjerm, samt et hodegjerde eller en kommode..

Du kan la alt være på plass og ikke bli sittende fast med forskjellige utførelser, velge en lakonisk hvit design, enkle møbler og leke på innredningen: kontrasterende tekstiler som vil definere soveområdet eller aksentområdet på arbeidsplassen.

Fra stua

Et slikt rom må soneres i 100% av tilfellene, og sonering vil igjen visuelt transformere og øke soveromsplassen. Sengen i stua -soverommet ligger lengre fra inngangen – ved vinduet. En spesiell og tilbaketrukket atmosfære skapes der med en overflod av tekstiler og en liten skillevegg som vil definere grensene..

Skilleveggen kan bygges inn: en tynn vegg, hyller eller paneler (du må tenke på det selv på reparasjonsstadiet), eller en separat – som en lav hylle, gardiner, skjermer.

En praktisk løsning for en rektangulær soverom -stue – transformerende møbler, en seng som kan fjernes til en veggnisje og demonteres bare om kvelden eller etter behov. Et annet alternativ er en sofa som utfolder seg om kveldene, og tar imot gjester om morgenen eller ettermiddagen..

Ingenting kan være bedre enn en fullverdig seng, så den må plasseres i det lengste hjørnet av rommet og avgrenses fra stua.

Med balkong

Det er to scenarier her: kombiner rommet med loggiaen og få et par meter i tillegg, eller la alt være som det er. Ved å feste en balkong kan du organisere et arbeidsområde på området eller plassere et soverom, og gi resten av plassen til en stue (hvis leiligheten er ett rom).

For en tenåring

I et tenåringsrom er det viktig å ta hensyn til det voksende barns interesser: tenk sammen hvilke møbler du skal velge og hvordan du skal arrangere det. Teenage soverom 18 kvm. m. er ganske romslig og har plass til en romslig seng (en og en halv, selvfølgelig), og en garderobe, et arbeidsområde og et lekerom.

For en jente vil det være passende å kjøpe et sminkebord og et større skap, for en gutt kan du organisere et sportshjørne med en svensk vegg eller et par treningsutstyr (vi snakker ikke om en stor bane, men om en horisontal stang, en vals for pressen og andre funksjonelle dukker).

Møbler arrangement

Soveromsmøbler skal være trygge og ergonomiske. For en god hvile, foretrekk en full dobbeltseng i stedet for en sammenleggbar sofa, for å spare plass – velg modeller med en oppbevaringsboks ved foten. Sengen skal være på et behagelig sted, det vil si at gjester på den ikke skal forstyrres av trekk, varme fra et batteri eller kulde fra et klimaanlegg, derfor plasser sengen før resten av møblene, og bare plasser skjenkene og garderobene.

Hvis alle 18 meter i rommet er gitt som et soverom, er det logisk å lage et omkledningsrom i det eller installere en garderobe opp til taket. Garderoben kan organiseres langs en av veggene i soverommet og skilles med skyvedører, inne kan den fylles med hyller og kleshengere..

En fullverdig garderobe skiller seg fra en garderobe i størrelse – den er mye større enn sistnevnte, og hvis du vil spare plass, velg en garderobe i taket. For å visuelt øke plassen, velg speilvendte skyvedører, og ta en uvanlig teksturert dørbekledning for å skape en aksent..

Det viktigste på soverommet er derfor sikkerhet det skal ikke være noen hindringer på veien fra inngangsdøren til sengen, for eksempel sidebord, stoler og kommoder. Det er bra hvis det er greit og ikke intrikat. Det må være en overflate i nærheten av sengen som du kan legge en bok på, briller eller andre nødvendige dukker. Dette kan være et bredt hodegjerde med hyller, et par nattbord eller et lite bord som kan settes i stedet for en av sokkelene.

Ved foten av sengen kan du sette en sofa: den vanlige på 4 ben ser elegant ut, og det er praktisk å legge et teppe på den, og modellen med en ekstra skuff nederst vil bli et annet oppbevaringssted.

Dekor

Den generelle atmosfæren på soverommet skal være behagelig for øyet og invitere til hvile, og derfor er det så viktig å fylle det med vakre gjenstander. Når du velger gardiner, bruk minst to typer: tykk og tynn, slik at lys kan passere gjennom. Hvis du sover i løpet av dagen, velger du blendingsgardiner som helt blokkerer lyset..

Riktig soverombelysning er hovedbelysningen og et par spot- eller spotlys. I ethvert soverom vil en lysekrone i midten av rommet være passende, men du må plassere et par gulvlamper ved sengen: de vil være nyttige for å lese en bok før du legger deg eller for å lage dempet belysning generelt.

Hallen og soverommet i en stue krever separat belysning: det er bedre å henge lysekronen i resepsjonsområdet og plassere flere spotlights på soverommet – de er praktiske å direkte og markere visse områder.

Interessante ideer

Renovering på soverommet begynner med utarbeidelsen av det fremtidige prosjektet, inkludert plassering av møbler og møbler generelt. Dette vil tillate deg å ordne belysningen riktig, lage sonering med farger og materialer, kanskje en liten ombygging når det gjelder å kombinere et soverom med en loggia.

Ferdige designprosjekter er stor inspirasjon og hjelp til å utstyre soverommet lønnsomt:

  • Et standard rektangulært soverom i en byleilighet i lyse nyanser kan være både avslappende og originalt på samme tid. Det første som fanger øyet er aksentveggen. Hun er flink til å sonere plassen og angir tonen, stemningen for det..

  • Den andre er riktig belysning rundt omkretsen av rommet. Det forstørrer visuelt plassen (på grunn av fraværet av en omfangsrik lysekrone) og fordeler lyset jevnt. Det er verdt å ta hensyn til de originale lampene: massive gulvlamper på sokkelene og en uvanlig gulvlampe.

  • Den transformerende sengen på soverommet i stuen sparer betydelig plass i løpet av dagen. Og rommet ser spesielt godt ut i en koselig orientalsk design..

  • En liten skillevegg i rommet er 18 kvm. m2 deler den i to soner, og en solid hylle over sengen og stuen forener dem diskret.