Lyst soverom

Hvis stuen eller kjøkkenet er hjertet i ethvert hjem, så er soverommet det mest intime, til og med intime hjørnet. På soverommet slapper vi virkelig av, slapper av og nyter et rolig tidsfordriv. Et lyst soverom vil være det beste valget når du lager et interiør, siden slike nyanser lindrer stress og favoriserer hvile og avslapning..

Særegenheter

Den nåværende trenden innen interiørdesign er minimalisme. Blindt etter mote, ønsker vi fortsatt å bringe hjem komfort og varme til hjemmet vårt, som ikke kan forestilles uten lyse nyanser i designet.. Så, hva er funksjonene som et lyst soverom har:

  1. Lyse nyanser utvider plassen visuelt og skjule feilene i linjene og geometrien i rommet som helhet;
  2. De kan kombineres med nesten hvilken som helst annen farge. og lar deg enkelt plassere aksenter i soveromsinteriøret: et grønt eller blått teppe i et hvitt rom vil se bra ut og forresten;
  3. Det lyse interiøret bidrar til avslapning og avslapning etter en hard dag;
  4. Ser mer ryddig ut, i stedet for en mørk finish;
  5. Praktisk – støv er ikke synlig på et lyst gulv eller møbler, i motsetning til laminat og wenge-fargede senger;
  6. Et lyst soverom kan opprettes i enhver stil – minimalisme, høyteknologisk, klassisk, moderne, provence og andre. Hvit eller lys finish – som et tomt lerret for kunstneren – skaperen av et unikt interiør;
  7. Lett interiør – ikke bare hvitt og beige. Det kan være dempet pastellfarger av blått, syrin, sitron, rosa, grått og andre farger, og til og med svart, og skaper kontrast eller aksenter på soverommet;
  8. Et lyst soverom ser flott ut på ethvert torg, det være seg 10 eller 20 kvm. m., eller enda mer.

Interiøret i soverommet i lyse farger lar deg visuelt endre proporsjonene i rommet – for å utvide, forlenge og øke plassen. “Kalde” snøhvite vegger og mørkt gulv vil gjøre rommet mer romslig og visuelt heve taket, gjøre veggene bredere. For å fullføre utseendet på et lyst rom, legg til noen få mørke aksenter – velg polstring av stoler eller sofa, sengestel eller et helt sett med møbler for å matche gulvet (mens resten av møblene og overflatene skal være lyse fra snøhvit til beige og brun).

Utformingen av et lyst soverom er ikke nødvendigvis hvitt og beige i dekorasjonen. Veggene kan males i en mintfarge (hvorfor ikke lyse?), Og rommet er fylt med hvite møbler.

Aksenten kan gis til en svart vegg eller mørke mønstre i dekorasjon.

For et smalt soverom er en lys (spesielt hvit) farge den riktige løsningen for å utvide plassen. Sengen kan installeres både langs veggen og i midten av rommet, det er viktigere å skape et koselig hjemmemiljø ved hjelp av tekstiler og belysning

Stiler

Det er et stort antall stiler i interiøret som vi ikke engang visste om eller hørte eksternt: neoplastikk, biomorfisme, gotisk, endelig. La oss snakke om en mer kjent soveromsdesign og starte en samtale med klassikerne..

Klassisk

Gamle eller moderne klassikere har etablert seg godt inne i soverommet – en massiv seng med høy sengegavl, en tung garderobe, en elegant kommode og varmende familiebilder på veggene. Det klassiske soverommet er preget av bruk av naturlige treslag i møbler og diskrete trykk på tapet og tekstiler. Det er ingen minimalisme i klassikerne, tvert imot, i det indre av et slikt soverom bør det være mye møbler, tekstiler og annet tilbehør som skaper hjemmekomfort. Et obligatorisk element er et mykt teppe på gulvet, lange tunge gardiner eller bærere, malerier på veggene, vaser, puter, speil.

I et klassisk soverom blir sengen hovedaksenten. Vanligvis er det en del av et sett med møbler av samme stil og farge – alltid av tre. På andreplass er lysekronen. Uavhengig av størrelsen på rommet, må den ha denne belysningsenheten – krystall eller metall, og et par gulvlamper på nattbordene.

Soverommet i engelsk stil er også en slags klassiker. Det kjennetegnes ved alvorlighetsgraden og begrensningen av former, dempede toner i dekorasjon og høye kostnader. På det “engelske” soverommet er det ikke plass til billige sponplater og MDF, det er bare naturlig massivt tre (møbler, gulv, dører), naturskinn og stein, oftere marmor. Det viktigste i det indre av soverommet er sengen – stor, tung, med et elegant hodegjerde og luksuriøse dyre tekstiler. Ekte aristokrater glemmer ikke peisen – selvfølgelig passer det ikke alltid på soverommet, men det ser imponerende ut. Hvis vi snakker om å tenne det “engelske” soverommet, så skal “nei” sies her til lysdioder og lysrør, si “ja” til en elegant lysekrone og flere vegglitter i form av middelalderlys med en myk gul glød.

Når du pynter, kan du ikke klare deg uten tilbehør som puter, speil, fotorammer, tepper og figurer, minneplater eller vaser..

Moderne

Denne stilen følger mote og bruker de nyeste trendene i interiøret i et rom eller en leilighet. Et moderne soverom er vanligvis gjort i dempede nyanser og er ikke blottet for naturlighet – tre, glass og stein. Hvis vi snakker om farger, er prioriteten grå, beige, brune, hvite og svarte nyanser, litt mindre – blå, grønn og gul (ikke prangende), som heller blir en aksent og er tilstede i ett eller to stykker av møbler eller innredning.

Glatte linjer blir et “trekk” i jugendstil – sengens buede form, fraværet av skarpe hjørner på garderoben og kommoden, nattbord (eller fullstendig fravær). Mykheten i interiøret oppnås ved svak belysning og bruk av lokale belysningsenheter – flere sconces i stedet for en lysekrone.

Skandinavisk

Stilen i interiøret er preget av kos og minimalisme, enkelhet og komfort. Et slikt soverom er virkelig lyst, ikke bare på grunn av dekorasjonen, men fordi det er mye lys i det takket være store vinduer eller riktig plasserte lamper med dagslys. Møbler i skandinavisk stil er praktiske og naturlige, for det meste tre eller metall. I stedet for et høyskap – hengende hyller, i stedet for et teppe med gulltråder og frynser – en beskjeden bomullsløper eller et teppe laget av saueskinn, i stedet for nattbord – små bord i form av en krakk.

I det “skandinaviske” soverommet skapes lagringsplass, så det er lurt å velge en seng med løftemekanisme eller skuffer, hengslede lagringssystemer og endeløse hyller (stort sett åpne). For en følelse av denne stilen og inspirasjonen, sjekk ut Ikeas soveromsmodeller, hvor praktisk og minimalisme gjenspeiles..

Loft

Loftstil betyr enkelhet og elegant i en flaske. Kjennetegnet er en rød murvegg (eller annen “uferdig” vegg). Loftet kan gjenkjennes av takbjelker og panoramavinduer, høyt tak, som blir en integrert del av interiøret. Loftet ligner et lager eller en fabrikk, et verksted, et verksted på grunn av de “bare” veggene. For et moderne soverom, velg enkle, men stilige møbler, bedre designer, og la så mye plass som mulig – ikke rot opp med flere lenestoler eller sokkler.

Loftsstilen ser bra ut på et stort torg og et rom med stor takhøyde, hvor det er et sted å vandre. I en liten ett -roms leilighet vil i det minste et loft være på sin plass, maksimalt – det vil skape en følelse av ufullstendig renovering.

Moderne

Denne stilen i interiøret kan beskrives som raffinert luksus. Soverommene er moderne, dyre og slanke, med moderne møbler og trender. Hvis vi snakker om formen på møblene, så er den rett, uten skrå hjørner, om materialet, så er de utelukkende naturlige. Designere bruker alle nyanser av beige fra elfenben til gylden, mens de ikke forsømmer pulverholdige, beherskete farger – lavendel, blå, grå og rosa.

Kontrastdetaljer utfyller den moderne stilen godt – svart innramming av malerier, gulvlamper og lamper, møbler som et salongbord eller en serie hyller.

8 bilder

Land

Rustikk stil i det indre av soverommet innebærer bruk av naturlig tre og tekstiler. Det kan være Provence med eldre møbler og en overflod av lette tekstiler – gardiner, tepper, mange puter. Funksjonen er dempede pulverformige nyanser: lyseblå, lyserosa, lysegul, lavendel. Provence er også preget av et blomstertrykk på gardiner, vegger (tapeter), puter og til og med møbler..

Klassisk land godtar tre og andre “grove” naturmaterialer – alle møbler på soverommet kan være av tre eller fortynnet med miljøegenskaper (metallsenger er velkomne i Provence). Den har mye beige og brunt, som er harmonisk sammenflettet og skaper en kontrast..

8 bilder

Hvilken farge å dekorere veggene på?

Hvit veggfarge er den mest allsidige og praktiske. Det forstørrer visuelt plassen, og du kan ikke klare deg uten det i et veldig lite soverom, som du må velge en eksklusivt hvit farge på vegger og møbler, og fortynne denne avgrunnen med lyse aksenter – tekstiler og tilbehør. Hvit tapet og mørkt gulv gjør også plassen bredere. For å støtte det mørke gulvet, anbefaler designere å velge noen møbler som matcher det: en sengeramme eller tekstilpolstring på lenestoler.

Snøhvite vegger har også ulemper. For eksempel kan de bare kjede seg eller bli skitne over tid. Da vil bilder og fotorammer komme til unnsetning, noe som vil fortynne rommet og skjule dets feil. Hvis soverommet ligger på nordsiden, vil de snøhvite veggene være upassende, fordi de vil bringe kulde til soverommet og fjerne kos.

Stukkforming og utskårne elementer på møbler vil bidra til å diversifisere hvite og lyse vegger – sengens hode, skapdører, stoler, sofaer, lenestoler, et bord og andre..

Beige vegger er et godt valg for et soverom på nordsiden eller sørsiden av huset. For å skape et koselig interiør, anbefaler designere å lage veggpaneler av tre- eller steinpaneler, og velge snøhvite eller kontrastmøbler. Når du skal lage et beige soverom, er det viktig å bruke flere nyanser av denne fargen – fra melkeaktig til brun og bruke tre – mørkt, lyst.

Soverommet i blå og grønne toner gir hvile og stille tidsfordriv. Velg lyse mynte nyanser og par dem med hvite og beige farger i møbler og tekstiler.

Så de blå veggene er perfekt kombinert med det hvite gulvet og tremøbler. Bare ikke male rommet i en tone, lag en aksent på den ene veggen med mønstre, og bruk hovedfargen på den andre. Romzonering er ikke bare en original, men også en praktisk tilnærming til designen.

Grays fungerer godt med hvitt, blues og rosa, woods og i dekor og glansete overflater. Velg dem for den sørlige plasseringen av rommet, slik at det ikke er for mørkt og kaldt..

Brune veggfarger er ideelle for å lage et soverom i landlig stil, spesielt hvis du velger treoverlegg i stedet for tapet eller steinimitasjonspaneler i stedet for bilder..

Et rom i grønne toner er bra på sin egen måte, og heller, passer det heller til beskrivelsen av Provence eller slappe engelske klassikere, akkurat som et rosa eller lilla soverom i dempede nyanser, selvfølgelig.

Et “varmt” soverom kan være snøhvit. Hun vil bli gitt trøst av et tregulv og et koselig mykt hodegjerde..

Det gule soverommet ser originalt, stilig og moderne ut, utrolig varmt og solrikt. Det vil være en ideell løsning for nordsiden av en leilighet eller et hus..

Hvilken dekning du skal velge på gulvet?

Det vanligste belegget er laminat. Det er det mest holdbare og rimeligste og er ikke dårligere i ytelse enn parkett. Gå rundt på soverommet i hæler – ta en nærmere titt på laminatet, det vil ikke være spor av hårnål på det. Velg fra synspunktet attraktivitet – laminat er også egnet.

Parkett er et godt valg for et dyrt interiør. De kan legge ut et intrikat mønster på gulvet og gi soverommet enda mer originalitet. En utmerket “erstatning” – parkettplate, rimelig og ikke dårligere enn den første i status.

Hvis vi snakker om fargen på gulvet på soverommet, så er det vanligvis det samme som i hele leiligheten eller i det minste i noen få rom i nærheten. Det er ingen feil gulvfarge, det er feil valg og feil kombinasjon av stil og materialer.

Hvitt parkettgulv er egnet for enhver moderne stil – minimalisme, klassisk, moderne, visuelt utvider rommet, noe som gjør det lettere. Her er det viktig å velge en kald eller varm nyanse av hvit – den første passer godt med sin egen type – kalde farger (svart, grå, rød, gul), den andre – med varm (beige, brun).

Det grå gulvet vil tilføre originaliteten og elegansen til soveromsinteriøret. Den er ideell for å skape et klassisk romutseende. Grått gulv ser lakonisk ut med hvite eller lyse beige vegger og svarte møbler.

Beige laminat eller parkett (teppe og andre belegg) er klassikere i interiørsjangeren. Det er ikke bare valgt av late (eller den som har fliser på soverommet), men å gjøre det veldig interessant er ikke en lett oppgave. Et beige gulv ser bra ut med hvite vegger og beige, men det er viktig å skape kontrast med hvite lister eller skarpe hvite dører..

Røde eller brune nyanser av gulvet passer til beige og hvite vegger, møbler av en mørkere eller tvert imot en lys nyanse. Hvite møbler og blå aksenter er egnet for å skape et moderne interiør – det ser elegant ut. Woody toner på gulvet gir et snev av komfort og varme til ethvert soverom, og spesielt til et lyst..

Svart laminat eller parkettgulv er bra for store mellomrom. Det legemliggjør luksus og utmerket smak, krever nøye utvalgte møbler for å matche og skape den nødvendige kontrasten..

Valg av møbler

Et uerstattelig møbel på ethvert soverom er en seng. Hun dikterer stilen og bildet av rommet, tar mer plass og er mest elsket av eierne av huset eller leiligheten..

Når du velger en seng med et høyt mykt hodegjerde, hyller du komforten og det praktiske. Resten av møblene i rommet kan være absolutt alt. Det er bra hvis det matcher rammen på møblene – da får du et klassisk interiør. Sengens hode kan bli aksent i hele rommet, som på fotografiene..

En metallseng er valgt av ekstraordinære, modige personligheter. Slike møbler ser lette og elegante ut, de går godt med tre og skaper et interiør i stil med Provence, land. En himmelseng er egnet for et romslig rom og vil skape et romantisk utseende..

En vanlig treseng med lav sengegavl er det mest praktiske og enkle valget. For å gjøre sengen ikke bare til et soveplass, men også et lagringsplass, velger du en modell med løftemekanisme. Et lyst soverom ser stilig ut med en mørk seng, og det spiller ingen rolle om det siste er massivt eller elegant.

En kommode er vanligvis kombinert med stilen på soverommet og virker snarere det praktiske øyeblikket. Velg en kommode, nattbord og til og med en garderobe i stil med sengen og rommet som helhet, hvis du ønsker å få en harmonisk klassiker.

Dører er en viktig detalj. Når du velger dører til et soverom, er det viktig å vurdere interiøret i hele huset eller leiligheten. Ulike i stil og farge, vil de se latterlig ut for å si det mildt. For et lyst soverom er både mørkt og lyst lerret like egnet. Hvite dører ser bra ut i det indre av landet, Provence, engelsk og vanlige klassikere. Mørke, nesten svarte lerret er passende i moderne, loft og annen moderne stil. La de klassiske trefargene stå til klassikerne – de vil i tillegg skape kos.

7 bilder

Beige lerret passer godt til moderne moderne stil.

Mørke kontrastdører må støttes av mørke eller kontrastmøbler..

Dører med frostet glass ser harmonisk ut i en moderne stil, og glans er passende i klassikerne. Valget av lerret for soverommet avhenger også av formen – flate rektangulære dører (uansett hvilken farge) er egnet for å dekorere et moderne soverom – loft, moderne, men ikke klassikere, og enda mer engelsk. Moderne mote tilsier nye regler – la fargen på lerretet og grunnplaten være den samme, og gulvet avviker noe fra dem. Ikke knytt gulvfargen til dørfargen – dette er allerede en utdatert praksis..

Dekor

Designere foretrekker stadig flere soverom med en aksentvegg, som skiller seg fra andre i mønster, ornament, tekstur. En aksentvegg er som regel i harmoni med rommets hovedskygge og deler rommet visuelt uten å gjøre det kjedelig. Sengens hode er vanligvis plassert i nærheten av den, eller generelt er det ikke rotet med noe. Ulike teksturer ser spesielt gode og uvanlige ut – tre, stein, glass, forskjellig fra hovedveggene.

Aksentveggen erstatter ikke resten av innredningen i rommet: designere anbefaler å bruke mange tekstiler (spesielt puter) på soverommet og ikke neglisjere malerier, fotografier, figurer, vaser, lysestaker. Ved første øyekast ville det være godt å fortynne et kjedelig hvitt eller beige soverom med lyse aksenter: en lilla puff eller en lenestol, et par passende puter.

Eller kontrasterende svart: en mørk lenestol og tekstiler er veldig nyttige i et snøhvit rom.

Ingen rom kan klare seg uten lamper, og det skal være flere av dem på soverommet. Spotbelysning lar deg føle deg komfortabel og skape en bestemt atmosfære – romantisk, diskret, avslappende eller oppvåkning.

Ekte eksempler

Soverommet i en vanlig leilighet er vanligvis lite – omtrent 15-20 kvadrater, eller enda mindre, og dette er en god grunn til å gjøre det stilig og moderne. Hovedregelen er at jo mindre rommet er, jo lettere skal det være. Lyse farger i interiøret utvider rommet visuelt, spesielt hvis det er veldig vanskelig å snu i det..

Et utmerket eksempel er det beskjedne dobbeltrommet som ligger i hjertet. Se, det er ingenting overflødig her – en seng, et par lamper på veggene og et skap, sannsynligvis er det en liten garderobe i den andre enden av rommet..

I et veldig lite soverom anbefaler designere å lage nesten snøhvite “lyse” vegger og plassere lyse møbler. De tilbyr å distrahere oppmerksomheten fra størrelsen på rommet ved hjelp av aksenter – et uvanlig bilde, fargede puter, kontrasterende tekstiler eller møbeldetaljer – sengens hode, kommode, skapdesign.

Et koselig soverom med en standardstørrelse på omtrent 20 kvm. m. inneholder et sett sovemøbler og har en lys aksent – tekstiler på sengen.

Et soverom i pastellfarger er spesielt populært blant kvinner, fordi disse rommene er bokstavelig talt luftige..

Et ekte soverom for kvinner – en overflod av tekstiler og speil, speil, speil. Et speilet hodegjerde vil visuelt øke arealet i rommet, og pelstekstiler vil legge til kos i rommet..

Blomstermønstre, en svart smijernsseng, utsøkte hvite møbler og en overflod av kontrasterende tekstiler – rommene til en moderne dame som foretrekker sofistikert komfort.

Interiørideer med et lyst soverom – i neste video.