Loftsrom

Loftsrom

For første gang foreslo den franske arkitekten François Mansart å bruke plassen under taket til husholdningsbehov. Det skjedde på 1600 -tallet. Med sin lette hånd ble loftsrommet til bolig. Den mest utbredte var rommene, som var plassert under de bratte franske bakkene, noe som ga betydelig plass. 1800 -tallet ble preget av industrialisering, mange mennesker som flyttet fra provinsene til byer for å jobbe med mangel på boliger ble plassert på små billige loft. Så denne interessante plassen begynte å slå rot..

Hvert moderne hjem har loft eller loft under tak, som mange anser som et mørkt, støvete rom. Ofte brukes dette stedet som bod, forlatte og lite brukte varer blir sendt dit, for eksempel husholdningsapparater som ikke fungerer, ødelagte møbler. Det er synd at så mye plass er bortkastet, er overflødig og unødvendig.

Men dette rommet, som er veldig interessant når det gjelder design, kan brukes 100%og gjøre det til det mest komfortable hjørnet av hjemmet ditt. Dette er de samme gylne kvadratmeter som går fra et vaskerom til et boligområde..

Funksjoner og fordeler

Hver eier av et privat hus med en høyde på mer enn en etasje tenker på hvordan man kan utstyre plassen på loftet, som det vil bli bedre tilpasset. I et lite trehus er stuer vanligvis plassert på lavere nivå, og på loftsgulvet er det mye ubrukt plass..

Det er ofte et lite rom som ikke kan betraktes som komplett. Den har smale vinduer med uregelmessig form og forskjellige størrelser og kan plasseres på de mest uventede stedene. Takene er avgrenset av et gaveltak med trebjelker. Til tross for mangel på lys, gir rommet inntrykk av et hyggelig sted, derfor er et soverom på loftet akkurat det som passer for denne delen av huset..

Interiøret i et slikt soverom er alltid begrenset av skråtak, noen ganger asymmetrisk. Dette kompliserer oppgaven med å arrangere møbler..

Å komme opp med det indre av et soverom på loftet er en vanskelig oppgave. Huseiere og designere takler det annerledes. Et trekk ved dette rommet er skråningen på veggstrukturen. Derfor er det vanskelig å finne møbler for å arrangere dette rommet. Manglende evne til å finne ferdige møbler gjør møblering vanskelig. Soveplass, lagringsplass, kosmetisk tilbehør er individuelt utviklet.

Loftsrommet har imidlertid flere fordeler. For eksempel gjør det faktum at hovedsoverommet vil ligge på loftet nivå det mulig å frigjøre dyrebare målere i første etasje for å imøtekomme stuen eller barnehagen. Avstanden fra inngangen kan tilskrives dem, fordi i et slikt rom er det lettere å opprettholde renslighet enn i hovedrommene der husstandsmedlemmer er mesteparten av tiden. Hvis rommet på loftet er ganske romslig, vil det gjøre det mulig å huse flere personer for natten..

Plansone

Den uvanlige formen på loftet trenger ikke-standard soveromsteknikker.

Takets form tillater ikke bruk av vanlige møbler i arrangementet, det er ingen måte å plassere det langs veggene. For en mer rasjonell bruk av plass er det behov for å produsere innebygde møbler i individuelle størrelser, som vil ligge i nisjer som danner et skråtak.

Basert på behovene til huseiere, må et lite loftsrom deles inn i soner. Som regel bor en stor familie i huset, og hvor mange mennesker, så mange behov.

Ovenpå kan du ordne ikke bare et soverom, men hvis plassen tillater det, også et kontor, kjøkken, stue eller barnehage.

Men siden vi vurderer å sonere soverommet, må vi tenke på hvor vi skal plassere hovedelementet – sengen. Det beste stedet på loftet å plassere en seng er under skråtakbjelkene.

Vanligvis plasseres sengen i stedet for de sterkeste fasene. Dette løser problemet med fjerne loftsrom. Et slående element med vertikale bjelker spiller sonerollen som en køye. Dette vil spare meter betydelig, og om nødvendig kan du skille soveområdet fra andre deler av rommet. Du kan for eksempel bygge en lysvegg, gardin eller en slags kalesje..

Tilstedeværelsen av bjelker hjelper ofte med sonering. Bjelkene, sammen med takhellingslinjen, vil bidra til å dele loftsrommet i to soner, der du kan gjette stedet du skal sove, stuen og arbeidsområdet..

En ekstremt billig måte å dele soner i soner – ved hjelp av et fargevalg.

Hvis du ønsker det, kan du til og med passe kjøkkenet, hvis det er atskilt med skillevegger som etterligner takbjelker.

På loft med kompleks geometri er det mulig å bygge innebygde garderober på de mest uventede stedene..

Et felles lagringssystem er innebygde skuffer under sengenivået.

Fargeløsninger

For å skape en stemning av ro, spiller fargevalget i dette hjørnet av huset en stor rolle i utformingen av soverommet. Dessuten må det være i harmoni med interiøret i hele det private huset. For å skape en rolig atmosfære er varme nyanser og myke toner egnet – fra beige, inkludert lyseblå og mykrosa, til fersken. Fargene på den lyseste delen av spekteret, for eksempel rød, burgunder, oransje og andre, er uønskede å bruke i det indre av soverommet..

Hvis du har et lite loftsrom, vil bruken av lyse farger i arrangementet av soverommet visuelt gjøre plassen visuelt større og gi inntrykk av letthet og luftighet. Pastellserien brukes ikke bare til veggmaling. Tekstiler og møbler bør også velges i disse fargene. Hvis du bruker mørke farger for det indre av soverommet på loftet, tvert imot, vil de bidra til å visuelt redusere rommet..

10 bilder

Et lyst soverom vil se fordelaktig ut når mørkt tilbehør brukes i interiøret, det kan være møbler, tekstilinnredning i rike mørke farger. Og hvis du vil krydre designet på loftet, kan du ta noen lyse farger..

Kombinert finish: kontrasten mellom lyse og mørke nyanser – selv i et lite rom vil gi inntrykk av dynamikk. Tremøbler i naturlige farger vil tilføre hjemmet ditt varme.

Den opprinnelige løsningen vil være et grått soverom. Interiøret bruker kanskje hele utvalget av gråtoner. Denne skalaen gir følelsen av flukt. Dekoren på skrå overflater bruker et trykk med fjær.

Fra et lite loftsrom kan du lage et rent hvitt rom. Det er lettere å opprettholde orden på loftet, som ligger vekk fra inngangen, enn i de nedre etasjene. Woody nyanser brukes til kledning i tak. Høyden på loftstaket er slik at det er mulig å henge volumetriske lamper. Og tekstiler med lyse farger, lyse møbeltrekk vil fortynne hovedbakgrunnen til nyanser av tre.

Valget av gardiner er også veldig viktig. De kan til og med være transparente for bedre å overføre lys og skape skygger i rommet. Samtidig vil det luftige stoffet gi rommet en interessant skygge farge..

Interiør stil

Mangfoldet av stiler gjør det mulig å lage et mesterverk på loftsrommet, med utgangspunkt i husets overordnede design.

Land

Et landsted er preget av bruk av denne rustikke stilen. Etterbehandlingsmaterialet kan være fôr. Bekledning av vegger og tak, bjelker av takelementer er passende for å lage et slikt interiør. Country bruker treplater eller imitasjon av dem i design, grov behandling av veggene, noe som skaper inntrykk av å smøre med leire.

Provence

Denne stilen er som skapt for et loftsrom. Den enkle, målte designen skaper en følelse av ro. Et særtrekk ved stilen er bruk av tre i møbler og gulv. Møblene ser ofte antikke ut, decoupage -teknikk brukes på den. Etterbehandling bør skape en gammeldags atmosfære. En slik design ser fordelaktig ut i komplekse loftstrukturer. Provence er selvfølgelig blomstertapeter, lysekroner i glass, hvite utskårne møbler, tekstiler. Dette er hele provinsen Frankrike.

Klassisk

Soverommet på loftet er også klassisk. For bruk i det indre av klassikerne er veggene pent ferdig med glatt gips. Vanlige veggmalerier i pastellfarger er et karakteristisk trekk ved den klassiske stilen. En variant av veggdekorasjon kan være tapet med et delikat mønster, som også vil tilføre stram skjønnhet til loftsrommet. Den tradisjonelle klassiske stilen er valgt av de som ikke liker overdreven innredning og originalitet..

Loft

For et loftsrom er denne industrielle stilen også egnet. Denne stilen på soverommet understrekes av murvegger, rør (de kan brukes til å dekorere bjelker), metalloverflater, små vinduer. Det er sant at taket ikke kan være lavt, siden loftet opprinnelig er et design i industribygninger.

Minimalisme

Moderne stil for små loftsrom. For å støtte det er det noen ganger nødvendig å lage en interessant og uvanlig taklinje ved hjelp av gips..

Økostyle

Naturlige materialer brukes ofte. Tilhengere av denne stilen bruker trebekledning av vegger og tak..

Orientalsk

For elskere av øst vil bruk av gullfarge hjelpe deg med å dekorere soverommet. Slike toner eller gulltilbehør vil bidra til å skape en atmosfære av velstand og luksus, den samme oppgaven utføres av en himmelseng..

Design ideer

Det er mulig å organisere et komfortabelt miljø selv om loftsrommet er lite og har kompleks geometri..

Som regel har slike rom utilstrekkelig naturlig lys..

Dette må tas i betraktning når du velger lamper for et slikt rom, fargen på veggene, møbler og tilbehør..

Om mulig, ordne et soverom på loftet med vinduer mot øst. Østsiden fyller rommet på soverommet som ligger under taket med morgenlys, våkner tidlig, du kan se den stigende solen.

Det er ikke alltid et vindu på loftet. Utformingen av et soverom uten vinduer kan også være interessant. Du trenger bare å velge riktig dekorasjon, belysning, fylle soverommet med designelementer.

En av ideene for å dekorere et rom uten vindu er å dekorere veggen med et maleri med et landskap eller et speil. Denne teknikken vil bidra til å utvide omfanget av plass, visuelt øke størrelsen på soverommet ditt. Bruk av frostet glass i interiøret og som lamper vil øke belysningen.

Med et stort antall vinduer er det mulig å bruke fantasien. I dette tilfellet kan du lage aksenter i rommet ved å bruke tekstiler som gardiner, gardiner, sengetepper..

Loftet kan være veldig smalt. Hvis det er en smal plass på soverommet på loftet, plasseres sengen langs veggen, som er lengre.

Takhellingen er et karakteristisk trekk ved loftet. Noen ganger er det plassert på en slik måte at det er nødvendig å bruke de ubehagelige delene av rommet som dannes av taket. Det viktigste er å riktig bestemme hva som skal være i disse mange nisjer. Innebygde møbler hjelper, en seng med en oppbevaringsboks. I en større nisje kan du ordne en bokhylle.

Hvis du har en bred vinduskarme, er det en god idé å bruke den i interiøret – som en hylle for bøker..

Ekspertråd

Når rommet er komplekst og du må bruke hver centimeter, kan du ikke klare deg uten ekspertråd.

  • Arrangementet av møbler i et soverom av mansardtype begynner med installasjon av sengen. På loftet er det bedre å plassere det under takhellingen, og snu hodegjerden til en lav vegg.
  • Modulære møbler vil erstatte høye garderober. Den passer bedre inn i loftsnisjene; bruk kompakte møbler. Et vindusete er best for et bord.
  • Møbler skal ikke være i avstand fra hverandre, en liten plass må lagres da bruk av et stort headset tar for mye plass.
  • Vegger bør dekoreres i en delikat lys farge (maling eller tapet). Samtidig kan utformingen av den sentrale delen i rommet være i lyse farger. Og for å utvide plassen kan den høyeste delen males med en kontrastfarge..

12 bilder

  • Hvis du plasserer malerier på veggene som har en langstrakt form, vil dette legge til volum og dybde på loftet.. Dette trikset vil passe enhver stil..
  • På grunn av takvinduene, lyser lyset fra dem alltid gulvet.. I dette tilfellet er det viktig å dekorere vinduet riktig. Valget av gardiner bør stoppes på gardiner laget av flytende materiale i lyse farger. Utformingen av vinduene skal være slik at de åpnes helt og slipper inn mest mulig lys..
  • Hvis du trenger å overføre kommunikasjon – rør eller ventilasjonssjakter, er det nødvendig å kontakte spesialister som vil bidra til å løse disse problemene profesjonelt.
  • Ordningen på soverommet er som følger: først og fremst settes møbler til soverommet, så hvis det er plass, blir interiørdetaljer lagt til.

Noen prosjekter av hus med loft og tre soverom vil hjelpe til med å organisere et stort antall soveplasser på loftet..