Kombinert tapet på soverommet

Kombinert tapet på soverommet

Kombinert tapet på soverommet er en veldig stilig, uvanlig løsning. De kan ikke bare dele rommet i soner, men også understreke interiørets verdighet på en gunstig måte..

Hvordan kan du lime?

Vekslingen av teksturer innebærer bruk av forskjellige striper og tapetinnsatser..

Vegger kan limes inn på lappetepper, horisontale, vertikale måter.

Alternativene er som følger:

 • Vertikal kombinasjon. Det er her vekslende striper kombineres. De må være like i bredden, ellers, med uforsiktig arbeid, kan slike produkter ødelegge hele interiøret..

Teksturen på tapetet for forskjellige deler skal være like tett, så du bør ikke kombinere forskjellige materialer. Uniform fargepalett og jevne overganger er ikke nødvendig her. Den vertikale kombinasjonen domineres av kontrast og skarphet.

Et slikt klistremerke forstørrer visuelt taket og gjør soveområdet mer romslig. En lys aksent på visse områder er passende hvis det er svært lite møbler i rommet..

 • Horisontal kombinasjon. Alternativene for å kombinere forskjellige teksturer i horisontalplanet er også forskjellige. Designere anbefaler å lage den nedre delen av veggen i ensartede farger under reparasjoner, og fortynne den øvre delen med tegninger eller ornamenter..

Her kan du eksperimentere med forskjellige teksturer – i motsetning til vertikal kombinasjon. Med denne metoden er grensene for overgangene skissert ved hjelp av dekorative stukklister. En ensfarget stripe er egnet for mønstrede og stripete bakgrunnsbilder, og dekorativ stuckatur vil bedre dekorere vegger i monotoner.

Det er bedre å kombinere ikke-vevd tapet. Dette materialet er upretensiøst når du arbeider. Det er alternativer for matte og blanke overflater, som er interessant kombinert med hverandre..

 • Lappekombinasjon. Denne metoden er sjelden i soveromsinteriøret. I den er fengende detaljer og heterogene teksturer sammenflettet. Veggen, dekket med tapetplaster, ser ut som et sengeteppe eller teppe. Hvis du skal starte denne soveromsdesignen, bør du rådføre deg med designerne og lage et oppsett først..

Kombinasjonsideer

Utvalget av kombinerte bakgrunnsbilder forutsetter et “spill” med farger og teksturer. Slike lerreter er av to typer: enfarget og flerfarget. Det er verdt å vurdere dem mer detaljert:

 • En farge i forskjellige nyanser. Dette arrangementet skaper et harmonisk design i diskrete farger. Det viktigste er å ikke overdrive det med fargenes lysstyrke. Den rike paletten til en del av tapetet må fortynnes med en roligere skala. Forskjellen kan variere med to nyanser, ikke mer.

Det ideelle alternativet på soverommet ville være en kombinasjon av pastellfarger. For eksempel kan du kombinere mørke beige og melkeaktige belegg..

For monokrome kombinasjoner anbefales det å bruke ett materiale, for ikke å fokusere på skarp kontrast..

 • Ulike bakgrunnsbilder. Du kan legge til variasjon ved å bruke en sammensetning av forskjellige bakgrunnsbilder. Dette er tilfellet når en vegg er dekorert med forskjellige materialer. Slik renovering gjør lokalene unike og uvanlige. Hvis leiligheten er innredet i samme stil, er det ganske enkelt nødvendig å gi forskjellige rom individualitet. Riktig ordnet møbler vil understreke det enda mer..

Hvis det er en nisje i veggen, vil den kombinerte finishen være veldig passende her. Firkantede innsatser og baguetter som dekorerer plassen i veggen vil vakkert understreke rommets stil og visuelt gjøre det bredere. Kombinasjonen av solid vinyl og mønstrede tekstilmaterialer vil skape et lakonisk (men samtidig bemerkelsesverdig) utseende.

Fargematchingsregler

Valget av fargeskjemaet til det kombinerte tapetet er et av hovedpunktene for å skape en harmonisk innredning på soverommet. Det er flere viktige punkter å være oppmerksom på her:

 • Spektrumintensitet. Alternativene for å kombinere forskjellige nyanser av en enkelt farge er veldig vanskelige. Dette er ikke bare mørke og lyse fargepaletter. Fargeovergangen fra en vegg til en annen skal ikke være kontrasterende. For eksempel limes den ene veggen over med korallduker, resten med ferskenlerret. Grunnfargen er alltid lysere.

En kombinasjon av to nyanser er ikke velkommen, men noen designere velger bakgrunnsbilder av samme farge med forskjellige intensiteter for motstående vegger. For eksempel er to vegger dekorert i mørkeblå, mens andre er i blått..

Mange bruker spektral kombinasjon. Tapetet er plassert i stigende rekkefølge – fra den mørkeste til den lyseste fargen. Det er viktig å observere jevnheten i denne overgangen her. Denne dekorasjonen ser flott ut i kombinasjon med hvite møbler..

 • Balansere. Når balanserte, komplekse og enkle farger er i harmoni. For eksempel blir et blomstret lerret øverst på veggen i midten avbrutt av vanlig tapet.

Jevne overganger ved balansering er slett ikke nødvendig. Det er motsatte nyanser her. Den aktive fargen vises i midten av rommet. Det kan være et grønt eller sjokoladebelegg som sameksisterer med hvitt tapet..

På soverommet er lyse farger ikke veldig populære, de kan påvirke psyken negativt..

Rødt, gult, rosa og syrin fremkaller sterke følelsesmessige reaksjoner. Svart, lilla og turkis undertrykker og tilfører kulde til atmosfæren.

Hvis pastellfarger (grå, hvit, melkeaktig) er for banale for å dekorere et soverom, bør du se nærmere på blå, grønne og brune nyanser. De roer sinnet, skaper en følelse av komfort, trygghet og varme..

Hvordan velge riktig rom for funksjonene?

Sovekvarter er forskjellige: små eller store, solrike eller skyggefulle, med høy eller lav takhøyde. Noen ganger er det nok å finne de riktige prøvene for å justere et rom. Alternativene kan være som følger:

 • Skjul feil. Kombinerte bakgrunnsbilder er ideelle for rom med ujevne vegger. Å lage flere farger løser dette problemet. Pastellfarger er mindre slående og visuelt glatter overflaten. Mørke, dype farger er ikke egnet for defekte vegger..

  Overfloden av små mønstre hjelper også til med å håndtere ujevnheter i veggene. Her er passende pregede belegg, som passer veldig harmonisk inn i soveromsinteriøret. Bare ikke lim tapeter med enda avlange striper eller store firkanter, de markerer alle manglene.

  Hvis feil er synlige i krysset, kan de enkelt korrigeres ved hjelp av grenser eller listverk. De bidrar til en jevn overgang fra en del av tapetet til et annet..

 • Sone plass. Hvis du trenger å arrangere et barnesoverom for en gutt og en jente vakkert og kompetent, kan du ikke klare deg uten kombinert tapet. De deler plassen perfekt inn i soner. For eksempel, hvor jentens soveplass er, kan du ordne lyse rosa tapeter. Et lysegrått lerret kan plasseres overfor guttesengen. Disse fargene er perfekt kombinert – så det vil ikke være noe ubehag i rommet..

En slik interiørløsning er et godt alternativ også for små rom med et areal på 14 m²..

Kombinerte bakgrunnsbilder er også egnet for et loft-stil stue-soverom, de vil kompetent dele plassen.

 • Juster størrelsen på rommet. Den visuelle oppfatningen av rommet kan enkelt justeres. Hvis du trenger å utvide et firkantet lite rom, må du bare markere en vegg med et lyst pryd. Det avlange rommet forstørres med tapet i nakne toner, som limes på sidene. Mørke belegg er plassert på endeveggen.

For å gjøre soverommet ditt mindre og koseligere, se på fint mønstret tapet eller solid marineblått, brunt eller svart belegg. Disse fargene skjuler plassen.

Du kan forlenge rommet med horisontal kombinasjon. Det vil dele rommet i to halvdeler: den nedre er mørk, den øvre er lysere. Det er lysdelen som vil bli den viktigste lyskilden..

 • Fremhev aksenter. Høydepunktet i soveromsinteriøret kan være et lyst element på tapetet. Han vil rette oppmerksomheten mot gjenstander som ligger ved siden av veggen. De mørke tonene på lerretene vil fokusere øynene og vil ikke ødelegge komforten.

Bakgrunn må være i harmoni med miljøet. Dette gjelder ikke bare farger, men også stil. Designere anbefaler å dekorere rommet slik at vanlige mønstre eller farger er tilstede på vegger og møbler..

Kombinasjonstips

Mote trender foreslår en rekke kombinerte tapetalternativer. Slik at de valgte lerretene ser ut i det generelle interiøret, ikke bare vakkert og stilig, men også harmonisk, du må bruke flere kombinasjonsregler:

 • Bakgrunnen må være av samme type og ikke variere i tykkelse. Ellers vil det være vanskelig å legge dem til..
 • Hvis nybegynnere vil engasjere seg i å lime tapeter, ikke eksperimentere. En sammensetning av tre eller fire nyanser uten en kompetent tilnærming kan se for pretensiøs ut..
 • Før en fullverdig reparasjon er det verdt å kjøpe prøveruller i butikken for ikke å ta feil av farge og størrelse. Hjemme vil det umiddelbart bli sett om en slik modell passer for akkurat dette rommet. Her er det spesielt oppmerksomhet på originaliteten til belysningen og interiøret..
 • Lyse farger bør ikke velges for spektral kombinasjon. For denne teknikken er monokrome alternativer mer passende (hvit-grå-svarte kombinasjoner).
 • Det viktigste rådet er å gjøre veggene så flate som mulig..

Materialer

Ved å kombinere tapet kan du eksperimentere ikke bare med farger, men også med forskjellige materialer. Det er matte, blanke, fløyelsaktige bakgrunnsbilder.

Hvis du bruker belegg fra forskjellige materialer, men i samme fargevalg, kan du lage en fantastisk interiørdesign.

Blant de mest populære materialene er:

 • Papir. Budsjettalternativet er glatt enkeltlags tapet, men det er veldig vanskelig å jobbe med dem. Når det kommer vann på papiret, kan de lett rives. Det er ikke veldig praktisk når du kombinerer forskjellige deler. På grunn av det tynne materialet på veggen vil alle defekter være synlige.

Det mest passende alternativet er flerlags dupleks- eller triplex-tapet. Kostnaden er litt høyere enn prisen på enkeltlag, men de er også rimelige for den gjennomsnittlige kjøperen. Slike belegg skjuler mindre ufullkommenheter på veggene. Den eneste ulempen er at de raskt falmer i solen og blir lett revet..

 • Vinyl. Disse tapetene er laget av papir eller fiberduk. Takket være en rekke vinylpåføringsteknikker er resultatet mange interessante modeller. Tapeter i silketrykk eller tunge vinylgulv er ideelle for soveplasser..

Hvis veggene i soverommet er jevne, kan silketrykkmaterialer limes. De ser veldig høytidelige ut. En liten glans vil være merkbar selv i mørket, den ligner glansen av naturlige silkestoffer.

En betydelig ulempe med slike bakgrunnsbilder er den tunge luften i rommet. På grunn av den vanntette vinylfilmen puster veggene knapt. Problemet er imidlertid ganske løsbart hvis du regelmessig ventilerer rommet eller installerer ventilasjon i det..

 • Ikke-vevd. Dette tapetet er laget av fiberduk laget av cellulose og kjemiske fibre. Vinyl eller annet dekorativt belegg påføres på fiberduken.

Ikke-vevde stoffer er veldig slitesterke, elastiske og praktiske når du limer vegger. Teknologien er så enkel som mulig. Et spesielt lim påføres på tørt tapet, som ikke korroderer overflaten. Etter det festes lerretene enkelt på et vertikalt plan..

På grunn av materialets høye tetthet ser de flotte ut selv på ujevne vegger.

Slike modeller er bredde meter ruller. For store rom er dette veldig praktisk, det dannes færre ledd. Små rom blir vanskeligere. For å unngå problemer med justeringen av tegningen, er det bedre å ringe en spesialist som under arbeidet minimerer sannsynligheten for feil..

En annen ulempe med ikke-vevd tapet er den høye prisen. Imidlertid rettferdiggjør det seg fullt ut på grunn av den komplekse produksjonsteknologien og dyre fibre i sammensetningen. Etter å ha betalt en gang, vil utleier kunne bekymre seg om veggenes tilstand i mange år..

 • Tekstil. Bakgrunner relatert til denne typen er ikke tilgjengelig for alle. Ofte er de klassifisert som luksus. De er laget av en ikke-vevd base og naturlige stoffer: jute, lin, bomull, velour eller silke.

Stive fibre fra lin, jute er nedfelt i lerret som ligner en matte. Det fleecy tapetet er laget av velour eller filt. Vevde stoffer produseres i form av veldig brede ruller, ved hjelp av hvilke du på en gang kan lime over en hel vegg. Det er veldig praktisk fordi du ikke trenger å forankre forskjellige kanter..

Når du kombinerer, velges tekstil bakgrunnsbilder fra samme materiale, men i forskjellige farger. For eksempel presenteres en silkeaktig base i et bredt spektralområde. Kombinasjonen av forskjellige deler vil imidlertid ikke bli utført på en vegg, men på en gang i hele rommet..

Tekstilstoffer har to betydelige ulemper – høye kostnader og problematisk pleie. For eksempel samler velouroverflater mye støv, som er vanskelig å fjerne fra veggene. Det bør bemerkes at våtrengjøring ikke er egnet for tekstil tapeter. Alle disse ulempene for mange kompenseres av den estetiske appellen til disse beleggene..

 • Bakgrunn. Slike lerret brukes ofte i kombinert teknikk for å lime vegger. Bildet kan påføres papir, vinyl eller fiberduk. Kvaliteten på sluttproduktet vil avhenge av basen. Det er spesielle verksteder som driver med produksjon av skreddersydde fototapeter.

En vegg med fototapet er alltid hovedaksenten i rommet. Resten av veggene er en nøytral bakgrunn..

Det utføres i nøytrale (ofte pastell) farger. Den ideelle komposisjonen er når bakgrunnsbilde er matchet med fargen på en av detaljene på bildet..

Hvis fotolerretet er plassert over sengen, må møblene tilpasses tonen til dette tapetet. Da vil interiøret se veldig harmonisk og helhetlig ut..

Stiler

Det er viktig å velge kombinerte bakgrunnsbilder i samsvar med leilighetens generelle stil. Det er ganske vanskelig å gjøre dette, fordi produsenter henger litt etter motetrender. Men det er en vei ut: hvis du kjenner funksjonene i designretninger, der det viktigste er å komme inn i riktig fargespekter.

 • Klassisk. Klassikerne trekker alltid mot kombinasjoner av enkle og komplekse elementer. Når det gjelder tapet, kan det være monokromatiske lerreter av nakenfarger (beige, melkeaktig, lysebrun), applikasjon på sentralveggen i form av vertikale striper eller store stukklister. Men aksentoverflaten bør være tre til fire nyanser mørkere enn bakgrunnsveggene..

  Et utmerket alternativ ville være en horisontal kombinasjon – i kombinasjon med lister eller etterbehandlingsrammer rundt omkretsen. Geometriske utskrifter i rike farger kan veksle med lyse innlegg.

 • Høyteknologisk. Denne stilen har til en viss grad inkorporert funksjonene til minimalisme. Det er ingen lys palett og fantasifulle mønstre, varme farger er heller ikke velkomne. Når det gjelder å dekorere et soverom, lager noen designere sprut av delikate elementer og kombinerer dem med kalde nyanser.

Vanligvis er hi-tech basert på hvite, grå, mørkeblå og svarte farger. Bakgrunnsfargen på soverommet vil være hvit, og den dominerende fargen vil være svart. Noen ganger kan tapet suppleres med diskrete tegninger. For dette alternativet er monokrome lerreter bedre egnet..

 • Provence og land. Denne stilen domineres av delikate rosa, blå eller brune toner. Et særtrekk er et lite blomstermønster eller en stripe.

Det er lagt vekt på sengekanten, det er der det mønstrede lerretet er plassert. Det er et alternativ med forskjellige typer striper – brede kombineres med smale. Men samtidig må fargen på tapetet være den samme..

Det er i Provence og Country -stilene at lappekombinasjonen brukes..

Ofte er det også interiører stylet som stein eller tre. I dette tilfellet kjøpes fiberduk tapet eller tekstilbelegg..

 • Orientalsk. Kombinerte bakgrunnsbilder i orientalsk stil brukes sjelden, men en slik designidee ser bare nydelig ut. De dyreste materialene fra naturlige fibre kombineres her (i en lys palett). Røde, gule, oransje og burgunder nyanser råder.

Denne stilen skiller seg fra andre ved at det praktisk talt ikke er pastellfarger i komposisjonen. Bakgrunnsbilder og bakgrunnsbilder er laget i mørke farger. Det sentrale lerretet kan ha samme farge som de andre, men med utsmykkede mønstre.

Photowall-papir brukes praktisk talt ikke i orientalsk stil. Tekstilstoffer er vanligvis velkomne her..

Spektakulære eksempler i interiøret

Soverommet, mer enn andre rom, krever kos og komfort kombinert med estetikk. Bakgrunnsbilder skal skape en atmosfære av ro og avslapning. Ulike kombinasjoner i pastellfarger bidrar til forekomsten av en slik tilstand..

For eksempel ser et lysegrått tapet som bakgrunn og en aksentvegg med et stort blomstermønster veldig elegant og stilig ut..

I et lite rom på hodet av sengen kan du lage en liten nisje, som vil skille seg ut med et mønstret lerret og sokkelbekledning rundt kantene..

Aksentvegger i lyse farger gir dynamikk til interiøret. Tre til fire farger kan kombineres her – for eksempel mørk syrin, blekrosa og grå.

Bakgrunn skiller seg ut ikke bare for veggen, men også for taket. For dette tegnes en enkelt nisje, som jevnt passerer fra takrommet til tofargede vegger..

Se følgende video for alternativer for kombinert tapet på soverommet..