Arrangement av et soverom med karnappvindu

Å ordne et soverom med et karnappvindu kan være en veldig god design og praktisk løsning. Men det gjør det veldig relevant å bestemme den generelle riktige designen og valget av gardiner for karnappvinduer.. Det er også verdt å gjøre deg kjent med utformingen av soverommet i stuen, med andre interiørfunksjoner i leiligheten og i et privat hus..

Særegenheter

Det er verdt å påpeke med en gang at et soverom med et karnappvindu er en stilig fasjonabel løsning.. I tillegg åpner bruken av ytterligere muligheter for en rent praktisk plan.. Selv i det vanligste soverommet i utgangspunktet ser karnappelementet uttrykksfullt og elegant ut, og utfyller plassen positivt. Sollys kommer inn i rommet uten hindringer. Utenfor vil huset også se originalt ut.

Til fordel for denne løsningen fremgår det uttrykksfulle originale utseendet, som fleksibelt tilpasser seg spesifikke behov.. En enestående, deilig personlighet kan oppnås i hvert tilfelle. Men som med enhver kapitalbygging eller rekonstruksjon, kan nyanser vises. De angår først og fremst husets styrke og pålitelighet. For å berøre veggene og endre dem, bare hvis karnappvinduet opprinnelig ikke ble unnfanget, må det gjøres med stor forsiktighet, etter å ha rådført seg med spesialister og undersøkt dem hjemme.

Oppsett

Uansett hvor vakre karnappvinduene i seg selv er, negerer dette ikke behovet for riktig organisering av plassen.. Først og fremst bør du bestemme plasseringen av sengene. Det er ganske rimelig å sette dem i karnappvinduet selv.. Denne tilnærmingen er ikke bare praktisk i seg selv, men lar deg også sonere rommet godt. I noen tilfeller er det stue-soverom, der du må sove i karnappvinduet, og resten av plassen er gitt for å ta imot gjester..

Det er ikke lurt å ofre gulvplass. Noe optimal balanse må opprettholdes. Med et areal på 14 kvm. m eller mer, er det ikke vanskelig å gjøre dette – det er nok bare å observere visse proporsjoner. Deres spesifikke forhold velges individuelt.

Viktig: et forsøk på å dele rommet i 2 deler av det samme området vil resultere i svært ubehagelige resultater..

For sonering anbefales det å bruke mobile partisjoner eller stoffgardiner.. Gjennomsiktige strukturer vil ikke visuelt overbelaste rommet. Gipsplater eller hylleelementer er ikke egnet for å dele plass i det hele tatt. Hyllen kan også brukes til hjemmekontor. Det kan suppleres med et skjult lagringssystem i form av skap under vinduskarmen.

Karnappvinduet kan ikke bare brukes til å sove, men også til god hvile.. I dette tilfellet er det plassert en sofa eller flere lenestoler med salongbord der. I et slikt miljø kan du rolig lese, snakke og nyte morgenmaten..

Siden det brukes store vinduer, anbefales det å snu stolene akkurat der for å nyte panoramautsiktens skjønnhet. En mer klassisk løsning er å plassere stolene i midten av rommet.

Hvilestedet ligger ofte rett på vinduskarmen.. Dette lar deg redusere metningen i rommet med polstrede møbler. Ulempen er at en slik løsning bare er effektiv med en stor bredde med vinduskarmer. Store soverom bruker store senger, men plassen i oppsettet må velges nøye. På samme måte må du være ansvarlig for valget av andre møbler..

Valg av gardiner

Det er vanskelig å arrangere panoramavinduer. Standard gardiner, sengetøy og gardiner er kategorisk uegnet. Det er nødvendig å ta hensyn til:

  • vindusdimensjoner;
  • utseendet;
  • design av hele rommet.

Mange karnappvinduer har nisjer eller brygger mellom vinduene. Da er det uønsket å bruke ett sammenhengende gardin. Mye mer riktig i en slik situasjon ville være å gardinere vinduene separat. Lengden på gardinene er spesielt valgt. Et kort gardin er et utmerket valg når plassen er begrenset eller nær møbler..

I slike tilfeller bør romerske persienner brukes. Et alternativ er ofte bruk av enkle stoffruller. Det er dem, og ikke romerske persienner, som ofte brukes for å oppnå det mest stilige og ikke overbelastede interiøret i tillegg. På dagtid kan gardinene festes på kroker langs kantene på akterspeilet eller i intervallene som deler vinduene.

Store karnappvinduer er mye mer vellykkede når det gjelder design.. Du kan trygt bruke tyll og lange gardiner i dem. Møbler vil ikke passe godt mot et vindu eller en vegg fordi det er nok plass til det. Lange gardiner brukes også naturlig i rom med panoramavinduer i gulvlengde..

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom ikke bare på selve designet, men også på metoden for å fikse lerretet..

Runde gesimser med ringer brukes i høye rom.. Denne løsningen vil se vakker ut i nesten ethvert interiør. Jo klarere gesimslinjen er, desto bedre vil den gjenta karnappvinduets geometri og fremheve sin egen form. Et strekkloft, sammen med en nisje som skjuler festene, gjør det mulig å presentere ting som om gardinene henger i luften.

Lette gardiner eller gardiner i landlig stil er vanligvis kombinert med feste av øyet. I stedet kan tradisjonelle stoffhengsler eller store treringer brukes. På soverommet er det å foretrekke å bruke gardiner laget av tykt stoff, som på en pålitelig måte utelukker lysinntrengning når det ikke er nødvendig. Flerlagsinstallasjoner eller doble gardiner er velkomne. Silke, sateng og andre stoffer som gir grasiøse, bølgete folder viser seg å være det beste valget, på grunn av stoffets store vekt må du bruke kraftige gesimser.

Designalternativer

Det riktige interiøret i et karnappvindu i en leilighet og i et privat hus skiller seg faktisk ikke så mye. Uansett blir den avgjørende rollen spilt av hvilken funksjon dette rommet vil ha. Gardiner kan ha hvilken som helst nyanse, men stilen deres er valgt med tanke på stilen i hele rommet. I et klassisk interiør er bruk av landgardiner helt upassende. Når man tenker over designet, må man ikke glemme hovedoppgaven, det vil si å opprettholde en god og sunn søvn. Hovedbelysningen kan være lamper eller en lysekrone. Lokalt lys brukes til sonering. Utførelsen avhenger av tilleggsfunksjonene til selve karnappvinduet.. Bredt brukt:

  • sconce;
  • gulvlamper;
  • lysekroner med forlenget ledning.

Vakre eksempler

Et av de mulige alternativene innebærer å installere en buet sjeselong og et lite toalettbord i karnappvinduet. Soveplassen fjernes fra vinduet og føres til hoveddelen av soverommet. Det avlange bildet på veggen viser seg å være en ganske elegant og harmonisk dekorasjon..

Et annet alternativ innebærer bruk av et grunt karnappvindu for et ekstra soveområde. Generelt viser en slik komposisjon (inkludert en eksternt diskret vegg) å være et godt valg..