Sfaturile noastre despre cum să vă bucurați de beneficiile de sănătate ale turmericului

Este posibil să fi auzit de multe beneficii ale turmericului. Acest condiment poate fi utilizat nu numai ca supliment alimentar, ci și în scopuri cosmetice. De aceea, am dedicat următoarele linii acestui produs minunat.

Cum se utilizează curcuma ?

În primul rând, să știți că acest condiment poate fi adăugat atât preparatelor sărate, cât și delicateselor dulci. Acest lucru se datorează în special aromelor sale dulci și delicate. În combinație cu piper, turmericul își dezvăluie toate beneficiile pentru sănătate. În plus, dacă doriți să creșteți efectul și absorbția condimentului de către organism, încercați să amestecați ulei de măsline și turmeric înainte de a le încorpora în feluri de mâncare. De asemenea, puteți adăuga turmeric băuturilor pentru a le îmbunătăți gustul. Așadar, nu ezitați să adăugați un vârf de condiment la smoothie-urile dvs. nutritive sau sucurile de fructe. Îndrăzniți, de asemenea, să încercați faimosul lapte de aur. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie doar de lapte, ulei de cocos, scorțișoară, piper negru, curcuma și miere. Pentru a vă bucura de beneficiile anti-diabet ale turmericului, amestecați curcuma, scorțișoara și respectiv piperul într-un raport de 9: 5: 1. Acest condiment are și proprietăți antiinflamatorii. Pentru a vă delecta, amestecați curcuma, ghimbirul și respectiv piperul într-un raport de 9: 5: 1. Amintiți-vă că puteți aduce curcuma proaspătă sau pudră.

Adăugați curcuma la mâncărurile sărate și dulci

efecte secundare turmeric probleme cu tensiunea arterială

Curcuma proaspata

Această plantă medicinală are multe virtuți dacă este consumată proaspătă. La fel ca toate condimentele, curcuma proaspătă este mai aromată decât echivalentul în pulbere. În plus, condimentul proaspăt are mai multe beneficii pentru sănătate. Fiind similar cu ghimbirul, curcuma trebuie curățată și rasă sau tocată. Puteți păstra curcuma într-un recipient etanș, departe de căldură, lumină și umiditate. Dacă îl puneți la frigider, curcuma proaspătă poate fi consumată în câteva săptămâni. De asemenea, este posibil să-l depozitați în congelator. Trebuie doar să îl puneți într-o pungă de plastic și să o înfășurați în câteva foi de folie de aluminiu.

Praf de turmeric

După ce a trecut tratamentul termic, curcuma pudră are o aromă și un beneficiu mai mici decât omologul său proaspăt. Dar, deoarece este mai ușor de găsit și foarte convenabil să aveți curcuma pudră, mulți oameni preferă să folosească condimentul în această formă. De asemenea, este mai ușor să adăugați câteva vârfuri de turmeric măcinat decât să curățați și să radeți rizomul proaspăt..

Este o plantă medicinală cu multe virtuți

proprietăți de turmeric în pulbere de infuzie proaspătă și feliată

Beneficiile ceaiului de curcuma

Să știți, în primul rând, că nu trebuie să luați mai mult de 600 mg de pudră de curcuma sau 3 g de rădăcină rasă pe zi. Ceaiul din plante preparat din turmeric are un efect pozitiv asupra sănătății. Acest lucru se datorează efectelor sale antiinflamatorii, antibacteriene, antivirale și antioxidante. De asemenea, ameliorează tulburările digestive, tulburările tractului respirator, artrita, tusea, răcelile și multe altele.

Rețetă de ceai de plante cu curcuma

Ingrediente:

 • 4 căni de apă
 • 1-2 lingurițe de turmeric măcinat, ras sau praf

Preperație:

 1. Fierbe apa.
 2. Adăugați turmericul.
 3. Se fierbe timp de 10 minute.
 4. Se filtrează ceaiul de plante într-un recipient.
 5. Lăsați să se răcească timp de 5 minute înainte de a consuma.

Bucurați-vă de beneficiile turmericului sub formă de ceai de plante

cum se folosește turmericul cu miere ca băutură

Curcuma și pierderea în greutate

Fiind un puternic detoxifiant natural, curcuma poate fi utilizată pentru a accelera pierderea în greutate. Pentru a face acest lucru, puteți prepara ceai de plante, al cărui preparat este descris mai sus. Adăugați scorțișoară pentru un efect mai eficient. Dacă nu sunteți un fan al ceaiurilor din plante, optați pentru prepararea curry-urilor și a mâncărurilor din orez unde puteți încorpora turmeric. Rețineți, totuși, că acesta nu este un condiment miraculos. Dacă doriți să slăbiți, luați în considerare adoptarea unei diete sănătoase și a unei activități fizice regulate.

Curcuma accelerează pierderea în greutate

supliment alimentar turmeric pentru slăbit

Beneficiile turmericului pe piele

Curcuma conține antioxidanți și compuși antiinflamatori care revigorează strălucirea naturală a pielii. Așadar, dacă doriți să aveți o piele întinerită și reînviată, nu ezitați să încercați masca de față de curcuma de casă pe care o să vi-o prezentăm. În plus, această mască reduce acneea.

Ingrediente:

 • iaurt grecesc
 • Miere
 • curcumă

Preperație:

 1. Se amestecă cantități mici de ingrediente într-un recipient.
 2. Aplicați amestecul pe față.
 3. Păstrați masca pornită timp de 15 minute. Apoi clătiți cu apă.

Încercați masca de curcuma pentru pielea întinerită și revigorată

beneficiile turmericului pe pielea feței

Când să consumi curcuma ?

Deoarece turmericul are o biodisponibilitate slabă, acesta este eliminat de corpul dumneavoastră foarte repede. Cu toate acestea, pentru a profita de beneficiile condimentului, trebuie să știți când și cum să îl consumați. Deci, rețineți că cel mai bun moment al zilei pentru a consuma curcuma este cu trei sau mai multe ore înainte sau după masă. Atunci absorbția curcuminei va fi mai mare.

Consumați condimentul cu trei ore înainte sau după masă

osteoartrita turmerică are beneficii pentru oase

De ce să beți curcuma dimineața ?

Vă puteți bucura de beneficiile pentru sănătate adăugând un vârf de turmeric la felurile dvs. de mâncare. Dar, dacă bei ceai de curcuma în fiecare dimineață, vei putea obține mult mai multe beneficii. Printre care se numără:

 • întărirea sistemului imunitar
 • ameliorarea durerilor articulare
 • reducerea riscului de cancer
 • scăderea nivelului de colesterol
 • prevenirea vârfurilor zahărului din sânge asociate cu diabetul
 • descompunerea grăsimilor alimentare
 • protecție împotriva bolii Alzheimer și a altor tulburări degenerative ale creierului legate de vârstă
 • descompunerea toxinelor de mediu și alimentare
 • îmbunătățirea digestiei

Bea ceai de curcuma pentru a te bucura de beneficiile sale

proprietatea prafului de curcuma și beneficii pentru sănătate

Cum să consumi curcuma pentru ca acesta să fie eficient ?

Cel mai eficient mod de a lua curcuma este sub forma unei băuturi sau a unui smoothie. Acest lucru se datorează faptului că organismul absoarbe nutrienții mai rapid și mai eficient sub formă lichidă..

De ce nu ar trebui să luați curcuma ?

Deoarece turmericul conține mai mulți alcaloizi activi, există momente în care consumul de condiment poate provoca probleme. Deci, este mai bine să vă consultați medicul dacă aveți chef să consumați curcuma..

Beneficiile turmericului sunt numeroase

beneficii pentru curățare rasă sau pudră pentru sănătate

Pregătiți băuturi curcuma

bea curcuma dimineața face ceai de plante

Adăugați piper negru pentru ca beneficiile turmericului să se desfășoare

cum să consumi curcuma cu ghimbir

Ceai de curcuma si scortisoara

cum se utilizează curcuma ca infuzie

infuzie pe bază de curcuma, scorțișoară, piper și ghimbir

beneficii de curcuma pentru a face pudra acasa

Mască de față cu curcuma

beneficii pentru turmeric pentru piele în scopuri cosmetice

pudră de curcuma pentru a vă bucura de beneficiile sale

pudră de curcuma și frunze verzi pe masa de lemn

Îndrăznește să încerci laptele auriu

infuzie proaspătă de curcuma bună pentru digestie

virtuți de curcuma pentru a face băuturi sau feluri de mâncare