Masca cu filtru: sfaturi și idei creative pentru a te proteja de Covid-19

Pandemia de coronavirus își desfășoară cursul de câteva luni și continuă să se răspândească la nivel global. În ciuda discuțiilor de deconfinare din ultimele zile, gesturile de barieră rămân, așadar, în deplină forță pentru a-și păstra sănătatea (și a altora) și pentru a preveni răspândirea virusului. Și, deși purtarea unei măști a fost o problemă discutabilă la început, astăzi este văzută ca o măsură importantă pentru a contracara transmisia Covid-19. Așadar, nu este de mirare că lipsa comerțului duce la căutarea alternativelor DIY pentru a face o mască antivirus de casă. Acesta este motivul pentru care astăzi ne concentrăm asupra celor mai potrivite opțiuni pentru realizarea unui mască cu filtru acasă.

Învață să faci o mască cu un filtru de material, cu sau fără mașină de cusut

învață cum să faci o mască de față ușoară cu țesătură și fără mașină de cusut, folosește mască cu filtru de carbon

De ce să porți o mască antivirus?

Acum, purtarea unei măști antivirus este o măsură recomandată atunci când trebuie să pleci de acasă. Dar de ce este, de fapt, necesar? În primul rând, potrivit cercetărilor – o proporție mare de persoane infectate cu coronavirus nu prezintă simptome, astfel încât acoperirea feței cu o mască este o practică recomandată pentru a reduce riscul de contaminare. În plus, potrivit experților, deși măștile fragile nu oferă protecție împotriva inhalării particulelor mici în aer, ele pot deflecta norul de gaz dispersat de contaminat.

Purtați o mască antivirus: o măsură de barieră recomandată pentru a reduce riscul de contaminare

ce gesturi de barieră pentru a vă proteja de coronavirus, utilizarea măștii cu filtru de 3 m, fabricarea măștii împotriva virusului

Ce material să faci o mască de față de casă?

Odată ce importanța măștii de protecție a fost înțeleasă, începem să experimentăm cu diferite tutoriale pentru a face o mască de țesătură acasă. Flanele, genți, huse pentru urechi, bandane … De cele mai multe ori folosim materiale de zi cu zi. Dar, deși o mască simplă de casă poate reduce răspândirea virusului, experții spun că cantitatea de măști variază în funcție de materialele utilizate. Acesta este motivul pentru care una dintre cele mai potrivite opțiuni este fabricarea cu materiale stratificate, în special o țesătură și un filtru.

Faceți o mască de protecție cu buzunar

exemplu de mască antivirus ușor de realizat cu benzi elastice și țesături, mască de protecție DIY împotriva Covid-19

Utilizați obiecte de zi cu zi ca filtru pentru o mască de protecție a feței?

Cu sugestia de a încorpora filtre în măști pentru a le face mai eficiente, pe web au apărut multe idei creative. Recent, am auzit despre utilizarea filtrelor de cafea, a pungilor de vid sau a șervețelelor de praf pentru a-i face masca mai eficientă. Cu toate acestea, devierea obiectelor cotidiene și utilizarea acestora ca filtru este o alternativă nerecomandată de specialiști, inclusiv de Asociația Franceză pentru Standardizare. Acesta din urmă invocă ca argument faptul că materialele de uz casnic, cum ar fi pungile pentru aspiratoare sau filtrele de cafea pot provoca reacții alergice, cum ar fi atac de astm sever sau toxicitate..

Aveți grijă la utilizarea obiectelor de zi cu zi ca filtru, având în vedere riscul de reacții alergice

aflați cum să faceți o mască coronavirus acasă, faceți o mască de protecție cu o mașină de cusut

Ce material să folosiți atunci ca filtru pentru masca dvs. antivirus ?

În general, unul dintre cele mai eficiente dispozitive în lupta împotriva coronavirusului se numește N95, dar este doar pentru personalul medical. Acesta este motivul pentru care alte dispozitive pot fi utilizate pentru a îmbunătăți capacitatea măștilor de casă. AFNOR, de exemplu, recomandă utilizarea unui material textil sintetic sau a bumbacului pentru a realiza un strat suplimentar. O altă alternativă sunt filtrele cu cărbune activ.

Folosiți filtre de bumbac sau cărbune activ pentru a îmbunătăți capacitatea măștii dvs. de casă

cum să faci o mască coronavirus cu sau fără mașină de cusut, diferite modele de măști de casă

Cum se face o mască cu un filtru

În rândurile următoare, vă vom împărtăși pașii de urmat pentru a realiza cu ușurință o mască de protecție acasă..

Material:

 • țesut
 • mașină de cusut și fir
 • elastic
 • foarfece

Producție:

 1. Pentru început, tăiați o bucată de țesătură de 22 x 30 cm. Apoi pliați-l în jumătate pentru a obține o bucată de 22 x 15 cm.
 2. Acum coaseți pe linia cusăturii lăsând o margine de 0,5 cm și o deschidere de 7 cm în mijloc Aranjați țesătura astfel încât cusătura să fie mai degrabă în centru decât în ​​partea superioară și apoi apăsați cusătura pentru ao deschide.
 3. Introduceți și coaseți elasticul. Pentru a face acest lucru, tăiați două bucăți de elastic de 17 cm, apoi glisați fiecare elastic prin deschiderile laterale și fixați capetele. Coaseți o cusătură de jumătate de centimetru pe lateral pentru a fixa elasticul. Repetați de cealaltă parte.
 4. Utilizați deschiderea centrală de 7 cm pentru a întoarce țesătura în partea dreaptă. Trebuie să aveți un dreptunghi cu o bandă de cauciuc pe fiecare parte. Parcați lateral cu deschiderea orientată în sus.
 5. Cusă o cusătură de jumătate de centimetru în partea superioară și inferioară a măștii.
 6. Cu deschiderea orientată spre dvs., faceți două pliuri și fixați-le. Pentru a face acest lucru, începeți cu jumătatea inferioară a măștii.
 7. Coaseți o cusătură de jumătate de centimetru pe fiecare parte pentru a asigura pliurile. Deschiderea din spate creează buzunarul în care puteți strecura un filtru.

Pașii pentru a învăța cum să faci o mască cu un sac de filtrare

învățați cum să faceți o mască de pânză cu buzunar, mască de pânză DIY cu buzunar și mașină de cusut

© amylattacreations

Ce practici de igienă trebuie respectate atunci când se folosește o mască de protecție ?

Pentru a fi eficiente, măștile trebuie utilizate corect și în combinație cu bune practici de igienă. Aceasta înseamnă că trebuie să vă spălați bine pe mâini (cu săpun sau soluție hidroalcoolică) înainte de a folosi masca, apoi puneți-o astfel încât să se potrivească cel mai bine pe față. Când purtați masca, este recomandat să evitați atingerea acesteia. Dacă masca se udă, trebuie înlocuită și mai ales aveți grijă să nu refolosiți o mască de unică folosință. Când doriți să scoateți masca, trebuie să scoateți elasticul și să încercați să nu atingeți partea din față. În cele din urmă, spălați-vă bine mâinile (cu săpun sau soluție hidroalcoolică).

Tutorial ușor în versiunea video:

Mic memento al gesturilor de barieră pentru a vă proteja de coronavirus în Franța

Printre cele mai importante măsuri de barieră conformOrganizația Mondială a Sănătății, găsim :

 • închidere – a rămâne acasă, a observa distanțarea socială și a evita contactul cu alte persoane (la cel puțin 1 metru distanță), a saluta fără a da mâna (cu o încuviințare a capului sau a mâinii)
 • igiena personala – spalarea corecta si regulata a mainilor; utilizați gel hidroalcoolic; evitați să vă atingeți gura, ochii și nasul; acoperiți-vă nasul și gura dacă tușiți sau strănutați; poartă o mască; dezinfecta

Respect pentruigiena personală rămâne principala măsură de protecție împotriva virusului

măsuri de barieră pentru protecția împotriva Covid-19, mască de casă model coronavirus cu țesătură și fără mașină de cusut

Mască de față de casă cu țesătură și benzi elastice

model de mască de protecție de casă cu țesătură și elastic, exemplu de mască coronavirus cu buzunar ușor

O altă idee creativă pentru a face o mască de protecție

tutorial ușor cum să faci o mască cu sac de filtrare, confecționare ușoară DIY, mască DIY cu filtru

Model de mască pentru copii cu buzunar

Mască pentru copii DIY cu buzunar cu filtru, model ușor de mască pentru față DIY cu țesătură și benzi elastice

Masca antivirus trebuie să se potrivească perfect cu fața

sfaturi pentru mască de față din țesătură de casă, șablon de mască de față din țesătură cu bandă elastică și buzunar cu filtru

șablon de mască de protecție împotriva virusului pentru copii curcubeu, mască de coronavirus ușor DIY cu buzunar din țesătură

Modele de mască de protecție respiratorie din țesătură DIY cu buzunar cu filtru, mască de cusut împotriva Covid-19

activitate manuală de idei în spațiu închis, confecționarea măștilor de țesături antivirus, model de mască de față cu buzunar

exemplu cum se face o mască de protecție coronavirus într-o țesătură simplă, șablon de mască DIY covid-19

model de mască de protecție a feței de casă, exemplu de mască coronavirus în țesătură verde cu buzunar și elastic

Mască DIY antivirus pentru copii cu buzunar, modele de mască DIY împotriva Covid-19 cu țesătură și elastic

purtați o mască de față de casă împotriva modelelor de mască de protecție DIY Covid-19, cu buzunar cu filtru

faceți o mască de respirație ușoară din stofă, modele de mască de casă cu țesătură și elastice împotriva Covid-19

Model de mască de față DIY cu țesătură, exemplu de mască coronavirus cu buzunar filtrant și elastic multicolor

Mască de protecție de casă DIY cu țesătură roșie și pungă de filtrare, exemplu de mască antivirus pentru a te crea singur

faceți măști antivirus acasă cu benzi de cauciuc și țesătură de bumbac, șabloane pentru mască împotriva covid-19

idee ușoară cum să faci o mască cu țesătură și buzunar cu filtru, șablon de mască de protecție DIY în țesătură albă și neagră

modele de mască de țesătură de protecție cu benzi elastice pentru a te face, exemplu de mască coronavirus cu buzunar