Scara personalizată vă satisface așteptările. Care sunt pașii de urmat pentru ca proiectul să aibă succes?

Combinând funcționalitate și estetică, scara contemporană depășește rolul său de simplu element arhitectural. Se transformă astfel într-o piesă centrală a decorului. Printre diferitele alternative,scara personalizata se dovedește a fi cea mai bună soluție atunci când renovăm sau construim casa viselor noastre. Pentru a satisface toate constrângerile de spațiu și a ne potrivi nevoilor noastre, există mulți factori pentru a proiecta scara perfectă. Care sunt punctele esențiale de luat în considerare pentru a vă configura scara? Ce modele și materiale putem alege? Pentru a descoperi urmând ghidul nostru de sfaturi și idei.

Scara pe măsură: o piesă centrală care combină funcționalitatea și estetica

2 4 model de scară rotativă, ce materiale pentru o scară modernă, exemplu scară cu balustradă

Scara personalizată – o soluție între lux și necesitate

În general, producția personalizată se bazează pe două motive principale. Primul este necesitatea unui design adaptat particularităților spațiului. Al doilea este dorința de a adăuga o notă personalizată și unică la interiorul său. Indiferent de motiv, alegeți scara personalizată este o abordare care are mai multe avantaje. Printre cele mai mari: posibilitatea de a construi o scară care să se potrivească cel mai bine configurației interiorului dvs. și să se potrivească perfect cu decorul casei dvs. Cu toate acestea, există câteva lucruri de luat în considerare pentru un proiect de succes..

Construiți o scară care se adaptează la constrângerile spațiului

decor interior elegant în alb, cu mobilier din lemn, exemplu de scară din lemn cu 1 întoarcere cu stâlpi

Studiu de teren – dimensiuni și locație

Când vine vorba de alegerea și instalarea unei scări (indiferent dacă este standard sau personalizată), prima condiție prealabilă care trebuie îndeplinită este studiul terenului. Pentru a construi scara ideală, trebuie să determinați dimensiunile: lățimea, înălțimea, adâncimea. Apoi, trebuie să vă gândiți la locația corectă și la orientarea care va asigura o trecere plăcută. Deci, de exemplu, pentru un spațiu limitat, veți avea nevoie de un model de scară compactă și discretă pentru economisirea spațiului.

Alegeți locația potrivită pentru scări pentru a vă asigura un pasaj plăcut și pentru a optimiza spațiul

ce tip de scară interioară, model de scară dreaptă din beton, exemplu de balustradă pentru scări din lemn și fier vopsită în gri

Proiectarea scărilor – materiale și design

Materialele

Alegerea materialelor este un punct esențial din punct de vedere estetic, dar și din punct de vedere financiar. Cel mai adesea, scările sunt din lemn, metal sau beton. Sunt posibile și combinații. Cu toate acestea, atunci când alegeți materialul preferat, trebuie să calculați diferența de preț. Astfel, suma pentru o construcție metalică va fi mult mai mare decât costurile pentru modelele din lemn sau beton. Doriți să construiți o scară cu adevărat originală? Puteți solicita apoi ajutorul unui meșter profesionist. De exemplu, un dulgher pentru scara ta din lemn sau un fierar pentru ornamente metalice.

Găsiți materialele care se potrivesc cu decorul și stabiliți un buget provizoriu

design interior în stil modern în alb și lemn, model de scară pe jumătate cu balustradă din lemn și fier, scară personalizată

Proiecta

Găsirea formei ideale care se potrivește perfect cu configurația interiorului dvs. este, de asemenea, o misiune de o importanță capitală. Cele mai populare modele sunt scările în spirală, drepte și cu un sfert de tură. Iată o prezentare generală a beneficiilor fiecărui tip:

  • elicoidale – design original, ușor de instalat în aproape orice spațiu, economie de spațiu, fără montaje, mai multă lumină în spațiu
  • în poziție verticală – design mai simplu, ușor de proiectat, convenabil de utilizat, securizat de o bară de mână sau de bară de protecție, oferă spațiu suplimentar de depozitare (sub trepte)
  • sfert de tură – design elegant, optimizare spațiu, amenajare sub trepte

Alegeți tipul de scară care se potrivește cel mai bine cu spațiul disponibil 

idee de scară în spirală ieftină, model de scară fără stâlpi cu design modern, alegere scară în funcție de tipul de spațiu

În plus, dacă scara va fi utilizată de copii sau vârstnici, este foarte important să acordați atenție alternativelor pentru a o face sigură. Alegerea între o rampă, o bară de mână sau o barieră va fi atunci un pas esențial. Pentru a evita orice risc de accident, alegeți mai degrabă scări cu montante decât modele contemporane cu design deschis. Gândiți-vă, de asemenea, la iluminat: lumini de perete, benzi adezive cu LED-uri pe montante, lumini de tavan cu LED-uri etc..

Nu uitați să fixați scările pentru a evita orice risc de accident

model de scară dreaptă cu un sfert, construcție de scări interioare din lemn, fixați o scară cu balustradă