Varmt gips for interiørarbeid: fordeler og ulemper

Varmt gips for interiørarbeid: fordeler og ulemper

Når du planlegger å utføre reparasjonsarbeid i rommet, bør du tenke deg om og ta hensyn til alle detaljene, for i slikt arbeid kan det ikke være bagateller. Å varme et rom er en av de viktigste prosessene og bør ikke ignoreres. Varmt gips er et av alternativene for å løse dette problemet..

Særegenheter

Mange innbyggere i leiligheter og private hus hører for første gang om varmt gips, så du bør forstå mer detaljert hva det er, til hvilke formål det brukes og hva er dets varianter.

Alle bygningsmaterialer har visse varmeisoleringsegenskaper. Ved å bruke vanlig gips kan du bare isolere rommet litt. For å oppnå sterkere isolasjon, bruk varmt gips.

Ved påføring av varm gips på overflaten er veggen jevnere, mens den varmeisolerte øker.

De begynte å bruke dette materialet i konstruksjon og under reparasjonsarbeid for ikke så lenge siden, derfor er det få som vet om sammensetningen og egenskapene til varmt gips..

Med sin hjelp kan du:

 • juster veggen;
 • dekorere overflaten;
 • gi en temperatur for et behagelig opphold.

I tillegg har dette materialet en lydisoleringsfunksjon..

Varmeisoleringsmaterialer har en porøs, fibrøs eller cellulær struktur som er fylt med luft, gass eller vakuum. Når den påføres overflaten, opprettes en slags “pelsjakke”.

Siden antikken har naturlige materialer blitt brukt til veggisolering. Til dette ble halm, sagflis og leire brukt. Ved å belegge veggene med en blanding av disse materialene, fortynnet med vann, oppnådde de isolasjonen. Kanskje er denne teknikken fortsatt brukt et sted i landsbyene på grunn av sin billighet og brukervennlighet..

Moderne teknologier står ikke stille, og i dag produseres et stort antall materialer som brukes til veggisolering. Varmt gips er basert på forskjellige fyllstoffer og limingskomponenter, samt andre tilleggsbestanddeler..

Varm gipsfyller kan være laget av forskjellige materialer. Vurder beskrivelsen og egenskapene:

 1. Fyllstoffet kan inneholde utvidet polystyren. Dette materialet har et høyt nivå av varmeisolasjon, dessuten er det billig. I tillegg til de utvilsomme fordelene, har polystyrenskum en ulempe – det kan raskt antennes, og giftige stoffer frigjøres under forbrenningen av materialet..
 2. Det billigste, dessuten det mest miljøvennlige materialet kan kalles sagflis. De brukes ofte i uavhengig fremstilling av materiale, selv om sagflis ikke har høye varmebeskyttende egenskaper..
 3. Perlitt. Når pearlitt behandles med høy temperatur, oppnås et materiale med en porøs struktur. Perlite har god motstand mot ekstreme temperaturer og er lett å jobbe med. Det har også motstand mot skadelige mikroorganismer..
 4. Materialet som er laget av glimmer er vermikulitt. Det er veldig holdbart, har et høyt hygroskopisitetsnivå, har biologisk sikkerhet og brannsikkerhet.
 5. Skumglass. For produksjonen tar de kvartssand. Dette materialet anbefales for bruk i rom med høy luftfuktighet, noe som utvilsomt er dets fordel. Dens varmeisoleringsegenskaper er lavere enn alternativene beskrevet ovenfor..

Gips eller sement brukes til å binde disse materialene. Ved å bruke sement i arbeidet kan du oppnå en mer holdbar overflate. Mørtelen med sement er grå, den vil være merkbar fra siden. For å bli kvitt den grå skyggen på overflaten, kan den dekkes med sparkel..

I stedet for sement kan du ta gips. Vanligvis brukes den bare innendørs..

Spesifikasjoner

Det er nødvendig å finne ut hvor varmt gips brukes, hvor lett det er å påføre overflaten innendørs.

Så dette materialet gjelder for:

 • for utjevning av vegger og opprettelse av ekstra varmeisolasjon;
 • fylling av hulrom, isolasjon av vannrør, kloakk;
 • isolere skråningene til vinduer og dører – en slik isolerende overflate forhindrer inntrengning av kald luft og trekk;
 • ofte påføres varmebesparende kitt ved isolering av tak eller gulv.

Varmeisolerende kitt har mange fordeler:

 1. Først og fremst skal det bemerkes at det er lett å jobbe med dette materialet, pluss, i tillegg til alt, kan du umiddelbart løse problemet med både isolasjon og overflatebehandling..
 2. Materialet har gode egenskaper, har høy vedheft til mange overflater.
 3. Når du arbeider med en varm kitt, kan det ofte unngås grunning av overflaten..
 4. Når du påfører løsningen på overflaten under drift, er det ingen sømmer eller såkalte “kuldebroer” igjen på den.
 5. Ved å bruke moderne plaster kan du ikke være redd for at materialet over tid kan bli ødelagt av insekter eller spist av gnagere, dessuten vil patogene bakterier ikke bli skilt i det..

Hvis sammensetningen består av gips, perlit og vermikulitt, anbefales det ikke å bruke den til innvendig isolasjon av rom med høy luftfuktighet, siden disse materialene er svært hygroskopiske..

Før du starter arbeidet, må du forberede veggene. Overflaten bør rengjøres fra det forrige laget og fjerne kroker, spiker og andre smådeler som kan forstyrre arbeidet. Deretter bør veggene grunnes og stå i et par dager slik at det tørker helt, og først deretter utføre arbeidet med å varme lokalene.

Med tanke på alle fordelene med materialet og dets ulemper, kan vi si at bruk av varmt gips innendørs er ganske berettiget. Den brukes i kombinasjon med andre varmeovner, men den bør brukes på steder der den virkelig er nødvendig.

Tips og triks

 • For å tilberede løsningen, ta 1 kg av blandingen og 0,5 l vann. Sammensetningen anbefales ikke å lages i store porsjoner., som det tørker veldig raskt. For å blande, ta en konstruksjonsmikser og rør til blandingen ser ut som rømme.
 • Når du blander en tørr blanding med vann, hell væsken i litt, omrører konstant. Når du bruker en fuktresistent sammensetning, er det nok å ta 200 liter vann for 1 kg av blandingen. Før arbeidet starter, får løsningen stå i bløt i noen minutter.
 • Når du påfører kitt, ta en sparkel med regelen. Laget skal ikke gjøres tykt, det bør ikke overstige 5 cm. Når du påfører materialet i taket, bør lagstørrelsen reduseres til 3 cm. Påføring av kitt på veggene kan du umiddelbart jevne overflaten og fjerne mindre feil.

 • Etter å ha dekket hele overflaten, vent, til veggen er tørr. Dette kan ta litt over en time. Etter det beskjæres det ved hjelp av regelen. Du kan ta et bygningsnivå for å sjekke. På dette stadiet elimineres mulige ulemper som depresjoner, uregelmessigheter og grovhet..
 • Hvis veggene forblir ujevne etter ett lag, de får tørke og påføres deretter på nytt med et annet lag. Ved påføring av mer enn ett lag etter fullstendig tørking, blir overflaten grunnet og sydd med et forsterkende nett.
 • På sluttfasen utføres glans eller glass.. For dette blir overflaten fuktet med vann og rengjort med en svampaktig flyter. Når sement eller gipsmelk vises, gni veggen med en myk bred spatel. Du kan forlate veggen i denne formen, den lar ikke lenger varme passere gjennom, men oftere er den malt med fasademaling, sydd med sidespor eller annet dekorativt arbeid brukes.

Kitt med høy temperatur er et lett å bruke materiale som brukes til interiørarbeid. Når du velger dette materialet, må du huske på at blandingene er ganske dyre, og for arbeid må du ofte kjøpe flere pakker.

For å unngå ekstra avfall, kan du bruke en kitt tilberedt av deg selv. Hjemmelagde løsninger er absolutt ikke dårligere i kvalitet enn butikkalternativer.

Som en del av vår egen produksjonssparkel:

 • ett stykke sand;
 • en del sement;
 • fire deler perlit / vermikulitt;
 • den nødvendige mengden vann for at blandingen skal bli kremaktig.

Når du lager en løsning med ekspandert polystyren, vermikulitt og perlit, bør forholdet være 1: 4, det vil si at hvis du tar 0,5 kg sand og sement, bør du legge til 2 kubikkmeter perlit og omtrent 500-600 liter vann.

Noen ganger tilsettes PVA -lim til denne sammensetningen, men den brukes ikke i store mengder – det er nok å ta 2% av den totale mengden vann. Når du tilfører lim til løsningen, må den fortynnes på forhånd. I stedet for lim kan du ta en mykner, for eksempel polyplast..

For selvforberedelse av kitt må du eksperimentere litt i proporsjoner. Det anbefales ikke å blande mye løsning samtidig, det er bedre å lage små porsjoner. Når du legger dem på veggen, vil det umiddelbart bli klart hvor riktig andelen ble valgt og om materialet er praktisk å bruke.

Hvis perlitt eller vermikulitt brukes til matlaging, må det tilsettes en stor mengde væske. Hvis det ikke er nok vann, vil løsningen herde umiddelbart og være ubrukelig..

For internt arbeid er det bedre å elte murmørtler på gips..

Produsenter

Et av de mest populære selskapene som produserer kitt er selskapet Knauf. Dette navnet er kjent for mange og fortjener å være oppmerksom på produktene til dette selskapet. Denne gipsen inneholder sement med polystyren, samt spesielle tilsetningsstoffer.

Når løsningen påføres overflaten, dannes et sterkt strukturelt lag. Etter at den har tørket, kan du dekorere overflaten med teksturerte malinger. Påfør et lag med gips fra 10 til 30 mm, du kan jobbe for hånd eller med maskin. Tilgjengelig i pakker på 25 kg. Ved påføring av et minimumslag på 10 mm per 1 kvm. m må du ta ca 12 kg.

Når du bruker denne kitt innendørs, må du huske på at den inneholder polystyren, som har høy grad av brennbarhet. Knauf kitt brukes både utendørs og innendørs..

Når du velger et kvalitetsmateriale for innendørsarbeid, bør du være oppmerksom på gips for varmeisolasjon “Umka”. Russiske produsenter var i stand til å lage en tørr blanding som har utmerkede egenskaper. Sammensetningen ble utviklet med tanke på det harde klimaet.

Etter påføring av løsningen på overflaten utføres vanligvis etterbehandling. Den tørre blandingen er pakket i 7 kg pakker. Når du påfører et minimumslag på 10 mm, bør du ta 4 kg av blandingen per 1 kvm. m.

En tørr blanding brukes også til å isolere veggene inne i lokalene. “Bjørn”. Et lag av denne blandingen på 2 cm når det gjelder termisk ledningsevne vil være lik et murverk på 50 cm. Før du påfører blandingen “Bear” på veggen, er overflaten jevnet og grunnet. De produserer en blanding for isolering av vegger innendørs i poser som veier 14 kg.

Andre mest populære tørrblandingsselskaper inkluderer:

 • Unis;
 • Paladium;
 • ThermoUm.

Anmeldelser

Etter anmeldelser fra mesterne som er engasjert i reparasjons- og anleggsarbeid å dømme, er det ikke vanskelig å påføre varm gips, siden materialet er veldig plastisk og det er enda lettere å bruke det enn vanlig kitt.

Sørg for å lese instruksjonene og anbefalingene på emballasjen, siden hver sammensetning kan ha sine egne nyanser i bruk. Ikke overskrid det tillatte laget, det er viktig å ta hensyn til forbruket av materiale, tidspunktet for arbeidet.

Dette materialet er ganske dyrt, så du bør ikke kna store deler av blandingen med en gang, det er bedre å prøve det i et lite område. Med riktig innsats kan kittet enkelt påføres overflaten. Gipset har høy vedheft, slik at det pålitelig fester og fester seg til overflaten.

     Før du starter arbeidet med varmt gips, bør det fortynnes ordentlig. Dosen og tiden som kreves for blanding er angitt på pakningen. Hele posen helles ut med en gang, fortynnes og blandes til en kremaktig blanding uten klumper er oppnådd. Etter noen timer er blandingen klar til bruk. Påfør den på en overflate som tidligere er rengjort for støv og smuss. Arbeidet utføres ved en temperatur på minst 5-8 grader, både for eksternt og internt arbeid. Utenfor må veggen forsterkes med forsterkning før påføring av blandingen..

     Gipslaget bør ikke være mer enn 2,5 cm. Etter påføring av laget på overflaten kan du begynne å male det på 2-3 dager. Etter nesten en måned blir laget det mest holdbare, og maksimal varmeisolasjon oppnås på 2 måneder..

     Tips for påføring av varmt gips – i neste video