Typer hvite primere for tapet: applikasjonsfunksjoner

Alle ser for seg renovering av interiøret på sin egen måte. Tross alt er det så mange designalternativer, et stort utvalg av etterbehandlingsmaterialer og elementer, som du kan skape ønsket atmosfære med. Gjennom årene ble tapet ofte brukt til vegger, og i dag er de ikke mindre relevante. Etterbehandling tar mye tid og krever forberedelse, det er viktig å oppnå en glatt overflate, samt å sikre høy vedheft. Det er her primeren ofte hjelper..

Egenskaper ved primerbelegget

Denne komposisjonen, som også kalles prime, utfører oppgaven med et hjelpemateriale. Takket være ham kan du fullføre veggbekledningen, så det er etterspurt før tapetsering. En homogen suspensjon av forskjellige tykkelser produseres uten ubehagelig og skarp lukt. Den kan være fargeløs, hvit eller i en annen nyanse..

Etter påføring på belegget tørker blandingen og en fargeløs film dannes.. Når det gjelder settet med ingredienser, inneholder materialet lim, organiske harpikser og andre tilsetningsstoffer som er tilberedt på forskjellige baser..

Ulike tilsetningsstoffer og fyllstoffer blandes ofte inn i løsningen, noe som forbedrer produktets ytelse. Primeren kan produseres ikke bare i flytende form, ofte tilbys et tørt pulver på markedet, som må fortynnes med en viss mengde vann.

Alle data og egenskaper er angitt på emballasjen, det samme gjelder bruksanvisningen, løsningsforbruk, tørketid og holdbarhet.

Krav

Det er en rekke egenskaper som enhver primer bør ha. Hovedkarakteristikken er dybden av sammensetningens inntrengning i overflaten som skal behandles. Sammensetningen bør øke vedheftet til tapetet under liming. Antiseptiske kvaliteter er av stor betydning, siden overflaten må beskyttes og materialet må være motstandsdyktig mot utseende av sopp, mugg og andre representanter for mikroflora. Det er viktig å nøye undersøke absorpsjons- og tørketiden, den skal være rask.

Før du kjøper, må du bestemme deg for valg av en type primer, og ta også hensyn til egenskapene til lokalene og driftsbetingelsene. Finn ut på forhånd hvilket materiale veggen er laget av, siden det er forskjellige sammensetninger for gipsoverflater, og andre for tre og gips. Effektiviteten av behandlingen avhenger av dette. Det anbefales å rådføre seg med en kvalifisert spesialist, finne ut hva han mener og ta råd.

Sammensetningen velges for en bestemt type tapet, siden de er tradisjonelle og flytende, og for forberedende arbeid er det nødvendig å velge riktig versjon av etterbehandlingsmaterialet. Det er viktig å undersøke tettheten av kledningen.

Anvendelsesområde

Grunning er et viktig punkt som vil avgjøre hvor effektivt resultatet av interiørdekorasjon med tapet vil være. Primer -løsningen lar deg oppnå en perfekt veggoverflate. Denne blandingen, som dekker forskjellige feil, er beregnet på å utjevne belegget. Den kan ha et fargepigment, derfor blir sammensetningen ofte brukt som hovedmateriale for etterbehandling av tak eller vegger..

Primeren trenger dypt inn i strukturen i overflatestrukturen, fyller derfor sprekker og mikroporer, kan holde sammen støvrester, slik at kledningen vil se perfekt ut, og tapetet limes på høyeste nivå uten problemer og komplikasjoner. Ved hjelp av blandingen desinfiseres materialet på veggene, noe som gjør det mulig å øke motstanden mot faktorer som kan være biologisk aggressive.

Ved å bruke en primer kan du oppnå god vedheft, noe som betyr at tapetlimet på grunn av sammensetningen fester perfekt til belegget og selve tapetet. Dermed vil lerretene ikke flake av verken ved leddene eller i hjørnene, noe som ikke er mindre viktig..

Visninger

Det er følgende typer primere:

  • Akryl primere er laget med tilsetning av polymerbindemidler. For innvendige overflater er dette alternativet best egnet. Materialet har ingen skarp lukt, tørker raskt, og det kan også påføres før du limer forskjellige typer lerret. Ved å bruke blandingen kan du lette etterbehandlingen i stor grad. Hygoskopisiteten til overflaten vil bli forbedret, levetiden til det motstående materialet forlenges, overflaten er beskyttet mot skader og forbruket av lim minimeres.
  • Latex er en naturlig komponent som er ekstrahert fra gummisaft. En primer på et slikt grunnlag i syntetisk form er mye brukt under reparasjonsarbeid. Den er preget av høy styrke, motstand mot kompresjon og tøyning, elastisitet og vanntetthet. Primeren er en klar væske som, etter tørking, skaper utmerket vedheft.

  • Alkyd primere egnet for tre, da de forhindrer det i å hovne opp. Sammensetningen er resistent mot mugg og mugg, er fuktresistent og tilbys til en gunstig pris. Blandingen trenger ikke dypt inn i overflaten, derfor er den egnet for forberedende arbeid.
  • For innvendig og utvendig dekorasjon kan du velge universell primer, som forlenger levetiden til det dekorative belegget. Den takler forskjellige typer overflater og påføres i to lag, men samtidig er forbruket minimalt..
  • Hvis det er nødvendig å bearbeide tre, en alkyd primer fungerer best. Akrylmateriale regnes som et universelt middel, som er egnet for alt unntatt metall..

Hvordan velge en primer?

Det er viktig å studere funksjonene i rommet der tapetet til slutt skal limes. For effektivt å behandle overflaten vil det være nødvendig å studere de spesifikke egenskapene til sammensetningene..

Hvis du planlegger å fullføre en løs overflate, er en dyp penetrasjonsprimer det beste valget.. En slik sammensetning styrker veggen, og vil også spare på malingforbruket. Blandingen er perfekt for impregnering av vegger som har gips på seg, selv om overflater kan behandles med andre materialer..

Denne typen grunning er også egnet for pålitelig veggdekorasjon og holdbar liming av tungt tapet. Og for rom med høy luftfuktighet er det verdt å velge et antiseptisk materiale, der det er stoffer som forhindrer utvikling av sopp. Sammensetningen har en høy indikator på vannmotstand. Med denne primeren er vedheft garantert..

På badet, hvor du også vil bruke tapet på veggene, må du påføre tre lag av blandingen. Hvis det er nødvendig å behandle en metalloverflate, vil det være nødvendig med en korrosjonsbeskyttende forbindelse..

For ikke å ta feil av valget, må du nøye studere produsentens anbefalinger..

Etiketten inneholder viktig informasjon, i tillegg til reglene for bruk av primeren. Hvis du tar hensyn til alle de små tingene og finner ut om egenskapene, kan du uavhengig finne en passende komposisjon. Holdbarheten til primeren er av stor betydning, blandingen må være frisk og klar til bruk..

Stadier av veggdekorasjon før tapetsering

Reparasjoner av høy kvalitet kan utføres på egen hånd, du trenger bare å følge nyttige anbefalinger. Du må studere overflaten på veggene, oppdage flis og hull i hullene for å rette opp feil. Sparkling, sliping og tørking hjelper med dette. Deretter velges en primer i henhold til rommets formål, samt hvilken type tapet som skal brukes til dekorasjon.

Forberedende fase

Før du fortsetter med tapetsering, er det nødvendig ikke bare å velge et materiale, men å rengjøre veggene fra belegget som var før. Overflatebehandling utføres ved bruk av antiseptiske forbindelser. Ofte er ikke veggene helt flate, og hvis de pleide å ha andre etterbehandlingsmaterialer på seg, kan det oppstå ytterligere feil på overflaten..

Derfor er det viktig å bruke en kitt for å rette opp feilene og begynne grunning..

Primer applikasjon

Det er viktig å følge sikkerhetsreglene, så du må bruke vernebriller og hansker og dekke til hodet. Deretter må du studere instruksjonene som er angitt på beholderen med primeren. Noen formuleringer må blandes før bruk; for dette brukes en elektrisk drill eller et annet verktøy. Blandingen skal dekke hele overflaten av veggen, vær forsiktig så du ikke går glipp av en eneste seksjon.

En pigmentert primer anbefales for å unngå feil., som ikke tillater tilsyn. Veggene skal tørke godt før du begynner å tapetsere. Primeren som utjevner hvilken som helst farge på veggene vil bidra til å oppnå ønsket resultat, derfor er det stor etterspørsel blant fagfolk og vanlige forbrukere. Følg anbefalingene som er oppført, studer produkttypene, og reparasjonsarbeidet vil bli fullført med suksess..

Mesterklasse om grunning av en betongvegg, se nedenfor.