Tøy i innsiden: designideer for forskjellige rom

Stretch -tak i dag er en av de mest populære teknikkene for å dekorere interiøret i ethvert rom i hjemmet. I dag lar denne dekorasjonen av takrommet deg dekorere interiøret i rommet på en spesiell og smakfull måte. Mulighetene for denne teknikken er ubegrensede. Denne artikkelen vil vurdere ideene for å dekorere et strekkloft i forskjellige rom..

Designfunksjoner

Stretch -tak er en struktur i form av et lerret, stivt festet ved hjelp av lim eller ramme. Limmetoden brukes sjelden: dette skyldes at overflaten i de fleste tilfeller ikke kan jevnes for installasjon på grunn av den store høydeforskjellen. Siden taket med et lysbilde er uakseptabelt, brukes spenningsstrukturer på en metallramme. Med en slik installasjon er det ikke nødvendig å forberede basen, noe som reduserer installasjonstiden betydelig..

Installasjonen av disse strukturene er ganske enkel og krever ikke involvering av en spesialist utenfra. For å lette spenningen trenger du kanskje hjelp fra en i husstanden. Systemet er ganske enkelt: lerretet trekkes på en ferdig forberedt ramme og festes med festemidler. Dette belegget ser vakkert og moderne ut..

Materiale

Stretchstoffet er ikke annet enn et materiale basert på PVC eller tekstiler (inkludert sateng). I det første tilfellet er det en syntetisk film med en glatt eller matt tekstur, i det andre, pustende tekstiler med en silkeaktig glansoverflate. Varianter har sine egne fordeler, varierer i pris og kvalitetskarakteristika. Hver type lerret gir mulighet for fotoutskrift, som lar deg diversifisere ethvert interiør.

Filmen er vanligvis smalere i bredden (3,5 m), ofte brukes sømteknologi for slike tak. Den blanke strukturen er i stand til visuelt å øke plassen, men speileffekten reflekterer på overflaten alt som er plassert under, så noen ganger utelukker et slikt tak ekstra innredning i interiøret..

Den matte overflatetypen er mer attraktiv. Når du bruker fotoutskrift på et slikt lerret, er det mer uttalt, konturene er vanligvis tydelige.

Satengvarianten er dyrere. Tekstiler produseres i bredere bredder (ca. 5 m), så vanligvis er slike strekklofter laget med sømløs teknologi. Et slikt belegg ser dyrt ut, antyder en viss status og sammenligner alle interiørartikler med seg selv, noe som noen ganger kompliserer valg av komponenter i en interiørkomposisjon.

Tekstilvarianter av paneler er motstandsdyktige mot lave temperaturer, noe som gjør det mulig å bruke dette designet til uoppvarmede rom (for eksempel sommerhytter).

Fordeler og ulemper

La oss kort merke fordelene med dette designet.. Strekk tak:

 • er produsert ved hjelp av ny teknologi som gir høye tekniske egenskaper;
 • er forskjellig i estetikk, derfor vil det dekorere interiøret i ethvert rom;
 • holdbar: deformeres ikke, tørker ikke ut, sprekker ikke;
 • ubegrenset i valg av design og fargevalg;
 • pålitelig og ikke revet, hvis du trenger å gjøre perforeringer og lodding for å ta med fiberen;
 • lar deg lage komplekse strukturer på flere nivåer;
 • miljøvennlig, avgir ikke giftstoffer i luften, derfor er det ufarlig selv for allergikere;
 • antistatisk: utelukker dannelse av mugg og mugg;
 • i PVC -produkter er det praktisk og enkelt å rengjøre, det tar et minimum av tid å rengjøre.

I tillegg til fordelene, har denne designen flere ulemper.. Spenningsduk:

 • må byttes ut i tilfelle lekkasje;
 • speil type blender i øynene;
 • ikke motstandsdyktig mot mekanisk skade;
 • i satengvarianter med fotoutskrift er dyrt;
 • tåler ikke alltid rengjøring med kjemikalier;
 • i forfalskninger kan den ha en skadelig filmsammensetning;
 • i tekstilsorter er det vanskeligere å ta vare på.

Når du tegner et design ved hjelp av en spenningsstruktur, er det viktig å oppnå løsningen på flere problemer:

 • fyll rommet med lyse flekker;
 • skape en klar organisering av plass;
 • demonstrere den delikate smaken til eierne av huset;
 • lage en harmonisk design, med tanke på den valgte interiørstilen;
 • understreke det unike ved den valgte sammensetningen;
 • velg designet i samme fargevalg med interiøret i et bestemt rom;
 • angi en viss status for situasjonen, med tanke på rommets formål, alder og preferanser til beboeren;
 • velg riktig belysning for den valgte komposisjonen.

   Det er nyanser som er uakseptable når du lager et interiør ved hjelp av et strekkloft. Uønsket:

   • overbelast takplassen med en overflod av dekor- og komposisjonselementer;
   • visuelt redusere høyden og bredden på veggene ved å bruke en mørk nyanse;
   • bruk store bilder i rom med begrenset plass;
   • lage komplekse komposisjoner i små rom med lave vegger.

   Nyanser av stilistikk

   Et viktig aspekt er kombinasjonen av taket med det overordnede designkonseptet. For moderne trender (for eksempel minimalisme, hi-tech, moderne, bionikk, brutalisme) er det viktig å bruke moderne materialer og blank tekstur.

   For klassiske trender (klassisk, nyklassisk, klassisisme, italiensk stil) er det viktig at teksturen i materialet er matt. På samme tid, for å opprettholde de nødvendige stilistiske egenskapene, bør overflaten være dekorert med elementer med imitasjon av gipsstøping eller et mønster med forgyling. Derfor er strekkstoffet ofte dekorert med dekor for denne teksturen (taksokkel, lysekroneelementer og dekorative hjørner).

   For vintage design som barokk, provence, land, matt tekstur og bruk i design av tekstiler. Nyanser av materialet skal være hvitt eller melket, elfenben er også passende.

   For etnisk interiør (for eksempel, Skandinavisk retning) bruk lakoniske design: taket bør ikke distrahere oppmerksomheten fra det generelle konseptet om stilen.

   Trendy stiler loft og grunge det er ikke lett å lage ved hjelp av disse materialene: stilistikken i disse retningene holder seg til interiøret med et industrielt anlegg, det er vanskelig å bruke denne innredningen sammen med bjelker og kommunikasjonssystemer. Du kan imidlertid prøve å bruke et enkelt lerret i form av en liten takaksent..

   Hvis du nærmer deg utformingen av rom riktig ved hjelp av spenningsstrukturer, kan dette materialet brukes til å dekorere ethvert rom i boligen..

   Imidlertid anbefaler stylister av praktiske årsaker ikke å dekorere tak på “våte” steder (for eksempel på badet) med denne innredningen. Dette skyldes det faktum at med en betydelig lekkasje er det langt fra alltid mulig å sette strukturen tilbake til attraktiviteten til det opprinnelige utseendet..

   Vurder de viktigste mulighetene for å dekorere takrommet i det indre av en leilighet (privat hus).

   Stue

   Dette rommet er hjertet i ethvert hjem og dets kjennetegn. Dette er stedet der du må vise frem ditt maksimale kreative potensial. Designet er valgt på en slik måte at designet er likt av alle og er knyttet til ildstedet. Hvis rommet har mange detaljer og tilbehør, velges lakoniske løsninger for å dekorere taket, med fokus på komposittbelysning. Når plassen og antall interiørelementer tillater det, utføres designet i form av to-nivå strukturer med en kontrast av nyanser på hvert nivå..

   For å øke volumet, bruk ekstern og innebygd belysning.

   Kompleksiteten til designet og materialtypen avhenger av den valgte stilen. Hvis du vil fokusere på en overflate eller en hengende lysekrone, kan du kjøpe en stor modell, ramme den inn i en ringstruktur og komplettere den med båndbelysning. Hvis lerretet er en del av en komposisjon med gips, er det innrammet med støping og belyst med spotlights eller flekker med justerbar vippevinkel.

   Barn

   Det er hensiktsmessig her å kombinere en spenningsstruktur med et veggmateriale. Barnets alder har også betydning. Hvis tapetet har et mønster, må du ikke overbelaste takduken med et mønster. Hvis interiøret er laget i en moderne stil, på veggene er det tapet uten mønster med reliefftekstur, du kan lage en stilig løsning, for eksempel i form av en stjernehimmel eller plass.

   Denne designen er designet på stadiet med valg av materialer. For ham kjøper de et lerret av ønsket nyanse, LED -stripe, fiberoptiske tråder.

   For å forhindre at materialet rives, kuttes hull i mellomlaget for perforering, lodding utføres, tråder føres inn med lyskilder i endene. Ulike bjelker brukes for å skape en skinnende effekt..

   For å få bakgrunnsbelysningen til å virke volumetrisk, er en fleksibel bakgrunnsbelysning innebygd rundt omkretsen, og velger et bånd med et tett arrangement av dioder per kvadratmeter og en høyere effekt på lysdioder. Denne båndet blir ikke varm under drift, derfor brukes det sjelden underlag når du installerer det..

   Soverom

   I dette rommet prøver de å ikke irritere øynene med en overflod av tegninger. Hvis aksentdelen av veggen er dekorert med fotopapir, er et vanlig panel og en diskret nyanse nok. For å myke oppfatningen og skape en avslappende atmosfære, er lyse og varme nyanser av fargepaletten nok i kombinasjon med hvitt.

   Enkle former uten strukturer på flere nivåer vil se bedre ut her..

   Gang og gang

   Disse lokalene er ofte blottet for naturlig lys og er begrenset i opptak. Taket i dem skal være lakonisk. Siden det vanligvis er mange ting i gangen, bør overflatestrukturen være matt: speileffekten, sammen med økningen i plass, vil fylle den med en følelse av uorden, som gjenspeiler alt som vil være plassert nedenfor. En interessant løsning for disse rommene vil være fotoutskrift med bildet av himmelen..

   Denne designen på en matt overflate tekstur vil gjøre opp for mangelen på naturlig lys. Hvis du velger riktig bilde og stiller inn bakgrunnsbelysningen, kan du lage en 3D -effekt. I dette tilfellet vil bildet se realistisk ut..

   Det er lov å bruke bakgrunnsbelysningen som hovedbelysning: moderne lamper kjennetegnes ved høy effekt med minimalt energiforbruk.

   Studere

    Ved utformingen av taket på kontoret med et stretch -lerret brukes enkle løsninger. Noen ganger i designet bruker de fotoutskrift med bildet av kort. Imidlertid kan en slik teknikk overbelaste plassen med en overflod av små deler (for eksempel bøker på hyllene).

    For harmoni bør massiv belysning unngås: beskjedne spotlights rundt hele takets omkrets ser bedre ut på kontoret, installert med forskjellige intervaller for jevn belysning av rommet.

    Kjøkken

    Det er bedre å velge et strekkstoff for kjøkkenet basert på PVC, det er ikke redd for fuktighet, det absorberer ikke lukt, og viktigst av alt, smuss fjernes perfekt.

    For tips om valg av strekkloft til kjøkkenet, se følgende video.