Titebond trelim: egenskaper, forbruk og anvendelse

Titebond -trelim, produsert av det amerikanske konsernet Franklin International, er allment kjent for den russiske forbrukeren. Selskapet er en anerkjent leder innen produksjon av profesjonelle snekkerarbeid og har drevet i 80 år. Produktene er produsert i henhold til AFG-1-standarder, noe som garanterer deres høye kvalitet og pålitelighet. Basert på mange års erfaring og implementering av innovative teknologier, tilbyr selskapet et bredt spekter av snekker-, restaurerings- og parkettlim produsert på høyteknologisk utstyr og møter moderne trender innen husholdnings- og byggekjemikalier.

Sammensetning og egenskaper

Titebond lim er et profesjonelt tømrerprodukt som har funnet bred anvendelse ikke bare i produksjonen, men også i hverdagen. Sammensetningen av limet er representert av alifatiske harpikser, polymerer, polyuretaner, protein, syntetisk gummi og vann. Materialet er ikke slipende, noe som garanterer skjæreverktøyets sikkerhet ved kutting av produkter.

I flytende tilstand har limet en stabil kjemisk viskositet på grunn av den sterke tverrbindingen av blandingen. Dette forhindrer overdreven flyt og letter installasjonen..

Etter tørking blir sammensetningen ganske motstandsdyktig mot negative temperaturer., som lar deg bruke verktøyet til reparasjon og produksjon av varer, hvis drift vil bli utført under utendørs forhold. Til tross for sammensetningens termiske stabilitet og dens evne til å tåle temperatureksponering godt opp til 40 grader, må det huskes at når temperaturen stiger til +100 grader, kan limet antennes og opprettholde forbrenning. Titebond tolereres godt av løsningsmidler og kan lett fjernes fra overflaten før den tørker. Den første herdetiden for limet er 10 minutter, viskositeten til sammensetningen er 4000 mPa / s. PH -verdien tilsvarer 3 enheter.

Den tørre resten av produktet etter tørking er lik halvparten av det opprinnelige volumet. Med forbehold om lagringsforholdene, er blandingen egnet for bruk innen to år etter at flasken er åpnet. Den optimale temperaturen for liming er + 10-12 grader. Limforbruket varierer fra 170 til 190 g / kvm. m. Det avhenger av miljøforholdene og graden av porøsitet på treoverflaten.

Fordeler og ulemper

Høy forbrukernes etterspørsel og et stort antall positive anmeldelser om Titebond trelim på grunn av slike ubestridelige fordeler med denne sammensetningen:

  • tilstedeværelsen av et sertifikat i verdensklasse indikerer materialets høye kvalitet og innebærer bruk som et profesjonelt verktøy;
  • den mekaniske styrken til sømmen som dannes er flere ganger høyere enn treets styrke;
  • limet er miljøvennlig og giftfritt, noe som gjør at de limte produktene kan brukes i boliger og offentlige rom uten begrensninger;
  • forbindelsens holdbarhet gjør det mulig å bruke lim i møbelproduksjon og konstruksjon;
  • sammensetningen fester seg ikke til metalloverflater, noe som i stor grad letter valg av verktøy og omsorg.

Ulempene med snekkerlim inkluderer umuligheten av å koble til våte og malte deler, samt behovet for å overholde temperaturregimet i rommet under installasjonen.

Omfang av bruk

Anvendelsesområdet for Titebond lim er ganske omfattende. Produktet kan påføres tre av alle aldre og arter. Den er perfekt for liming av laminat, kryssfiner, papp og papir i enhver kombinasjon. I trebearbeidingsindustrien er sammensetningen uunnværlig for produksjon av møbler, dekorative gulv og dører. På designområdet brukes lim ofte til kunstnerisk dekorasjon av interiørartikler med treelementer, og under reparasjoner fungerer det ofte som et tetningsmiddel for å dekke ledd. En av modifikasjonene av limet er spesielt designet for produksjon og reparasjon av musikkinstrumenter. På grunn av sine høye fuktresistente kvaliteter, fravær av slipende effekt og god motstand mot mekanisk belastning, er sammensetningen mye brukt til finering av MDF og sponplater, reparasjon av skole- og hjemmemøbler, samt som et middel for restaurering av antikviteter , tre suvenirer og husholdningsredskaper..

Varianter

Modellutvalget for snekkerarbeid inkluderer omtrent 25 limtyper, presentert i flere serier.

  • Originalt trelim 5064 473 ml er tilgjengelig i rød emballasje og brukes til produksjon av musikkinstrumenter. På grunn av den spesielt harde polymerisasjonsstrukturen påvirker ikke midlet lyden og kan brukes til både vind- og strengversjoner..

  • Titebond II Premium 5004 Er en en-komponent fuktresistent forbindelse, tilgjengelig i blå emballasje. Blandingen setter seg raskt, er ufølsom for løsningsmidler og har en kort full herdetid. Den formede sømmen har en elastisk struktur. Limet er mye brukt til benker, postkasser og hagemøbler, og på grunn av dets giftfrie sammensetning er det egnet for reparasjon av skjærebrett og andre produkter som har indirekte kontakt med mat. Produktet er sertifisert, oppfyller fullt ut de strenge kravene til ASTM-D 4235 og oppfyller 3D-fuktmotstandsklassen.

  • Titebond III – Dette er en spesielt holdbar vanntett forbindelse, som er tilgjengelig i grønn emballasje og er beregnet for liming av gjenstander som kommer i direkte kontakt med mat. Den inneholder ingen løsningsmidler og er basert på sikre polymerer. Produktet er stabilt ved frysing og kan brukes ved lave temperaturer. Den er egnet for både varme og kalde limingsmetoder, den trenger ikke å bruke presse når den tørker. På grunn av polymer-vanndispersjonsgrunnlaget anses produktet som universelt og limer ikke bare tre og laminert finér perfekt, men også plast. Forbruk er 190 g / kvm. m, PH -nivået er 2,5 enheter, og mobilitet av arbeidsflatene etter påføring av lim varierer fra 10 til 20 minutter. Denne tiden er ganske nok til å justere arrangementet av elementene seg imellom og sikre pent liming. Til tross for sin høye vannmotstand, anbefales det ikke å bruke tilkoblingsmidlet under vann..

  • Tungt arbeid er den sterkeste komposisjonen. Det er i stand til å lime murstein, betong, glassfiber, keramikk, hardboard og steinunderlag. Høy vedheft skyldes tilstedeværelsen av syntetisk gummi som hovedkomponent. Limet er effektivt på fuktige og frosne tresubstrater, danner en elastisk skjøt og tåler godt mekaniske belastninger og vibrasjoner.

Funksjoner i bruk

Begge overflatene må være grundig forberedt før påføring. For å gjøre dette, fjern mekanisk rusk fra dem, og støv dem om nødvendig. Deretter blandes limet grundig og påføres delene med en børste. Etter at tilkoblingen er fullført, har du omtrent 10 minutter på lager. I løpet av denne tiden kan du korrigere plasseringen av delene og fjerne overflødig lim med en fuktig klut. Ved kontakt med lim på huden, bør de forurensede områdene skylles med mye varmt vann..

Bruken av Titebond trelim løser effektivt problemet med produksjon og reparasjon av treprodukter, og gir også mange muligheter for implementering av designideer..

For vanskelighetene ved bruk av Titebond trelim, se nedenfor..