Tikkurila maler: fordeler og ulemper

Å male vegger er en rask og relativt billig måte å fullføre dem på med kvalitet. Når du velger en maling, må du være spesielt oppmerksom på egenskaper som holdbarhet og fargestyrke. Tikkurila -maling, brukt både til interiørarbeid og fasademaling, er i dag stor etterspørsel..

Særegenheter

Tikkurila -merket er over 130 år gammelt, så vi kan si at produktets kvalitetskarakteristikker har blitt testet gjennom flere tiår med aktiv bruk..

Det er flere hovedfordeler med Tikkurila -lakker:

 • Fullstendig sikkerhet. Ved fremstilling av disse malinger velges bare miljøvennlige komponenter (voks, vegetabilsk olje, naturlige pigmenter). Når du maler veggbelegg, er dette faktum veldig viktig, siden materialet oftest brukes til arbeid inne i huset..
 • Dette materialet er ikke-allergifremkallende. Det vil gi et utmerket samspill mellom det malte belegget og det ytre miljøet. Luften i det malte rommet forblir fuktig og behagelig nok.
 • Misunnelsesverdig levetid. Tikkurila -maling gir den beste beskyttelsen av veggoverflater mot ulike naturlige påvirkninger: UV -stråling, høy luftfuktighet, sesongmessige temperaturendringer.
 • Fantastisk lysstyrke og null innbrenning. Du vil bli kjent med et stort utvalg av maling i forskjellige farger, egnet for forskjellige belegg: betong, tre, metall.
 • Tilstedeværelsen av en integrert tilnærming når du velger materialer av dette merket. Ved å velge Tikkurila -maling, kan du kjøpe andre produkter fra denne produsenten, noe som vil bidra til å forberede veggene for maling med høy kvalitet..

Når vi snakker om ulempene med denne populære malingen, kan bare en ulempe noteres – dette er en ganske høy pris..

Visninger

Det finske selskapet Tikkurila var en av de aller første som brukte et så populært konsept i dag som “farging” av farger. Ved hjelp av kataloger eller et spesielt program kan forbrukeren velge hvilken som helst farge eller tone i fargesammensetningen han trenger..

Veggmaling fra denne produsenten er:

 • emulsjon;
 • alkyd;
 • silikat;
 • lim.

For å få ferdige emulsjonssammensetninger brukes vann, og etter tørking vaskes det nesten ikke av med vann. Emulsjonsfargestoffer er delt inn i flere typer..

 • Vannbaserte materialer lar overflater “puste”. Oftest kan de bli funnet i rom med høy luftfuktighet. Minus er intoleranse for negative temperaturer..
 • Sammensetninger av en vanndispergert type ligner litt på vannbasert emulsjon. Hovedforskjellen er fraværet av et fengende fargespekter, de kan bare brukes ved temperaturer fra + 6 ° C, og de regnes som mer vanntette.

 • Hovedkomponenten i akrylmaling er akrylharpiks. De er motstandsdyktige, elastiske, kan dekke små skader på veggene og er heller ikke redde for ekstreme temperaturer. Det er svært uønsket å bruke denne sammensetningen i fuktige rom..
 • Latexforbindelser – disse er de dyreste, da de inkluderer latex. Derfor har de en utmerket vannavvisende effekt. De tørker raskt, men forsvinner gradvis, holder ikke fargene godt, men regnes som vaskbare.
 • Silikonmaling inneholder silikonharpikser som komponenter. Den er elastisk og dekker skader opptil 2 mm. Malinger av denne typen vil være et godt antiseptisk middel, de er ikke redde for smuss og beholder sin opprinnelige tekstur så lenge som mulig, og er også varmebestandige..

Alkydmalingskomposisjonen fra merkevaren Tikkurila, som brukes til arbeid inne i bygningen, er emalje. Den skinner med glans, tørker raskt, er ikke redd for solen, virker korrosjonsbeskyttende. Silikatprodukter består delvis av “flytende” glass.

Den rimeligste Tikkurila -malingen er et lim. I sammensetningen finner du silikonharpikser som lett passerer vann, luft og damp. Denne typen fargestoffer er ikke redd for effekten av olje og fett, erobrer alle med sin miljøvennlighet..

Limmaling inneholder flere varianter.

 • Innvendig kaseinmaling. Det kjennetegnes ved sitt utmerkede utseende og økte holdbarhet. Den brukes til å male betong, murstein og pussede vegger..
 • Dekstinerte formuleringer laget av benlim. De er ikke veldig motstandsdyktige mot fuktighet.
 • Lim. De har et stort utvalg av farger, er helt ufarlige, men de er redde for solstråler og fuktighet..

Det er også verdt å ta hensyn til den nye magnetiske malingen, som du kan lage et inskripsjonstavle fra en vanlig vegg i huset med. Jernkorn er tilstede i Magnetic paint, som gir den malte overflaten de unike egenskapene ved å tiltrekke seg magnetiske ting til seg selv.

Også stor etterspørsel er tonet grafittmaling til brett på skoler og til barnebord. Liitu kan kjøpes i tradisjonell svart eller noen av de mørkere nyanser av Tikkurila fargepalett. Den malte overflaten er matt grafitt, det er lett å skrive på den med kritt.

Glassantiseptikken, som er en del av noen fargesammensetninger, vil gjøre det mulig å kvalitativt behandle veggene utenfor bygningen, inngangsdører, gjerder, hagemøbler og andre trekonstruksjoner. Harmony dyp matte glasurmaling med slitesterk effekt er perfekt for dekorativ maling av vegger som tidligere var malt med en annen interiørkomposisjon.

Selskapet produserer også polyuretanmaling, som anbefales å velge for maling av overflater utsatt for atmosfærisk eller kjemisk angrep..

Anvendelsesområde

Det enorme sortimentet av Tikkurila -maling lar deg velge riktig sammensetning for en bestemt overflate og et rom riktig og raskt..

 • Harmoni egnet for vegger av betong og murstein, samt tre. Forbruket av denne malingen vil bare være 1 liter per 9-10 m². Sammensetningen kan fortynnes med rent vann. I nærvær av mange lyse farger og alle slags populære nyanser.
 • Joker Er en sammensetning av akrylat uten løsningsmidler. Med sin hjelp får overflaten en silkeaktig matt tekstur. Det er ufarlig, valgt for rom med lav luftfuktighet. En liter av blandingen vil spre seg over 9-10 m² av overflaten. Det er best å umiddelbart påføre 2 lag av sammensetningen, som tørker raskt nok (bare 3 timer). Ikke rengjør overflaten på veggen som er malt med et slikt produkt med et vaskemiddel.
 • Euro 2 Er en latexmaling, hvis hovedkomponent er en akrylkopolymer. Det er bedre å bruke det på helt nye eller allerede malte vegger. Det fortynnes med vann før bruk. Sammensetningen er brannsikker. Har ingen ubehagelig lukt.

 • Euro 3 Er en matt latexmaling. Det kan velges for å male vegger i barnerom, da det er helt trygt. Be barnet ditt velge fargen på rommet sitt på egen hånd. Forbruk av 1 liter maling på veggen er fra 7,5 til 11 m². Det avhenger av om overflaten er absorberende eller ikke-absorberende mot veggen. Du kan vaske veggen etter et slikt maleri, men det er en mulighet for tap av glans på belegget.
 • Euro Pesto 10 Er en permanent alkydmaling. Hun kan enkelt male vegger av tre og gips, betong, tidligere pussede overflater. Den er valgt for rom med stor belastning på veggene under drift (hvis de må vaskes ofte), har økt slitestyrke, motstand mot kjemikalier og tåler temperaturer over + 110 ° C. Kan gi en gul fargetone når den utsettes for høye temperaturer.
 • Luja Er en akrylatforbindelse med en komponent som beskytter veggbelegg mot bakterier og mugg. Den kommer i halvglans eller matt og velges når du maler nye vegger. Den er perfekt for veggdekorasjon i lobbyer, trapper, korridorer og andre områder som krever konstant vedlikehold. Fargen kan velges ved toning. Det kan fortynnes med vann. Tørketiden er 6 timer. Det er nødvendig å påføre 2 lag.

 • Remontti-assa Er en akrylatmaling som er trygg å påføre. Det er valgt for vegger som trenger daglig rengjøring. Den brukes best på veggene på kjøkkenet eller i gangen. Tåler mer enn 10 tusen pasninger med en børste, men er redd for aggressive vaskemidler.
 • Siro Himmea – Dette er en matt maling som kan skjule grunne skader under seg selv på grunn av utmerket dekning. Den brukes i tørre rom. Spekteret domineres av hvite og lyse farger. Malingen kan tynnes med pigmenterte pastaer. Den malte overflaten kan tørkes forsiktig av med en klut fuktet i vann.
 • Taika Er en vanntynnbar tonet maling med en uvanlig perlemor-effekt. Den er egnet for dekorative veggmalerier. Den har en halvblank undertone, den kan fortynnes med vann, oftest produseres den i gylden eller sølvfarge. Tørketiden er 12 timer. Det er motstandsdyktig mot mange ikke-aggressive midler..

 • Finngard Er en kalksammensetning, hvis hovedkomponent er slaked lime. Den er egnet for maling av kalk- eller gipsoverflater. Du kan supplere toningen med spesielle pastaer. Malingen må tynnes med vann før bruk. Den tåler alle temperaturforhold. Det er best å ta spesielle klær når du jobber..
 • Finngard (silikat) Er en enkomponentmaling. Den er egnet for maling av boliger og offentlige bygninger. Matt maling, tynnet med vann eller en spesiell primer, tørker i 12 timer. Den gunstige temperaturen varierer fra -50 til + 60 ° C. Du kan bare jobbe med denne malingen i spesielle glass, kjeledresser og hvis du har respirator.
 • Harmoni for dekorativt veggbelegg – Dette er en glassmaling med dyp matte. Den lar deg vaske malte vegger med en litt fuktig svamp..

 • Magnetisk Er en vannbåren maling som inneholder fine magnetiske flis. Den brukes i prosessen med å male vegger i rom med lavt fuktighetsnivå, har en gråaktig farge med matt effekt..
 • Valtti Primer (Pohjuste) Er en antiseptisk grunning som brukes til tre. Det er presentert i en oljebasert ekstern applikasjon. Grunningen beskytter treet mot alle typer muggsopp, og kan også brukes til å beskytte møbler i og utenfor huset..

Tikkurila -selskapet produserer også et elegant utvalg av elegante tapeter for maling..

Design

Hvis du trenger å velge Tikkurila -maling for å male vegger i et bestemt rom, vil det være mye lettere å gjøre dette ved hjelp av farging. Selskapet presenterer en full palett av farger som passer både for vegger inne i boliglokaler og for fasadeoverflater..

Når du lager en fargekatalog for maling av yttervegger, er det viktig å ta hensyn til deres lysegenskaper og motstand mot vær, forbrukerpreferanser knyttet til en bestemt kultur og smak, samt den nøyaktige kompatibiliteten mellom fargesystempastaer med forskjellige typer bindemidler. . Utvalget av Tikkurila -maling for interiør er mye større enn for utvendige arbeider. Innendørs maleri kan ikke påvirkes av klimaet, og derfor er utvalget av lyse pigmenter mye bredere..

For rom som ligger på nordsiden eller med vinduer i øst, er halvvarme og så lyse som mulig best egnet, og med vinduer mot sør og vest brukes kalde farger oftere. For å velge riktig farge er det nødvendig å ta hensyn til parametrene i rommet og formålet, du må bestemme hva du vil gjøre i dette rommet, hvor lenge du har tenkt å bli i det, og hvem av familien din medlemmer vil oftest bruke denne plassen.

Velg først farger for fellesarealer – stue og kjøkken. Naturmaling er perfekt for dem. Fete fargevalg kan velges i gjennomgangsrom.

På badet kan du bruke de mest mettede fargene for å revitalisere den lukkede atmosfæren eller gjøre den blendende hvit..

Teksturmaling er mer egnet for gjesterom, dekorativ maling for de der du vil vise fantasien din mer. Gule og oransje farger gir en atmosfære av energi i rommet. De er best egnet for fengende farger i interiøret. Husk at en lys gul eller gullfarge visuelt kan få plassen til å se mindre ut. Lyse, rike røde utstråler flammer og varme. Lysere nyanser av rødt vil bidra til å skape en avslappet eller romantisk atmosfære..

Blått kan hjelpe deg med å føle deg fredelig og rolig. Det lilla alternativet vil gi rommet en kul følelse. Den grønne tonen er naturlig. Det er oftest funnet i etableringen av mange kombinasjoner av mellomrom som beroliger.

Hvis du drømmer om å markere den naturlige begynnelsen i innredningen i hjemmet ditt, velger du de saftigeste nyanser av grønt: mintgrønt – for friskhet, mose og furu nåler – for avslapning.

Forbruk

Når du velger maling, må du huske at det er bedre å bruke dem i 2 lag for dekning av høy kvalitet. Av denne grunn blir den totale mengden materiale anskaffet under hensyntagen til denne nyansen. Tikkurila maling og lakk kan brukes på forskjellige måter. Til å begynne med kan utgiften påvirkes av arbeidstypen.

For å beregne malingsforbruket riktig, må du bruke et bord, ifølge hvilket forbruket kan bestemmes i løpet av minutter. Ifølge denne tabellen trenger du omtrent 100-120 gram materiale per 1 m² når du maler fasaden og bruker alkydemaljer..

Hvis det er behov for maling for innendørs bruk, er det best å velge latexmaling som er egnet for treoverflater. Forbruket vil være 80-100 gram per 1 m².

Forbruket av sammensetningen kan også avhenge av kvaliteten på basismaterialene som brukes, av kvaliteten på primeren eller kittmaterialet som tidligere er påført veggoverflaten..

Anmeldelser

Kjøpere som allerede har brukt Tikkurila -produkter til veggmaling, skjuler ikke sin glede og etterlater bare positive anmeldelser om denne malingen, og tror at det rett og slett er umulig å finne en bedre komposisjon for å male vegger i et moderne hus i disse dager. Rommene i ethvert hjem transformeres på bare noen få timer, og gir eierne maksimal følelse av komfort og tilfredshet fra arbeidet som er utført.

For tips om maling, se følgende video..