Tetningstape: fordeler og ulemper ved bruk

Den raske teknologiske utviklingen tillater fortsatt ikke å utelukke noen av problemene som en håndverker støter på under byggingen eller reparasjonsarbeidet. Slike oppgaver inkluderer tetting av sprekker og tetting av skjøter..

Blant listen over materiale som kreves for slikt arbeid, bør det skilles et tetningstape..

Særegenheter

Nesten alle byggematerialer og konstruksjoner trenger tilleggskomponenter, siden byggeprodukter i seg selv gir konstruksjonen av en grov struktur som trenger behandling, spesielt gjelder det forsegling av forskjellige ledd. Tidligere ble gips, slep og diverse kitt laget av oss selv brukt til slikt arbeid..

Men den tekniske utviklingen har gjort sine egne justeringer på dette området for bygge- og reparasjonsoppgaver, og tilbyr forbrukerne et stort utvalg av nye produkter, hvis funksjonalitet er mange ganger høyere enn materialer fra tidligere. Tetningstape erstatter slike foreldede produkter..

I dag kan du finne på salg forskjellige typer belter, på grunn av hvilke produktene har et bredt spekter av applikasjoner.. Denne funksjonen forklares med det faktum at fuktighet påvirker holdbarheten til forskjellige strukturer, bygninger, inkludert kommunikasjon, enheter og deler som ikke bare er til stede i boligområdet, men også overalt på industrielle anlegg. Basert på dette er spørsmålet om beskyttelse mot kontakt med fuktighet alltid relevant. Denne trenden tvinger produsentene til hele tiden å arbeide for å lage isolasjonsprodukter av høy kvalitet..

Tetningstapen er et multifunksjonelt produkt basert på en sammensetning av forskjellige råvarer, der bitumen oftest er hovedkomponenten. Produktene kjennetegnes ved evnen til å feste seg selv til basen, som er dens største fordel. På grunn av den spesielle maskestrukturen får materialet muligheten til pålitelig å holde seg til de fleste byggeprodukter.

Produktet er vannavvisende, materialet tar lett form av en arbeidsbase, som letter driften og installasjonen. Tapen har høy elastisitet selv ved lave temperaturer, materialet forhindrer utvikling og reproduksjon av skadelige mikroorganismer, og mister heller ikke egenskapene under kontakt med aggressive kjemiske forbindelser.

På grunn av miljøvennligheten er det tillatt å bruke produkter både ute og inne..

Sammensetningen av elementene som utgjør båndet inneholder flere materialer.

 • Basen er laget av gummi eller bitumen med lim. Disse komponentene gir produktet vannbestandighet og er ansvarlig for å fikse og forsegle arbeidsflaten..
 • Sterkt lag med høy styrke aluminiumsfolie. Det gir tapeproduktet tårebestandighet.
 • Spesielt filmkantlag som fjernes før tapen festes til overflaten.

Tilstedeværelsen av komponentene ovenfor lar deg utføre forsegling av sømmer og ledd av høy kvalitet i enhver struktur laget av et stort utvalg materialer. Basert på bruksområdet kan det selvklebende tetningsmassen suppleres med lag med andre råvarer. Som oftest benyttes slike tiltak for å øke produktets egenskaper..

Visninger

Med tanke på bruksområdet, klebende tetningsbånd klassifisert som følger:

 • ensidige produkter;
 • tosidig produksjon.

I sistnevnte tilfelle har materialet en arbeidsflate på begge sider..

I tillegg er produktene delt inn i flere typer..

Butylenbånd

Produktet tilhører universelle produkter laget på butylgummibase. Under produksjonen dekkes slike produkter med et tynt aluminiumsark. Limlaget har en silikonbasert beskyttelsesfilm. Hovedkomponenten i produktet anses å være en utmerket isolasjonsforbindelse og brukes også som et beskyttende materiale for råvarer som tre, plast eller metall. Dobbeltsidige produkter er kompatible med de fleste PVC-materialer på grunn av butylens kjemiske treghet. Produkter anbefales for bruk under forskjellige temperaturforhold, produkter er motstandsdyktige mot negative temperaturer. Driftstemperaturområdet er fra + 120C til -60C. Tapen er luktfri.

Metallaget som tapen har, gir den motstand mot ultrafiolett, alkali og forskjellige syrer. Butylen elastiske produkter produseres i lengder på 10 meter, bredden på varene på markedet er fra 5 cm til 30 cm med en tykkelse på opptil 1 mm.

Produktet anbefales for utvendig og innvendig arbeid med tre, polykarbonat, PVC -systemer, betong og andre..

Bitumen-polymerprodukter

Denne typen har et spesielt lag av polyetylen. Produktet er produsert for å gi dielektrisk og korrosjonsbeskyttelse av basene, i tillegg produseres bitumenbåndet for å isolere underjordisk vannforsyning og andre rørledninger. Produktene er tillatt for bruk med andre typer bituminøse råvarer, for eksempel kan de brukes under reparasjon av et bituminøst tak.

Blant produktets funksjoner er det verdt å markere materialets evne til å gjenta formen på alle overflater., som er preget av uregelmessigheter. I tillegg, under mekanisk påvirkning på båndet, for eksempel når det kuttes, frigjøres det ved selvforsegling av overflaten. Produktet selges i ruller på 10 meter, produktets bredde er 20 cm.

Polykarbonat tape

Materialet brukes til å tette skjøter og isolasjonssprekk i dette råmaterialet. Produkter lar ikke luft passere gjennom og mister ikke egenskapene fra eksponering for ultrafiolett stråling.

For å sikre høy vedheft av tapen til overflaten, anbefales det først å avfette og rengjøre den for all slags forurensning..

Det andre navnet på dette produktet er den svellbare ledningen. Materialet kan ha et rektangulært eller sirkulært tverrsnitt. Hydrofil gummi brukes til produksjon. Prosessen med å øke størrelsen skjer etter at råvaren kommer i kontakt med vann. Produktene er motstandsdyktige mot mekanisk belastning. Det anbefales for bruk på overflater av metall, glass, naturstein og betong, samt for arbeid med forskjellige komposittmaterialer..

Slike produkter er nødvendige i industrielle anlegg, de brukes ofte i underjordiske strukturer og på broer.. I tillegg kreves tapen for isolering av kjellere, underjordiske parkeringsplasser, svømmebassenger og vanntanker. Som praksis viser, øker produktene i størrelse etter kontakt med vann 6 ganger.

Det svellbare båndet har lang levetid, og i sammenligning med andre isolasjonsmaterialer har det en lav kostnad. Produktene er helt trygge for mennesker og miljø.

Oftest er produkter nødvendige for arbeid med rørleggerarbeid og rør på badet og på kjøkkenet.. Når du velger vanntette produkter til bruk i leiligheter og private hus, er det verdt å nøye velge produkter fra det presenterte området, siden færre kvalitetskrav kan pålegges materialer for forsegling av sømmer og skjøter i husholdningssfæren. Spørsmål knyttet til vannforsyning og kloakk i hjemmet er imidlertid også ansvarlige og alvorlige oppgaver..

Blant ulempene med alle de ovennevnte produktene, er det verdt å markere behovet for periodisk utskifting av materialer som vil bli ubrukelige raskere enn basen selv. I noen tilfeller anbefaler eksperter å forbehandle sømmer eller skjøter med flytende tetningsmasse..

Vær oppmerksom på temperaturområdet for bruk, siden ikke alle produktene er motstandsdyktige mot kulde.

Anvendelsesområde

Vurder områdene der tetningstape er mest brukt..

 • I byggearbeid, innen verktøy – blant listen over oppgaver produktet løser, er det forsegling av skjøter mellom byggematerialer, problemer med tetthet av vinduer, balkonger og loggier, arbeid knyttet til arrangement av sømtak, legging av rullematerialer, installasjon av VVS- og avløpssystemer, installasjon av VVS og utstyr for ventilasjon, legging av varmeisolerende råvarer på rørledningen.
 • Innen maskinteknikk – utførelse av isolasjon av forskjellige konstruksjoner, lugarer for biler eller lastebiler, reparasjonsarbeid på skip, forsegling av jernbanetransport.
 • Oljeindustrien – bånd brukes til å tette ledd i rørledningssystemer for å beskytte bestanddelene mot korrosjon.
 • Husholdningssfære – utføre mindre og større reparasjoner i hjemmet, inkludert interne og eksterne strukturer, for eksempel tetting av vindusblokker, arbeid med rørleggerarmaturer, samt reparasjon av klær.

Produsenter

På tellerne til moderne byggemarkeder finner du produkter fra innenlandske og utenlandske produsenter.

I varesortimentet bør følgende varemerker noteres som selger tetningstape.

 • Nicoband – de presenterte produktene tilhører gruppen av bitumen-polymerprodukter. Dobbeltsidige produkter er tilgjengelige i forskjellige farger, basert på de vanligste fargene som takmaterialer lages i, når du velger en nyanse som retningslinje. Produktets sammensetning gjør det mulig å bruke dem til både eksternt og internt arbeid. I tillegg til å tette taket og vanntette membraner, skjøtene i kaldtvannsrør, blir sømmene mellom polykarbonatprodukter behandlet med tape, de brukes til tre- og betongkonstruksjoner til forskjellige formål..
 • Guerlain tape – etterspurt etter arbeider med taket på bygninger, forsegling av bildeler og så videre. Flere båndforseglinger produseres under dette merket, for eksempel “Guerlain-D”, “Guerlain-AG”, “Guerlain-FA”, som er forskjellige i sammensetning og bruksområde, det er dampgjennomtrengelige produkter.
 • “Liplent” – det er hovedsakelig nødvendig for arbeid med sømmer av konstruksjoner laget av metall eller betong i det industrielle feltet.
 • Selvklebende produkter varemerket “Vikar” kan brukes ikke bare for tetting av takmaterialer, men også for utløp av ventilasjon og skorsteiner.

 • FUM tape etterspurt i husholdningssfæren. Produktene er laget i forskjellige farger og størrelser.
 • Ekobit – anbefalt for isolasjon av ventilasjon og skorstein; det viste seg også å være utmerket ved forsegling av vindusblokker. I tillegg kan produktet brukes til fliser, glass og plast.
 • “Oversikt” – tetningsmasse som brukes til arbeid med murstein, tre og metall. Produkter brukes i husholdnings- og industriområdet.
 • Ceresit CL – et forseglingstape for konstruksjonsarbeid, har en høy grad av elastisitet og motstand mot formtap, som det ofte brukes i stedet for et flytende tetningsmiddel under reparasjoner.

Råd

  For å lage en pålitelig og høy kvalitet tilkobling ved hjelp av tetningsbånd, det er verdt å følge de generelle anbefalingene for installasjon av produkter.

  • Først av alt må du ta vare på renheten i arbeidsområdet – du må jobbe med en ren og avfettet overflate.
  • Eksperter anbefaler å behandle krysset med et vanntettingsmiddel, og deretter lime tape på den våte sammensetningen.
  • Materialet presses tett til overflaten med en slikkepott slik at all luft slippes ut.
  • Hjørnesamlinger av elementer må isoleres med en spade.

  En oversikt og metode for bruk av Abris S -LTnp -båndet – i neste video.