Tetningsmasse for tre: varianter og bruksområder

En bygning laget av råvarer trenger vedlikehold, pleie og reparasjon over tid. Dette gjelder spesielt for naturlige byggematerialer, som inkluderer tre. I dag er det et stort antall forskjellige produkter for tre til salgs, det bør inneholde et fugemasse for trebaser..

Særegenheter

Uavhengig av treslag, over tid og under påvirkning av eksterne faktorer, kan det dannes sprekker eller hull på en trekonstruksjon, siden dette naturmaterialet er utsatt for å tørke ut i en eller annen grad. Moderne avansert teknologi er ikke i stand til å stoppe denne prosessen, men det er effektive midler som vil bidra til å eliminere de resulterende feilene, samtidig som treets visuelle appell opprettholdes og strukturen eller strukturens pålitelighet..

Tre er et unikt råmateriale for konstruksjon, hvis funksjoner er beskrevet nedenfor:

 • naturlig opprinnelse;
 • unik organisk sammensetning og fibrøs struktur;
 • hygroskopisitet;
 • på det meste av materialet er deformasjoner som skyldes temperatureffekter merkbare, i tillegg krymper treverket.

  Funksjonene ovenfor gjør prosessen med å bygge bygninger fra en bar ganske slitsom.. Det er ikke mulig å feste komponentene ved sveising, slik det er med metall, i tillegg er for stiv fiksering av elementene beheftet med problemer, siden for tømmerbygninger er det nødvendig med kompensasjon for temperaturutvidelse av råvarer. Slike funksjoner utelukker også bruk av lim. Gapene mellom tømmer eller tømmer kan imidlertid ikke forlates uten passende behandling, spesielt er dette problemet relevant når du bygger vegger hjemme, plasserer gulv, inkludert parkett, installerer vinduer og dørblokker.

  Tidligere ble forsegling og isolering av sprekker og hull utført ved hjelp av slepe-, kitt- eller jutefiber, men arbeidet med slike materialer hadde noen ulemper, som et resultat av hvilke materialer som dukket opp i serien av byggevarer som til tider bedre taklet tetning . Disse produktene inkluderer treforseglingsmidler, som ofte brukes til både utendørs og innendørs bruk..

  Tetningsmassen kan på en pålitelig måte fylle sprekker i alle størrelser, og etter en minimumsperiode polymerisere og danne en vanntett og elastisk masse. Utvalget av produkter inkluderer materialer i forskjellige nyanser, som lar deg ideelt tilpasse fargen på komposisjonen til tonen i tømmerrammen, på grunn av hvilken det ikke er behov for å male basen. I tillegg er det verdt å merke seg at fargede og fargeløse komposisjoner kan farges uavhengig..

  Det dannede beskyttelseslaget er motstandsdyktig mot ultrafiolett lys og temperatursvingninger, men den største fordelen med materialet, som gjør det uunnværlig for trebearbeiding, er evnen til å ekspandere med materialet. Som praksis viser, har tetningsmasse et forlengelsesnivå som overstiger de opprinnelige dimensjonene med 300-400%..

  Det er disse spesifikke egenskapene til produktene som gir tetningsmassen berettiget popularitet, noe som gjør den til den ubestridte lederen blant produkter for reparasjon og behandling av trekonstruksjoner for ethvert formål..

  Produktene har følgende egenskaper:

  • filmdannelse skjer 20 minutter etter påføring;
  • polymerisering av stoffet skjer ved 3 mm per time;
  • stoffets tetthet er 1,7 g / cm3;
  • produktene kan operere i et temperaturområde som varierer fra + 75C til -30C.

  Det er verdt å markere årsakene til at bruk av tetningsmasse er nødvendig:

  • sammensetningen forhindrer skade på materialet;
  • spesialiserte stoffer lukker effektivt mezhventsov -suturen;
  • produktets levetid er omtrent 20 år;
  • det er ingen restriksjoner når det gjelder den klimatiske sonen for sammensetningen.

   For å bruke produktet riktig, er det nødvendig å ta hensyn til en rekke generelle anbefalinger for arbeid..

   • Alle arbeidsområder må være fri for smuss og gamle materialer som brukes til behandling.
   • Arbeid på gaten bør foregå med rengjøring av tre fra snø og ising.
   • For å maksimere vedheftet av fugemassen til underlaget, er det nødvendig å grense vinklene, sømmene og sprekker..
   • For store feil på tre, før du behandler gapet med et tetningsmasse, er det nødvendig å legge seg inne i et bunt av polyetylenskum, takket være det du kan spare på forbruket av sammensetningen.
   • Kvaliteten på tetningsleddene vil øke betydelig hvis spesielle pistoler eller pumper brukes under arbeidet. Valget av dette eller det arbeidsverktøyet avhenger av volumet av det planlagte arbeidet..
   • I løpet av behandlingen utenfor bygninger er det nødvendig å følge temperaturregimet. Eksperter anbefaler å forsegle leddene ved en temperatur som ikke er lavere enn 0С.
   • Tetningsmassen skal feste så tett som mulig til treverket.
   • Våt vær kan øke tørketiden til formuleringen..

   Avtale

   Basert på spesifikasjonene til materialet, de viktigste bruksområdene for treforsegling kan identifiseres:

   • tetting av sømmer mellom tømmerstokker, hull mellom tømmeret i tømmerhyttene i hus eller bad;
   • reparasjon av sprekker i materialet – dette kan være veggbekledning, gulv, tømmer eller tømmer som strukturen ble reist fra;
   • ved å bruke sammensetningen kan du forsegle og isolere leddene og anleggene til trekonstruksjonselementer til baser laget av andre råvarer, for eksempel stein, metall eller betong;
   • sammensetningen brukes til å isolere og isolere dørblokker og vinduskarmer, for disse formålene er det sammensetninger “Varm søm”;
   • tetningsmassen anbefales for arbeider med arrangement og reparasjon av taket;
   • sammensetningen har vist seg godt under behandlingen av indre underlag i fuktige rom som et bad eller en badstue.

   Varianter

   På hyllene i byggemarkeder er det et stort utvalg av tetningsmaterialer for tre. De er klassifisert basert på mange særegne faktorer. Med tanke på sammensetningen kan de deles inn i to typer-to-komponent og en-komponent produkter. Den siste gruppen komposisjoner er den mest etterspurte. Gitt omfanget av tetningsmassen, er produktene delt inn i husholdningsforbindelser og profesjonelle materialer. De er forskjellige i tilgjengeligheten av komponenter basert på kostnad, så vel som betingelsene for bruk og drift..

   Spesialiserte team er mange ganger høyere og krever visse kvalifikasjoner for å fungere. Husholdningsforseglingsmidler skiller seg ut for enkel påføring. Informasjon om hvilken varegruppe dette eller det forseglingsmaterialet tilhører er angitt av produsentene på emballasjen. Og også produkter for tre kan deles inn i to grupper: formuleringer for utendørs og innendørs bruk.

   Alle forseglingsmaterialer består av fyllstoffer, polymersammensetning, herdere og ytterligere stoffer som forbedrer visse egenskaper til det ferdige produktet.

   Tatt i betraktning sammensetningen av tetningsmasse, er de delt inn i følgende produktkategorier, presentert nedenfor:

   • silikon materialer;
   • akryl;
   • polyuretan;
   • bituminøs.
   • tiokol.

   Den første stofftypen inkluderer to underarter – nøytrale og sure materialer.. Sure tetningsmidler inneholder eddiksyre, så under polymeriseringsprosessen vil stoffet ha en tilsvarende lukt. Slike produkter regnes som universelle, skiller seg ut til en rimelig pris, på grunn av hvilke de er etterspurt etter byggearbeid. Imidlertid har sammensetningen visse ulemper – sure tetningsmasser av tre kan ikke brukes i forbindelse med ikke -jernholdig metall, marmor og materialer som inneholder alkali..

   Ketoksim eller alkohol fungerer som en base for nøytrale produkter, på grunn av hvilke de kan brukes med alle typer byggematerialer. Produktene er mye dyrere enn syresammensetningen. Silikonforseglingsmidler, ifølge anmeldelser, er holdbare, fungerer godt under ekstern behandling og har vannavstøtende egenskaper. Materialet er motstandsdyktig mot temperatursvingninger, har god elastisitet og motstand mot ytre faktorer.

   Smuss samler seg ikke på et helt herdet lag, i tillegg er det umulig å male det eller påføre et annet lag av det samme stoffet. Derfor er det ikke mulig å utføre flekkreparasjoner, i så fall er det nødvendig å fjerne hele sammensetningen og bruke den på nytt..

   Akrylforseglinger brukes oftest, slike materialer skiller seg ut for lave kostnader og god vedheft til en porøs overflate. Produkter kan farges, det er ingen giftige komponenter og løsningsmidler i sammensetningen.

   Imidlertid er indikatorene for elastisitet og motstand mot fuktighet lavere i sammenligning med silikonprodukter.. Skarpe temperatursvingninger påvirker materialet negativt – det kan begynne å bevege seg bort fra overflaten. På grunn av hva akrylforbindelser anbefales å brukes til interiørarbeid med tre i rom med lav luftfuktighet.

   For ekstern applikasjon er et spesielt silikonbasert akrylbasert materiale kommersielt tilgjengelig. Slike produkter har kombinert alle de beste egenskapene til to tetningsmasser, noe som gjør det mulig å behandle leddgapet i tømmerhytter, ledd i åpninger, og også bruke det til å reparere andre problemområder, inkludert arbeid med korkbaser..

   Polyuretanbaserte fugemasser er det dyreste produktet i denne serien med byggematerialer.. Sammensetningene har utmerket vedheft til de fleste overflater, i tillegg tåler de perfekt mekanisk belastning og har den høyeste elastisiteten blant analoger..

   I tillegg krymper ikke produktene etter herding, noe som i stor grad letter beregningen av nødvendig mengde materiale for tetting av skjøter og sprekker. Sammensetningene kan brukes til alle typer arbeid, i tillegg egner de seg til farging etter polymerisering. Polyuretanforseglingsmidler har også ulemper, blant annet er det et sparsomt fargespekter og et lavt produktresistensnivå mot sollys..

   Materialene er motstandsdyktige mot kontakt med noen syrer og alkalier og har en god grad av pålitelighet, selv når de påføres på en fuktig treoverflate.

    Bituminøse sammensetninger produseres på grunnlag av gummi og bitumen, på grunn av hvilke de har de høyeste indikatorene for motstand mot vann. Hovedbruksområdet for produktene er forsegling og reparasjon av tak, dreneringssystemer..

    Tetningsmasse for tre i tiokolgruppen kjennetegnes ved holdbarhet, i tillegg er materialet motstandsdyktig mot kontakt med løsemidler, syrer, bensin og andre aggressive stoffer. Ganske ofte brukes lignende produkter på bensinstasjoner, bensinstasjoner og så videre..

    Produsenter

    Etter at valget av en passende tetningsmasse er gjort, bør du bestemme deg for valg av produsent av produktet, siden kvaliteten og påliteligheten til sammensetningen i stor grad vil avhenge av denne faktoren. Blant merkene som presenteres på markedet, er det flere selskaper som er involvert i produksjon og salg av disse produktene..

    • Neomid – tilhører gruppen akrylprodukter, med sin hjelp kan du reparere tømmeret, lukke opp endeskjærene på tømmerstokkene fra utsiden og innsiden. Produktene har høy elastisitet og motstand mot temperatursvingninger..
    • Remmers – Tyske produkter er kompatible med de fleste maling og lakk, tilhører kategorien universelle komposisjoner. Blant det tilgjengelige sortimentet er materialer presentert i et bredt spekter av farger – du kan kjøpe en hvit tetningsmasse, en teak- eller valnøttfargesammensetning.

    • Ceresit merke – tilbyr silikonforbindelser for tre, produkter kjennetegnes ved motstand mot ultrafiolett og fuktighet.
    • Perma-Chink – anbefalt for arbeid med sprekker med stor dybde, det er tillatt for bruk i og utenfor huset. Påføringen av sammensetningen bør utføres ved en temperatur fra +5 C til +32 C. For fullstendig herding trenger materialet fra 2 til 8 uker.

    • Energisegl – vannløselig forbindelse, som anbefales for tetting av små hull. Skiller seg i fargefasthet, styrke og dampgjennomtrengelighet.
    • Zobel – et tysk selskap som spesialiserer seg på produksjon av maling og lakk. I utvalget av tilbudte tetningsmidler er det verdt å markere et butylgummiprodukt, silikonbaserte forbindelser, som har en høy forlengelseskoeffisient..

    I tillegg inneholder markedet komposisjoner av merkene Oliva (“Oliva”), “Abris”, Axton, VGT.

    Hvordan velge?

    For ikke å forveksle med valg av sammensetning for tre, ikke å bli forvirret i det foreslåtte utvalget av moderne produkter, noen nyanser bør tas i betraktning.

    • Hakkede nye tømmerhytter trenger et tetningsmiddel som har det høyeste elastisitetsnivået. Dette skyldes funksjonene til strukturene, fordi det er i dem at deformasjonsnivået er mer signifikant.
    • I en limt tømmerkonstruksjon kan konvensjonelle sammensetninger brukes, siden krympefrekvensen i dette tilfellet vil være liten.
    • Før du kjøper, er det viktig å sjekke utløpsdatoen for produktet..
    • Hvis tetningsmassen er kjøpt i bøtter, er det verdt å kontrollere tettheten til beholderlokket..

    Forbruk

    For å beregne mengden materiale som er nødvendig, bør du bestemme omfanget av arbeidet – måle dybden og bredden på gapet eller sprekken. Strømningshastigheten kan beregnes ved å multiplisere bredden på arbeidsområdet med dens dybde. For trekantede ledd må forbruket deles med to.

    I tillegg inneholder instruksjonene for produktet alltid informasjon om forbruk av materiale per lineær meter..

    Verdiene som oppnås kan variere basert på tetthetsnivået til en bestemt sammensetning.. Noen produsenter foreslår å bruke kalkulatorer på nettet for å beregne mengden materiale..

    Søknadstips

    For å arbeide med tre vil følgende verktøy være nødvendig: en pistol, en smal murske med avrundede kanter, en pensel, vann og filler. Ved forsegling av sømmer og sprekker med egne hender utføres påføringen av sammensetningen først og fremst på de horisontale hullene mellom kronene, leddene i materialet i hjørnene behandles sist.

    Arbeidsteknologien inkluderer flere stadier.

    • Fjerning av smuss over hele sømområdet med en fuktig klut.
    • Etter å ha fylt røret med materialet i pistolen, er det nødvendig å kutte av dysen i den. For enkel bruk bør hullet ikke være mer enn 5 mm.
    • For å fordele tetningsmassen jevnt, må pistolen holdes parallelt med gapet. Beveg verktøyet langs hele sømmen mens du ekstruderer stoffet. Den optimale påførte lagtykkelsen anses å være 4 mm..
    • Etter påføring av materialet med en slikkepott, glattes tetningsmassen jevnt ut. Det er ikke verdt å gjøre store anstrengelser, da dette vil påvirke tykkelsen på laget negativt, og som et resultat kan det bli heterogent og sprukket..
    • For å fjerne overflødig materiale fra overflaten, må det samles opp med en ren fille til det stivner. Hvis det dannes en film, bør den fuktes med en tynn børste..
    • Teknologien beskrevet ovenfor brukes til å arbeide med resten av overflatene..

    I løpet av de tre første dagene skal sammensetningen ikke komme i kontakt med fuktighet. Materialet vil få den endelige fargen etter fullstendig størkning..

     For å forsegle sprekken kan det være nødvendig å male den, obligatorisk rengjøring av rusk, i tillegg må gapet blåses. Videre, langs hele omkretsen, limes det over med maskeringstape, en slik forholdsregel vil gi en jevn kant og et pent utseende til laget. Et tetningsmiddel settes inn i sprekken, hvorpå tetningsmassen påføres i en jevn strimmel langs hele lengden. Overskudd kan fjernes med en slikkepott.

     Tetningsprodukter kan påføres overflaten selv i frost, men det anbefales ikke å utføre arbeid under nedbør. Det må tas i betraktning at negative temperaturer øker sammensetningens viskositet, noe som kan komplisere prosessen med påføring av produkter. Før du arbeider med tre, bør tetningsmassen oppbevares i omtrent et døgn i et varmt rom. Det anbefales ikke å fortynne produktene med vann, samt å blande materialer fra forskjellige produsenter, da dette vil påvirke kvaliteten på produktet og forseglingsprosessen negativt. Hvis sammensetningen er frosset av en eller annen grunn, bør du ikke bekymre deg for kvaliteten, du trenger bare å tine den ved en positiv temperatur, men ikke overopphet og ikke la den være i nærheten av varmeenheter, da dette kan være beheftet med skade på produkt.

     Se nedenfor for mer informasjon.