Takklistremerker: typer og deres funksjoner

Takklistremerker: typer og deres funksjoner

Takklistremerker lar deg legge til et snev av originalitet i interiøret ditt. Vakre tegninger og mønstre vil glede ikke bare barn, men også voksne. I tillegg er dette alternativet for å dekorere taket et av de rimeligste. Vurder hovedtypene og funksjonene til takklistremerker i denne artikkelen.

Særegenheter

Takklistremerker er originale dekorative elementer som kan dekorere ethvert interiør. Produktet er en selvklebende base og et topplag med mønster. Det er flere fordeler med dekorative takklistremerker.

 • Å bruke et slikt element i taket tar ikke mye tid og krefter. På bare noen få minutter kan du dekorere taket på en original måte.
 • Det er like enkelt å fjerne klistremerket fra overflaten som å påføre det. Et klistremerke av høy kvalitet etterlater ingen rester. Hvis den forrige tegningen eller mønsteret ikke lenger er behagelig for øyet, kan det enkelt byttes ut med en annen.
 • Et bredt utvalg av alle slags designalternativer.
 • Klistremerker av høy kvalitet vil ikke miste sitt opprinnelige utseende på mange år. Tegningen vil ikke forverres under påvirkning av fuktighet, ekstreme temperaturer og vil ikke falme under påvirkning av ultrafiolette stråler.

 • Lav kostnad. Dette takdesignalternativet er tilgjengelig for alle, i motsetning til mange andre dekorative utførelser..
 • Ved hjelp av klistremerker kan du skjule forskjellige feil i takbelegget.
 • Takklistremerker er ikke helseskadelige.
 • Du kan bruke klistremerker til å sonere rommet. Et lyst dekorativt element i taket er selvfølgelig i stand til å tiltrekke seg oppmerksomhet og markere et bestemt område av rommet..

Visninger

Først av alt, klistremerker er forskjellige i utseende. I dag er det et stort antall klistremerker i form av en rekke figurer og mønstre. I tillegg produseres en egen type produkt, som har evnen til å lyse i mørket..

Vinyl

Vinylklistremerker er en selvklebende bakside og et tynt ytre lag med PVC -film. På filmen påføres i sin tur et bestemt mønster eller mønster.

PVC -film kan enkelt påføres en flat og glatt overflate. Klistremerker laget av dette materialet er universelle for påføring på alle takbelegg. Vinylprodukter kan produseres i form av store lerret som kan limes over hele taket eller i form av små tegninger og mønstre.

Fosforsyre

Fosforsyre -klistremerker har en veldig interessant kvalitet – de lyser i mørket. Sammensetningen av neonklistremerker inneholder fosforpartikler, som er i stand til å akkumulere lys fra solstrålene eller fra lysarmaturer, og deretter gi det bort en stund i mørket. Oftest brukes selvlysende klistremerker til å lage en sammensetning av nattehimmelen med lysende stjerner..

For å gjøre rommet lysere om natten med klistremerker, kan du lime dem ikke bare på taket, men også på veggene. Dette designalternativet brukes veldig ofte i et barnerom, spesielt hvis barnet er redd for å sovne i mørket..

Noen tror at fosfor er et stoff som er farlig for menneskers helse. Enkelte varianter av stoffet er faktisk farlige, men bare når de brukes i ren form. Imidlertid er klistremerkene laget ved hjelp av en spesiell teknologi med en absolutt sikker fosforsammensetning. Derfor glødende klistremerker kan brukes uten frykt for helsen din.

Design

I det moderne markedet for dekorative elementer er det et stort utvalg av takklistremerker. Først av alt, klistremerker er forskjellige i utseende.. Det dekorative elementet kan presenteres i flere versjoner.

 • Vegetabilsk verden. Det kan være blomster, tregreiner og til og med hele landskapskomposisjoner..
 • Faunaen er representert av insekter, fisk, fugler og pattedyr. Figurer av sommerfugler, spindelvev med edderkopper er spesielt populære.Dette dekoralternativet er egnet ikke bare for å dekorere et barnerom, men vil også appellere til mange voksne naturelskere.
 • Natur og elementer. Et populært alternativ for en barnehage er et klistremerke i form av solen gjemt under skyene..
 • Geometriske figurer.

 • Abstraksjon.
 • Mønstre og monogrammer. Slike elementer er ideelle for dekorative kanter av belysningsarmaturer eller fileter..
 • Tegneseriefigurer. Karakterer fra favoritttegneserier vil absolutt glede barn.
 • Romtema, enten det er en glødende stjernehimmel eller planeter.

Dette er imidlertid ikke en komplett liste over mulige alternativer. Å finne en interessant løsning for å dekorere taket vil ikke være vanskelig. I tillegg er noen produsenter klare til å lage klistremerker i henhold til kundeskisser. På grunn av det store utvalget av takklistremerker, er et slikt produkt mye brukt ikke bare i boliglokaler, men også i offentlige bygninger, i barnas institusjoner og kontorer..

Tips og triks

Takklistremerker kan festes til nesten alle takbelegg, det være seg nedhengte eller nedhengt tak, malte overflater eller til og med tapeter. Kanskje det eneste unntaket i dette tilfellet vil være kalk- eller krittkalking.. Når du velger et passende klistremerke til taket, er det verdt å starte ikke bare fra personlige smakspreferanser, men også fra interiørdesignstilen.

 • For rom laget i klassisk stil, ville et diskret ornament være det mest passende alternativet. Mønstre kan brukes til å ramme belysningsarmaturen eller fordele den symmetrisk langs veggene.
 • Interiøret i jugendstil kan suppleres med abstrakte tegninger eller naturlige motiver.
 • Lysende hjerteformede klistremerker kan brukes til å skape en romantisk atmosfære..
 • Barnerommet kan dekoreres med klistremerker som viser tegneseriefigurer. Et veldig populært alternativ er komposisjonen i form av en nattehimmel med glødende stjerner..

Bruk av klistremerker med forskjellige temaer, størrelser og former lar deg lage interessante interiørløsninger for alle lokaler. Det er bare viktig å vise litt fantasi.

Hvordan limes?

For å fikse klistremerket i taket, tar det ikke mye tid, og selve prosessen krever ikke mye innsats. Før du påfører produktet på overflaten, er det tilrådelig å lage flere merker på grunnlag som bestemmer plasseringen av mønsteret. Merker er spesielt viktige når du ikke limer et solid stort lerret, men en slags separat figur.

Bunnlimet til vinylproduktet er beskyttet av et bakepapir som må fjernes forsiktig. Deretter kan klistremerket festes til taket. Produktet påført overflaten må presses godt og strykes med en tørr klut. Topplaget med mønsteret er også beskyttet av et ekstra element i form av en gjennomsiktig film, som også må fjernes forsiktig.

Hvis klistremerket er limt med høy kvalitet, vil det ikke være noen uregelmessigheter eller bobler på det, og selve tegningen vil visuelt se ut som en kostbar fotoutskrift. Hvis vinylproduktet ikke er vellykket påført taket, må det flyttes til et annet sted eller byttes ut.

Det er enkelt å fjerne klistremerket. For å fjerne klistremerket fra taket uten å skade overflaten og selve produktet, trenger du en vanlig hårføner for å tørke håret. Klistremerket må varmes opp med varm luft fra enheten, og deretter ta tak i kanten langsomt. Ingen limrester vil forbli i taket, og produktet kan gjenbrukes.

Designalternativer

Ikke bare interessante tegninger vil bidra til å lage et originalt takdesign, men også en måte å distribuere klistremerker på overflaten.. Det er flere måter å dekorere taket på..

 • Overensstemmelse med symmetri. Dette alternativet fungerer godt for klassiske interiørdesignstiler. Klistremerker fordeles rundt takets omkrets eller ved siden av to motstående vegger.
 • Fokuser på ett område. Et stort antall klistremerker fyller et bestemt område av taket. Fragmenter av sammensetningen kan også spre seg i forskjellige retninger fra hovedområdet. Oftest, på denne måten, dannes et bilde i form av en flygende flokk med fugler..
 • Kaotisk spredning. Dette alternativet er mest egnet for å lage geometriske og abstrakte komposisjoner. Når du dekorerer taket på denne måten, er det viktig å ha en indre følelse av stil, slik at til tross for det kaotiske arrangementet av klistremerkene, ser den generelle komposisjonen helhetlig og kreativ ut..
 • I midten av taket. Oftest innebærer dette arrangementet kanting av lysekronen med forskjellige mønstre. Dette alternativet vil se bra ut i en stue i klassisk stil..
 • Overføring av en del av komposisjonen til veggen. Vinyldekaler kan brukes til å dekorere ikke bare taket, men også veggene. Takket være dette kan du lage mer komplekse komposisjoner der begge overflatene vil være involvert..

Vakre eksempler i interiøret

Du kan ikke bare dekorere taket med klistremerker, men også bruke dem med visse fordeler. Pedagogiske klistremerker vil være passende på barnerommet. For eksempel kan du gjenskape en modell av solsystemet med navnene på planetene.

Volumetriske klistremerker med 3D -effekt ser veldig imponerende ut. Over sengen kan du plassere bilder av det åpne rommet, som sees, som om det er gjennom et hull i taket..

Barn vil elske det volumetriske bildet av deres favoritt tegneseriefigurer. Slike tegninger er plassert ikke bare i barnerom, men også på offentlige steder. For eksempel brukes de til å dekorere et barneområde på en kafé..

Du kan skape en romstemning med klistremerker med 3D -tema. Fosforglødende klistremerker med bildet av rommet ser spesielt imponerende ut.

Det er ikke nødvendig å dekorere hele taket med klistremerker. Noen ganger er det nok å velge bare en del av den. Ukompliserte komposisjoner i form av identiske figurer i forskjellige former er populære..

Taket ser vakkert ut med en seksjon dekorert med monogrammer. I sin tur kan monogrammer suppleres med elementer av vegetasjon eller sommerfugler..

En av de mest populære glødende klistremerkekomposisjonene er den stjerneklare nattehimmelen. Dette alternativet vil se bra ut både i rommet til et barn og en voksen..

For et interiør som er laget i lyse farger, passer speilklistremerker best..

For informasjon om hvordan du limer klistremerker i taket, se neste video..