Tak i flere nivåer med gipsplater med belysning: originale designideer

Spesiell oppmerksomhet rettes mot utformingen av taket i moderne boliger. For en moderne person er ikke bare funksjonalitet viktig: estetisk oppfatning er viktig, så vel som bruk av moderne materialer til dekorasjon. Vurderingen av høykvalitets og populære råvarer for etterbehandling av taket inkluderer gips. Den kan brukes til å implementere hvilken som helst designløsning for å dekorere takområdet. Ingenting endrer imidlertid oppfatningen som den innebygde bakgrunnsbelysningen. I denne artikkelen vil vi forstå de nåværende ideene for takdesign..

  Særegenheter

  Takkonstruksjoner på flere nivåer er ikke annet enn utformingen av takområdet laget av gipsplater ved å koble bokser som skiller seg ut i utstående plan. Gips er i hovedsak tørr gips. Dette er et ark med standard størrelse (120×100, 120×250, 120×300 cm) og en viss tykkelse, bestående av en gipsblanding limt på begge sider med spesialkonstruksjonspapir eller papp. Det er preget av letthet, på grunn av at materialet ikke skaper en ekstra belastning på taket og passer perfekt på rammen, som kan være laget av tre eller galvanisert metall.

  I tillegg til lathing, i noen tilfeller limes slikt materiale tidvis til basen med gipsmastikk.. Det er mange varianter av dette råmaterialet: i linjalene kan du finne produkter med brannmotstand, fuktmotstand, samt klassiske versjoner av ark. Tilstedeværelsen av disse impregneringene gjør det mulig å bruke gips for etterbehandling av komplekse rammestrukturer i rom med høy luftfuktighet (for eksempel et bad eller et bad, en balkong), samt på kjøkkenet og stuen der peisen ligger. Det praktiske med slike strukturer er evnen til å utføre teknisk kommunikasjon.

  Akustiske varianter eliminerer støyen fra naboleiligheter, slik at du kan nyte freden i ditt eget hjem maksimalt.

  Fordeler

  La oss merke oss fordelene med bakgrunnsbelyste tak på flere nivåer av gipsplater:

  Disse designene er en dekorasjon av ethvert hjem.. Ingen andre materialer er i stand til å formidle sine evner i samme grad, forskjellig i sitt hyggelige utseende..

  De åpner mange muligheter for designstil..

  Samtidig lar disse systemene deg slå feilene i takdesignen og gjøre dem til fordeler.

  De er ikke begrenset i valget av bakgrunnsbelysning, noe som gjør at de kan utføre komposittbelysning, med tanke på den nyeste teknologien..

  Gips er et lett materiale, så antall nivåer kan variere, samtidig er det tillatt å dekorere materialet ved hjelp av støping, taksokkel og annen polystyrenskumdekor for stukkstøping.

  Flernivåstrukturer kan ha en hvilken som helst grad av kompleksitet: materialet kan ha hvilken som helst form, derfor finnes det i tillegg til rette linjer ofte krøllete og buede former for nivåer i design.

  Disse takene sørger for sonering av rommet i ethvert rom, på grunn av hvilket de bringer diskret raffinement inn i det. Dette gjelder spesielt for åpen planløsning og små leiligheter, der det er vanskelig å dele rommet i separate funksjonssoner..

  Tak på flere nivåer tillater en kombinasjon av nyanser: Dette lar deg gi strukturen en følelse av volum, og dermed visuelt strekke veggenes høyde og gjøre rommet mer romslig. De er perfekt kombinert med et stretchmateriale, som lar deg legge til en stilig aksent i designet, med tanke på ønsket stemning og valgt stil..

  I tillegg maskerer disse strukturene takets ujevnheter og utelukker en grundig overflatebehandling: dette er ikke nødvendig. Etterbehandlingen av fordelene er muligheten for overgang av strukturen til veggen.

  Denne teknikken er spesielt vellykket når du dekorerer en takkonstruksjon på loftet, der taket er representert av takskråninger..

  Fargeløsninger

  Velge en nyanse for en gipsveggkonstruksjon på flere nivåer begrenset av flere faktorer:

  • opptak av et bestemt rom;
  • høyden på veggene;
  • formålet med rommet;
  • smakspreferanser til eierne av huset;
  • effekten av skyggen på en person.

  I de fleste tilfeller brukes hvitt materiale til dekorasjon, selv om det kan males, tapetseres. Populariteten til hvitt skyldes den visuelle effekten av å øke tilgjengelig plass, mangel på tyngdekraft på flere nivåer og kompleksiteten i designet. I tillegg myker det opp enhver bakgrunn av det indre av rommet, introduserer hvite flekker i det, gjør det lettere.

  I tillegg til hvite, er populære nyanser av flernivådesign bleket beige, krem, fersken, mynte, elfenben og melkeaktig..

  Populariteten til disse tonene skyldes de store mulighetene for bakgrunnsbelysning: de er varme, som visuelt fyller atmosfæren med hjemmekomfort, mens du kan bruke forskjellige enheter som ikke forvrider fargen på gipsveggen for bakgrunnsbelysning..

  I tillegg til hjemmet og myke toner, for å dekorere taket, bruker de nyanser som er iboende i bestemte rom til formålet:

  • for stuen er den lilla, blå, sand lys;
  • til kjøkkenet kan du bruke dempet grønn, oliven;
  • en syrin, blå tone vil være passende på soverommet;

  • kontraster av hvitt med blå, beige og rosa nyanser er valgt for barnehagen;
  • for ganger og korridorer brukes toner avhengig av veggdekorasjonen (hvit med sand, gul, kaffetoner).

  I hvert tilfelle er en kombinasjon av ikke mer enn to toner passende, for ikke å overbelaste taket med en overflod av farger. Aggressive og sure toner brukes ikke til dekorasjon: hvis du trenger å lage en lys aksent, vil bakgrunnslyset takle dette, som i dag kan ha hvilken som helst nyanse, avhengig av preferansene til eierne av huset.

  Belysning alternativer

  Takbelysning er et eget tema. Det er hun som gjør taket elegant, gir det ønsket bakgrunn. Disse systemene godtar ikke massive lysekroner, selv om hengende strukturer kan sees i interiøret i stuer og noen ganger romslige spisestuer i kombinerte rom eller åpne planer. I dag er fokuset på ergonomi og presentasjon av moderne armaturer.

  Derfor er de beste takdekorasjonene av gipsplater alle LED -enheter..

  Populariteten skyldes sikkerheten til disse lyskildene og deres mange fordeler. LED-lamper blir praktisk talt ikke varme opp under drift, så de kan ofte monteres i et tre-nivå takgips uten et underlag. De smelter ikke materialet, flimrer ikke, ettersom de er motstandsdyktige mot strømspenninger, er økonomiske, mens de skinner lysere enn alle eksisterende analoger, noe som i de fleste tilfeller gjør det mulig å ikke bruke en massiv lysekrone for å dekorere taket.

  Den ideelle takdekorasjonen av gipsplater er:

  • flatpaneler;
  • spotlights (spotlights);
  • flekker med tiltjusteringssystem.

  Fordelene med belysning av takkonstruksjoner i gipsplater er:

  • et bredt spekter av lamper;
  • valg i henhold til ethvert interiørdesign;
  • muligheten til å justere intensiteten til lysstrømmen;
  • tilstedeværelsen av RGB -typen, som lar deg endre fargen på lyset på forespørsel fra husstanden;
  • i noen typer, tilkobling til telefonen gjennom et spesielt program og justering av gløden til rytmen til all musikk;
  • enkel installasjon inne og på toppen av gipsplatekonstruksjonen.

  Konstruksjoner

  Takkonstruksjoner på flere nivåer i gipsplater er varierte. Slike systemer inkluderer en enhet med tre eller flere gipsplatnivåer. Alternativene kan være konsise eller komplekse. Førstnevnte kjennetegnes ofte med et horisontalt plan med flere nivåer, på grunn av hvilke de virker volumetriske.

  Dette er en slags trinn-for-trinn-teknikk, når det ene nivået er lavere enn det andre..Konstruksjonene på andre nivå innebærer enheten til den hengende rammen i en vinkel, noe som er vanskeligere å installere, siden de ofte er installert på loftet, så det vil være vinduer i taket. Nivåsystemer er unike, fordi de kan plasseres ikke bare i trinn, men også i form av kanter, noe som gir interiøret unikhet og brukerne av rommet – en følelse av spesiell status, som bor i dette rommet.

  Designere legger merke til det faktum at for den harmoniske utformingen av flernivåstrukturer er ikke mer enn tre nivåer med forskjellige høyder nok.

  Stil og design

  Designideen til disse strukturene går ut på å matche den valgte interiørstilen. Samtidig skal designet ikke være arrogant eller overdrevent pompøst: det er viktig at det utfyller den stilistiske ideen. Med andre ord er det kunst gjennom hvilken den ønskede stemningen overføres.

  For eksempel, for de klassiske retningene (klassikere, nyklassisisme, klassisisme, italiensk stil), er ytre enkle geometriske former iboende, mens nivåene kan ha intrikate vinkler, men streng geometri og symmetri.

  For moderne interiør i minimalistiske løsninger er etterbehandling av strukturer enkel. Men hvis det er moderne, brutalisme, bionikk, høyteknologisk, bør takkonstruksjonens form være uvanlig, muligens buet og nødvendigvis høytidelig, noe som med enkelheten til linjene leveres av fleksibel LED-bakgrunnsbelysning i form av en tape med en eller to rader med dioder. Vintage retninger (for eksempel Provence, country, boho) kjennetegnes med en viss kant og enkelhet, selv om designene i noen tilfeller kan være litt pretensiøse. Loft og grunge retninger er enkle å lage. Slike tak er dekorert med etterligning av kommunikasjonssystemer, eller de kan være ekstraordinære løsninger med kanter og kreativ belysning i form av flekker spunnet på et falskt rør.

  Ulike teknikker kan brukes som design. Bakgrunnsbelysningen kan skjules bak gesimsen, taksokkelen. Gipsplatetaket ser stilig ut med ergonomiske lysarmaturer, spotter i sølvramme. Hvis du kjøper kompositt bakgrunnsbelysning, kan du prøve å være oppmerksom på at innredningen er identisk i fargen. Du kan velge uvanlige lamper i glassskjermbilder, den metalliske glansen på rammen er også passende..

  Stol på skyggenes adel, og legg vekt på designens krøllete linjer.

  Tips og triks

  For å unngå feil ved utførelse av en bakbelyst gipsveggkonstruksjon på flere nivåer, Legg merke til noen få visuelle triks:

  • Komplekse tre-nivå systemer ser ikke bra ut i et rom med lavt tak og skrånende vegger.
  • Unngå å bruke mørke farger i designene dine. Lyse berøringer gjør designet tungt, og det føles som om taket sakte ruller ned.
  • Ikke heng unødvendig dekor på strukturen: la dekorasjonsfunksjonen stå i bakgrunnsbelysningen, ellers mister taket stilen.
  • For å få taket til å se bedre ut, fortynn gipsplaten med et vanlig stretch -lerret. Velg en myk og lys tone når du gjør dette..
  • Ikke bruk en overflate av glanset, elastisk tekstur. Dette skaper en følelse av uorden, siden den glansede strukturen i stretchstoffet har en speileffekt..
  • Ikke lag separate strukturer for hver sone i rommet hvis det er mer enn to av dem. Dette vil visuelt overbelaste ethvert interiør..
  • Nivåer med moderne belysning støttes harmonisk av lignende veggbelysning. I dette tilfellet kan du bruke de samme innebygde lampene.

  Vakre eksempler i interiøret

  Å fremheve en hengende kjøkkenplass med et dristig preg er en dristig, men harmonisk løsning. Bruken av spot og fleksibel stripebelysning ser harmonisk ut.

  En like vellykket teknikk for å dekorere kjøkkenområdet med et innlegg av et stretch -lerret. Bruken av spotbelysning fyller kjøkkenet med lys, og det passer uvanlig, men stilig å passe inn i hetten.

  En sofistikert design med speilinnsatser og en lys lampe med en mengde nyanser gir en luftig atmosfære. Bruken av mørk kontrast er dristig, men den overmanner ikke stilbegrepet..

  Fortsettelse av temaet for krøllete linjer ved bruk av tre forskjellige toner i designet: beige + blekrosa og fuchsia. Ved å understreke hvert nivå med sin egen nyanse gjør designet volumetrisk, bruk av separat bakgrunnsbelysning for forskjellige nivåer fremhever taket på flere nivåer.

  Dette eksemplet formidler letthet, allsidighet og volum i designet. Bruken av en konveks bladform skaper en uvanlig dekorasjonseffekt. Bruk av tekstiler definerer soveområdet.

  Du vil lære mer om bakbelyste tak i gipsplater på flere nivåer i den følgende videoen.