Suspensjoner av gips: varianter og deres egenskaper

Suspensjoner av gips: varianter og deres egenskaper

Gips er et populært byggemateriale som lar deg lage komplekse strukturer. Som regel er gipsplater festet til en støtte montert av tilleggselementer. En av hoveddelene som rammen for festing av gips er montert fra er suspensjonen. Ulike typer suspensjoner lar deg maksimere den planlagte reparasjonsplanen og oppnå et godt resultat. I tillegg tilfører mange av dem strukturen ytterligere styrke, noe som gjør det mulig å øke rammenes sikkerhet og motstand mot deformasjon for å feste gipsplater..

Avtale

Suspensjoner brukes til å montere rammen i tilfeller der overflaten som må sys med gipsplater har høydeforskjeller eller andre uregelmessigheter. Med henger kan du lage et pålitelig vedlegg av profilen og guider for ark. Strekk og undertak, veggkonstruksjoner med kompleks geometri kan ikke installeres uten spesielle opphengssystemer. For hvert enkelt tilfelle brukes en bestemt type produkt.

Med kleshengere kan du lage et rom bak en vegg eller under et tak der kommunikasjon som elektriske ledninger kan skjules. I det formede rommet kan du også montere kroppen av innfelte lamper og lysekroner..

Oppheng for gipsplater av gips (GKL) er tradisjonelt laget av galvanisert stål, som har utmerkede korrosjonsegenskaper, noe som betyr at den ikke er redd for fuktighet og ekstreme temperaturer og vil vare 5 år eller mer, forutsatt at den er riktig installert. Du bør vite at jo større tykkelsen på fjæringsdelen er, desto større belastning tåler den..

Merk følgende! Hvis reparasjonen er planlagt utført uavhengig, er det nødvendig å følge anbefalingene for valg av suspensjon for visse oppgaver. Unnlatelse av å overholde disse reglene kan føre til ubehagelige konsekvenser (for eksempel kan strukturens styrke eller dens geometri krenkes vesentlig).

Det samme gjelder arbeidet til innleide håndverkere: det er viktig at de overholder disse reglene..

Typer og deres egenskaper

Avhengig av formål og bruksområde er suspensjoner for gipsplater konstruert delt inn i:

 • rett;
 • med et klipp;
 • vernier suspensjoner;
 • sommerfugler;
 • vibro suspensjoner.

Rett

Denne suspensjonen er den mest populære av alle variantene som brukes for å installere gipsplater. Det er en enkel galvanisert stålplate. Den utvilsomme fordelen er at formen kan endres under arbeidsprosessen og få et U-formet utseende. Denne festemaskinen tåler en belastning på opptil 40 kg.

Kan brukes til:

 • lage en ramme for påfølgende gipsplater som dekker et tak med en ujevn overflate;
 • rammenheter for vegg- eller takbekledning;
 • foreløpig utjevning av enhver overflate.

Direkte oppheng kan enkelt festes til betong-, murstein- og steinoverflater, så det kan brukes i en rekke rom.

Anker

Kleshengere med klips brukes til å feste tak i gipsplater. Takket være disse elementene kan du lage den nødvendige plassen over taket, det vil si at du kan justere høyden på den monterte strukturen. Dette er mulig på grunn av bruk av trådstang. På den ene siden av en slik oppheng er det en forankring, og på den andre – en klemme. Høydejustering utføres ved hjelp av flytende opphengselementer.

Vernier

Det er nødvendig å gi strukturen ytterligere stivhet. Den består av en nedre del, representert med en klemme eller et feste med hull for selvskærende skruer. Vanligvis er det mange hull for festemidler, dette er nødvendig for å gjøre det enkelt å feste på riktig sted. En monteringsbrakett (lås) er nødvendig for å holde gimbalen i ønsket posisjon.

Sommerfugl

Dette er en spesiell fjæring som har en U-form og buede kanter som klikker på plass på profilen og lar deg lage den mest pålitelige festingen.

Vibrasjonssuspensjoner

Brukes til lydisolering. Utformingen av denne delen inneholder et fjærelement som forhindrer overføring av lydbølger fra overlappingen. Tåler en belastning på 15 til 50 kg. Den brukes både til maling av gipsplater, vegger og tak.

  Krabbe

  Krabber brukes også til å koble strukturer – spesielle festemidler for CD -strukturer. Den lar deg montere en solid ramme på kortest mulig tid. Krabbe brukes ikke bare for undertak, men også for å lage en metallramme av vegger, som deretter er belagt med gipsplater. Disse festene er veldig sterke og tåler betydelige belastninger og forhindrer deformasjon..

  Dimensjoner

  Valget av en passende fjæringstype avhenger direkte av dimensjonene, så vel som formålet det er nødvendig for. Rette linjer har dimensjoner på 12,5x6x3 cm, så hvis en grandios design av store dimensjoner med kompleks geometri er planlagt, er det lite sannsynlig at et tilfredsstillende resultat vil oppnås ved hjelp av denne typen festemidler. I slike situasjoner er det berettiget å bruke suspensjoner med et klipp, hvis lengde er fra 0,5 til 1 m..

  Du kan også bruke langstrakte kleshengere, som er produsert av noen produsenter, eller det er mulig å forlenge den eksisterende hengeren med egne hender. For å gjøre dette, er ett element skrudd til et annet med bolter (vanligvis to er nok).

  På hvilken avstand du skal sette?

  Det er også viktig å beregne antall nødvendige suspensjoner. Denne verdien avhenger direkte av belastningen den kan tåle, tatt i betraktning det faktum at et gipsark med dimensjoner på 1200×2500 cm har en vekt på 22 kg.

  Suspensjonene tåler følgende belastning:

  • rett – ca 40 kg;
  • anker – opptil 25 kg;
  • vernier – opptil 40 kg;
  • vibrasjonsoppheng – fra 12 til 50 kg;
  • sommerfugl – ca 40 kg.

  Dermed tåler vibrasjonsopphenget den største belastningen, så færre av dem trengs, og flere anker. Basert på den tillatte belastningen, kan du forstå i hvilken avstand fra hverandre suspensjonene kan plasseres og hvor mye de vil være nødvendige..

  Det er også viktig å ta hensyn til anbefalingene for plassering av profiler og kleshengere, samt tillatte innrykk. Avstanden mellom profilene er 60 cm, og fordypningen fra veggene er 30 cm. Innrykket foran er opptil 1 m.

  Hvordan er de festet?

  For at installasjonen av en struktur for veggbekledning eller GKL -tak skal være så praktisk og korrekt som mulig, er det nødvendig å forberede alle materialer og verktøy på forhånd.

  Du vil trenge:

  • profiler;
  • suspensjoner;
  • skruer;
  • selvskruende skruer for metall (frø);
  • bore;
  • puncher;
  • lang regel (minst 2 m);
  • tau eller snor;
  • konstruksjon lodd.

  TInstallasjonsteknologi inkluderer sekvensielle trinn.

  1. Merkingen av arbeidsflaten utføres. For dette er linjene for festing av føringene merket på taket eller veggen. Det er viktig å ta hensyn til at festelinjen må være lavere enn alle ujevnhetene (hvis den berører taket). For dette er det praktisk å bruke regelen.
  2. Hull i veggen stanses gjennom profilen presset mot veggen med en stansemaskin. Etter det skrus skruene inn i dem ved hjelp av en drill.
  3. Festing av suspensjoner. De er installert langs profilens akse. Hver henger er festet med to skruer. De kan skrus inn både i midten av fjæringen og langs kantene..
  4. Hver profil kuttes til ønsket lengde. Deretter må de settes inn i føringene og festes i en horisontal (for taket) eller vertikal (for vegger) posisjon.

  Du bør ta hensyn til det faktum at isolasjon og lydisolering er arrangert etter at du har festet suspensjonene og før du har fikset profilene. Isolasjonsplater settes på “ørene” dannet av suspensjoner, og kantene er bøyd inne i rammen.

  Gjør-det-selv-reparasjoner gir alltid mer glede og en følelse av tilfredshet. Ved hjelp av gips har det blitt lettere å lage et unikt interiør i lokalene. Og suspensjoner spiller en viktig rolle i denne saken. Deres variasjon lar deg realisere de villeste fantasiene dine på kort tid..

  Tips om hvordan du fikser gimbalen riktig kan du se i videoen nedenfor..