Stretch -taket “Starry sky”: en spektakulær detalj i interiøret

Strekktak

Etter en travel dag på jobben er et sterkt lys irriterende og irriterende, og når du kommer hjem, vil du slappe av og fordype deg i en atmosfære av fred og lykke. Som du vet, beroliger og beroliger ingenting som betraktning av nattens himmellegemer. Og hva kan være hyggeligere enn å beundre noe slikt, sitte i en koselig hjemmestol? For å gjennomføre dette oppdraget trenger du bare å installere tak hjemme med imitasjon av stjerner..

Med alle de forskjellige moderne byggematerialene og etterbehandlingsmulighetene har strekklofter med “stjernehimmelen” -design holdt sitt lederskap lenge. Det er flere årsaker til denne suksessen blant forbrukere. Vurder noen av fordelene og ulempene med flimrende strektak.

Fordeler og ulemper

Utformingen av et strekkloft med himmellegemer ble først opprettet for mer enn et halvt århundre siden. Siden den gang har teknologien steget fremover, og den har gjennomgått gjentatte endringer, men samtidig er den fortsatt ganske populær – det viser mange flotte anmeldelser fra fornøyde kunder..

Hovedårsakene til at folk bestiller et slikt prosjekt er som følger:

 • Allsidig design. Tak med effekten av blinkende stjerner er installert i alle lokaler, enten det er en luksuriøs stue i et pompøst herskapshus eller et lite studio i et boligområde i byen. Noen kunder installerer et slikt mirakel selv i gangen og badet. I tillegg er stjernetaket like godt i interiøret i enhver stil: fra tidløse klassikere til ultra-sofistikert hi-tech..
 • Bredt utvalg av farger. Stjernehimmelen er tradisjonelt avbildet i mørkeblå eller dyp svart. Når det gjelder strekklofter som etterligner dette, kan fargespekteret utvides betydelig. Taket kan lages i både mørke og pastellfarger, så vel som i en speilversjon.

 • En rekke produksjons- og designmetoder. Det kan ganske enkelt være fotoutskrift på en takfilm, neonstrimler, innebygde lamper, LED-strimler, krystallinnlegg, samt ulike kombinasjoner av flere designløsninger. Det kan være et enkelt stykke av et strekkloft eller små fragmentariske innsatser..
 • Elastisitet i stretchmaterialet. Når den er strukket, tåler filmen som taket er laget av omtrent hundre kilo. Med en slik “himmel” er flom og flom, som kan arrangeres av naboer fra de øverste etasjene, ikke skummelt. Og hvis du bestemmer deg for å omorganisere og ved et uhell berøre taket med hjørnet av møblene, vil materialet ikke rive og falle, men vil gå tilbake til sin opprinnelige form..
 • Motstandsdyktig mot ekstreme temperaturer. Denne “stjernehimmelen” vil være klar i alle værforhold, fordi den tåler temperaturer på både minus 5 og pluss 50.
 • Enkel omsorg. Som med alle andre stretchmaterialer kan støv og smuss fra et slikt tak enkelt fjernes med en fuktig klut..

  Imidlertid er det ikke en eneste ting eller fenomen som ikke har feil. Strekktak er intet unntak.

  • Mulighet for skade. Det har allerede blitt sagt ovenfor at takplaten tåler ganske sterk fysisk anstrengelse. Men hvis du ved et uhell eller med vilje punkterer med en skarp gjenstand, kan bladet bli skadet. Det er mulig å reparere skaden, men det vil være vanskelig å dekorere sporene.
  • Dårlig lukt. Mange mennesker i sine anmeldelser av strekklofter kaller denne grunnen den viktigste og nesten den eneste truselen forbundet med dem. Men hvis materialet som taket er laget av er av høy kvalitet, er det nok å ventilere rommet godt, og den ubehagelige lukten vil forsvinne.
  • Unaturlige råvarer fra produksjonen. Polyvinylklorid, hvorfra taket “stjernehimmelen” er laget, er et kunstig materiale, og tvister om sikkerheten for menneskers helse oppstår regelmessig. Og selv om produsenter, med henvisning til forskningsresultater, hevder at det er helt trygt, er det ingen enighet om dette..

  • Høy pris. Å ha din egen himmel med stjerner i hjemmet ditt er ikke en billig nytelse, så ikke alle har råd til en slik luksus..
  • Installasjonsvansker. På Internett kan du finne mange tips om hvordan du selvstendig kan gjennomføre dette prosjektet. Imidlertid må alle tak belysning og elektrisitet håndteres. Selv om du har visse ferdigheter og kunnskaper, kan du ikke klare deg uten hjelp fra spesialister – selve taket må bestilles og installeres riktig.
  • Redusere høyden på rommet. Som den store dikteren sa, “blir det store sett på avstand.” Så når det gjelder stjernehimmelen – er det godt å beundre dem på avstand. Og hvis høyden på veggene i rommet først var liten, vil taket etter installasjonen falle noen få centimeter mer, og denne himmelen vil ganske enkelt trykke. Og i stedet for den forventede estetiske nytelsen, vil du få en irriterende faktor..

  Designfunksjoner

  Det er flere måter å lage et stjerneklar prosjekt i et boareal. Hver sak har sine egne finesser og funksjoner..

  Vurder noen av de mest populære prosjektene.

  Fotoutskrift

  Den kan lages på PVC -lerret eller på et stofftak med en blank effekt. På denne bakgrunnen brukes forskjellige kosmiske kropper – stjerner, kometer, galakser, konstellasjoner, melkeveien – alternativer kan velges fra produsentens katalog eller ta med din egen tegning.

  Det kan være flere lyskilder en sentral eller flere innebygde lamper. Eller du kan gjøre begge deler sammen. Når den reflekteres i takets blanke overflate, er lyset spredt og viser seg å være veldig mykt, ikke slitsomt for menneskelig oppfatning.

  Selvlysende maling

  Dette er et annet budsjettmessig og veldig populært blant kundene for å skape en stjernehimmel. Faktisk er dette den samme fotoutskriften på lerret, bare ved bruk av gjennomsiktig selvlysende maling, som er usynlig i dagslys, men lyser veldig vakkert når mørket begynner..

  Du kan forbedre glødeffekten med vegglamper., plassert rundt omkretsen av rommet og projisert på taket. Slik innredning vil ikke være for påtrengende – gløden fra malingen vil være blek og ikke veldig lang. Derfor, hvis du ikke kan sove med lysene på, bare snu bryteren..

  Optisk fiber

  Star blinkende effekt oppnås takket være innebygde fiberoptiske filamenter. Ledningene og lysgeneratoren er skjult i takrommet. Det er laget små hull i lerretet for installasjon av fiberoptiske tråder, som skal representere stjernene..

  Kostnaden for et slikt tak vil avhenge av antallet av de samme trådene og glødemodusene, samt kraften til kontrollenheten..

  Lysdioder

  Diameteren på LED-lys er derfor litt større enn fiberoptiske filamenter færre lyskilder er nødvendig for full belysning. De skiller seg også visuelt – hvis det i forrige versjon var små prikker, så har lysdiodene form som en sirkel.

  Alternativt kan du gjøre dimmere kontroll – lysstyrkekontroll av lys. Slike lamper er rimelige, men du bør ikke forvente flimmer fra dem som sådan..

  Noen ganger kombinerer prosjektet fotoutskrift med andre metoder. Dette prosjektet ser veldig interessant ut og har flere alternativer for bruk..

  Designalternativer

  Det kan være mange alternativer for å diversifisere utformingen av et strekkloft med stjerner. Moderne tekniske evner lar deg lage en nattehimmel med fantastiske spesialeffekter. For eksempel, i stedet for et PVC -ark, kan du bruke en stoffbunn for taket. Det anses å være mer miljøvennlig.

  Hvis lysdioder velges som lyskilder, kan de brukes til å lage et solsystem. I dette tilfellet vil lampene ikke vise stjerner, men planeter..

  Ved hjelp av fiberoptisk kabel kan du “tegne” forskjellige former på nattehimmelen, for eksempel tegn på dyrekretsen eller inskripsjoner. De kan ha forskjellige farger – tradisjonelt er de laget i kald hvit eller varm gul. På forespørsel fra kunden kan kunstige armaturer gis hvilken som helst nyanse..

  Taket med dekorative elementer ser veldig interessant og uvanlig ut – for eksempel med pinspinner. Utad er de nåler med en diameter på mindre enn en millimeter og en lengde på omtrent 3 cm med forskjellige spisser. Dette kan være baller, nelliker, kors og andre elementer. Med deres hjelp kan du skape ikke bare kaotisk spotbelysning, men også forskjellige mønstre i taket..

  Et annet dekorativt element strekk i taket dekorasjon – Swarovski krystaller. De brukes vanligvis i fiberoptiske prosjekter. Krystaller brukes til å dekorere endene på trådene i siste installasjonsfase. Lys passerer gjennom rhinestones og brytes for å gi en myk og veldig behagelig glød.

  Plasseringstips

  Installasjon av et stjernetak kan utføres med eller uten punktering av lerretet. I begge tilfeller er en baguette forhåndsmontert langs takets omkrets, som lerretet skal festes på. Den forvarmes med en varmepistol og festes delvis til baguetten.

  Hvis det leveres av prosjektet, blir det punktert i henhold til de påførte merkingene, og de optiske fibrene eller LED -ledningene bringes ut. Etter at lerretet er helt fikset og avkjølt, er leddene i taket med veggen dekorert med en sokkel.

  For å forhindre at bildet blir statisk, plasseres en spesiell projektor i takrommet. Den snurrer med en bestemt hastighet, og bidrar til å skape et mer realistisk bilde av nattehimmelen. Ulike spesialeffekter kan også opprettes med denne enheten. Så for eksempel kan han endre intensiteten og fargen på gløden. Den kan brukes til å simulere bevegelsen av planetene..

  For den mest komfortable stjernelysopplevelsen Det anbefales å montere fra 3 til 5 optiske fibre per 1 m², avhengig av diameteren. Dette er et gjennomsnitt på 100-150 stjerner..

  Uansett hvilken form prosjektet på “stjernehimmelen” -hyllen ble implementert, er det viktigste at det ble utført med høy kvalitet. Da vil han glede seg over utseendet sitt lenge. For å gjøre dette må du velge pålitelige produsenter med et godt rykte..

  Vakre eksempler i interiøret

  Den enkleste måten å diversifisere et stjernetakdesign på er å bruke et annet fargevalg for basen. Den generelle bakgrunnen til selve himmelen trenger ikke å være svart. Den kan gjøres mørk blå, lilla, lyseblå, blekrosa, beige og til og med hvit..

  Du kan også bruke jevne fargeoverganger fra mørkt til lysere eller radikalt forskjellig spekter – for eksempel overgangen fra rosa til grønt. Det viktigste er at disse nyansene kombineres og ikke krangler med hverandre..

   I tillegg kan du lage takkonstruksjoner på flere nivåer. Dette alternativet ser mest fordelaktig ut i rom med stor takhøyde og et stort område – i virksomheter som nattklubber, restauranter, kulturpalasser, svømmebassenger og andre offentlige steder. Et slikt prosjekt vil ideelt sett passe inn i popkunst eller avantgarde-design..

   I denne videoen lærer du hvordan du kan lage et strekkloft "Stjernehimmel".