Steintøy i porselen i marmor: finesser i interiørdesign

Steintøy i porselen i marmor: finesser i interiørdesign

Når de designer forskjellige interiører, bruker folk i økende grad materialer som etterligner forskjellige naturlige overflater. Marmorert porselen steintøy er veldig populært blant moderne forbrukere: slike produkter brukes i en rekke lokaler..

Innvendig dekorasjon ved hjelp av slike belegg har sine egne finesser, som bør forstås mer detaljert.

Fordeler

“Marmor” porselen steintøy kjennetegnes ved et stort antall fargevariasjoner, unike mønstre. Slike belegg er veldig vakre. I dag lager produsenter flisematerialer som er sterkere enn naturlig marmor, men som samtidig er veldig like det..

Marmorerte flisematerialer av høy kvalitet er motstandsdyktige mot sollys, væsker, ekstreme temperaturer. De er egnet for utvendig etterbehandling.

Slike belegg ser bra ut i boliger, kontorlokaler..

Det er også verdt å merke seg at porselen steintøy fliser som etterligner en marmoroverflate er mye lettere enn naturlig materiale. Av denne grunn er det mer praktisk å jobbe med det, i tillegg reduseres belastningen på basen betydelig..

Porselen steintøy er veldig lett å vedlikeholde. I denne forbindelse er det vanskeligere med naturlig marmor: den må poleres periodisk, fordi riper raskt oppstår på slike overflater. Marmor er lett å ødelegge med en oljeflekk: naturstein har en porøs struktur, slik at smuss raskt trenger dypt ned.

Dimensjoner

Produsenter tilbyr “marmor” fliser i forskjellige størrelser.

Blant de vanligste alternativene er følgende:

 • 60×60 cm;
 • 45×45 cm;
 • 40×40 cm;
 • 30×30 cm.

Det er også porselens steintøy i stort format: 600×1200, 3000×1000, 1200×1200, 1800×900, 1200×2400 mm. Fliser 1200×600 mm og annet stort porselen steintøy brukes vanligvis i utendørs eller veldig store rom..

Hvordan velge?

Du bør bestemme hvilken tekstur av porselen som er best egnet. Materialet kan poleres, lappes, matt.

 • Det øverste laget av matte fliser behandles ikke etter avfyring. Slike belegg er preget av økt motstand mot mekanisk belastning: de kan brukes i rom der folk ofte går. Matt porselen steintøy blir ikke glatt etter vask, flekker er usynlige på det.
 • Materialer som kan tilsettes har ujevn tekstur. Denne overflaten er et sted mellom polerte og matte fliser. Lappet -produkter kommer i et stort utvalg av nyanser og blir derfor ofte valgt til boligbruk. Slike materialer er motstandsdyktige mot kjemikalier, fuktighet, ekstreme temperaturer. Imidlertid er lappat porselen steintøy vanskeligere å vedlikeholde enn matte fliser..
 • Polerte porselensteinfliser har en vakker glans, glatthet. Moderne produsenter tilbyr en rekke nyanser og samlinger av slike porselensteinvarer. Slike belegg er veldig effektive, de er egnet for et stort utvalg av stiler og utvider visuelt små mellomrom. Polert porselen steintøy er lett å rengjøre: du kan unngå striper hvis du velger riktig rengjøringsmiddel.

Det er verdt å merke seg at polerte overflater ikke er like holdbare som lappated og matt. De er bare egnet for boliglokaler, og for offentlige bygninger er det bedre å velge andre materialer.

Hvor brukes?

Når du velger det mest passende materialet, bør du vurdere i hvilket rom det vil bli brukt. Marmormønstre ser bra ut overalt og alltid, men de tekniske egenskapene til belegget, slitestyrke og holdbarhet spiller også en viktig rolle. For en salong, et kjøpesenter er det bedre å velge lappede eller matte fliser, fordi slike produkter er motstandsdyktige mot betydelige belastninger.

I boligkvarteret kan du velge mellom en rekke alternativer, men ta hensyn til fuktighetsnivået i rommet.. For etterbehandling på badet er det bedre å kjøpe steintøy av porselen. Slike belegg er motstandsdyktige mot høy luftfuktighet, de er ikke glatte

Stiler

Når du tenker på hvilken vegg marmorert porselen steintøy du skal kjøpe, må du fokusere på stilen på interiøret i rommet. Designet skal være så harmonisk som mulig. Spørsmålet om valg av fliser bør tas veldig alvorlig, fordi slike belegg, om nødvendig, er mye vanskeligere å bytte ut enn møbler..

Til moderne Vanlige fliseprodukter til vegger er passende, et godt alternativ er bruk av kontraster.

For å utfylle Skandinavisk stil, du kan bruke belegg av delikate himmelske toner.

Til loft perfekt for “stål” overflater, varme sandfarger – et ideelt valg for et interiør i landlig stil.

Farger

Det er nødvendig å bestemme skyggen av “marmor” porselen steintøy. Grønt flisemateriale vil se veldig bra ut i en gang eller et studie. Andre farger av porselenfliser i marmoreffekt er også populære..

 • Hvit. Hvite marmoroverflater har lenge vært brukt i badeområder, så denne fargeimitasjonen av naturstein er også egnet for et moderne bad. Husk at fliser i porselen steintøy er væskebestandige. Den kan brukes til å dekorere vegger, tak, gulv. Hvite, polerte overflater vil se ganske nydelige ut og lyse opp badet, men ikke glem at slike overflater er ganske glatte..

I andre rom kan “marmor” fliser i denne fargen brukes til å dekorere søyler, trapper. Hvit farge er egnet for en rekke interiører, det gir dem en viss høytidelighet.

 • Svart. Svart marmor er et ganske uvanlig alternativ, men samtidig ser slike belegg veldig vakre ut. Sorte overflater med lyse årer er spesielt interessante. Slike produkter kan brukes til å lage vakre paneler, mosaikk, peiser..

 • rød. Rødaktige nyanser har alltid vært forbundet med varme. Røde porselenfliser vil aldri se for kalde ut. Ved å bruke slike produkter kan du lage en veldig vakker mosaikk..

 • Grå. Noen mennesker synes gråtoner er deprimerende og kjedelige, men alt avhenger av hvordan du bruker dem. Grå marmorerte belegg kan se ganske nydelige ut hvis de kombineres med andre interiørelementer. Det bør også tas i betraktning at denne fargen har mange nyanser. De kan kombineres med hverandre, og skaper veldig vakre komposisjoner..

Produsenter

  Når du velger den mest passende flisen, bør du foretrekke produkter fra anerkjente produsenter. Kinesisk steintøy kan kjøpes. Slike belegg varierer i rimelig pris, men samtidig kan mange modeller i kvalitet, holdbarhet og estetikk godt konkurrere med utenlandske kolleger..

  Absolutt Keramika – et selskap fra Spania som produserer porselen steintøy som ligner på naturlig marmor. Acif – produsent fra Italia. Det tilbyr et stort utvalg av porselen steintøy fliser og bruker den nyeste teknologien og råvarer av høy kvalitet til å lage sine produkter. Belegg fra dette selskapet er svært motstandsdyktige mot forskjellige mekaniske påkjenninger..

  Du vil lære mer om fordeler og ulemper med marmorert porselenstein i den følgende videoen.