Sølvmaling: varianter og omfang

For tiden er den mest populære blant forbrukerne serebryanka – en spesiell løsning med aluminium, som har mange positive egenskaper. Anvendelsesområdet for denne løsningen er bredt nok. På grunn av de utmerkede tekniske egenskapene, er sølv mye brukt til husholdningsbehov og i produksjon..

Sammensetning

Aluminiumsforbindelsen fikk navnet sitt fra sin sølvfargede farge. Hoveddelen av sølvet er fint aluminiumspulver. For å forberede løsningen er det nok å fortynne pulveret med en spesiell bitumenlakk og løsningsmiddel til ønsket konsistens er oppnådd..

Typer sølv

I henhold til typen av hovedkomponenten i aluminium i løsningens sammensetning, er sølvmaling delt inn i to forskjellige typer. Den første typen av en slik løsning er laget av aluminiumspulver i form av store partikler; i den andre metoden brukes små partikler..

I moderne butikker tilbys aluminiumsmaling klar til bruk, utgivelsesformen er annerledes. Et særtrekk ved slike løsninger er lakk.

For gjenstander som utsettes for konstant oppvarming, bruk en løsning med aluminium, som inneholder et varmebestandig løsningsmiddel. Varmebestandig sølvmaling er ideell for å male overflaten på peiser, bilens eksosrør, komfyrspjeld. For selvforberedelse av den termiske malingsløsningen fortynnes tørt aluminiumspulver med et varmebestandig løsningsmiddel.

Fordeler og ulemper

Tilstedeværelsen av aluminiumpartikler i løsningen gir sølv mange positive egenskaper..

 • Laget av oppløsning påført produktet delaminerer ikke eller sprekker. Sølvbelegget legger seg på basen i et jevnt lag, etter fullstendig tørking dannes et sterkt, pålitelig belegg på overflaten.
 • Sammensetning med aluminium, påført på en vertikal overflate, lekker ikke hvis alle nyansene ble observert under produksjonsprosessen.
 • Serebryanka kan brukes til å behandle produkter fra ethvert materiale for å beskytte mot høy luftfuktighet, korrosjon, råte.

 • Den påførte malingen er motstandsdyktig mot ytre påvirkninger i lang tid og mister ikke kvalitetene.
 • Levetiden til et slikt belegg under påvirkning av høy luftfuktighet er omtrent tre år..
 • Innvendige overflater behandlet med en forbindelse med aluminium krever ikke reparasjon og maling i 15 år.
 • Taket og ytterveggene, dekket med et sølvlag, må ikke repareres på ca 6 – 7 år. Overflater visner ikke, malingslaget sprekker ikke under påvirkning av temperaturen.

For produksjon av sammensetningen med aluminium brukes miljøvennlige stoffer.. Den tørre sammensetningen for fremstilling av maling er giftfri, den inneholder ikke skadelige stoffer. For innendørs overflater kan den tørre forbindelsen fortynnes med et giftfritt løsningsmiddel. For eksempel akryl, vanndispersjon.

Sølvbehandlede overflater får en behagelig grå farge. Når du forbereder en løsning for overflatemaling på egen hånd, kan du legge til hvilken som helst fargetone på malingen. I dette tilfellet vil overflaten få en uvanlig farge uten å miste de tekniske egenskapene. Brukere vil også like den karakteristiske metalliske fargen på farget maling.

Det er nødvendig å merke de negative egenskapene til sølv. Det er strengt forbudt å påføre aluminiumsmaling på malte overflater..

Før maling rengjøres overflaten grundig og klargjøres for maling. Ellers vil det påførte malingslaget hovne opp innen kort tid og deretter sprekke. Tørt aluminiumspulver har en tendens til å eksplodere.

Hvordan forberede en løsning?

Det tar ikke mye tid å tilberede en løsning av sølvfisk fra en spesiell tørr blanding hjemme: denne prosessen er ganske enkel. En praktisk ren beholder er nødvendig, hvori tørt aluminiumspulver helles forsiktig og et spesielt løsningsmiddel helles. Alt dette blandes grundig til den nødvendige homogene konsistensen er oppnådd..

Hvis den ferdige løsningen gjenstår etter å ha malt alle overflater, må du bruke en beholder med et tettsittende lokk for oppbevaring. Noen ganger kan du bruke syntetisk linolje til å lage sølv. For å oppnå den nødvendige konsistensen kan du bruke spesielle løsningsmidler..

Applikasjonsfunksjoner

For å påføre den ferdige løsningen med aluminium på den forberedte overflaten, kan du bruke tradisjonelle verktøy (for eksempel forskjellige børster, ruller i forskjellige størrelser, en sprøytepistol). Det må huskes at denne løsningen tørker raskt. Derfor ikke forsink prosessen med å påføre den ferdige sammensetningen på den forberedte overflaten. Før du starter prosessen, er det nødvendig å grundig forberede basen for maling. Overflaten rengjøres for gammel maling, jevnes og avfettes grundig.

Det er bedre å avfette den forberedte overflaten med det samme løsningsmidlet som aluminiumsmalingen fortynnes..

Hvordan rydde opp skitt?

Det er ganske vanskelig og dyrt å vaske sølvtøyet fra den behandlede overflaten ved hjelp av tradisjonelle metoder. For å oppnå et godt resultat, ville det beste alternativet være å bruke et løsningsmiddel som selve løsningen ble tilberedt med. Vegetabilsk olje kan brukes som en folkemetode. Det påføres et forurenset sted, vent noen minutter, og tørk deretter av dråpene med løsningen med en myk klut. Den vanlige neglelakkfjerner fjerner sølvflekker godt fra skitne steder.

Spesifikasjoner

Det er flere kvaliteter som ligger i slike løsninger..

 • Disse forbindelsene beskytter de behandlede overflatene mot ytre påvirkninger.
 • Den sølvbehandlede overflaten reflekterer solens stråler. På grunn av denne eiendommen er bygninger beskyttet mot overoppheting i varmen..
 • Metalloverflater belagt med et lag maling med aluminium er beskyttet mot rust.
 • Lakker og løsemidler som brukes til fremstilling av sølvtøy gir løsningen ytterligere kvaliteter som forbedrer ytelsen..

Anvendelsesområde

Maling med aluminium er ganske allsidig. Den kan brukes til å behandle overflater av ethvert materiale. I de fleste tilfeller brukes sammensetningen til å behandle metalloverflater mot korrosjon. For eksempel brukes den til å dekke strukturer, rør, kraftledninger laget av forskjellige metaller. Serebryanka er mye brukt i bilindustrien for behandling av ulike deler.

Sammensetning med aluminium er ideell for behandling av metall eller galvanisert taktekking. Den brukes til behandling av vegger og tak, metallhangarer fra overoppheting av lokaler. I tillegg brukes sølv for å beskytte metallkonstruksjoner som stadig utsettes for høy luftfuktighet. Ofte brukes det til å dekke overflater av plast, betong og tre..

Aluminiumsmaling er populær blant forbrukerne på grunn av de mange fordelene. Den er laget ved hjelp av moderne teknologi, så den ruller ikke opp. I tillegg til alle de positive tekniske egenskapene, kan den lave kostnaden for slike sammensetninger noteres. Sølvbehandlede overflater vil glede deg over en rik farge i lang tid, det vil ikke kreve ekstra økonomiske kostnader for reparasjoner.

Det er enkelt å behandle de nødvendige overflatene. Alle kan gjøre dette, for hvis du ønsker det, kan du kjøpe maling i spraybokser.. Denne sammensetningen kan ikke bare være sølv: produsenter produserer varianter av gullfarge som passer perfekt på alle typer overflater..

For informasjon om hvordan du fortynner sølvet, se neste video..