Slik fester du PVC -paneler på veggen: installasjonsmetoder

Slik fester du PVC -paneler på veggen: installasjonsmetoder

Installasjon av dekorative paneler lar deg løse mange presserende problemer. Og det er selvfølgelig ikke bare utformingen av lokalene som sådan. Men det er ikke nok å kjøpe egnede produkter, du må fortsatt studere funksjonene nøye og forstå hvordan du monterer dem riktig.

Valgkriterier

Når det gjelder plastikk (PVC) dekorative arkmaterialer, om installasjon, er det umulig å ignorere spørsmålet om hva som skal monteres. Selv den mest nøye overholdelse av teknologi vil ikke tillate deg å oppnå gode resultater når du bruker dårlige produkter. De fleste veggpaneler kjøpes til bad, derfor er motstand mot fuktighet og mikroorganismer av stor betydning. Siden enhver vegg periodisk opplever mekanisk belastning, må overflaten være motstandsdyktig mot en slik utvikling av hendelser..

Først og fremst avhenger det av tykkelsen på den ytre overflaten.. Pålitelige veggblokker bør ha et lag på 0,25 cm, mens i kategorien ultrabudsjett når dette tallet bare 0,15 cm (hvis det fortsatt når). Utseende er også viktig: et godt produkt er alltid ikke bare i sin egen geometri, men også i farger.

Styrken bestemmes ikke bare av panelets dybde, men også av antall ribber. De mest pålitelige konstruksjonene er utstyrt med 29 slike deler, og gjennomsnittet er 20. Men ribbeina er forskjellige, de skal også være helt glatte og ikke variere i tykkelse; enhver plassering er forbudt, bortsett fra i rett vinkel mot overflaten.

Det er også nyttig å se på leddene på panelene, som skal skjøtes så tett som mulig.. Siden tykke vegger og ekstra ribber ikke kan lages ut av tynn luft, er en god blokk ganske tung. Det kan til og med betraktes som en av de praktiske fordelene. En annen omstendighet bør tas i betraktning: du kan dekorere veggene i huset enten godt eller billig. Erfarne eiere kjøper alltid minst mellomstore paneler, og kvalifiserte byggherrer godkjenner dette..

I tillegg til disse åpenbare hensynene, er det verdt å ta hensyn til kritt, mer presist, konsentrasjonen. Overensstemmende paneler inneholder bare spormengder av dette mineralet. Når de bøyes til halvparten, vil de rette seg, og det vil ikke være bulker på overflaten. Men selv feilfrie veggblokker kan bli ødelagt av feil bruk..

Forberedende fase

Å gjøre alt riktig vil ikke fungere hvis du ikke forbereder installasjonen. Omhyggelig arbeid er ikke nødvendig, men nøyaktige målinger av overflatene som skal trimmes og beregningen av nødvendig volum av materiale er ekstremt viktig. På det innledende stadiet bestemmer de hvordan panelene skal monteres. Perfekt glatte overflater som bare må dekoreres limes rett og slett inn. Og hvis det er avvik fra strenge vertikaler, må du lage wireframes; de må brukes til å maskere kommunikasjon.

I utgangspunktet ble det laveste punktet i taket funnet, merker lik bredden på ett panel er trukket fra det. Med et nivå langs hele omkretsen, markeres det der ankre eller plugger skal festes. Disse festene hjelper til med å feste rammen til veggene..

Profilene skal festes i en vinkel på 90 grader til platene som skal plasseres på dem. Det er mulig å gjøre installasjonen enklere hvis du legger til en tynn snor som trekker til merkene og kontrollerer nivået, hvis kanter er dekket med farget kritt og presset mot overflaten som skal behandles..

Selve profilen kan dannes både av tre og av metall og til og med av plast. Valget av egnet materiale bestemmes først og fremst av forholdene der det skal brukes. Så tre viser seg godt i et “normalt” rom, men utsiktene er mye verre på bad eller på åpne balkonger. Og selv om høy luftfuktighet er usannsynlig, må du bruke en spesielt valgt impregnering. Dette er den eneste måten å utelukke effekten av væske og forekomsten av mugg i mugg..

Verktøy og tilbehør

For arbeid trenger du:

 • en trappestige (mer praktisk enn et bevegelig bord eller krakk);
 • drill (erstattet av en hammerbor);
 • rulett;
 • hydraulisk nivå;
 • sag for metall;
 • maling kniv;
 • selvskruende skruer;
 • hammer.

I tillegg til tilleggsverktøy, er det verdt å merke seg viktigheten av klargjort tilbehør. Du vil definitivt trenge den såkalte startprofilen, som bidrar til å lukke kantene til panelene i endene. I tillegg til det trenger du en F-formet profil, som gir de beste dekorative egenskapene til endeblokkene. Spesialiserte lister bidrar til å knytte de forskjellige panelene til en enkelt struktur. Profiltype finnes for eksterne og interne hjørner.

Siden panelene vil ligge ved siden av gulv og tak, må to typer gulvlist brukes.. Myke universelle hjørner er nyttige. Festing til rammedelene er utstyrt med selvskruende skruer eller galvaniserte spiker. Alle komponenter, med unntak av rammestyrene, som ikke er synlige utenfra, må ha samme farge som panelene. Selv erfarne designere anbefaler ikke å eksperimentere med fargekontraster i dette tilfellet..

innbetaling

For at etterbehandling av veggflater skal skje skikkelig, må du nøye og nøye beregne behovet for blokkene som brukes, for komponenter til dem.

Standard dimensjoner på veggpaneler er:

 • i tykkelse 0,6-1 cm;
 • i bredden 25-30 cm;
 • lengde 250-600 cm.

Nøkkelen, ifølge fagfolk, tilhører bredden. Å velge et så stort stykke som mulig reduserer antall sømmer, og stylingen ser nærmere en sømløs overflate ut. Men under selve arbeidet er smale strukturer mer praktiske, fordi de er lettere å bøye. Og den relative lettheten til hver blokk gjør seg gjeldende.

Et kompromiss oppnås med 250 mm paneler.

Selve beregningen begynner med å bestemme omkretsen av den omsluttede basen. Omkretsen til hver dør, hvert vindu eller en annen del som av en eller annen grunn ikke kan mantles, trekkes fra denne figuren. Resultatet oppnådd divideres med omkretsen til en enkelt blokk (bare husk at en del av blokkmaterialet vil gå inn i segmenter). I beregninger utføres avrunding alltid i en større retning, og marginen for kutt er gitt i mengden 10%. Hvis det ikke er noen erfaring, kan du til og med la igjen 12-14%.

Du kan beregne behovet for en plastkasse hvis du tar hensyn til følgende punkter:

 • lameller må installeres ikke bare i kantene på veggene, de må omgjøre åpningene til dører og vinduer;
 • standardgapet til profilene er 0,3 m;
 • den aller første profilen roteres alltid vinkelrett på det fremtidige monteringsplanet;
 • selve skinnene festes til veggene med selvskruende skruer eller plugger med et gap på 400 mm;
 • skinnene festes til skinnene i en avstand på 500 mm.

Installasjonsmetoder

På rammen

Når alle PVC -panelene er valgt og kjøpt, når tilbehøret for legging er forberedt, kan du starte det umiddelbart. Og i mange tilfeller er den mest praktiske løsningen å bruke en wireframe. Du kan fikse dekorative blokker med selvskruende skruer selv på relativt ujevne overflater. Men det er et problem – du må enten bruke en skrutrekker eller bruke mye tid. For å skru inn selvskruende skruer, anbefales det å bruke en kasse av tre, derfor blir tømmeret først saget og impregnert med antiseptiske blandinger.

Alternativt kan du fikse panelene selv ved hjelp av klemmer. Slike detaljer gir et sikkert tak i dekorblokkene. Ved bruk av klosser dannes dreiebenken av metall, og dekket kan settes sammen uten ekstra innsats. Hver deformert blokk erstattes raskt med et nytt produkt, og selv om hele kledningen slutter å passe, kan den enkelt endres. Installasjon av rammer utføres utelukkende på nivåer slik at det ikke forekommer forvrengninger.

Du trenger ikke å måle hver enkelt skinne, du trenger bare å merke veggene. Det laveste rammeslaget er laget 10-20 mm over gulvet. En linje trekkes fra det valgte punktet ved hjelp av et nivå. På samme måte viser de funksjonene under taket eller langs kantene på trimmen. Deretter trekker de seg tilbake fra 400 – 500 mm fra den laveste stripen som må kappes, legger opp et fyrtårn og går deretter systematisk til den øvre stripen; fyrtårn vil bidra til å holde linjene parallelle.

Det er viktig å ta hensyn til at horisontale rammer skal monteres i et vertikalt plan, vertikale – horisontalt. Hvis paneler må henges på ujevne vegger, monteres dreiebenken på toppen av trekilene. Ledningene som løper langs veggene er skjult under dekorasjonen.

Siden du ikke kan tulle med elektrisitet, utføres alt arbeid bare etter målinger. Klemmer presser ledningene slik at de ikke stikker utover kassens grenser.

Lameller er plassert, beveger seg fra de mest fjerne (i forhold til inngangen) hjørner. Men hvis det av en eller annen grunn er et annet sted som er mest merkbart, jobber de fortsatt derfra. Panelet festes ved å sette det inn i sidelistene, feste det til hjørnet og feste det til kassen fra baksiden. Den neste blokken settes inn i et spesielt spor på den første, skjøtene presses grundig og festes til rammeskinnene. Du kan øke tettheten i leddene ved å smøre sideveggene med silikon.

Tilkoblingen av de følgende panelene utføres på nøyaktig samme måte.. Slipede kniver brukes til å forberede hull for stikkontakter eller brytere. Når installasjonen er fullført, dekkes de behandlede områdene med plastbokser. Men for å sette inn den siste lamellen, blir den kuttet i bredden. En foreløpig montering utføres på veggen, en risting med blyant, hvoretter de tar en baufil.

Hvert hjørne, hver forbindelse bør dekkes med lister. Med deres hjelp settes paneler inn med kanter på begge sider, og alle kryss blir umiddelbart mer behagelige for øyet. Den siste fasen av arbeidet er installasjon av dekorativ støping langs hele takets omkrets og sokkelen som gjentar den i bunnen. Hvis panelene installert på denne måten brukes forsiktig, vil de beholde sitt attraktive utseende i lang tid og vil ikke kreve reparasjon..

Sørg for å:

 • fjerne peeling belegg;
 • ser etter sprekker og chips;
 • hvis de blir funnet, umiddelbart kitt eller gips problemområder.

En ekstra vanskelighet er installasjon av PVC -paneler i rom utsatt for fuktighet. Primæroverflaten må dekkes med vanntetting. Det påføres et forhåndsfuktet underlag. Når produktet er tørt, behandles det mot sopp. Når du bruker en kasse laget av tre, bør alle beregninger av avstandene fra veggen ta hensyn til en endring på 0,2 – 0,3 cm forbundet med sannsynlige avvik fra den ideelle formen..

De øvre og nedre nivåene forenes langs vannivået, og sidelinjene – langs loddet. Festing utføres gjennom suspensjoner som setter innrykket. Etter at du har installert lektene, må du kontrollere om ytterkanten er på samme linje. Justering utføres om nødvendig enten ved å kutte stangen med et plan eller ved å legge til underlag. Hvis skruer brukes til å lage rammen, vil gapet mellom dem være fra 200 til 250 mm for tre og fra 150 til 250 mm for metallprodukter..

Rammeløs

Å feste PVC -paneler betyr ikke nødvendigvis å bruke rammer. Installasjon utføres ofte med lim. Selve prosedyren er enkel, du må bare forberede deg nøye. Naturligvis er det nødvendig å fjerne alt det forrige belegget helt og forsegle sprekker. Hvis det gjenværende integrale laget med rammeteknikken kunne tolereres, er situasjonen allerede en annen..

Det er ikke alltid mulig å lage en helt perfekt vegg.. Men selv uerfarne mennesker kan redusere høydeforskjellen til 5 mm eller mindre. I tillegg er det nødvendig å skylle av kalkmassen før du fester panelene til limet, fjerne oljeaktige spor med vaskemidler og påføre en primer. Etter alt dette arbeidet er valg og påføring av limet avgjørende. Bruk av universelle lim er tillatt, men det er mye mer riktig å velge sammensetninger som er spesielt laget for sammenføyning av plast.

Kvalitetslim:

 • danner en gjennomsiktig film når den er frosset;
 • immun mot å bli våt, avkjølende (til og med vekslende med overoppheting);
 • fester to overflater på kort tid og beholder evnen til å holde dem sammen lenge.

Smeltelim er i prinsippet ikke egnet. Den holder panelet for tett og lar ikke plasten, som ekspanderer raskt ved oppvarming, bevege seg. Som et resultat forsvinner han raskt. Det anbefales å bruke tetningsmasse basert på polyuretan eller “flytende spiker”. De lar deg unngå en så ubehagelig utvikling av hendelser..

Selve panelene gnis med en fuktig klut bakfra før liming. Dette gjør at støv kan fjernes.

Deretter påføres lim punktvis, i en avstand på 0,25 – 0,35 m. I motsetning til det åpenbare, når du bruker flytende spiker, må det vedlagte panelet bankes og fjernes. Bare kontakt med luft i 5 til 7 minutter sikrer stabiliteten til tilkoblingen når den påføres på nytt. Rammeløs installasjon disponerer nesten alltid for å lage eksterne og interne hjørner..

I stedet bruker de plasthjørner uten spor. Slike produkter limes over med gjennomsiktig silikon, gni med en fuktig klut som fjerner overflødig blanding. Innsatsen kan, avhengig av alvorlighetsgraden av vinkelen, nå 2 – 5 cm. Stedene der stikkontakten skal installeres kuttes ut. Slå av strømforsyningen på forhånd; installasjonen fullføres ved å legge gulvlistene ved skjøtene med gulv og tak, som skrues inn med selvskruende skruer.

Kantene på panelene er dekket med polyuretanskum eller silikonbasert tetningsmasse. Det andre alternativet er optimalt der fuktigheten er for høy. Hvis du må kutte av delene som skal limes, bruker du håndsager eller elektriske stikksager. Noen ganger utføres rammeløs installasjon av PVC -paneler ved hjelp av et konstruksjonsnettverk.

Anbefalinger

Veggbekledning med PVC -paneler, enten med ramme eller rammeløse metoder, utføres bare i rom der det ikke er temperaturhopp større enn 20 grader. Installasjon i et rom der luften er kaldere enn +10 er ikke tillatt. Hvis panelene har blitt lagret eller transportert ved en lavere temperatur, bør de oppbevares under normale forhold i minst 48 timer. Det anbefales å installere et varmebeskyttende materiale under kledningen. Dreiebenken er plassert med et maksimal trinn på 0,5 m, ingen hensyn begrunner overskridelse av denne avstanden.

Kledningslister bør brukes til å omslutte ikke bare åpninger for vinduer og dører, men også kjøkkenventiler, samt ventilasjonsuttak i andre rom. Anbefalt størrelse på lamellene er 3×1 eller 3×2 cm. Når det er klart at rommet vil være spesielt fuktig, er kassen utstyrt med kutt. Dette vil forbedre ventilasjonen. Ved tilkobling av plastblokker horisontalt på fasader, er sporkantene orientert nedover for å forhindre at sporet fylles med vann.

Å holde hullene på topp og bunn på 0,5 cm bidrar til å kompensere for temperaturskift. Den vertikale utformingen av paneler med et mønster utføres fra venstre til høyre, fra et hjørne til et annet. For blokker som er farget monotont eller danner et mønster symmetrisk i hvilken som helst retning, er valget av primærvinkelen subjektivt. I tillegg til verktøyene som er nevnt ovenfor, kan arbeid kreve seiersøvelser, skrutrekkere, gjæringsbokser, tang, firkanter, møblerstifter med stifter 1 cm lange. Når du bruker en finish uten sømmer, bør du ta maksimalt hensyn til tetningen delene, ellers blir det stygt.

Det er ekstremt vanskelig å dekorere veggene med egne hender ved hjelp av paneler dekorert med lyse og rike tegninger, preget av mange detaljer. Etter anmeldelser å dømme, forårsaker slikt arbeid uunngåelig vanskeligheter, spesielt når du plasserer komponenter og komplementære elementer. Relieffet på mosaikken gjør det nødvendig å helt forlate ideen om å fjerne hjørnesporene. Du bør nøye velge fargen på panelene som skal monteres, fordi feil av denne typen er vanskelige å rette opp. Jo nærmere delene av rammen er hverandre, desto sterkere blir den som helhet, men festene kan ikke bringes nærmere hverandre med mer enn 300 mm.

Det er upassende å bruke limfeste hvis det er sikkert kjent at det i fremtiden vil være nødvendig å fjerne PVC -panelene. Og behovet for dette oppstår noen ganger plutselig, så du bør definitivt tenke på rammeinstallasjon. For å feste kledningen på metallprofiler, anbefales det å bruke selvskruende skruer med presseskiver. Ujevnhetene i betongveggen korrigeres ved å plassere en blokk med nødvendig tykkelse. På gangen kan du bruke PVC -paneler uten tvil, du trenger bare å velge dem nøye.

Oftest stopper de ved etterligning av naturlig tre. Uansett om rasen blir reprodusert og den mørke eller lysere fargen, skapes et rolig og imøtekommende interiør. I en moderne setting brukes toner som wenge eller bleket eik..

Det er verdt å huske hele tiden at overskudd av mørke i korridorer av liten størrelse er kontraindisert. Det er viktig å strebe etter kontrast i fargen på vegger og møbler..

Duplisering av steinens utseende blir mer og mer populært.. Utvalget av PVC -farger med spesielt utvalgte pigmenter gjør denne oppgaven enklere. Når du velger en passende versjon av “stein” -muren, må du først spørre deg selv om du vil understreke luksusen og soliditeten i bildet, eller å danne et lakonisk ensemble. Uavhengig av tilnærmingen er det gitt god plass til å vise originalitet. Det er ikke engang nødvendig å bruke dekorasjonen med noen paneler, de passer godt til andre materialer (lakkmaterialer, forskjellige bakgrunnsbilder, fresker).

Korridorer med svak, svak belysning bør avsluttes med lyse materialer. Ellers vil plassen absorberes visuelt. Store rom kan allerede dekkes med store tegninger og geometriske mønstre. Hvis veggene blir lyse og gulvet er mørkt, vil rommet utvide seg. Vær oppmerksom på valg av tilbehør til PVC -paneler.

Så, H-profilen brukes i ledd og ledd, og L brukes til å begynne legging og i endene, selv om begge produktene er 3 m lange og er beregnet for 0,8 cm paneler. P-formede plastprofiler er rimelige og veier litt . forenkle festing. Videre er de ekstremt motstandsdyktige mot fuktighet, vanndamp, temperatursvingninger. Du må sette slike blokker med 30 cm mellomrom. Men selvskærende skruer eller plugger skrues inn hver 100 cm.

Profilspor i form av bokstaven P er tillatt å bruke for å trekke kabler. Hvis bruk av metallmantel velges, skal kabelen trekkes i PVC -rør med en bølgepapp. Bare det utelukker ødeleggelse av flettene ved skjæringsdelene av profilen. Av tekniske årsaker er det uakseptabelt å installere PVC -blokker på steder der temperaturer på mer enn 40 grader kan forekomme, med eller uten høy luftfuktighet. I stedet for å trimme de siste panelene i bredden, kan du brette dem ut, bringe låsene til motsatt side og kutte av sporet fra utsiden.

Alt arbeid med PVC må utføres mer forsiktig enn med tre. Det er skjørt og enhver plutselig bevegelse kan skape sprekker i det ytre laget. Det er ingen måte å fjerne dem på, panelet vil bli håpløst skadet.

Skjæring utføres med en geistlig kniv, siden det smale bladet til dette verktøyet bidrar til å rette kantene. Gulvlisten installeres først etter at alle panelene er festet, plantet på flytende spiker og raskt fjernet sagging.

Du må trykke på gulvlistene nøyaktig 10 sekunder.

Det er uønsket å bruke plater:

 • med tverrgående striper som går skjevt;
 • med en ujevn farge på materialet;
 • med de minste mekaniske feilene;
 • uten spesielle beskyttelsesfilmer;
 • med uskarpe områder av mønsteret, selv om det er veldig lite.

I den neste videoen finner du en av måtene å installere PVC -plastpaneler på..