Silke gips i interiørdesign

Gips er et av de mest populære og etterspurte etterbehandlingsmaterialene. Ved hjelp av en riktig valgt og høykvalitets komposisjon kan du ikke bare jevne ut veggene og skjule mange gulvfeil, men også understreke stilen til en bestemt setting, fasaden til bygningen. Artikkelen vil diskutere vakkert silkegips og dets rolle i interiørdesign.

Særegenheter

Før du fortsetter med vurderingen av dette etterbehandlingsmaterialet, må du finne ut hva det er.

Silke gips er en strukturert mørtel. Med sin hjelp kan du bare skjule mindre sprekker og defekter i basene..

I dag er silke gips et populært og etterspurt materiale. Ved å bruke en slik løsning, kan du forvandle interiøret ved å legge et lyst til det. Ifølge erfarne og hjemmelagde håndverkere er det ikke vanskeligere å jobbe med en slik komposisjon enn med vanlig gips. Det viktigste er ikke å stint og kjøpe et kvalitetsprodukt..

Silkegips inneholder bindemidler – akrylpolymerer. Andre typer polymerer eller mineralske ingredienser brukes ikke i slike formuleringer..

Effekten av silke til en lignende sammensetning er gitt av spesielle fyllstoffer.. Disse inkluderer:

 • bomull og cellulosefibre;
 • polyesterfibre;
 • silkefibre av naturlig opprinnelse og acetat;
 • marmor chips;
 • kvartssand.

De to siste komponentene finnes ikke alltid i silkepuss..

Og også i sammensetningen av silkeoppløsningen er det fargelementer som gir løsningen en eller annen farge. Mange blandinger inneholder spektakulære metalliske pigmenter. Disse tilsetningsstoffene gir etterbehandlingsmaterialet en vakker glans..

Som regel er komponenter som myknere også tilstede i silkepuss. Takket være disse komponentene blir blandingens “arbeidstid” lengre..

Effekten av våt og krøllet silke ser spesielt interessant og attraktiv ut.. For å oppnå dette utseendet er det nok å vende seg til en liten lettelse. Ulike trykk og tegninger i dette tilfellet vil være upassende..

Silke gips av hvilken som helst farge finnes i butikkene i dag. Takket være det brede sortimentet kan du velge riktig komposisjon for interiøret, laget i en hvilken som helst palett..

Fordeler og ulemper

Oftest vender folk som ønsker å gi interiøret en spesiell stil til silkepuss. Møbler med lignende finish blir mer originale, levende og attraktive.

Silkelignende mørtel, som alle andre typer bygnings- og etterbehandlingsblandinger, har sine egne fordeler og ulemper.. La oss starte med det gode – la oss se hvilke fordeler dette etterbehandlingsmaterialet kan skryte av:

 • Silke gips er et miljøvennlig materiale. Takket være denne kvaliteten kan en slik løsning brukes selv når du dekorerer et barnesoverom. Som en del av gipset for silke er det ingen aggressive giftige forbindelser som har en skadelig effekt på helsen til husholdninger.
 • Silkelignende løsninger inneholder spesielle komponenter, takket være at det ikke dannes mugg eller mugg på overflaten etter tørking. Slike feil vises ikke på silkepuss selv etter mange år..
 • Silkeaktig gips har antistatiske egenskaper. Støv og smuss samler seg ikke på overflaten av denne finishen.

 • Slike løsninger er fleksible. Takket være denne funksjonen gjennomgår ikke silkeimitasjonsgips sprekker. I tillegg river den ikke, smuldrer eller deformeres..

En mørtel av høy kvalitet vil strekke seg sammen med overlappingen den påføres.

 • Silkeaktige forbindelser av høy kvalitet gir rommet ekstra lyd- og varmeisolasjon. I et rom med denne finishen vil du ikke legge merke til ekstern støy..
 • Silke gips er et allsidig etterbehandlingsmateriale. Den kan legges på en base laget av hvilket som helst materiale. Ikke alle løsninger kan skryte av denne evnen..

 • Sammensetningen med en silkestruktur er praktisk. Basen trimmet med den kan repareres eller restaureres, om nødvendig.
 • Dette etterbehandlingsmaterialet er dampgjennomtrengelig, og dette er veldig viktig i en stue..
 • Påføring av gips er en ganske enkel og rask prosess. Det er fullt mulig å takle slikt arbeid uten involvering av erfarne spesialister..
 • Slike belegg er pålitelige og vakre..

Til tross for det store antallet positive kvaliteter, har silkepuss sine ulemper.. La oss vurdere dem mer detaljert:

 • Ofte nekter forbrukere å kjøpe dette etterbehandlingsmaterialet på grunn av de høye kostnadene. Mange dekorative belegg er flere ganger billigere enn silkeblandinger.
 • Ifølge eksperter trekker silkepuss ut forskjellige flekker og smuss fra gulvene. Å fjerne impregnerte merker fra overflaten av finishen er ikke en lett oppgave.
 • Silkeaktig etterbehandling absorberer raskt fremmed lukt i strukturen. Derfor anbefales det ikke å vende seg til silkepuss når du skal dekorere kjøkken, balkong eller loggia..

 • Silkepuss kan ikke skryte av slitestyrke. Av denne grunn bør den ikke brukes i områder med høy trafikk. I tillegg kan silkeutseendet bli skadet uopprettelig på grunn av utstående bunn og hjørner. I slike tilfeller må etterbehandlingen gi ytterligere beskyttelse..
 • Tak som er dekket med silkepuss kan ikke vaskes – dette etterbehandlingsmaterialet er redd for fuktighet og tåler ikke kollisjon med det. På grunn av denne ulempen kan denne sammensetningen ikke brukes til innredning av badet..
 • Silke gips vil ikke kunne skjule alvorlige feil på gulvene – det er bare egnet for små og mindre skader.

Stil og design

Flytende silkeaktig tapet ser veldig imponerende og attraktivt ut. Imidlertid kan de ikke brukes i alle rom. For eksempel på badet eller kjøkkenet er det bedre å bruke andre etterbehandlingsmaterialer som ikke er redd for høy luftfuktighet..

Silkeaktig gips ser flott ut i interiører i forskjellige stilistiske retninger.

For eksempel, for permanente klassikere, blir løsninger av edle, men diskrete toner oftest valgt.. Det kan bli:

 • lysebrun;
 • hvit;
 • beige;
 • krem;
 • meieri;
 • kremete;
 • karamell nyanser.

  På bakgrunn av slike “rolige” vegger vil møbler av naturlig tre effektivt skille seg ut. De kan ha avrundede og buede ben / armlener / rygg og delikat polstring – slike detaljer i et ensemble med grove pastellvegger ser virkelig rike og aristokratiske ut.

  Vakker silkeaktig gips kan brukes ikke bare i klassisk, men også i moderne interiør. I slike ensembler er det også tillatt å bruke rolige og lakoniske lyse farger. Hvis du liker dristige beslutninger, bør du kjøpe et mer mettet og lyst gips av grønne, rosa, fersken, oransje, blå eller grå nyanser..

  På en slik bakgrunn vil ultramoderne dekorasjoner, hvitevarer og møbler se organisk ut. Moderne stiler gir sterke kontraster. For eksempel, på bakgrunn av snøhvite eller sølvvegger, ferdig med silkepuss, vil elementer som en svart hjørnesofa eller en svart-hvit sofa se dyre og stilige ut..

  I tillegg, i ensembler utført på en moderne måte, ser belysningsarmaturer med krom og skinnende overflater spesielt harmoniske ut. Det anbefales å sette dem i en duett med enkle og diskrete etterbehandlingsmaterialer..

  I dag er loftet med rette anerkjent som en av de mest populære stilene.. I interiøret, laget i en lignende vene, brukes oftest silkepuss av en grov grå farge. Når det plasseres på veggene, skaper det effekten av bare betongvegger, som er en passende løsning for den nevnte stilen..

  I ensembler i loftstil kan du bruke mørke løsninger for silke eller belegg med metallisk effekt. På denne bakgrunn er stilige og moderne møbler, detaljer av grovt tre, samt myke og koselige tepper i dystre nyanser (grå, kjedelig brun) oftest plassert.

  Hvis hjemmet ditt er designet i mer pretensiøse og pompøse stilistiske trender, bør du bruke passende etterbehandlingsmaterialer..

  Silke gips er perfekt for slike ensembler..

  I kunstnerisk interiør som rokoko, barokk eller imperium perlemorsbelegg med en nyanse av gull, bronse eller sølv vil se uovertruffen ut. Selvfølgelig, for slike miljøer, kan du også bruke enkle monokromatiske belegg – i dette tilfellet bør all vekt legges på dyre møbler og innredning. En elegant, men ikke -påtrengende glans av silke gips tråder er i stand til å fullføre et pompøst interiør, noe som gjør det virkelig unikt.

  Hvis du trimmer barnerom, da kan kjedelige grå farger, som for loftstil, eller erfarne pastellfarger, som i klassikerne, erstattes med lyse og “livlige” paletter.

   Under forholdene i en barnehage vil belegg i følgende farger se organiske ut:

   • rosa;
   • turkis;
   • blå;
   • blå;
   • oransje;
   • grønn;
   • fersken.

   Til tross for at du kan bruke lyse farger i barnehagen, trenger du fortsatt ikke å overbelaste rommet med dem. Prøv å kombinere møbler og dekorasjon riktig, slik at interiøret ikke virker for fargerikt og fengende. Det anbefales å unngå røde, giftige oransje og lyse lilla farger – de vil begeistre barnets nervesystem og forstyrre rask sovning.

   Den samme regelen bør følges hvis du leter etter silkegips til et soverom for voksne. I slike miljøer bør du heller ikke bruke for dristige og fengende etterbehandlingsmaterialer. De vil glede seg med sin lysstyrke bare første gang, og deretter vil de begynne å irritere.

   Kombinasjonen av to farger silke gips ser attraktiv ut i forskjellige interiører. Det kan for eksempel være en delikat og hyggelig kombinasjon av en myntakshusvegg og snøhvite tak som omgir den. Fargen på møbler og innredning for en slik setting bør velges basert på minst en av de to nyanser som er tilstede i dekorasjonen..

   Produsenter

   For dekorasjon av boligkvarter, anbefales det å kjøpe en slitesterk silkeaktig gips av høy kvalitet. Dette kravet oppfylles av blandinger produsert av kjente produsenter. La oss se nærmere på noen av dem.

   Decorazza

   Varemerket Decorazza er en del av Interra Deco Group -beholdningen. Denne store produsenten har lykkes i det russiske markedet i over 24 år. Under sin eksistens har Decorazza etablert seg som en ledende produsent av vannbaserte maling og lakker og andre etterbehandlingsmaterialer av høy kvalitet..

   Sortimentet av dette merket inkluderer ikke bare flytende silkeaktig tapet, men også fasade- / interiørmaling, forberedende materialer, porselenstein, samt verktøy og utstyr for maling.

   Decorazza silke gips har en interessant tekstur og gode ytelsesegenskaper. Denne finishen er imidlertid ikke billig..

   VGT

   Dette er et annet stort og velkjent selskap som markedsfører lakker og maling av høy kvalitet, i tillegg til luksuriøst silkeaktig gips..

   Kvalitetsgips VGT skaper en veldig vakker etterligning av silkeoverløp på forskjellige underlag. I tillegg inneholder sortimentet til denne produsenten mange dekorative løsninger i forskjellige farger, fra monokromatisk til perlemor..

   Merkede plaster for silke fra VGT har en rekke positive kvaliteter, som de er valgt av moderne forbrukere:

   • de er preget av høy vedheft, på grunn av hvilken løsningen lett faller på alle baser og pålitelig fester seg til dem;
   • merkede alternativer er sterke og holdbare;
   • danne et “pustende” belegg av høy kvalitet;
   • har et vakkert utseende og en unik glans som er karakteristisk for silkeblandinger.

    Silke gips

   En kjent produsent som spesialiserer seg på produksjon av silkegips av høy kvalitet. Dette merket har vært i drift siden 1997. I 20 år har den blitt ledende innen kvalitet og volum av produksjon av gipsblandinger for silke.

    Silk-gips silketrykk er miljøvennlig, pålitelig og enkel å påføre. Silkeplaster av dette merket er populært både i Russland og i utlandet. Silk Plaster flytende tapetkatalog inneholder mer enn 21 samlinger og mer enn 3000 fargeløsninger og teksturløsninger. Den ideelle komposisjonen kan velges for et interiør designet i en hvilken som helst nøkkel..

    Valgtips

    Silke gips er et populært og vakkert etterbehandlingsmateriale som kan gjenopplive interiøret og gjøre det mer presentabelt.. La oss bli kjent med noen tips for å velge slike belegg:

    • Før du går videre til valg av silketrykk av en passende nyanse, må du sørge for at overlappingen er i en passende stand. Det må huskes at silkepuss bare passer perfekt på perfekt flate overflater..
    • For soverom er det bedre å velge komposisjoner av rolige og pastellfarger. Når det gjelder gangen eller gangen, anbefales det å kjøpe lettere etterbehandlingsmaterialer for slike mellomrom – de kan visuelt utvide området. Det er tillatt å påføre lysere og mer uttrykksfulle plaster i hallen..

    • Det anbefales ikke å kjøpe for billige gipsblandinger.

    En silkeaktig mørtel av høy kvalitet vil ikke være billig.

    • Bestem deg på forhånd for en passende gipsfarge. I dette tilfellet må du stole på fargen på møblene i rommet, så vel som stilen på interiøret selv..

    Anbefalinger

    Hvis du bestemmer deg for å dekorere rommet med vakkert silkegips, bør du ta hensyn til anbefalinger fra eksperter.

    • Noen gipsblandinger inneholder små partikler. Det er ikke veldig praktisk å jobbe med slike materialer. Det er bedre å bruke en pneumatisk sprøytepistol til dette..
    • Silke gips er en flott løsning for å dekorere en aksentvegg innendørs.
    • Jo større fibrene i blandingen, desto mer interessant vil teksturen på overflaten på veggen eller taket se ut. Imidlertid vil slike overflater ikke være glatte..
    • Hvis silketrekket er skadet, kan det repareres. For å gjøre dette fuktes det berørte området med vann, deretter fjernes den gjennomvåt delen av finishen med en slikkepott. Deretter fortynnes restene av silkeblandingen og skaden gni med en murske.

    • Silkepuss kan påføres sømløst på en rekke underlag. Det kan ikke bare være betong eller tre, men også rimelige gipsvegger..
    • Gips med stor tekstur forbrukes per 1 kvm. m mer enn fine teksturerte formuleringer.
    • Hvis du bestemmer deg for å påføre silkepuss på gulvet selv, må du først forberede det nøye. Ellers kan tilstrekkelig vedheft av materialene ikke oppnås..

    Vakre eksempler

    Silke gips kan brukes til å lage ikke bare klassisk, men også uvanlig interiør. For eksempel kan det være et rikt ensemble i orientalsk stil med et mørkt trekabinett, en smijernslampe og et voluminøst gyllent speil mot en bakgrunn av beige og rosa pussede vegger. Med en slik gulvfinish kan du kombinere et gulvteppe med broderte mønstre..

    Veggene i stuen, ferdig med fløyelsaktig mørk lilla gips, vil se spektakulære ut i kombinasjon med et hvitt gulv, en snøhvit sofa og glassbord.

    I en lys stue vil krem ​​og lyse beige etterbehandlingsmaterialer med en lys silkeglans på veggene se organisk ut.

    Med lignende maling og tekstur kan du kombinere lyse tremøbler, kurvstoler og lenestoler, hvite dekorative puter, samt transparente vaser med friske blomster..

    I et originalt og stilig soverom kan alle vegger avsluttes med gult silkeimitasjonsgips og fortynnes med en aksent hvit overlapping bak dobbeltsengen. Du kan slå slike “levende” farger med en seng av lyst tre, høybeige garderober, veggspeil, samt et turkis teppe, puter og strømpebånd på stoler / bord.

    Mørke grå -lilla vegger i en duett med hvitt tak og mørkt gulv vil se spektakulære ut hvis de fortynnes med tunge gardiner, et stort hvitt teppe og mørke møbler – stoler, en vevd sofa, grå puffer.

       Turkisblått silkegips vil se harmonisk ut sammen med en blå sofa med bølget rygg og hvite ben. Det er bedre å fullføre gulvet i et slikt miljø med tre. For å fullføre ensemblet bør du henge store hvite malerier over sofaen, og sette en gulvlampe med en blå lampe og en hvit fot ved siden av. Blå og hvit maling kan fortynnes med levende planter i lyse potter.

       Se den følgende videoen for teknikken for påføring av silkepuss..