Siding Vott: utvalg og egenskaper

Fra gammelt av prøvde de å forbedre utseendet på husets vegger: å gjøre det mer edelt for alle forbipasserende og for seg selv. Siding er nå en av de foretrukne løsningene. Men faktum er at selv dette utmerkede materialet har sine egne egenskaper, hvorav mange avhenger av produsenten og teknologiene som brukes..

Særegenheter

Den ventilerte fasaden er ekstremt populær nå fordi den:

 • opprettholder det anbefalte fuktighetsnivået til “kaken” på veggen;
 • lar deg demontere strukturer raskt og “rent” etter behov;
 • krever ikke “våte” arbeider;
 • har utmerkede ytre og praktiske egenskaper.

Siding kan installeres selv i frosttiden, uavhengig av det faktiske været. Arbeidet vil ikke kreve involvering av mange mennesker, som ofte er tilfellet. På alle stadier – fra forberedelse til forbedring av utseendet – er en persons innsats nok.

Men for fullt å avsløre fordelene med panelmateriale, må du velge et varemerke med stor forsiktighet..

Det kanadiske selskapet Mitten har lenge etablert seg på den positive siden, og derfor er det verdt å snakke om produktene sine spesielt.

Om merket og kvaliteten

Den første siden av dette merket ble brakt til Russland i 1996. I hele denne tiden viste han seg å være et kvalitetsmateriale. Derfor er det allerede mulig å trekke spesifikke konklusjoner fra driftserfaringen under russiske naturforhold.. Hvert år økte etterspørselen etter kanadiske produkter bare. Årsakene er ganske åpenbare:

 • praktisk bruk av kledningen og den lange driftstiden;
 • enkel installasjon;
 • levering av livstidsgaranti for alle sider (nøyaktig 50 år).

Egenskaper og applikasjon

Når det gjelder materialet for veggdekorasjon, er det viktig å berøre temaet for dets eksterne egenskaper, fordi dette er hovedkriteriet som er tilgjengelig selv for ikke-profesjonelle (unntatt styrke og levetid). Mitten -selskapet følger en ganske tradisjonell politikk i utformingen av produktene. Fargeskjemaet, til tross for et stort utvalg alternativer, er rolige nyanser..

Utviklere nektet bevisst fra lyse og spennende malinger – dette er selskapets kommersielle politikk. Sortimentet domineres av skipsprofilen, selv om det finnes andre løsninger. For eksempel, Sørlige perler utad ligner sildebensprofiler, men samtidig er den angitte samlingen ganske original i utseende. Ethvert utvalg selges umiddelbart i den endelige konfigurasjonen, noe som gjør det mulig å installere. Erfarne spesialister sørger hele tiden for at korrespondansen mellom forskjellige detaljer innen teknologi og farge blir observert.

Fordeler og ulemper

Ethvert masseprodusert produkt har både sterke og svake posisjoner. Anmeldelser viser at kanadisk ytterkledning i alle farger er lett og ikke skaper en kraftig belastning på husets bærende elementer. Det er ikke vanskelig å montere og om nødvendig fjerne det. På grunn av stoffets elastisitet er utseendet på bulker på overflaten nesten utelukket. Produksjonsegenskaper lar forbrukerne spare fra problemer med mugg og mugg, fra ødeleggelse av produktet under påvirkning av fuktighet.

Når det gjelder problemene, er den mest alvorlige av dem den høye termiske ekspansjonsindeksen. På grunn av uoppmerksomhet i denne omstendigheten kan det monterte vinylsidene raskt mislykkes. I kulde viser panelet seg å være for skjørt og kollapser selv fra mindre slag.

Siden vinyl bygger opp statisk elektrisitet, vil panelet bli støvete hvis huset ikke er jordet..

Når sidespor installeres i varmt vær, og enda mer med aktiv isolasjon eller ved negative lufttemperaturer, kan det ikke lages en fasade av høy kvalitet – overoppheting gjør panelene for brede og upraktiske å jobbe.

Men i kulde viser materialet seg å være skjørt og kan bryte selv med lett trykk. Bare forsiktighet og nøye beregning kan hjelpe til med å takle disse problemene, hvis installatører vet om dem. Selv den kanadiske teknologien på XXI århundre tillater ikke å eliminere svakhetene til vinyl. Det er mye mer riktig å ikke klage over dette problemet, men å ta hensyn til riktig valg av produkter.

Egenskaper og varianter

Det nordamerikanske selskapet produserer sidespor:

 • lengde fra 300 til 376 cm;
 • bredde fra 170 til 230 mm;
 • tykkelse fra 1 til 1,2 mm;
 • den høyeste motstanden mot vind (uten medfølgende mekaniske støt) ved hastigheter opptil 290 km / t;
 • en obligatorisk driftstid på opptil et halvt århundre, selv om eieren av lokalene endres gjentatte ganger.

Takket være prestasjonene til ingeniører var det mulig å sikre at sidesporet var egnet for installasjon ved temperaturer fra -20 til 0 grader. Bare kaldere temperaturer kan påvirke kvaliteten på konstruksjonene negativt. Det tillatte lufttemperaturområdet under drift er 100 grader, den sterkeste oppvarmingen er +50.

Borde & Batten – dette er paneler plassert i et vertikalt plan, som understreker detaljene i bygningens ytre, passer godt til det dominerende, horisontalt orienterte sidesporet.

Linjen inneholder 14 typer farger, men for å kunne distribuere de visuelle sonene til forskjellige farger riktig, trenger du en profil for kanting. Siden profilen ikke bøyes noe sted, ser panelene brede ut til tross for den lille arbeidsbredden.

Et utvalg Sentry Mitten inneholder paneler for horisontal legging med en skipsprofil. Tonalitetene er mindre forskjellige (det er bare 10 typer), men sedertre teksturen viser seg å være veldig attraktiv for øyet.

Et alternativ kan betraktes som løsninger fra kjeden Oregon -stolthet – det er denne gruppen som av ledelsen i selskapet anses å være den viktigste og fremmes aktivt. Publikum deler en ganske så høy vurdering.

Samlingen inneholder 14 nautiske diskrete paneldeler. Selvfølgelig, som i den andre serien, følger det med et komplett monteringssett. Forbrukeranmeldelser snakker om et rasjonelt forhold mellom kostnad og ytelse som ennå ikke er oppnådd i andre samlinger. Det skal bemerkes at sammensetningen av produktene i linjene og deres generelle liste kan endres når som helst..

Montering

Det er viktig å kjenne dette øyeblikket ikke bare for de som liker å reparere eller bygge hus med egne hender, fordi profesjonelle byggherrer må kontrolleres i hvert trinn. Ofte følger de minst motstands vei, og da oppstår alle slags hendelser, problemer og mangler. Den kanadiske produsenten har laget en liste over krav til sikringsprosedyren og tilhørende manipulasjoner, som må overholdes strengt.

Det er viktig å danne en kasse, som utføres enten i to lag eller i ett – det avhenger av om det er behov for isolasjon eller ikke.

Proprietære anbefalinger gir start for installasjon fra hjørner, samt innramming av vinduer og dører.

Det er alltid nødvendig å ta hensyn til hullene for å kompensere for termisk ekspansjon, som er 0,6 cm for vinylpaneler, fordi overflaten ellers kan hovne opp og bli dekket av stygge støt. Standarden for å feste lamellene i hjørnene til kassen innebærer bruk av selvskruende skruer. Åpninger for vinduer og dører er laget med platebånd eller bånd i form av bokstaven J.

Det er også mulig å bruke et sett med hovedpaneler kuttet i lengde og montert fra vindussiden til en rekkeklemme. I dette tilfellet er utsiden festet av hjørneprofiler utenfra.

Samtidig med slike profiler settes en innledende stolpe, som den skal feste den første raden med blokker til. På toppen er den også festet til detaljene i kassen med selvskruende skruer. Deretter kombineres sekvensiell feste til låsen nedenfra med innføring av de samme skruene ovenfra.

MITTEN sidesporinstallasjon, se følgende video.

Selvantennelse av Mitten sidespor skjer bare ved en temperatur på 432 grader. Hvis utetemperaturene er negative, er reduksjonen i elastisitet begrenset til 20%. Det er godt å vite at garantien dekker produksjonsfeil, men ikke falming eller misfarging. Dette er ikke så vesentlig, ettersom kanadisk sidespor er mer motstandsdyktig mot sollys enn mange andre versjoner. Reflekterende varmestråler av stoffet tilsettes pigmentene, noe som i tillegg øker holdbarheten.

Velge Mitten sidespor

Til tross for kvaliteten på dette produktet, er det en rekke finesser som må kontrolleres når du velger det. For eksempel foretrekkes alltid lyse nyanser fremfor mørke nyanser ettersom de falmer langsommere i solen..

Det anbefales å finne ut om selgerne (forhandlerne) har sertifikater som bekrefter produktets samsvar med hygiene- og brannstandarder, fordi russiske divisjoner er ekstra ledd i kjeden, og det er bedre å spille det trygt.

Det er verdt å sjekke nøye om tykkelsen på panelene er jevn over hele lengden..

Høykvalitets vinylfasader har en jevn farge fra front- og bakvinkelen. Hullene der båndene er festet må lages av produsenten på samme måte og plasseres i den øvre delen av delen. Det er nyttig å sjekke om det er låser på det høyeste punktet som blokkerer sammenbrudd av deler ved kraftige vindkast. Det er uønsket å kjøpe veldig tykke paneler (over 1,2 mm), siden de har for liten elastisitet.

Offisielle kanadiske produkter leveres i stive pappbeholdere, og når de brettes i kanten over monteringshullene, går ikke sidesporet i stykker.

På et godt produkt kan det ikke være spor av peeling og små sprekker. Det er viktig å forstå at vinylbekledning er delt inn i flere målgrupper. Ved hjelp av sofits kan takfremspring og takfeste dekkes. Kjelleren er små paneler med høy stivhet. Det er også produkter til fasader. Alle er av høy kvalitet, men de kan ikke erstatte hverandre..