Siding i vinyl: panelets egenskaper og dimensjoner

Siding i vinyl: panelets egenskaper og dimensjoner

Det er et stort antall materialer for kledning av fasader på bygninger. Sammen med naturlige råvarer er syntetiske produkter mye brukt, som har vist seg på den positive siden under drift. Disse materialene inkluderer vinylfasader, som er tilgjengelig på markedet i et stort utvalg..

Typer, typer og farger

Polymerprodukter brukes overalt i dag, på nesten alle områder av menneskelig aktivitet kan du finne plastprodukter, gjenstander eller strukturer. Byggebransjen var intet unntak. I dette området er det også polymere materialer, blant hvilke det er verdt å fremheve vinylsider som brukes til utvendig arbeid når du skal kledning av bygninger..

Det var plastpaneler som ble ledende i popularitet blant etterbehandlingsmaterialer for fasader.. Slike paneler brukes til å dekorere lavhus, garasjestrukturer, nyttebygninger, bad, samt offentlige strukturer – handelsboder, kontorbygg, bensinstasjoner..

PVC -produkter er bemerkelsesverdige for sitt utseende. Det finnes varianter av sidespor som etterligner finishen på naturlige materialer, for eksempel tre eller naturstein..

I tillegg er ikke PVC -elementer utsatt for forfall, brenner ikke, og gir også et høyt beskyttelsesnivå mot eksterne faktorer, de er ganske enkle å installere og er holdbare..

Hovedoppgaven med vinylbekledning er kledning av fundamentene til hus..

Med tanke på bruksområdet kan plastelementer deles inn i tre hovedgrupper:

 • Soffit – lignende produkter brukes til horisontal etterbehandling. Ganske ofte brukes slikt materiale til takbekledning. Det er flere underarter av polymerråvarer: perforert sidespor, massivt og paneler med perforering i midten. Perforering på elementene gir ekstra ventilasjon av basene.

 • Sokkel- / sokkelpaneler – de er små produkter, et bemerkelsesverdig trekk ved dette er deres økte styrke. En lignende egenskap for materialet oppnås på grunn av tykkelsen på sidesporet, som er to ganger de vanlige verdiene, vanligvis er denne parameteren for stripene omtrent 4 mm.

Produktenes styrke gir dem motstand mot mulige mekaniske påvirkninger som er mulige under driften av bygningen. Dette påvirker imidlertid ikke massen på panelene, så det er ikke behov for ytterligere forsterkning av fundamentet til strukturen..

 • Veggbekledning – denne produktgruppen brukes til kledning av vertikale baser. Elementene er glatte, preget eller gjentar teksturen til naturlige materialer.

På salg kan du finne flere varianter av vinylprofiler:

 • skipstavle, et særpreg som er tilstedeværelsen av to svinger;
 • “Sildbein” – lignende elementer har en bøyning;
 • dobbelt og trippel sildbein – som skiller seg fra hverandre i antall bøyninger;
 • blokkhus – elementer av slike produkter ligner tømmerlist.

Basert på formen på vinylprodukter, er det tre typer produkter på markedet:

 • elementer bestående av en skinne er merket med bokstaven S;
 • paneler bestående av to strimler, de er merket med bokstaven D;
 • trippel sidespor, som produsentene merker med bokstaven T.

PVC -paneler, som tilbys forbrukeren av innenlandske og utenlandske produsenter, presenteres i et bredt spekter av farger, på grunn av hvilke det vil være ganske enkelt å velge den nødvendige nyansen av produkter for kledning..

Med fokus på fargedesign kan produktene deles inn i følgende kategorier:

 • hvite paneler;
 • farget sidespor;
 • pastellfarger.

Den siste produktgruppen er den mest populære. Kravet om et slikt fargevalg skyldes muligheten for en harmonisk kombinasjon av lignende løsninger med andre materialer og nyanser, i tillegg har elementer av pastellfarger en lavere kostnad i forhold til paneler med lyse farger..

Den høye prisen på produkter i mettede nyanser forklares av tilstedeværelsen av fargestoffer i sammensetningen, som koster ganske mye. Men bruken av dyre komponenter til maling påvirker direkte holdbarheten til slike paneler – de får utmerket motstand mot påvirkning av ultrafiolett stråling, på grunn av hvilken de ikke mister sin opprinnelige nyanse på lang tid..

Egenskaper og krav

De viktigste fordelene med polymer sidespor som brukes til utvendig etterbehandling av bygninger er dens motstand mot miljøpåvirkninger og atmosfæriske fenomener, i tillegg, i forhold til naturlig tre, lider ikke PVC -paneler av insekter, dannelse og utvikling av forskjellige mikroorganismer på elementene er ekskludert.

Den lille massen av plaststrukturen spiller også en viktig rolle når du velger dette materialet for etterbehandling av huset, siden det ikke er nødvendig å bruke spesielt konstruksjonsutstyr for å installere paneler.

Som praksis viser, vil kledning med vinylbekledning brukes produktivt i minst 50 år, og tilstedeværelsen av et stort antall forbindelsesdeler for produkter vil tillate installasjon på kortest mulig tid.

Tatt i betraktning de tekniske egenskapene til materialet, er det verdt å markere en rekke grunnleggende elementer som utgjør produktet:

 • Polyvinylklorid. Produktene inneholder omtrent 80% av det; kvalitetsnivået på det ferdige produktet vil avhenge av dette stoffet. Det skal bemerkes at det er sidespor på salg, noe som kan tiltrekke en kjøper til en lav pris i forhold til kolleger fra andre produsenter. Den lave prisen skyldes bruk av sekundære råvarer i produksjonsprosessen av produkter, noe som påvirker ytelsen til kledningen negativt i fremtiden..
 • Kalsiumkarbonat – denne komponenten er tilstede i sammensetningen av det nedre produktlaget, i prosent er dens tilstedeværelse omtrent 15%. Ingrediensens hovedfunksjon er å fylle panelets struktur..
 • Titandioksid – Når det gjelder dette stoffet, er det inkludert i sammensetningen av det øverste lag av sidespor, dets andel i materialet er 10%. Det er nødvendig for å opprettholde fargen på materialet, så vel som for stabiliteten i produktets struktur. Takket være denne komponenten får polymerprodukter motstand mot UV -stråling..

 • Modifikatorer, som er ansvarlig for materialets motstand mot mekanisk belastning. Prisen på produkter avhenger direkte av antall og proporsjoner av visse modifikatorer.
 • Fargelegging av pigmenter – på grunn av disse stoffene er den nødvendige fargen på produktet angitt. Når du kjøper produkter, bør du være oppmerksom på at fargen på produktene kan variere noe, avhengig av produksjonsserien..
 • Smørekomponenter – de er ikke inkludert i sammensetningen av råmaterialet, men de brukes til å sikre at materialet glir under produksjonsprosessen, i tillegg avhenger glattheten til det ferdige panelet av dem.

Vinylpaneler produseres ved ekstrudering. Denne prosessen innebærer å skyve hele sammensetningen gjennom profilhullet, på grunn av hvilken den har form av et bånd. Etter å ha utført denne prosedyren, blir materialet kuttet i produkter med ønsket lengde, og en arbeidsprofil er tilordnet segmentene..

I moderne produksjon av produkter er to ekstruderingsmetoder relevante:

 • Monoextrusion – som et resultat av denne produksjonsmetoden frigjøres produkter, der alle tilgjengelige tilsetningsstoffer fordeles jevnt over arket, uten å ta hensyn til de ytre og indre lagene.

 • Co -ekstrudering – gjør det mulig å produsere produkter der kvaliteten på materialet på utsiden og innsiden vil være forskjellig. Denne funksjonen er veldig relevant for råvarer, siden den øvre delen under drift er mer utsatt for påvirkning av eksterne faktorer, derfor er det viktig å øke motstanden. Billig co -ekstrudert sidespor kan skilles visuelt fra resten – det øverste laget vil være mer mettet i fargen, det andre laget inkluderer som regel ikke fargestoffer, så det blir lettere.

Det er ingen russiske standarder for normer for produksjon av vinylpaneler, og derfor blir produksjonsselskapene styrt av utenlandske krav og normer for dette materialet..

Det er en generell standard for vinylbekledning laget av ASTM (USA). Denne organisasjonen har foreskrevet de optimale egenskapene som PVC -produkter må oppfylle. Det er på dem at utenlandske og innenlandske selskaper stoler på, og driver med produksjon av kledningsprodukter og komponenter for dem..

Blant den presenterte listen over standarder er det nødvendig å markere følgende tekniske egenskaper til materialet:

 • Tykkelsen på vinylpaneler kan variere fra 0,9 til 1,2 mm. For produkter med en levetid på mer enn 10 år vil anbefalt tykkelse være 1,1 mm..
 • Når det gjelder farge, er det ASTM D 3679 D 6864 D 7251 standarder, som regulerer denne parameteren for produkter..
 • ASTM D2943 -standarden regulerer røykutvikling, ASTM D635 – brennbarhetsnivå for materialer.
 • ASTM D 1784-81 inneholder en spesifikasjon for sammensetningen.
 • Produktets slagfasthet er spesifisert i ASTM D 256.

Dimensjoner og standarder

Det er ingen enkelt standard når det gjelder størrelsen på vinylfasader, derfor har hvert produksjonsanlegg et individuelt dimensjonsgitter for paneler..

Det er mulig å skille mellom lengde, bredde og tykkelse på arket der produkter fra polyvinylklorid kan lages:

 • lengden på elementet kan være fra 2,5 m til 4 m;
 • bredde – fra 20 til 30 cm;
 • paneltykkelse – fra 0,9 til 1,2 mm.

Som med små fargeforskjeller, kan det være noen inkonsekvenser basert på utgivelsesserien med materialdimensjoner. Derfor er det nødvendig å kjøpe alt materiale og komponenter fra en produsent for å unngå problemer under installasjonen og redusere attraktiviteten til bygningens ytre kledning..

Beregning av materiale og komponenter

Vinyl sidespor maskinvare kommer i en rekke størrelser og konfigurasjoner. Videre vil alle parameterne til elementene være forskjellige, ikke bare basert på serien, men også med tanke på produsenten av materialet.

Følgende produkter skal tilskrives standard tilleggskomponenter:

 • Startplate – den finnes i alle samlinger og serier, hos alle produsenter av plastpaneler, siden den er en obligatorisk del som kreves for installasjon. Det er med festingen av dette elementet at installasjonen av hele strukturen begynner.
 • J -profil – et produkt som brukes til kledning av vertikale ledd – vinduer eller døråpninger og soffits.
 • Ytre og indre hjørner.
 • H -profil – Hovedformålet med elementet er å koble sammen stripene i tilfeller der det ikke er overlappende paneler.

Det er en liste over originalt tilbehør til vinylpaneler.

De finnes ikke hos alle produsenter av disse produktene:

 • etterbehandlingslist – oppgaven er å dekke vertikale ledd, det vil si det samme som for en standard J -profil;
 • vinduslist – fungerer som en analog av J -profilen, men er forskjellig i en mer kompleks konfigurasjon;
 • platebånd – brukes under arbeid nær døråpninger, og har i motsetning til J -profilen en litt annen enhet.

Når du planlegger å kjøpe originale komponenter, må du huske på at kostnaden for elementene oftest overstiger kostnaden for selve materialet for kledningen.

For å utføre montering av vinylfasader på egen hånd, vil et viktig spørsmål være riktig beregning av mengden materiale for etterbehandling, samt tilleggselementer som kreves for å fikse panelene..

Beregninger gjøres basert på bygningsplanen. Først og fremst er det totale fasadeområdet delt inn i flere komponenter for å bestemme arealet til hver base. Størrelsen på vindu og døråpninger trekkes fra den totale verdien av frontområdet. Tatt i betraktning størrelsen på mønet og taket, kan du beregne størrelsen på takoverhengene, som er kantet med soffits.

I tillegg må du beregne antall ekstra platebånd, vinduslister og andre komponenter som brukes til å feste panelene. For å beregne det nødvendige antallet slike elementer nøyaktig, bør du ha en klar forståelse av prosessen med å installere vinylfasader..

I tillegg, i løpet av beregningen av arbeidsmaterialet og komponentene, er det verdt å forstå at den mottatte mengden vil indikere mengden og listen over materialer når du bruker produkter i arbeidet uten resulterende rester, som i de fleste situasjoner ikke kan oppnås. Det er derfor, etter å ha merket alle verdiene, bør de økes med minst 10% for å løse ulike typer problemer som kan oppstå under installasjon av paneler..

Installasjon av plastpaneler er en enkel prosess. Gitt verktøyene som nesten alle eiere har, kan alle gjøre dette arbeidet. For å installere trenger du et nivå, en markør og en skrutrekker. Installasjonen av profiler på grunn av deres spesifikke enhet innebærer å fikse produkter oppå hverandre, nær hverandre. Dermed vil leddene i materialer overlappes av følgende materiale..

For å feste sidesporet til fasaden, lages det en dreiebenk av tre eller metall. Takket være denne metoden er det mulig å skjule eventuelle uregelmessigheter i basen, men dette vil ikke påvirke kvaliteten på installasjonen av materialet, det viktigste er at dreiebenken skal reises strengt i henhold til nivået. Panelene festes horisontalt fra bunnen.

I den neste videoen finner du en videoinstruksjon om hvordan du installerer Holzplast vinylfasader..