Sideblokkhus: varianter og utvalgskriterier

Sideblokkhus: varianter og utvalgskriterier

Hver person ønsker å bo i et vakkert hus eller en leilighet, og i jakten på dette ønsket tyr folk til forskjellige dekorasjonsmetoder. Men det overveldende flertallet bruker sidespor, ofte faller valget på et slikt utvalg som blokkhus. Vi skal prøve å finne ut hva som er så spesielt med det, hva er dets styrker og svakheter, hvordan velge og installere materialet.

Hva det er?

Dette er et materiale som brukes til veggbekledning, det særegne er at det ser ut som en tømmerhytte. Noen ganger kalles et blokkhus for tømmer. Den kan brukes til både utendørs og innendørs bruk.

Visninger

Et loppehus er klassifisert i typer avhengig av materialet det er laget av.

Vurder den mest populære.

 • Vinyl. Mer presist er denne typen sidespor laget av polyvinylklorid eller, hvis forkortet, PVC.
 • Aluminium. Denne arten har utmerket styrke og letthet..
 • Metall. Veldig lik i egenskaper som aluminium.
 • Keramikk. Dette sidesporet har ennå ikke fått behørig oppmerksomhet fra publikum, ettersom det er den siste utviklingen. Imidlertid begynner det gradvis å fange markedet på grunn av indikatorene for god kvalitet og attraktiv pris..

 • Sement. Denne typen er det midterste alternativet. Den har god kvalitet og lav pris..
 • Tre. Dette er den vanligste typen sidespor.
 • Under steinen. Det er ganske populært på markedet. I henhold til egenskapene er det nesten ikke dårligere enn sement, og i noen tilfeller til og med overgått.
 • Akryl. Ifølge eksperter skiller akrylfasader seg lite fra vinylfasader, med unntak av holdbarhet og pris..
 • Under mursteinen. Brukes mest til foundation.

La oss i detalj vurdere alle styrker og svakheter ved hver type blokkhus.

Funksjoner og fordeler

Hver type sidespor har sine egne fordeler og ulemper, som vil bli diskutert..

Vinyl

Dette blokkhuset har mange funksjoner som:

 • høy fleksibilitet;
 • korroderer ikke;
 • har motstand mot falming og sprekkdannelse;
 • liten vekt.

  På grunn av fleksibiliteten gir den litt frihet i installasjonsarbeidet. Og det er for denne typen sidespor at den største fargepaletten er tilgjengelig..

  Et annet utvilsomt viktig pluss er miljøvennlighet..

  Aluminium

  Selvfølgelig er vekten ikke lettere enn vinyl, men sammenlignet med alle andre, er den fremherskende i denne kategorien. Oftest brukes det til å belegge bygninger i flere etasjer nettopp på grunn av dets hovedtrekk, fordi det påvirker materialet en stor belastning – både vekt og vind.

  Blant de betydelige manglene kan betraktes som de høye kostnadene for selve produktet..

  På grunn av egenskapene til selve aluminiumet, korroderer dette materialet ikke, brenner ikke eller smelter, og utgjør derfor ikke en trussel for mennesker i vanskelige situasjoner. Hvis materialet påvirkes av plutselige temperaturendringer, overfører det dem enkelt. Smuss henger ikke på det lenge, fordi det er veldig enkelt å vaske det både med en fille og med en god strøm fra under slangen.

  Metallbekledning

  Den er for det meste laget av galvanisert stål. For å forbedre og beskytte overflaten, er den belagt med en polymerforbindelse. Kanten på hvert ark er i stand til å klamre seg til kanten av det andre, dette kalles låsestrukturen, og dette er det som vil hjelpe deg med å spare på festematerialer.

  Det er verdt å presisere at hvis du følger anbefalingene som selgeren vil gi deg, kan sidesporet tjene deg opptil 50 år..

  Keramikk

  Den er basert på leire, som gjør den, akkurat som vinyl, miljøvennlig.

  Sement

  Når vi snakker om ham, kan man umiddelbart markere hans negative egenskaper, nemlig: det er skjørhet. Av denne grunn leveres forskjellige typer tilsetningsstoffer til den. Og også høye kostnader, men alt dette kan oppveies av varmebestandighet og levetid..

  Tre

  For øyeblikket posisjonerer denne arten seg som den dyreste nettopp på grunn av kostnaden for treet. Det er treverk som både er en fordel og en stor ulempe. Du bør alltid sørge for riktig pleie, og dette inkluderer treverk, ulike typer overflater og andre ting som ikke påvirker budsjettet ditt på den beste måten..

  Under steinen

  Hvis du vil at fasaden din skal se mer attraktiv ut, kan du bruke et materiale fra en naturlig rase, men hvis du vil spare penger, men ikke er klar til å ofre utseendet, vil alle slags blandinger og forbindelser komme til unnsetning..

  Akryl

  Materialet varer 2 ganger lenger, og kostnaden er 50% høyere per plate enn vinyl.

  Under mursteinen

  I motsetning til alle andre typer, er denne oftest brukt til kjellerbekledning.

  Alt henger sammen med at det er det mest holdbare, og derfor bør de styrke stedene som det belastes mye vekt på..

  Men det er nettopp med sin vekt at ulempen er forbundet, og den ligger i konstruksjonen av ekstra støtter som vil holde alt tilbake. Det andre minuset følger av dette – prisen.

  Alle disse typer sidespor er i stand til å etterligne treets farge.. Et godt laget produkt fra kunstige råvarer visuelt fra ekte tre kan skilles av få eksperter..

  Farger

  Du bør umiddelbart bestemme hvilken type materiale du vil jobbe med, fordi dette i større grad vil avgjøre hvilken farge du kan velge.

  Mange produsenter garanterer fullstendig UV -isolasjon, men dette er ikke tilfelle.. Over tid vil fargen fortsatt forsvinne, og det er derfor på produksjonstidspunktet som tilsettes forskjellige typer urenheter til materialets sammensetning, noe som forlenger beleggetes levetid..

  Hvis vi snakker om fargepaletten, er den bare begrenset av kundens smak og fantasi. Eksempler inkluderer farging som beiset eller gylden eik, mørk eller lys valnøtt, fersken, lys aske, plomme og andre..

  Oftest anbefales det å bruke lyse farger, fordi de er veldig harmonisk kombinert med taket. Eksperter sier at lyse farger visuelt øker størrelsen på nettstedet..

  Når vi snakker om selve taket, må du vurdere kombinasjonen med sidespor for visuell harmoni på nettstedet ditt..

  Dimensjoner

  Når det gjelder størrelse, vil det være bedre å sortere det etter type og redusere alt til et generelt bord..

  Type plate

  Lengde

  Bredde

  Tykkelse

  Vinyl

  3 til 4 meter

  Fra 23 til 27 centimeter

  0,7 til 1,2 millimeter

  Tre

  Ikke begrenset

  Ikke mer enn 22 millimeter

  Ikke mer enn 2,2 centimeter

  Aluminium

  Opptil 3,8 meter

  10 til 30 centimeter

  Fra 0,48 til 0,62

  millimeter

  Sement

  Fra 3 til 3,6 meter

  20 centimeter

  0,8 til 1,2 centimeter

  Metall

  Fra 2 til 6 meter

  12 til 55 centimeter

  Fra 0,48 til 0,62

  millimeter

  Keramikk

  3,6 meter

  19 centimeter

  1 centimeter

  Kjeller

  Fra 1 til 1,3 meter

  Fra 45 til 48 centimeter

  1 til 2 centimeter

  Hvordan velge?

  Du bør ta ditt eget valg, fordi hver person har forskjellige smaker og økonomiske evner..

  Eksperter gir imidlertid et viktig råd: ikke prøv å spare for mye, fordi huset ditt vil stå i mer enn et dusin år, og hver gang du må bytte panelene på grunn av det faktum at du bestemte deg for å spare penger, og de forfalt for raskt.

  Ikke spar på materialer av høy kvalitet, slik at hjemmet ditt kan glede deg over utseendet sitt dag etter dag..

  Velg materiale fra en pålitelig produsent, etter å ha lest anmeldelser av produktene sine tidligere.

  Finesser i installasjonen

  Det bør presiseres at installasjonen kan utføres alene eller ved å ansette et spesielt team..

  Hvis du ansetter et dedikert team, sparer du det meste av tiden, men utsetter samtidig lommeboken din for en slags trussel. Hvis du vil at alt skal gjøres med høy kvalitet og materiale av høy kvalitet, vil en slik justering bare øke kostnadene.

  La oss derfor gå videre til manuell installasjon. Faktisk vil et fint trekk ved sidespor være at det ikke krever arbeid med flytende blandinger, mørtel og lignende, og heller ikke krever spesielle ferdigheter..

  La oss vurdere en mer presis installasjonsinstruksjon.

  • Vi installerer startprofilen, det er på den hele strukturen vil bli festet.

  • Deretter installeres hjørne, buede og andre typer profiler, og først etter alt dette kan panelene på selve sidesiden installeres.
  • Ulike verktøy kreves for å få fart på arbeidet, men det er opp til alles valg..
  • Hvis du vil gjøre strukturen din mer tilpasningsdyktig til tung vekt, eller hvis du har en ujevn vegg, men du oppriktig vil ha den samme siden på den som du liker, så vil lathing hjelpe deg. Det vil være spesielt viktig for kjellerbekledning. Men ikke glem å beregne materialets vekt, slik at strukturen din ikke kollapser på en ganske rask tid..

  Gjør-det-selv-blokk husinstallasjon, se følgende video.

  Gjennomgang av ledende produsenter

   Produsent

   Oversikt

   Docke

   Dette selskapet er av russisk opprinnelse, som har vært på markedet siden 2005. Den har omtrent 16 farger i sitt arsenal. Mange kjøpere fremhever slike ulemper som rask utbrenthet av paneler, lav pålitelighet av elementer, paneler med dårlig farge kan fanges opp. Når det gjelder kvalitet, holder dette selskapet seg ganske bra, og i løpet av denne tiden klarte det å okkupere sin nisje i markedet, og dette ble positivt bidratt av en liten pris..

   Vox

   Dette selskapet har etablert seg som en produsent av kvalitetsbyggematerialer. Ifølge brukeranmeldelser er det fordeler som kvalitet, lav pris og fargebestandighet. Men det er med farge at hovedklagene til kjøpere henger sammen, nemlig: at selskapet ikke produserer for lyse farger.

   “Alta-profil”

   Det har en av de ledende markedsposisjonene i det russiske segmentet. Dette selskapet har vært i drift siden 2004, og for hele tiden har det klart å etablere seg som en produsent som nesten ikke tillater ekteskap og ikke kaster ordene for vinden. Hvis du blir fortalt at sidesporet fra dette selskapet vil være lyst, betyr det at det vil være lyst eller at det vil stå i minst 10 år uten å falme, så vil det være slik. I tillegg har den en grei pris for seg selv.

   Fine eksempler for inspirasjon

   Det er et stort antall typer utvendig boligdekorasjon i verden, og nedenfor presenteres slik at de kanskje kan vekke ønsket om å gjøre det samme hos deg..

   Disse eksemplene bruker ikke ekte tre, men ekte vinylfasader.. Her kan du tydelig se hvordan huset på grunn av materialutvalget av høy kvalitet blir transformert foran øynene våre..

   Og når du ser på slike hus, er det et ønske om å bo i det, og alt takket være veldig god sidespor.