Selvskærende skruer for gips: typer og trinnvise bruksanvisninger

Selvskærende skruer for gips: typer og trinnvise bruksanvisninger

Tørrvegg er skjør og må håndteres forsiktig. Ulike festemidler bidrar til å sikre strukturens integritet. Av sistnevnte er selvskruende skruer mest etterspurt. Nøyaktig og rask inngang forstyrrer ikke gipsets struktur under installasjonsarbeidet.

Særegenheter

Selvskruende skruer er festemidler som består av et metallhode og en stang med en skarp gjenge. Den øvre delen har en spesiell fordypning som verktøyet settes inn i for implementering av rotasjonsbevegelsen.

Selvskærende skruer ligner på mange måter skruer, og regnes som en mer avansert versjon. De krever ikke ytterligere hullboring. Deler kan skrus direkte inn i gips med en skrutrekker eller skrutrekker.

Utad er begge festene nesten like. Skruen under hodet har en glatt skaft, mens den selvskruende skruen har en skarp gjeng på hele overflaten av skaftet. Små produkter på byggemarkedet selges etter vekt, men store prøver kan kjøpes av forbrukeren individuelt.

For å kunne velge festemidler for gips, må du kjenne de viktigste tekniske egenskapene i henhold til GOST, nemlig:

 • lengden på de selvskruende skruene varierer fra 11 til 200 mm. Festemidler for dekorative profiler kan overstige disse parameterne;
 • for tre brukes produkter med sjeldne utskjæringer (i henhold til GOST 11371-78), siden trematerialet er ganske skjørt;
 • i tilfelle av en metallprofil, i henhold til GOST 11652, er det nødvendig med selvskruende skruer med en fin gjenge. Samtidig har den øvre delen en økt diameter.

Produksjon i henhold til GOST tar hensyn til alle krav og sikkerhetstiltak.

Selvskruende skruer er etterspurt i nesten alle typer byggearbeid. Ulike typer deler har individuelle formål, parametere og modeller.

Avhengig av dette, før du kjøper selvskruende skruer, brukes selvskruende skruer per 1 m². I dette tilfellet er det nødvendig å følge regelen – lengden på produktet må overstige tykkelsen på gipsveggen per centimeter. Når det gjelder en treramme, er installasjonstrinnet 35 cm. For en metallramme tar det 30-50 cm. Store produkter (fra 200 mm) brukes med flerlags gips eller når en sokkel er festet til gipsveggen . For å sikre tilstrekkelig stivhet blir delene skrudd inn oftere. Trinnet med å feste et ark med gips på overflaten er fra 30 til 45 cm.

For å finne ut antall skruer som trengs for arbeid, vil tabellen hjelpe.

Beregning av materialer

Overflatetype

Avstand, m

Base, p / m

Gipsplater 12.5

Selvskærende skruer, stk

Bærere med lang levetid

Omkrets

For montering av gipsplater, mm, m2

For montering av et ekstra element

L = 30 mm

Fastlege 1

2

1.5

2.2

2.5

1.0

1,3

1.0

0,8

18.0

4.3

Som et eksempel kan du beregne fester for en vegg med parametere 4×5 m.Det er viktig å huske at et standard gipsplater har en størrelse på 1,2×2,6 m. På grunn av dette, på veggen, i tillegg til føringene, mellom hvilken en selvskruende skrue er skrudd, installerer de hoppere horisontal type (40 cm over gulvnivå og 40 cm under taket).

Basen er laget i henhold til følgende parametere:

 • avstanden mellom føringene er 60 cm;
 • GKL -ark er skrudd horisontalt til 3 føringer;
 • det estimerte trinnet er 30 cm.

Beregningen er gjort:

 • 260: 40 + 1 = 8 skruer per profil;
 • 8 * 3 = 24 elementer for tre føringsstøtter;
 • 24 + 6 = 30 fester per GKL -ark.

Forbruk for 1 m² gipsplater vil være:

 • det endelige resultatet er delt inn i området på arket 30: 3,12 = 10;
 • veggflaten beregnes (4×5 = 20 m²) og totalbeløpet beregnes (20 * 10 = 200).

Det anbefales å kjøpe materialer i reserve for 10% mer av totalen. Derfor vil det kreves omtrent 220 stykker..

Hvordan fikse?

Selvtappende hetter finnes i forskjellige størrelser, som er forskjellige i geometrien til fordypningene. Avhengig av dette velges en tverrformet eller flat dyse for skrueverktøyet.

Som sistnevnte kan du bruke en skrutrekker eller en klassisk skrutrekker.

En skrutrekker er en pistol som det er montert en bit på – utskiftbar dyse i forskjellige former.

Det er viktig å huske at boret slites ut under drift, og krever regelmessig utskifting. Og du bør også tenke på behovet for et verktøy med batteri..

Budget -skrutrekker er ikke egnet for kontinuerlig arbeid. Ladingen er nok i 30-60 sykluser, hvoretter enheten kan mislykkes.

Denne ulempen kan elimineres ved å kjøpe en skrutrekker med strømforsyning. Det er en klassisk drill med en rekke tilleggsfunksjoner. Pistolen inkluderer en redusering, hvis laveste hastighet når en halv omdreining per sekund. Rotasjon avhenger helt av hvor hardt du trekker i avtrekkeren. Når du kjøper, anbefales det å ta en skrutrekker for omvendt rotasjon for å skru ut den selvskruende skruen fra kontakten.

For å lette manipulasjonen med en skrutrekker, anbefales det å kjøpe selvskruende skruer i et bånd. Festemidler er koblet sammen i en mengde på 6-7 stykker, de mates automatisk inn i skrutrekkerpistolen. Hvis du trenger å skru inn et lite antall selvskruende skruer, bør du bruke en skrutrekker med en passende dyse. Verktøyhåndtaket må ha tilstrekkelig tykkelse for enkel bruk.

Hvordan velge og fikse?

Når du selv arrangerer et interiør i hjemmet, bør du på forhånd bestemme hvilke skruer som skal festes gipsveggen direkte til veggen.

Det anbefales å beregne antall festemidler på forhånd, mens det er verdt å forhåndsmåle området til gipsplaten. For å unngå ytterligere overbetalinger pakker de fleste av selgerne på byggemarkedet individuelle partier med selvskruende skruer i industriemballasje i hundrevis eller tusenvis av stykker. Og også oftest tilbyr byggemarkedet å kjøpe et parti selvskruende skruer i vekt. Samtidig oppstår det vanskeligheter med beregningen av 1 m². For å eliminere misforståelser kan du spørre selgeren om det omtrentlige antallet festeanordninger per vektenhet.

For å beregne det eksakte antallet skruer, kreves følgende parametere:

 • avstanden til de to festene i forhold til hverandre;
 • type gipsplater;
 • profil materiale;
 • området i rommet eller den delen av det der arbeidet utføres.

Prosessen med å installere selvskruende skruer består av flere trinn..

 • Før du starter arbeidet, bør du skissere monteringsstedene til de selvskruende skruene. For arbeid av høy kvalitet anbefaler erfarne byggherrer å bore fordypninger opptil 2 mm ved merkene med et tynt bor. Dette vil eliminere risikoen for å løsne den selvskruende skruen ved å skru den godt fast i materialet..
 • For enkelhets skyld er det bedre å bruke en skrutrekker med omvendt rotasjonsretning, spesielt med takbekledning. Når du fester gipsplaten til veggen, må du prøve å holde verktøyet og den selvskruende skruen så horisontale som mulig. Enhver forvrengning gjør strukturen ustabil.

 • Det selvskærende skruehodet må være i flukt med gipsflaten eller på 1 mm dybde. Merkingen av boret på skrutrekkeren vil bidra til å lindre situasjonen..
 • Ved mislykket feste kan det ikke lages et nytt hull innen 5 cm fra feil hull..
 • Den selvskruende skruen begynner å skrues inn med en rask rotasjon av skrutrekkeren. Når festet kommer inn i gipset, reduseres borehastigheten til et minimum.

Under installasjonen kan forbruket av selvskruende skruer imidlertid uventet øke på grunn av kjøp av defekte produkter.. For å unngå ubehagelige konsekvenser, er det verdt å være oppmerksom på noen få detaljer når du kjøper..

 • Farge. Selvskærende skruer har en jevn svart eller grå-svart nyanse, lik for hvert produkt i batchen. Denne fargegradienten indikerer et antikorrosjonsbelegg av høy kvalitet ved oksidasjon eller fosfateringsteknologi. I mangel av et beskyttende lag under forhold med høy luftfuktighet, vil de selvskruende skruene raskt bli dekket av rust..
 • Spalteutsparing skal være i midten av hetten og holde en klar retning oppover. Et spor av dårlig kvalitet lar deg ikke skru den selvskruende skruen ordentlig inn i gipsveggen.
 • Utseende. Produkter i en batch må beholde de samme form- og størrelsesparametrene. Selv bøyde elementer indikerer en defekt batch, de er laget med brudd på produksjonsstadiet. Produkter av lav kvalitet har ingen merker på hetten. Tilstedeværelsen av brev betyr at produsenten åpnet markedet åpent og er fullt ansvarlig for kvaliteten på produktet..

Visninger

For arbeid med gipsplater er vanlige selvskruende skruer egnet, som er fullstendig inkludert i arket. Forskjeller starter med en geometrisk fordypning i hatten. Definerer korsformede, rette og sekskantede utskjæringer.

Selvskærende skruer med et komplekst spor er mer etterspurt på markedet, siden hetten ikke gir skade. Det er lettere å skru dem av om nødvendig..

Hvis du trenger å henge en massiv struktur på gips, er det bedre å bruke et “sommerfugl” -feste. Denne typen redskap tåler en belastning på opptil 30 kg. Festet består av en selvskruende plugg med en plastkjerne. Når elementet er skrudd inn, går pluggen lett inn i gipset, noe som tvinger plastforseglingen til å brette seg og presser mot gipsveggen fra baksiden. Installasjonen av “sommerfuglen” begynner med å bore et hull med en diameter som tilsvarer omkretsen til den selvskærende stangen. Hullet må være 5 mm lengre enn pluggen. Fjern støv før du setter inn skruen.

Materiale

For en profil for gipsplater av tre kreves det store selvskærende skruer med gjengende omvendte gjenger. Spolene er skilt i midten på grunn av materialets bøyelige struktur. Treet har en lav tetthet, på grunn av hvilken det krever spesielle skruer for gips. Diameteren er ikke dårligere enn lignende produkter for metall, mens lengden er fra 11 til 200 mm. Store modeller med en tykkelse på 4,5-5,0 mm og en lengde på 150-200 mm skrues inn i et forboret hull.

Selvskruende skruer for metall har hyppige gjenger på stangen. Avstanden mellom åsene er liten, siden en tett vedheft av stangen til metallprofilen er nødvendig. Dessuten er diameteren 3-5 mm. Når lengden på skruene øker, øker også verdien av diameteren.

Messing, legering eller rustfritt stål brukes som materiale for produksjon. Stålprodukter har egenskaper med høy tetthet, mens messingprodukter motstår korrosjon bedre.

Trådtype

Når det gjelder drift av metallprofiler, brukes gips for metall, mens for tre -dreiebenk kreves gipsplater for tre. Basert på det motstående materialet, velg den riktige selvskruende skruen, med fokus på utseendet på tråden.

Uavhengig av det spesifikke formålet (tre eller metall), har selvskruende skruer følgende funksjoner:

 • PH-2 (Phillips) er en tverrformet fordypning som det er praktisk å skru skruer i et ark med en skrutrekker og en skrutrekker;
 • å skru den selvskruende skruen i gips forenkler den skarpe spiraltråden på stangen;
 • tilstedeværelsen av en lue som er innfelt i gipsplaten og ikke kompliserer ytterligere kosmetisk etterbehandling;
 • svart farge (uten ekstra maling og sliping) indikerer antikorrosjon oksidert og fosfert belegg.

For tre er en sjelden tråd karakteristisk, og for en metallprofil en hyppig. Sistnevnte representerer en forsterket versjon med en tykkelse på opptil 2 mm, som krever deltakelse av selvskruende skruer med et bor.

Denne typen festing gir ekstra boring av et hull. Dermed reduserer de tiden som kreves for å installere gips på veggen, til tross for den lille avstanden mellom festene..

Dimensjoner

Produsenter lager partier med selvskruende skruer for gipsplater i forskjellige størrelser. Et bredt sortiment skyldes den forskjellige kaliberbetegnelsen på festemidler. Det er ikke alltid nødvendig å feste gips på en trebjelke eller vegg. I noen situasjoner, for å øke tettheten, er to ark med gips festet, noe som krever en lengre selvskruende skrue. Og også parameterne for festemidler avhenger av tetthet og avstand til materialet..

Det er bedre å ikke stole på intuisjon og velge lengden på den selvskruende skruen i henhold til merkingen. For eksempel er 4,8 x 100 angitt på emballasjen. Det følger av dette at den selvskruende skruen har en diameter på 4,8 mm og en lengde på 100 mm. Eksperter anbefaler at du velger en selvskruende skrue av en viss størrelse ved å gå fra grunnregelen: festens hode skal gå inn i gipsveggen til en dybde på 1 mm.

Kjente produsenter og anmeldelser

Den ledende posisjonen i vurderingen av produsenter er okkupert av et internasjonalt selskap Knauf. Selskapet produserer selvskærende skruer for gips til forskjellige formål.. Festemidler fra en tysk produsent har en rekke fordeler.

 • Det skarpe skaftet og det forsenkede hodet er belagt med fosfert korrosjonsbeskyttelse. Det tillater bruk av selvskruende skruer både under tørre forhold og i rom med høy luftfuktighet..
 • Standard konstruksjonshøyde er 11 til 200 mm. For flerlags gipsbelegg produserer Knauf en ekstra serie selvskærende skruer på opptil 750 mm i lengde.
 • Metall av høy kvalitet for produksjon tillater ikke at de geometriske fordypningene i skruehodet kollapser, noe som sikrer en tett passform med skrutrekkerkronen. De tåler tung belastning med en hastighet på 2 omdreininger per sekund.
 • Hver selvskruende skrue har en logo på “K” -hodet. På byggemarkedet setter produsentene bare en merke hvis det er stabile produkter uten feil.

Selvskruende skruer leveres med en magnetisk bits med utskiftbare dyser, som garanterer mer enn 1000 avviklinger. Betydelig konkurranse er Omax -selskapet, som markerer produktene med et “X”. Selskapet opprettholder høye kvalitetsstandarder, ikke dårligere enn den internasjonale produsenten fra Tyskland.

Etter å ha brukt Knauf -produkter, gir forbrukerne bare positive anmeldelser. Tysk kvalitet treffer imidlertid hardt på lommeboken. Som et budsjettalternativ kan du kjøpe innenlandske eller kinesiske produkter. Kinesiske produsenter har hevet kvalitetsstandarder. Selvskruende skruer er også dekket med en korrosjonsbeskyttende forbindelse, men garantitiden for avvikling reduseres med halvannen gang.

Tips og triks

Eksperter anbefaler å følge følgende tips når du arbeider med selvskruende skruer:

 • når du fester gips til veggen, er det nødvendig å innfelle den selvskruende skruen til en dybde på minst 1 mm;
 • under påfølgende maling anbefales det å maskere hodene på festene for å skape en estetisk tiltalende overflate;
 • for å lage et jevnt belegg, er det nødvendig å sette de innfelte kappene;
 • i nærvær av hull fra mislykket vridning, bør hullene på den selvskruende skruen dekkes på samme måte;

 • når du besøker byggemarkedet, er det viktig å kjøpe et ekstra sett med gips eller selvskærende skruer, siden de nødvendige elementene ikke er nok når du utfører selvreparasjoner. Når det trengs, kan det hende at selgeren ikke har lignende produkter;
 • ikke forsøm sikkerhetstiltak. Beskyttelseshansker bør kjøpes for håndbeskyttelse. Under produksjonen avsettes skarpe metallpartikler på selvskruende skruer, som er usynlige for det blotte øye. De er i stand til å pierce huden i håndflaten din, noe som bidrar til infeksjon. Derfor må du ikke ignorere verneklær..

Vellykkede eksempler og alternativer

Den klassiske bruken av selvskruende skruer for installasjon av gips er å fullføre høy med flere innvendige elementer. Resultatet er en pusset, slipt overflate som er lett å male.

I tillegg til veggene er taket kledd med gipsplater, noe som gir konstruksjonens pålitelighet ved hjelp av selvskruende skruer..

En oversikt over selvskruende skruer for montering av gips, se følgende video.