Satin strekkloft: fordeler og ulemper

Typer spenningsstrukturer varierer i materiale og overflatestruktur. De er blanke, matte, sateng. Den sistnevnte materialtypen er den gylne middelvei mellom blanke og matte tak. Satinbelegg har sine fordeler og ulemper med programmet, som du må gjøre deg kjent med..

Hva det er?

For første gang begynte man å lage sateng i Kina av forskjellige materialer (silke, bomull, ull). Produksjonsteknologien er basert på en spesialisert veving av tråder. På grunn av den tette vridningen av trådene skinner materialet. Naturlig skygge kan bare sees i naturlig lys. Når lysarmaturene er slått på, er satin i stand til å endre fargene til lysere og mer rolige toner. Farger vil endre seg fra hvilken som helst synsvinkel.

Moderne produsenter lager sateng av syntetiske tråder på en stoffunderlag med et tynt lag polyvinylklorid. Dette er en PVC -film med belagt glans. Forsiden har en glatt silkeoverflate. Tak i sateng er bedre enn andre typer strekklofter på grunn av materialets holdbarhet og styrke.

Tøy i sateng har noen særegne egenskaper i forhold til andre typer strekkbelegg. For eksempel har et satengmateriale en perfekt glatt overflate uten korn. Et slikt belegg er i stand til å reflektere mykt lys. Det produserer ikke gjenskinn fra de brukte armaturene.

Perlemorfarger er kun tilgjengelige for satengtak. Dette er et annet pluss av satinfinishen.. Det viktigste kjennetegnet ved et slikt tak er den fragmentariske refleksjonen lys, som et resultat av at innvendige gjenstander ikke reflekteres på belegget av filmen. Bruken av et matt strekkloft i et lite rom bidrar til å redusere takhøyden, dette skjer ikke med en satengfinish.

Fordeler og ulemper

Satin strekklofter har sine egne fordeler når de brukes.

 • Fargepaletten består av 120 farger (fra hvite pasteller til rike, lyse nyanser). Det er en mulighet for å påføre bildet i taket. Du kan lage en spesiell effekt av stjernehimmelen.
 • Ved hjelp av et satengstretktak kan du skjule uregelmessigheter og mindre feil i takflaten.
 • PVC-materiale kan ha hvilken som helst form, noe som gjør det mulig å lage komplekse flernivå takkonstruksjoner.
 • Satintak har utmerket dampsperre. De er fuktresistente. Hvis naboer har gjennomført en flom i en leilighet, vil satin pålitelig holde væske på opptil 100 kg per m2. Dette strekker materialet. Etter at du er kvitt vannet, går belegget tilbake til sitt tidligere utseende..

 • Dette materialet behandles med et antistatisk middel, et slikt belegg utsettes ikke for stor opphopning av støv og kondens. Denne funksjonen lar deg installere et tak på kjøkkenet og badet.
 • Det er et miljøvennlig materiale. Det forårsaker ikke allergiske reaksjoner. Kan brukes på barnerom og førskoleinstitusjoner uten helseskade.
 • Stretch satin belegg krever ikke mye innsats for å vaske av forskjellige typer skitt. Det er nok å bruke en vanlig såpeløsning. I noen tilfeller er bruk av ammoniakk tillatt.

 • Satinfinishen er et brannsikkert byggemateriale. Den tåler høye forbrenningstemperaturer uten å avgi skadelige stoffer.
 • Den rimelige prisen på materialet gjør det etterspurt blant kjøpere.
 • Om nødvendig kan satintaket enkelt demonteres og installeres på nytt. Denne funksjonen lar deg uavhengig erstatte de elektriske ledningene under strekkloftet.

 • Materialet blekner ikke når det utsettes for ultrafiolette stråler. Det påvirkes ikke av mugg og mugg.
 • Lerretet har gode lydisoleringskvaliteter, dette er spesielt viktig for beboere i bygårder.
 • Det er et allsidig etterbehandlingsmateriale som brukes i alle boligområder. Den kan brukes i enhver stilistisk interiørdesign.

Satinbelegg, som andre typer strekklofter, har ulemper. Takstrekkbelegg har et visst temperaturområde for bruk.

Det er lov å bygge slike tak ved temperaturer fra +5 til +60 grader. Ved lave grader blir satengmaterialet sprøtt, noe som vil føre til deformasjon. Ved en høyere temperatur mister bygningsmaterialet sin fasthet og elastisitet.

Hvis satinfinishen er utstyrt med spotlights, må du ta hensyn til maksimal oppvarmingstemperatur. Det bør ikke overstige 60 grader. Lysekroner som ikke har en skjerm må installeres i en viss avstand fra takflaten. Minste avstand er 40 cm.

Skarpe og skjæreverktøy kan skade taket. Det er nødvendig å utføre våtrengjøring av taket med ekstrem forsiktighet.. Det er nødvendig å gjøre barna kjent med spillereglene slik at lekene ikke skader strukturen. Når du installerer et strekkdeksel, frigjøres ubehagelig lukt. Det tar en viss tid før slike lukt forsvinner..

Visninger

Det er forskjellige varianter av spenningsstrukturer ved hjelp av satengstrekkfilm. Den enkleste av disse er alternativene på ett nivå. I dem er filmen strukket over hele takområdet. I andre tilfeller er spennpanelet et innsats av et visst nivå. For å lage slike systemer brukes gips. Med sin hjelp kan du gjøre taket spesielt, og fremheve designet med et stilig mønster av elastisk satengfilm.

Konstruksjoner

Det er flere varianter av satengfinish. Huseiere velger ofte en ensfarget design. Den klassiske variasjonen er hvitt lin, som er i harmoni med alle interiørstiler. I mørke rom (korridor, gang) er det bedre å bruke to-lags bakgrunnsbelyste strukturer. Satinfinishen kan formes i forskjellige former, for eksempel kan den være en bue, bølge, sirkel, rektangel.

Fakturaer

Satin stretch -tak ligner litt på en matt finish. Et slikt lerret har mindre grovhet, utseendet ser ut som vannbasert maling eller belagt papir. Reflektiviteten til dette materialet er lav. Dette lar deg fylle rommet med volum. Silkeaktig utseende skaper en tekstilfølelse som gjør interiøret dyrt.

Farger

Ofte brukes et vanlig lerret for å dekorere takflaten. I dette tilfellet kan nyansene kombineres med hverandre, og fremhever for eksempel forskjellige nivåer av strømningsstrukturen. I utgangspunktet brukes pastellfarger for å dekorere takområdet. Mange designere velger en hvit nyanse: den er i harmoni med alle interiørbilder. Utad ser et slikt belegg ut som en vanlig kalk..

Med riktig belysning vil nyanser spyle over.

Når du velger pastellfarger (for eksempel sand, beige, lilla, krem), anbefales det å bruke en strekkfarge i taket som er 1-2 toner lysere enn røret på hodet..

Den opprinnelige løsningen vil være valget av lyse farger (rød, korall, oransje, lysegrønn). I godt dagslys vil slike belegg være matte; i kunstig lys vil lerretet få en perlemorglans. I tillegg til monokromatisk farging, kan spenningsstrukturer ha forskjellige mønstre. Den mest populære varianten av strekkloftdesignet er bruk av fotoutskrift og opprettelsen av “stjernehimmelen” -effekten.

Hvordan velge?

Hvis du bestemmer deg for at installasjonen av satengstrekk er den riktige avgjørelsen for et rom, må du gjøre deg kjent med reglene for valg av et slikt byggemateriale. Det er flere nyanser som må vurderes når du velger et strekkloft.

Romstørrelse

Dette belegget kan installeres i nesten alle rom i standardstørrelse, men det er noen forklaringer. Maksimal dekningsbredde er 5,5 meter.

Installasjon av en struktur i store lokaler vil ikke klare seg uten sømmer. Selv om de ikke er så merkbare, kan utseendet på strukturen endres..

Fargespekter

Valg av farge avhenger helt av husets preferanse. Eksperter anbefaler imidlertid ikke å bruke mørke nyanser i små rom. I dette tilfellet vil rommet visuelt redusere i volum, og selve belegget vil skape en følelse av innsnevring.. Fargen på taket skal være i harmoni med rommets generelle stil..

Produsent

Vær oppmerksom på produsenten. Materialets kvalitet og levetid vil avhenge av dette. Det er bedre å velge et merke som har positive kundeanmeldelser.

Valget av en produsent betyr mye: det er mer utbytte av et kvalitetsprodukt.

Hvordan bry seg?

Omsorg for satengstretch krever ikke mye innsats og tilstedeværelse av spesialverktøy. For at belegget skal forbli helt rent og vakkert, så vel som for å ha en lang levetid, er det nødvendig å gjøre deg kjent med reglene for å ta vare på denne typen tak. Tørk av bygningsmaterialet med jevne mellomrom med en tørr klut. En serviett vil også fungere..

For å bli kvitt forurensningen må du bruke en myk klut dynket i ammoniakk. Den enkleste og billigste måten å rengjøre på er å bruke vanlig såpevann eller oppvaskmiddel.. Men før du bruker slike løsninger på belegget, må det testes på et lite ubemerket område av taket..

Det anbefales ikke å bruke en svamp for rengjøring av takbelegget: svampete materialer etterlater striper.

Det er forbudt å bruke slipende stoffer, harde kluter og børster.. Dette kan skade takflaten og kreve utskifting av taket. Moderne produsenter av satengstrekk produserer spesielle rengjøringsmidler som er designet for å rengjøre disse overflatene. For å skape det første utseendet på strekkloftet, kan du bruke polish.

Eksempler i interiøret

Takmaterialer i sateng brukes ofte i stuer, studioer, haller, innredet i en moderne eller klassisk stil. I slike rom kan du få liv i de mest originale og uvanlige ideene. Moderne designere tilbyr et bredt spekter av alternativer for å designe en satengfinish: et slikt tak brukes i nesten alle rom..

Spenningsstrukturer kan etterligne en rekke gjenstander, inkludert tre, skinn, metall.

Stue

For en liten stue er det bedre å bruke et enkelt nivå strekkloftdesign, dekorert i en lys nyanse. For å markere de enkelte områdene i rommet, brukes belegg som er malt i 2 eller flere farger. For å opprettholde den spesielle effekten av sonering, er belysningsenheter i forskjellige former installert. For små dimensjoner av rommet vil en slik variasjon ikke fungere, fordi taket i dette tilfellet vil falle med 7 cm.

Skjult belysning kan brukes som ekstra belysning. Det øker visuelt høyden på takflaten, og skaper en flytende effekt. Hvis takflaten har små uregelmessigheter, er det bedre å bruke en buet takmodell, noe som skaper en jevn overgang til veggen. Stuen ser original ut med takbelegg, dekorert i svart med snøhvite innsatser og dekorative elementer.

Kjøkken

Bruken av satengstrekk på kjøkkenet har sine fordeler. Lyse farger på takmaterialet kan visuelt forstørre plassen til et lite kjøkken. Hvis du installerer belysningsarmaturer av forskjellige typer, kan du sone rommet, markere arbeidsområdet og spisestuen.

Det er viktig at fargen på satengmaterialet er i harmoni med møblene på kjøkkenet..

Det anbefales ikke å bruke blå farger på kjøkkenet.. Denne fargen antas å redusere appetitten. For modige mennesker er den røde fargen på takmaterialet egnet, det øker appetitten. I dette tilfellet er det nødvendig å installere kjøkkenenheten for å matche strekkloftet.

Barn

Spenningssystemer designet i lyse farger med et påført bilde i form av tegneseriefigurer, en favorittfilmhelt eller et eventyr er egnet for et barnerom. Du kan bygge et tak som viser stjerner og planeter. For en jente er milde nyanser av rosa egnet, og for en gutt er det bedre å velge lysegrønne og turkise toner.. Det er nødvendig å ta hensyn til barnets alder og preferanser..

Soverom

Takbelegget i en blå nyanse på soverommet vil virke beroligende, det vil sette deg til ro. Du kan bruke en elfenbenskygge på strekkfilmen, som passer inn i nesten ethvert interiørbilde. Det vil se originalt ut i kombinasjon med mørke nyanser av tapet..

For å skape en romantisk stemning på soverommet, kan du bruke perlemorsfarger..

Korridoren

Et slikt rom har vanligvis et lite område og er praktisk talt ikke belyst. For en visuell økning og romslighet i rommet, anbefales det å bruke lyse farger i taket. Spotlights kan installeres for å skape en flimrende effekt. For takhøyden brukes en spesiell effekt av daghimmelen eller metallfarger i tre nyanser: gull, bronse, sølv.

Sølvfargede belegg gjør det mulig å visuelt øke takhøyden. Det er denne fargen som brukes til å lage strukturer på flere nivåer. Den ideelle variasjonen for gangen er et to-nivå system med flerfarget belysning..

For informasjon om hvordan en-nivå og to-nivå satengstrekk er montert, se følgende video.