Pussgitter: fordeler og ulemper

Renovering er et komplekst sett med verk som bidrar til å gjøre noe vakkert, stilig og komfortabelt ut av et vanlig rom. For de beste resultatene er det viktig å bruke de riktige materialene og velge de som fungerer best for jobbtypen. Bruken av gips blir mer og mer hyppig, derfor må du kjenne alle fordeler og ulemper..

Særegenheter

Moderne renovering er ikke fullført uten bruk av gips, fordi de ferdige veggene, gulvet og taket må være helt flatt, være varme- og lydisolert, tjene lenge og pålitelig. Hvis et lag med gips ikke påføres den grove veggen, vil den ønskede effekten ikke oppnås.. For at gipslaget skal holde godt, ikke sprekke eller falle av, er det viktig å styrke det. Masken er en slik festemekanisme..

Hvis tidligere mer primitive og upraktiske materialer ble brukt for å styrke overflaten for pussing, ble det med ankomsten av masken av nye materialer mye mer praktisk og raskere å jobbe. Gipsnettet kan være laget av forskjellige materialer, ha en annen cellestørrelse, form, samt vekten på lerretet. Alt dette fører til et annet resultat fra bruken..

Hvis det er nødvendig å revet ytterveggen, blir det ofte tatt et forsterket maske med store celler, i noen tilfeller brukes en kjedeledd.

Nesten hver jernvarehandel har nå et utvalg av gipsnett, som har forskjellige lengder, noe som gjør det mulig å velge den optimale mengden materiale som kreves for arbeidet. Prinsippet for å jobbe med det er ganske enkelt, noe som gjør bruken mer populær for reparasjon av alle lokaler i et hus, leilighet, kontor, og gir utmerkede sluttresultater..

Gipsnett er et veldig viktig element for reparasjonsarbeid, fordi etterbehandlingen med veggene blir lettere, og resultatet varer mye lenger. Etter pussing med et nett vil veggen ikke endre egenskapene, og derfor vil tapetet ikke bli truet av brudd i leddene eller langs selve lerretet. Malte vegger er mest utsatt for gjennomskinnelige feil som vises på dem., Derfor, ved å velge denne metoden, er det viktig å ta vare på påliteligheten til veggen og dens styrke.

Enhver type kledning vil bli festet mye mer selvsikkert til en overflate som er riktig behandlet, og levetiden vil øke flere ganger hvis overflaten er blitt styrket og beskyttet mot ulike påvirkninger og ubehagelige miljøfaktorer.

Visninger

På grunn av materialets store popularitet var det nødvendig å lage et visst antall alternativer som ville gjøre det mulig å utføre kitt på forskjellige overflater så praktisk og effektivt som mulig.. Så det er slike typer masker som:

 • Murnet – Dette er en konstruksjonssort som er best plassert på murverk. Fremstillingsmaterialet er polymer, og cellestørrelsen er 5 x 5 mm.
 • Universell – en liten celle brukes til å forsterke etterbehandlingen og gipsblandingen. Den er praktisk å bruke på alle områder på grunn av den optimale cellestørrelsen, som er 6 x 6 mm..
 • Gjennomsnittlig universell. Fremstillingsmaterialet er polyuretan, som i det forrige tilfellet, men størrelsen er annerledes – med 13 x 15 mm.

 • Stor universell – cellene har dimensjoner på 22 x 35 mm, og med sin hjelp kan du enkelt forsterke et stort område. Praktisk å utføre reparasjoner i bygninger med store dimensjoner.
 • Glassfibernett. Sammensetningen er glassfiber, som behandles på en spesiell måte. Størrelsen på cellene er ikke stor og er 5 x 5 mm. Dette alternativet tolererer lett temperaturforskjeller, eksponering for kjemiske elementer, mens det har høy styrke og tåler en stor vekt av gips. Dette alternativet brukes oftest i arbeid, fordi det er lett, praktisk og har ingen spesielle kontraindikasjoner for bruk..
 • Plurima – biaxielt orientert mesh av polypropylen med et maske på 5 x 6 mm. Dette alternativet er også praktisk å bruke, fordi det ikke utsettes for kjemiske angrep, er lett og brukes både innendørs og utendørs..

 • Armaflex – Polypropylentype, der forsterkede noder er tilveiebrakt. Cellen i dette tilfellet er ganske lang og er 12 x 15 mm. Masken har høy styrke, derfor brukes den oftest der kittlaget er veldig stort.
 • Syntoflex – polypropylenversjon med en celle på 12 x 14, 22 eller 35 mm. Materialets letthet og fravær av reaksjon på kjemikalier gjør det mulig å arbeide med masken både innendørs og utendørs.

 • Stålversjon Er sveisede stålstenger. Størrelsen på cellene kan være veldig forskjellig. Det brukes til interiørdekorasjon, for under påvirkning av nedbør vil stål ikke tjene på lenge og begynne å ruste.
 • Galvanisert versjon innebærer sammenfletting av galvaniserte stenger med hverandre, som deretter loddes. Det er et slitesterkt materiale hvorfra du kan jevne ut overflaten under alle forhold, både innendørs og utendørs..

 • Forsterkende veggdekorasjon foreslo bruk av metallmasker, som har visse alternativer for designenheten – disse er sveisede, vevende og utvidede metallvarianter. Cellene kan ha forskjellige størrelser, noe som skyldes en spesifikk oppgave, som stenger med forskjellige tykkelser og typer forbindelser kan brukes til. Det resulterende nettverket har høy styrke og fysiske og mekaniske egenskaper. Trådnett brukes innendørs, fordi det ikke tåler høye fuktighetsnivåer og metallkorrosjon kan begynne under påvirkning..

 • Galvanisert variasjon den har blitt brukt til eksternt arbeid i lang tid og veldig vellykket, slik at forsterkning kan utføres raskt og effektivt. Størrelsen på cellene kan være veldig forskjellig, og typen festet er sveising.

 • Forsterkningsnett (også kalt en kjedeledd) brukes hvis nivelleringslaget er veldig tykt og komplekst. Under arbeid med en sementvegg kan en hvilken som helst mørtel brukes, fordi det ikke er spesielle utvalgskriterier for et slikt materiale, som snakker om dets allsidighet. Ofte er murstein, betong, steinvegger ferdig med en lenke, men den kan også brukes til luftbetong og treoverflater..

 • Metallgitter Utvidet-utvidet type kan lages på hvilken som helst måte. På grunn av mangelen på sveiseflekker er det resulterende produktet holdbart.

Bruk et rutenett til å pusse den indre overflaten av veggene, der materiallaget ikke er mer enn 30 mm.

 • Stålnett har sine fordeler, men fremdriften står ikke stille og nytt materiale har erstattet det. Plastnett tilhører moderne typer, det brukes på luftbetong og murvegger. I dette tilfellet er det tilrådelig å velge en liten celle, fordi en stor er mer egnet for arbeid på fasader og en sokkel. Dette materialet har ingen problemer med et stort temperaturområde, det kan til og med brukes til å utstyre et isolerende lag.
 • Glassduk variasjon består av glass, der det ikke er alkaliske urenheter, men det tilsettes aluminium, noe som bidrar til å øke styrken til den resulterende overflaten betydelig. Kjemisk påvirkning er ikke forferdelig for dette materialet, forfallsprosesser blir også omgått, derfor brukes denne typen oftest og regnes som den viktigste i arbeidet.

 • Polyuretanvarianten er også universell.. Det er veldig praktisk å bruke det i store rom. Biaxialt orientert polymernett er imidlertid det nyeste materialet i bransjen. På grunn av sin elastisitet og fravær av kontraindikasjoner for bruk, er det et universelt middel for kommunikasjon som leder strøm ved arbeid på forskjellige fasader.

Polypropylenett er veldig sterkt og kan bære mye vekt på seg selv, derfor anbefales det å bruke det til å styrke broer og veier.

 • I tillegg er det også serpyanka, ved hjelp av hvilket det er veldig praktisk å reparere sprekker i veggene. På grunn av glassfiberkomposisjonen og evnen til å holde seg fast på overflaten, er dette materialet nå uunnværlig for veggreparasjon og kitt.

Pussgitteret er en veldig praktisk oppfinnelse som gjorde reparasjonsprosessen enklere og forbedret resultatene betydelig. Varianter av rutenett med forskjellige cellestørrelser hjelper til med å velge den rette for en bestemt type vegg.

Takket være muligheten til å velge mellom metall og syntetiske alternativer, er det nå mulig å bruke masken både innendørs og utendørs, noe som forbedrer resultatet av reparasjoner betydelig og forlenger levetiden til en gjenstand.

Hvilken du skal velge?

Hvis vi vurderer metalltypen masker, så er det her kriterier som du må velge i retning av et eller annet alternativ. Disse inkluderer:

 • Kvalitative egenskaper ved råvarer som er tatt for fremstilling av en stang eller tråd. Det er tilrådelig å ha informasjon om kvaliteten på stållegeringen som masken er laget av, som viser hvor høy kvalitet produktet er..
 • Kostnaden for en stabel vil være høyere for små handelsmenn, derfor bør du kontakte store virksomheter som driver med store mengder. Høy omsetning av produkter gjør det mulig å få det tilbake, noe som betyr ikke å sette for høye priser.
 • Kvaliteten på selve stengene, tilstedeværelsen av et galvanisert belegg. Ikke-galvanisert nett kan brukes til internt arbeid, men hvis det brukes til utvendig arbeid og ikke er dekket med en spesiell forbindelse, vil det snart ruste og spor av korrosjon kan nå det ytre laget av finishen.
 • Du må velge riktig masketype. Hvis det er sveiset, vil det være bedre å holde gipset på seg selv enn vridd. Dette er viktig når det utføres arbeid med en murvegg eller luftbetong utenfor huset, der gipslaget kan nå en betydelig størrelse..
 • Stengene må ha en tydelig normalisert tykkelse på stengene, derfor må du ta hensyn til GOST -standardene i hver pakke når du velger et maske.

Plastversjonen av gipsnettet er ikke dårligere enn noen av alternativene ovenfor, den kan brukes på alle overflater, innvendig eller utvendig, for sokkel og fasade. Det eneste tilfellet når det er verdt å vende seg til et metallnett, er tilstedeværelsen av et tykt lag gips, som har en betydelig vekt; i alle andre situasjoner vil moderne masker være mye mer praktisk å jobbe med..

Bruken av plastalternativet innebærer også valg av ønsket cellestørrelse, som ofte reduseres til 6 med 6 mm, men du kan velge et annet alternativ avhengig av dine ønsker og bekvemmelighet i arbeidet.

Dimensjoner

Siden det er mange alternativer for rutenett for påføring av gips, er det et visst antall cellestørrelser for hver av dem. Til tross for det store utvalget, er det normer som er best egnet for hver type og bestemmer cellens størrelse.. Her er de:

 • For murverk den mest praktiske cellestørrelsen er 5 x 5 mm. Hovedproduksjonsmaterialet er polymerer.
 • For generisk type Det er flere alternativer – fra en liten celle 6 x 6 og et medium 13 x 15 til en stor 22 x 35 mm. Materialet for produksjonen er polyuretan. Brukes til innredning.
 • For glassfibernett den optimale cellestørrelsen vil være 5 x 5 mm, og den er produsert av glassfiberstoff.
 • Plurima er preget av samme cellestørrelse, men den er laget av polypropylen og kan brukes til en rekke forskjellige typer arbeid.
 • For metallnett det er ingen klare cellestørrelser, den er valgt for en bestemt type aktivitet, men på grunn av sammensetningen kan den bare brukes innendørs.
 • For galvanisert nett de optimale cellestørrelsene er 10×10 og 20×20, men større dimensjoner kan bli funnet om nødvendig. Dette nettverket er laget av stenger som er forbundet med lodding, noe som sikrer lang levetid og pålitelighet av den ferdige overflaten..
 • Armaflex oftest er den laget med celler på 12 x 15 mm og brukes i tilfeller der et tykt lag med mørtel brukes i arbeidet.

 • Syntoflex et ganske stort utvalg av celler som kan brukes i arbeid – disse er 10 x 10, 12 x 14, 20 x 20, 22 x 35. Den er laget av polypropylen.
 • For stålnett størrelsen på cellene kan være forskjellige, men den mest populære er 20×20 mm. Den er laget av stenger av metall, som er loddet sammen. For fiksering på overflaten er det nødvendig med et hjørne.
 • For plastnett det er ingen spesifikke normer for cellens størrelse. Det brukes oftest for å feste polystyren og settes på lim, hvoretter det behandles med en etterbehandlingskitt. Etter det kan prosessen betraktes som fullført..

Det er viktig å velge riktig maske for reparasjon og ta hensyn til GOST angitt på pakken. Det er dette materialet som vil gjøre det mulig å utføre en god reparasjon og garantere beleggetes holdbarhet, ellers kan du forvente ethvert resultat av reparasjonsarbeid på å pusse nettet i og utenfor rommet..

Montering

Siden det er mange varianter av gipsnett, er det også flere måter å fikse det på.. De mest populære av disse er:

 • påføring av en blanding for gips;
 • bruk av selvskruende skruer;
 • bruk av dyvelspiker;
 • festing med skruer.

Hvis det første laget med gips påføres, presses masken ganske enkelt inn i det. Ved å gjøre dette kan du effektivt utjevne veggen og få et sterkt belegg. Men for dekorasjon må du feste det valgte lerretet med festemidler. Hvis en slik sone er liten, kan den brukes på visse områder. Et lite lag løsning er nok for et malingsnett..

Hvis vi snakker om glassfiber, for å bruke det, trenger du den riktige handlingssekvensen:

 1. merking for montering av fyrtårn;
 2. lage hull til dyvler;
 3. skruer skrues til en viss dybde slik at lokkene er på samme nivå;
 4. påføring av løsningen på ønsket område;
 5. på toppen av gipset må du umiddelbart fikse masken ved å trekke på hettene til skruene;
 6. overleggsblanding for et nytt nettsted;
 7. fest neste maskestykke med en overlapping på omtrent 10 centimeter;
 8. det er nødvendig å gradvis dekke hele rommet med en løsning og bruke et maske på det;
 9. etter det er beacons installert;
 10. videre arbeid utføres nøyaktig på fyrtårnene for å få en flat overflate.

Prosessen med å jevne ut blandingen langs masken går fra midten til kantene. Hvis tykkelsen på kittet er liten, kan du bruke stifter for å fikse masken, og deretter påføre et nytt lag med kitt på toppen.

Hvis vi snakker om et metallnett, er arbeidssekvensen en annen:

 1. rengjøring fra fett, skylling av overflaten og tørking med en fuktig klut;
 2. inndeling i biter av ønsket maskestørrelse ved bruk av metallsaks;
 3. forberedelse av hull for plugger i en avstand på 30 cm fra hverandre;
 4. i pluggene med skruer og monteringstape må du fikse masken på veggoverflaten;
 5. en ny seksjon av masken legges med en overlapping på 10 cm;
 6. etter det er beacons installert og fungerer på dem.

Maskininstallasjonsteknologien er egnet ikke bare for vegger, men også for taket. Det viktigste er å blande løsningen riktig, for for takarbeid er blandingen ikke nødvendig for flytende, ellers vil den ikke feste seg til overflaten.

Bruken av et armeringsnett for taket har sine egne egenskaper. Det brukes i tilfeller der det oppstår mange små sprekker på overflaten, som ikke kan elimineres på vanlig måte.. For å utføre arbeid med installasjon av et armeringsnett i taket, må du:

 • fjern alle hengerområder fra overflaten;
 • utfør en primer med en penetrerende blanding;
 • fortynn PVA -lim til flytende tilstand og påfør det med en rulle på sprekkene;
 • påfør et glassfiber umiddelbart på stedet smurt med lim og påfør PVA igjen på toppen;
 • hvert nytt glassfiberlag må ha en overlapping på minst 5 centimeter.

Arbeidet utføres til hele taket er limt inn, hvoretter du må vente til overflaten er helt tørr og begynne å fullføre med en praktisk metode. Ved å følge reglene ovenfor kan du enkelt og riktig reparere alle rom..

Tips og triks

Valg av maske avhenger først og fremst av tykkelsen på gipslaget. Hvis den er mindre enn 3 cm, anbefales det å bruke glassfiberversjonen, som er plassert på mørtelen. Det tørker veldig raskt, noe som bidrar til å styrke veggen og jobbe fullt ut med den..

Hvis gipslaget er mer enn 3 cm, er det bedre å bruke et metallnett som lett kan takle denne vekten og bidra til å styrke veggoverflaten. Vanligvis brukes denne typen til utendørs dekorasjon.

Hvis det utføres arbeid på et bad eller bassengrom, er det viktig å velge et forsterket materiale for arbeidet, ellers vil fuktigheten dekke masken med rust, som vil vises på overflaten av veggen, ødelegge utseendet og bryte styrke.

Hvis du trenger å lage en gipsfinish, er det beste alternativet for dette en plastgrill. I etterbehandlingsprosessen er det viktig å bruke en stabel med en minimum maskediameter. I tilfelle det er nødvendig å bli kvitt en sprekk på veggen eller taket og reparere det, er det mest praktiske og praktiske alternativet å bruke en serpyanka.

For arbeid med skråninger er det viktig å bruke metallgitter når et tykt lag gips påføres. For et tynt lag kan glassfiber også unngås, men arbeid med skråninger må være obligatorisk ved bruk av et forsterkningsnett.

I tilfellet når du trenger å fullføre ovnen, brukes et massivt maske, som kalles en lenke. Det er festet til en sammensetning av sement og leire, hvoretter glassfiber påføres et tynt lag. Videre går etterbehandlingsprosessen til sluttfasen..

Det er tilfeller hvor du kan klare deg uten bruk av et forsterkningsnett. Men det er fortsatt bedre å bruke det:

 • i nærvær av skjøter fra forskjellige materialer – vegger laget av gipsplater og murstein, konstruksjon av skillevegger ved siden av et annet materiale;
 • på hjørnedelene i rommene, der den bærende veggen er koblet til innerveggen;
 • i nærvær av en monolitisk betongoverflate, som ennå ikke er fem år gammel;
 • det er steder hvor gipset har ligget i mer enn 20 år;
 • i tilfelle blandingen har en høy grad av krymping;
 • når du arbeider med gips;
 • hvis overflaten er malt, vil tapet eller dekorativt gips påføres den.

Hvis du arbeider med et malingsnett for første gang, må du vite nøyaktig hvordan det skal påføres overflaten.. Arbeidsrekkefølgen i dette tilfellet er redusert til:

 • forberede basen for masken;
 • påføring av et grunnlag av kitt på området der masken skal påføres;
 • installere selve masken;
 • presse masken inn i kittet;
 • utjevning av masken med en slikkepott slik at det ikke er uregelmessigheter eller bretter på overflaten;
 • dekker malingsnettet med et nytt lag kitt.

Etter det er det viktig å tørke overflaten til den er helt tørr og påføre et etterbehandlingslag med gips, til slutt utjevne overflaten.

Hvis forsterkning er nødvendig, er masken ikke plassert ende-til-ende, men med en overlapping på minst 10 centimeter.

For å bruke masken riktig må du kunne velge den, og for dette er det viktig å vite hvordan de viktigste alternativene for reparasjonsnett er forskjellige.

 • Kittmaske – et materiale som ligner stoff, der cellen bare er 2 x 2 mm, og tettheten er 60 g per m2. Hvis et maske med en celle på 5 x 5 mm er tatt for arbeid, kan overflatene forsterkes ved hjelp av en grovere mørtel. Denne masken kan brukes både innendørs og utendørs..
 • Serpyanka i struktur har det samme utseende som 2×2 kittnettet, men varierer i størrelse, fordi det er laget i form av en stripe. Denne stripen er liten i tykkelse, og lengden kan variere fra 12 m eller mer. Et viktig trekk ved et slikt belegg er at den ene siden har en klebende base, som det er mulig å forsterke sprekker på veggene med..
 • spindelvev – et materiale som ikke ligner et stoff, men er oppnådd som et resultat av pressingen av en stor mengde fibre. I et profesjonelt miljø kalles det glassfiber. Du kan kjøpe den i form av en rulle, hvis bredde kan variere. Minimum er 2 cm og maksimum er 2 meter.

Utvalget av kittgarn gjør at de kan brukes i en lang rekke situasjoner – for å reparere lokalene inne og for å dekorere utsiden, når du arbeider på badet, etc. Hver sak har sin egen mesh -versjon som perfekt vil takle sine oppgave.

Se nedenfor for mer informasjon.