Primer-emalje XB-0278: hovedkarakteristikker og egenskaper

Det er viktig å beskytte materialene riktig mot korrosjon for å øke levetiden. For dette brukes spesielle belegg, som gir basen motstand mot ytre påvirkninger..

En av slike belegg er primeremaljen XB-0278, som kan påføres direkte over rust. Verktøyet gjør en utmerket jobb med å beskytte overflater og øke slitestyrken..

Funksjoner og fordeler

Primer-emalje XB-0278 er et produkt med en unik sammensetning. Den har ikke bare egenskapene til emalje, men også en primer og rustfjerner.. Blandingen kan påføres på helt rustne eller korroderte underlag.

Ved en trelags applikasjon kan strukturen brukes selv ved temperaturer under null. Sammensetningen under slike forhold vil kunne utføre sine funksjoner i 4 år, og dens utseende vil forbli i 2 år. Det er også mer holdbare produkter med en levetid på opptil 15 år, men de er veldig dyre..

Primeren XB-0278 brukes til å male både støpejern og stål, og overflater med stor skala.. Rusttykkelsen kan være 70 mikron, mens sammensetningen perfekt vil takle formålet, uavhengig av atmosfæriske fenomener, tilstedeværelse av avgasser eller gasser, kjemikalier eller salter.

XB-0278 er perfekt for å male overflater som er vanskelige å rengjøre av en eller annen grunn. Disse inkluderer fortauskanter, gjerder, jernstenger eller metallverksteder..

Noen mekanikere bruker også en grunning for lette bilreparasjoner. Emalje påføres deler som ikke krever dekorativ etterbehandling.

ХВ-0278 har et veldig bredt spekter av bruksområder, produktet er universelt og egnet for mange jobber. Den kan brukes til å male husholdnings- eller industrikonstruksjoner, enheter utsatt for gasser, forskjellige kjemikalier eller reagenser..

Mange bruker sammensetningen til å belegge støpejern eller stålunderlag med karbonavleiringer, dyp rust eller korrosjon, men rustindikatoren bør ikke overstige 100 mikron.

Ved hjelp av denne emaljen kan du lage en utmerket base for en ildfast overflate..

Den rimelige prisen på produktet er et stort pluss. For en liter XB-0278 må du bare betale 120 rubler.

Primeren har en ganske bred fargepalett. Sortimentet inneholder emaljer av murstein, grå, svart, gul og blå farger. Dermed kan du spare penger på kjøp av maling og tid – på søknaden..

Sammensetning og spesifikasjoner

Primer-emalje er laget i henhold til betingelsene i GOST: dets sammensetning og tekniske egenskaper er fullt sertifisert og oppfyller alle nødvendige kvalitetsstandarder.

Hovedingrediensen i blandingen er perchlovinylharpiks, brukt til fremstilling av deler som ofte interagerer med aggressive fenomener, samt i produksjon av maling og lakk med beskyttende egenskaper..

Primer-emalje har høye tekniske egenskaper. Nivået på betinget viskositet er VZ246, mengden ikke-flyktige stoffer er 35% i en flerfarget og 31% i en fargeløs sammensetning.. Verktøyet er ganske økonomisk forbruk: bare 150 gram per 1 m². Sammensetningen tørker på bare en time. Etter herding oppnås en tett, jevn og matt film..

Tykkelsen på lagene varierer avhengig av påføringsrekkefølgen. Så det første laget har en tykkelse på 21-24 ISS, og alle påfølgende er 21-42. Slipingsnivå – opptil 40 kmk.

Vedheftet til den resulterende filmen er 2 poeng, og effektivitetskoeffisienten til rustomformeren er 0,7.

Driftstips

Det er flere tips for hvordan du bruker XB-0277..

Hvordan søke

Før påføring må du forberede underlaget ved å fjerne rust og tidligere malingsstrøk. Tørk deretter grundig av med et spesialprodukt, fjern støv og smuss.

Neste er prosessen med å fortynne emaljen, som vil kreve løsningsmidler P4 og P4A. Produsenten angir ikke den eksakte graden av viskositet til den ferdige blandingen, alt avhenger av påføringsmetoden. Så, for å spraye emaljen, må du gjøre den ikke så tykk som når den påføres med en pensel.

Midlet tilsettes gradvis til jorden, hvoretter det omrøres grundig..

Løsemidler er svært giftige, derfor anbefales det å arbeide med dem utelukkende med hansker og med respirator i ansiktet for å beskytte huden og luftveiene mot fare.

Selve påføringen av primeren XB-0278 kan gjøres både med luftfri og pneumatisk spray, og med en rulle eller børste. Herdetiden til lagene avhenger av rekkefølgen deres: den første tørker på 1,5-2 timer, og den neste – 1 time.

Det optimale belegget anses å være et belegg av tre lag, der det nedre vil være en korrosjonsomformer, det midterste fungerer som en primer, og det øvre spiller en dekorativ rolle..

For mer informasjon om hvordan du påfører primeremalje, se neste video..

Hvordan lagre

Temperaturen under transport bør ikke overstige 30 grader. Det må utvises forsiktighet for å beskytte blandingen mot fuktighet eller sollys.. Emballasjen må være tett lukket under lagring. Hvis alle standarder er oppfylt, vil primer-emaljen kunne vare opptil seks måneder.

Feil i bruk

Dessverre, mens du arbeider med komposisjonen, blir det gjort noen feil som bør unngås..

Det viktigste er å påføre bare ett lag for å lagre blandingen. For å få en base av høy kvalitet, bør 3 strøk påføres, som nevnt ovenfor. Hvis du bare påfører 1 lag, vil det meste absorberes i området med korrosjon, og resten vil ikke kunne gi tilstrekkelig beskyttelse..

En annen feil er bruk av et løsningsmiddel som ikke er spesifisert i instruksjonene – det er ikke sikkert det er kompatibelt med denne primeren, og emaljen vil miste kvaliteten.

Ofte begynner brukerne å bruke produktet for raskt, som emaljen ble påført, noe som er helt umulig å gjøre. Det er nødvendig å vente til sammensetningen har størknet helt, siden filmen kan deformeres.

Det er også en feil å bruke primeren på en glatt base, siden sammensetningen er designet spesielt for rustne belegg. Derfor, før du behandler en bestemt del, bør den grovt med spesiell behandling..

Anmeldelser

Primer-emalje XB-0278 har ikke mange anmeldelser på nettverket, men blant brukernes meninger dominerer positive..

Mange skriver om den gode kvaliteten på blandingen, som etter påføring raskt herder og gir overflaten styrke og slitestyrke. Det er notert og brukervennlighet av komposisjonen: den kan påføres på hvilken som helst måte.

Blant de positive aspektene er det også en demokratisk varepris, i tillegg til en rekke farger.. Primeren er lett å fortynne og bruke. Optimal valuta for pengene.

Noen brukere fremhever imidlertid også et par ulemper. Først er det en begrenset liste over løsningsmidler angitt av produsenten i instruksjonene. For det andre, på grunn av behovet for en tre-lags påføring av emalje, blir arbeidet strukket over lang tid..